Trofeo TIM 2012: Inter 1-0 JUVENTUS | JUVENTUS 1-0 Milan

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 22:59

kubus1 pisze:Panowie jak wygląda sytuacja gdy Milan wygra z Interem 1-0? Jak wtedy się wyłania zwycięzce?
Wygrywa drużyna z najniższą średnią wieku.

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 22:59

No to nieciekawie z tym Caceresem z tego co piszecie ale były już przypadki, że na boisku wydawało się, że piłkarz będzie poważnie kontuzjowany, a gdy lekarz wkraczał w akcje okazywało się, że to nic poważnego. Mam nadzieję, że tak będzie z Caceresem bo jak nie to zerwanie może go wykluczyć na rok z gry. Przypomina mi się sytuacja z Flaminim jak nasz Pasquato nim kręcił równo rok temu. Flamini chyba do tej pory się leczy, nie? W każdym razie na rok poza piłke wyleciał, nie chciałbym, żeby tak Martin skończył... trzeba czekać na lekarza, to pozostało jedynie.

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:00

miyagi pisze:Lucio powinien to wybić - fakt, ale piłka zaprzeczyła prawą fizyki
yyy? chyba jakbym był po trzydniowym balecie to bym i tak rozkminił jak po takiej rotacji odbije się piłka

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
Marchisio87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:02

Martin jesteśmy z tobą wracaj do zdrowia szybciutko !!!

podobała mi się gra Ziglera w meczu z Milanem ! w pierwszym meczu i w drugim super zagrał Asamoah to strzał w 10 ten transfer !brak napastnika światowej klasy widoczny u nas !

----------Buffon--------------
-DeSciglio-Benatia-Caldara--Taglafico
------Marchisio---Pjanić-----
-------------Dybala------------
--Costa---Higuain---Martial--

FOOTBALL LOVE THE GAME! 4-2-1-3, 4-3-1-2
_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:04

Podzielam zdanie, że Caceres najprawdopodobniej zerwał więzadła. Kontuzja wyglądała bardzo poważnie, kolano w złym stanie. Oby jednak nie.

Z Interem byliśmy lepsi, ale naszym strzelać nie kazano. Nerazzurri wykorzystali jedną okazję po cudownym błędzie Lucio. Człowiek chce wierzyć w Brazylijczyka, ale on to niesamowicie utrudnia. Pochwały dla Masiego. Za dwa, trzy lata może stanowić o sile naszej obrony.

Z Milanem była już kopanina i wygraliśmy po wątpliwym karnym. Cały "mecz" nie jest jednak ważny, kiedy zestawi się go z urazem Martina. Jego kontuzja nie była warta rozgrywania tego turnieju. Ale może się mylę i nic poważnego go nie spotkało.

Wrócą Azzurri, zacznie trenować Isla, sprowadzimy Armero i dwóch napastników (w tym jednego top playera) i golimy frajerów aż miło.

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:04

mambooocha pisze:
miyagi pisze:Lucio powinien to wybić - fakt, ale piłka zaprzeczyła prawą fizyki
yyy? chyba jakbym był po trzydniowym balecie to bym i tak rozkminił jak po takiej rotacji odbije się piłka
FapTime_ON

Po trzydniowym balecie to i może i tak, jak dla mnie to nie było to takie oczywiste.. ale to tylko moje subiektywne zdanie i w żaden sposób nie chce się w jakikolwiek bawić w adwokata Lucio.

squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:16

Ziegler nie zagrał chyba tak źle, Asamoah znów solidny, bardzo dobry mecz Vucinicia, byłem pod naprawdę sporym wrażeniem. Boakye niczym dzisiaj nie zachwycił, widać, że nie jest jeszcze zgrany z resztą drużyny. Boję się o Martina, niestety też pomyślałem od razu, że to zerwanie więzadeł... obyśmy się mylili.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:18

Lucio powinien iść na wypożyczenie, żeby się ograć.

