Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 16:38

Łukasz pisze:To pewne? Ja natrafiłem jedynie na informacje o tym, że nie podoba się Stramaccioniemu, o konflikcie nie słyszałem. Poczęstuj jakimś linkiem.
Nie tyle nie podoba co Strama woli Milito. Z tego zapewne wzięła się chęć sprzedania Pazzo żeby zarobić kilka milionów, którą wyraził Moratti "czasami techniczne i taktyczne powody decydują o sprzedaży..bla bla bla.. jest to bardzo nieprzyjemna sytuacja" (za fcinter.pl).

Będą się trzymali swojej kwoty tak jak My za Melo. Czyli 31 sierpnia wepchniemy go komuś za 6 milionów :prochno:

zebol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 16:43

http://www.transfery.info/53536,juventu ... ski-talent
Ciekawe ile w tym prawdy. Podobają mi się te inwestycje w młodych.

Juve jesteś drużyną naszych serc na boisku jedenastu bohaterów wygraj niemożliwe i do przodu idz A my pójdziemy za tobą!!!
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 17:01

Misha pisze się "na pewno", mój Ty zadziorny kalafiorku ;).
Powoli zaczynam rozmieć, dlaczego alina przestał Ci odpisywać.
A do stonogi trafia się za bycie kretynem. Nie wystarczy próbować mnie obrazić.

Niech ktoś zorientowany napisze, czy bierzemy Poliego, żeby oddać w całości jego kartę do Violi, czy jedynie 50%?
Arbuzini pisze:
yanquez pisze:Niech ktoś zorientowany napisze, czy bierzemy Poliego, żeby oddać w całości jego kartę do Violi, czy jedynie 50%?
Podobno wypożyczenie (pewnie z prawem pierwokupu). Bez sensu byłaby oferta 25 mln E + Poli skoro za rzekomo utalentowanego Włocha mamy dać 5 mln E + 50% Bouy.
No właśnie dlatego pytam. Wydało mi się to dziwne...
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2012, 17:10 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 17:06

DOBRA SORY TROCHĘ MNIE PONIOSŁO :), chociaż to o Twoich obrazeczkach jest nadal aktualne:)

Co z tego podałeś, JEDEN skrajny przykład że piłkarz się narodził, uważasz może że teraz powinniśmy skupowac upadłe gwiazdy, a może - jakie tam może - NAPEWNO się odrodzi bo jak Pirlo się udało to już z każdym będzie tak samo?

Oprócz wymienionych brazylijczyków kest Kluivert, Saviola, Aimar, D`Alessandro goście w wieku 27-28 już byli cieniami siebie z wieku 24-25 lat, i żadne zmiany in nie pomogły.

Pazzini i potencjał? jaki potencjał ten a`la piłkarz miał JEDEN - KUR...A, JEDEN - rozumiecie ile to jest?? JEDEN udany sezon ... to czyni go piłkarzem z potencjałem? to raczej świadczy o przypadkowości!

NIe mam pojecia co myśli Pazzini, co ma w głowie, wiem jak gra i ta gra jest tragiczna! Po co kolejny szrot, i znów bujanie się z nim żeby go opchnąc za rok ... Czy nie lepiej wziąc piłkarza jakim kiedyś był chociażby Zalayeta? Piłkarz który jak wszedł często coś pokazywał, do tego nie wiele zarabiał a i z wypożyczeniem go czy sprzedażą nie było większych kłopotów.

Nie wiem ile zarabia pazzoNIEgol - zakładam że ze 3,5 mln może miec i my na 5 napastnika (wg ,moich obliczeń 8 ) mamy płaci 3,5 mln rocznie? Powiedzmy że się zgodzi na obniżenie nawet na 3 to i tak uważam, że to lipny interes. Szczególnie że Matri zarabia 1,7 mln rocznie!![/quote]

PS. to ja zacząłem nie odpisywac alinie, na jego "argumenty", już się nie mogę doczekac, jak którys napisze że PAzzini to mega talent, myślę, że ze 2 storny zleci i znajdzie się kolejny MEGA "agrument"

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 17:07

yanquez pisze:Niech ktoś zorientowany napisze, czy bierzemy Poliego, żeby oddać w całości jego kartę do Violi, czy jedynie 50%?
Podobno wypożyczenie (pewnie z prawem pierwokupu). Bez sensu byłaby oferta 25 mln E + Poli skoro za rzekomo utalentowanego Włocha mamy dać 5 mln E + 50% Bouy.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 17:14

Vimes pisze: Jeden szczegół, to nie jest argument tylko Twoja opinia, do której zresztą masz święte prawo.
Nie, bynajmniej, to jak najbardziej argument, podparty logicznymi dowodami. Tylko wyłożenie tych dowodów zajęłoby miejsce monsterposta w stylu zahora, w dodatku w 100% składałoby się z truizmów do których obaj spokojnie możecie sami dojść bez specjalnego trudu. Dlatego mi się nie chce, ale jeśli się nie zgadzacie z tą tezą to trudno - napiszę.

down no tak, a brak Pazzo na Tim? Toż u nas chyba nawet Ziegler i Krasić są w składzie.
Ostatnio zmieniony 21 lipca 2012, 17:27 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 17:19

Łukasz pisze:
Ouh_yeah pisze:
Łukasz pisze:Przypływ kapitału raczej nie wchodzi w grę - ich cena jest podobna.
Ich cena nie jest podobna. Chyba, że na transfermarkt. Pazzini jest na wylocie, skłócony z Morattim
To pewne? Ja natrafiłem jedynie na informacje o tym, że nie podoba się Stramaccioniemu, o konflikcie nie słyszałem. Poczęstuj jakimś linkiem.
Najpierw Pazzini powiedział: "I think that the club have made their decisions and I believe that I am not part of the project. I’ll look to work hard in an attempt to change their minds, but I have always been honest and I am being so now too", co redakcja football-italia.net okrasiła tytułem "Pazzini mówi, że odchodzi". Chociaż jego wypowiedź nie była aż tak ostra.

Potem Moratti skomentował wypowiedź Pazziniego: "Pazzini will continue to be one of our strikers. He’ll remain at Inter. His words were just an emotional outburst".

Konflikt? Raczej nie.

Następnie na podstawie tych emocjonalnych wypowiedzi oraz faktu, że Juventus potrzebuje napastnika i chce się pozbyć Krasicia "Tuttosport" wytworzył newsa, iż będzie wymiana Krasicia na Pazziniego.

Yanquez, co do tego przypływu kapitału to jak Ty to sobie wyobrażasz? Juve wymienia Krasicia na Pazziniego? Ktoś komuś dopłaca czy czysta wymiana zawodników? A potem Matri idzie do Milanu i mamy gotówkę i Pazziniego? Taki plan wydaje mocno nierealny, bo Galliani będzie męczył bułę o wypożyczenie albo starał się stargować cenę do 7 mln euro lub niżej, za które rzekomo może kupić Bendtnera. Poza tym, Matri zarabia chyba 1,6 mln euro, a Pazzini 2,5 mln euro, prawie milion różnicy w zarobkach. Wreszcie po co Interowi Krasić, skoro jedyne co Serb potrafi to szybko biegać wzdłuż linii bocznej i dośrodkować niekoniecznie celnie spod końcowej, a ponadto praktycznie w ogóle nie grał w poprzednim sezonie? Inny scenariusz to chyba włączenie Matriego w transfer Joveticia, ale Fiorentina jasno powiedziała, że chce gotówkę, a nie zawodników. Jeżeli interesowali ich jacyś piłkarze Juve to była mowa o Pazienzie i Padoinie, a nie Matrim.

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 17:28

Vimes pisze: Yanquez, co do tego przypływu kapitału to jak Ty to sobie wyobrażasz? Juve wymienia Krasicia na Pazziniego?(...) A potem Matri idzie do Milanu i mamy gotówkę?
Dokładnie tak.
Vimes pisze: Taki plan wydaje mocno nierealny,
Oczywiście.
Dlatego my (grupa ludzi zgadzających się w tej kwestii) twierdzimy, że taka zamiana mam sens tylko w przypadku zysku finansowego i w takiej intencji powinna zostać zawarta. Nie znajdziesz chyba na JP osoby, która chciałaby zamienić Matriego na Pazziniego bez żadnych dodatkowych profitów.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 17:45

jakku1 pisze:Wszyscy czytali te dzisiejsze doniesienia BBC o VP, prawda? Obok City i United jestesmy rzekomo klubem, ktory zlozyl oferte za Robina. I teraz moje pytanie brzmi, jesli uznac ten news w calosci za bzdure (co sie od razu cisnie na usta) to dlaczego Ferguson potwierdza oferte United?

http://www.devilpage.pl/index/news/kome ... -persiego/

Nalezy wiec uznac ten news za co najmniej czesciowo prawdziwy. Mozna sie tez posunac krok dalej i przyjac, ze moze faktycznie jest cos na rzeczy? Przynajmniej jesli chodzi o Van Persiego.
Zgodze sie z Toba, ze cos na rzeczy moze byc. Mysle, ze wszystkie newsy wskazuja na Joveticia jako nasz obecny cel numer jeden i ostatnio skupilismy sie na nim, ale jednoczesnie nie zamykamy sobie innych furtek, bo nigdy nie wiadomo, co ostatecznie wyniknie w sprawie Czarnogorca.