Niech Caceres będzie zdrowy :pray:

_Piotrek_

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:20

Z tego co przed chwilą powiedzieli komentatorzy na Canale 5, możemy przestać obgryzać paznokcie. Z Caceresem nie stało się nic strasznego :) Ale mój włoski po paru piwach i ich szybka wymowa mogły spowodować, że nie jestem najlepszym źródłem informacji.

Cobra

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:28

To co dało się zauważyć:

1) 3-5-2 - może jednak 4-3-3? :roll:
2) Ziegler > De Ceglie
3) Lichtsteiner > Pepe

Co do Caceresa, chyba nie będzie tak źle... Jeśli dobrze rozumiem, to zagrożony jest tylko występ w meczu o superpuchar, a nie cały sezon :wink:

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=103418

#FinoAllaFine
#WeAreOne
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:33

Cobra pisze:To co dało się zauważyć:

1) 3-5-2 - może jednak 4-3-3? :roll:
2) Ziegler > De Ceglie
3) Lichtsteiner > Pepe

Co do Caceresa, chyba nie będzie tak źle... Jeśli dobrze rozumiem, to zagrożony jest tylko występ w meczu o superpuchar, a nie cały sezon :wink:

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=103418
Z dzisiejszą medycyną sportową naprawdę ciężko już o kontuzję dłuższe niż trzy miesiące jeśli po upadku zawodnika na ziemie nie widać wystających kości... Myślę że co najwyżej we wrześniu lub październiku Caceres będzie mógł zacząć grać/trenować. Ale zobaczymy.

urthas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:35

Mam nadzieje że sie myliłem.Nuech Conte w trzecim meczu wystawi młodzików i tyleNie ryzkowac kontuzji podstawoych graczy na taim kartoflisku

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 23:37

urthas pisze:Mam nadzieje że sie myliłem.Nuech Conte w trzecim meczu wystawi młodzików i tyleNie ryzkowac kontuzji podstawoych graczy na taim kartoflisku
Ponoć Conte z racji kontuzji Caceresa, Vucinica i Pepe zrezygnował wogóle z trzeciego meczu.

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Przypominam, że w tym turnieju nie graliśmy Buffonem, Chiellinim, Barzaglim, Bonuccim, Marchisio, Pirlo, Islą i Giovicno, czyli tymi, którymi będziemy straszyć w nowym sezonie, a i w obu meczach nie byliśmy gorsi :wink:

Jak Milan wyjdzie na prowadzenie wygrają turniej poprzez największa liczbę zdobytych bramek :?:
2:1 dla Interu. No i dobrze, oficjalnie scudetto nie dla Interu. :prochno:
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2012, 23:41 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 1 raz.

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Smolwin

Juventino
Juventino

Zacznę od tego, że murawa była naprawdę w fatalnym stanie i nie pozwalała na jakąkolwiek grę kombinacyjną, co może w jakimś tam stopniu usprawiedliwić naszych napastników. Dla mnie największym zaskoczeniem była gra Masiego, który zaimponował mi dużym spokojem, dobrą koordynacją jak na swój wzrost. Koleś nieźle czyta grę i co najważniejsze potrafi wyprowadzić piłkę do przodu. Jak na typka z którejś tam ligi to naprawdę szacunek, bo zagrał dzisiaj bez kompleksów. Wydaje mi się, że spokojnie może być tym czwartym środkowym obrońcą spychając Lucio na piątą pozycje.

Notabene Vidal grając na pozycji Pirlo potwierdził swoją wszechstronność i pokazał, że w razie absencji Włocha może go bezproblemowo zastąpić a jego otwierających drogę do bramki piłek nie powstydziłby się wspomniany ex milanista.

Kontynuując wątek naszych nowych graczy, to Asamoah dał chyba trochę powodów do zmartwień naszemu el principito a przynajmniej zmotywował go do większego zaangażowania w prace na treningach.

Na koniec trochę o formacji ataku. Według mnie najlepiej tam z trójki Matri, Quag i Boakye zaprezentował się ten ostatni. Widać było, że potrafi się chłopak dobrze zastawić z piłką, brakuje mu oczywiście ogrania i zgrania z kolegami, jednak pokazał coś pozytywnego i liczę, że jeszcze nie raz nas mile zaskoczy.

Zablokowany