Skladamy oferty za Van Persiego, na razie raczej po to, zeby pokazac, ze jestesmy w grze o niego. Zamieszalismy sie tez w sprawe Destro, ktory juz przeciez praktycznie byl w Romie, ale zaoferowalismy mu (co potwierdza Lo Monaco) najwyzsza pensje. Chlopak chcial tyle samo od rzymskiego klubu, tam mu odmowili i powstal impas w tych negocjacjach, ktore tocza sie najwyrazniej miedzy czterema klubami (My, Roma, Siena, Genoa) i zawodnikiem/jego agentami.

A tego porannego newsa wysmialem, bo na pewno nie dalibysmy Van Persiemu tygodniowki w wysokosci 190 tysiecy funtow (190.000 * 1.28 * 50 = ponad 12 milionow € rocznie :shock:) ani nie byli w stanie sciagnac do klubu jednoczesnie Holendra i Suareza.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 17:45

MishaAveJuve pisze:Pazzini i potencjał? jaki potencjał ten a`la piłkarz miał JEDEN - KUR...A, JEDEN - rozumiecie ile to jest?? JEDEN udany sezon ... to czyni go piłkarzem z potencjałem? to raczej świadczy o przypadkowości!
Hmm. A który to był sezon?

2009/2010 | Sampdoria | 21 bramek
2010/2011 | Sampdoria/Inter | 23 bramki
MishaAveJuve pisze:Nie wiem ile zarabia pazzoNIEgol - zakładam że ze 3,5 mln może miec i my na 5 napastnika (wg ,moich obliczeń 8 ) mamy płaci 3,5 mln rocznie? Powiedzmy że się zgodzi na obniżenie nawet na 3 to i tak uważam, że to lipny interes. Szczególnie że Matri zarabia 1,7 mln rocznie!!
Jak juz pisał Vimes - Pazzini dostaje 2,5. Matri, przed podpisaniem nowego kontraktu, dostawał 1,6.
bendzamin pisze:A tego porannego newsa wysmialem, bo na pewno nie dalibysmy Van Persiemu tygodniowki w wysokosci 190 tysiecy funtow (190.000 * 1.28 * 50 = ponad 12 milionow € rocznie :shock:) ani nie byli w stanie sciagnac do klubu jednoczesnie Holendra i Suareza.
Ja to samo. Za obu trzeba chyba dać 25 mln. Ale pensje to już niebo a ziemia. 3-3,5 u JoJo wobec ~7 u RvP.

Verqu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 18:01

Myślę że ze słów Marotty można wywnioskować że RVP nie kupimy , przyjdzie Jovetic ew Suarez choć stawiałbym na Czarnogórca , współwłasność Armero i się skończy nasze okienko.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 18:01

Vimes pisze:Moratti skomentował wypowiedź Pazziniego: "Pazzini will continue to be one of our strikers. He’ll remain at Inter. His words were just an emotional outburst".

Konflikt? Raczej nie.
Tja, słuchać wujka Massimo. Dwa dni później powiedział, że Pazzini jest na sprzedaż, ze względów taktyczno/technicznych i jest to bardzo nieprzyjemna sytuacja :think:
Sądząc po braku powołania na TIM i wszystkich donosach prasowych - chyba wszystko jest jasne.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 18:07

zebol pisze:http://www.transfery.info/53536,juventu ... ski-talent
Widać, że na poważnie zajęliśmy się ściąganiem obiecujących młodych zawodników i próbą ich oszlifowania.
Może rzeczywiście Marotta nie kłamał mówiąc, że co roku będą chcieli wdrażać do pierwszej drużyny po 1-2 młodych zawodnikach, którzy będą się najbardziej wyróżniać spośród naszej młodzieży...

ObrazekObrazekObrazek
Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 18:24

@Maras@ pisze:
zebol pisze:http://www.transfery.info/53536,juventu ... ski-talent
Widać, że na poważnie zajęliśmy się ściąganiem obiecujących młodych zawodników i próbą ich oszlifowania.
Może rzeczywiście Marotta nie kłamał mówiąc, że co roku będą chcieli wdrażać do pierwszej drużyny po 1-2 młodych zawodnikach, którzy będą się najbardziej wyróżniać spośród naszej młodzieży...
Pisałem o tym jakis czas temu- tak dla informacji- to jest obrońca :)

Napastnikiem jest:

http://real-saragossa.com/news/Hector-O ... ntusu-2393

Jak wspominałem- 3 młodych Hiszpanów - Otin, Canizarez i Pol Garcia Tena.

Wczoraj został też potwierdzony Litwin: Vykintas Slivka, środkowy pomocnik.

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 18:38

Cieka jestem kto pierwszy napisze "Hiszpan w Serie A? O nieeeeee...." :wink:

Dobra, panie Marotta, młodzików mamy. Luzuj pan i kupuj nam napastnika!

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Zablokowany