Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:22

alina, nie wiem w jakim Ty świecie żyjesz, i gdzie TV oglądasz i mecze... przez witrynę w Media Markt? Czy widziałes chociaż w 1 meczu żeby Pazzini gryzł trawę? chociaż przez 5 minut jakiegoś meczu?

Czy wg Ciebie zawodnik wypalony musi miec 33 lata?? co z tego że pazzoNIEgol ma 27 on JUŻ jest WYPALONY, sam mowisz będzie miał 28 lat i przez te 28 wiosen miał 1 (słownie: jeden) udany sezon w kiczowatej sampie!!

Na tegorocznych mistrzostwach Diamanti grał częściej niż Giovinco - czy to znaczy że teraz mamy wymienic Sebastiana na Diamantiego, bo tak chciał Prandelli? Z tego co wiem to naszym Trenerem jest CONTE a nie był selekcjoner rep. Włoch, ktory dosłowanie pare razy wpuścił Pazziniego.

Piszesz o dziampaoolo był, grał, strzelał... jeżeli znasz podstawy języka polskiego to zauważ ŻE TO CZAS PRZESZŁY - może to świadczy conajmniej o tym że to piłkarz WYPALONY, był kupowant jako niby gwiazda więc z pewnością swoje zarabia

statystyki z WIKI?? przynajmniej są prawdziwe, a nie powiedziałbym, że wyceny w transfermarkt są rzetelne i prawdziwe.

Są też pewne ambicje, jak można kupowac taki szrot z interu? mało tego mamy conajmniej 6 do opchnięcia i Ty chcesz kolejnego do kolekcji. Jest mnóstwo młodych zawodników, jako 5, chociaż z mojje wyliczanki wychodzi 8 napastnika można spokojnie kogoś z Primki dołączac, niech się rozwija - a gwarantuję Ci że z pewnością będzie "bardziej gryzł trawę" i gorszy nie będzie, a jak to to jakiegoś starszego doświadczonego, żeby coś wniósł do drużyny... a nie takie zero z interu...

Jest mnóstwo piłkarzy lepszych, dających więcej, bardziej doświadczonych czy bardziej utalentowanych..., a Ty chesz odpad z interu... - nazwiska? Berbatov - z chęcią odejdzie i zrezygnuje z zarobków, Necid, Kozak - wymiana z Krasicem, 5 razy lepszy i bardziej doświadczony jest chociażby Gilardino, z bestktasem można pogadac o Almeidzie...., nazwiska można wymieniac w nieskończonośc, ale nie o to chodzi,

CHODZI O TO, ze od 2 lat staramy się sprzedac szrot, a Ty chesz nasz klub wzbogacac o kolejny....

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:27

jakku1 pisze:Di Marzio: "Poli jest bardzo blisko Juventusu w zamian za 5m i 50% karty Bouya".

Jestesmy coraz blizej Jojo, Poli ma isc na wypozyczenie do Violi. Oczywiscie zakladajac, ze Di Marzio tym razem ma racje, ale juz wczesniej pisalem o takiej mozliwosci (tj. o wlaczeniu Poliego w negocjacje w sprawie Joveticia)
Byleby nie wyszło podobnie jak z Mottą. Kupimy Poliego wydając kasę i przy okazji pozbywając się połowy praw do Bouy'a, wypożyczymy go Violi a Prade i spółka pokażą nam figę i nie oddadzą nam Joveticia. Zostaniemy bez kasy, bez pełni praw do Bouy'a i bez napastnika, za to z całkowicie zbędnym Polim. Ryzykowne to wszystko, ale być może to gra warta świeczki. Oby..
bendzamin pisze:A BBC chyba troche fantazjuje, bo twierdzi, ze... Van Persiemu oprocz dziesieciu milionow funtow rocznie (:lol:) oferujemy rownez mozliwosc grania w skladzie z Suarezem :lol: :lol:
Łohoho, ktoś przesadził z Warką Radler :lol:

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:31

SKAr7 pisze:A czy do Panów Dante93 i Vimesa przemówi argument "Pazzini ma większą szansę na odbudowę w Juventusie, niż Matri i Quagliarella", czy muszę tłumaczyć takie oczywistości? :roll: (bo szczerze, nie chce mi się pisać już w tym temacie :prochno: )
Jeden szczegół, to nie jest argument tylko Twoja opinia, do której zresztą masz święte prawo. Znudził mi się już ten Pazzini, więc dam sobie z nim spokój dopóki nie zobaczę go składającego podpis na kontrakcie z Juventusem, co mam nadzieję nigdy nie nastąpi. Całą teorię o wymianie Krasicia na Pazziniego traktuję jako zwykłe dziennikarskie spekulacje.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:32

MishaAveJuve pisze: z bestktasem można pogadac o Almeidzie...
Bardziej się pośmiać z tego, jaki to on drewniany, niż pogadać. Jeśli schodzimy do pułapu piłkarzy śmiesznych - proponuje Rasiaka. Przynajmniej jest "Made in Poland".

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:41

Dante93 pisze:Dlatego właśnie wasz pomysł jest chory. Nie, nie dlatego, że jest zły. Dlatego, że jest zupełnie abstrakcyjny i niewykonalny.
tak pogryzasz z różnych stron. Przyznałeś już, że plan "nie jest zły". Teraz już jest tylko nierealny. Cóż, nie twierdzę, że na 90% to nastąpi. Bardzo dużo "jeżeli" w tym moim planie.

Masz rację, abstrakcyjne rozmowy i gdybanie każmy kartkami na forum. "Fajnie, jakby przyszedł Iniesta" - kartka.
Dante93 pisze:
alina pisze:co wolisz: 20% możliwości Christiano Ronaldo, czy 20% możliwości Simone Pepe?
Czyli Pazzini to Ronaldo a Boriello to Pepe? :rotfl:
To może nie jest żałosne, ale jest nieeleganckie. Wiadomo chyba, że dobieram sobie przykład tak, żeby był zrozumiały. Bezsensowne czepialstwo.
Vimes pisze:Weź lepiej korepetycje z tej logiki.
Zastanawiam się skąd się bierze to Twoje wywyższanie się w tej rozmowie. Jakaś część ciała mniejsza od normy? Syndrom Lorda?
Vimes pisze:Alternatywą dla pozyskania zawodnika A jest niepozyskanie zawodnika A. Nie znajdujemy się pod przymusem, nie musimy robić transferu, nikt nam pistoletu do głowy nie przykłada. Wyżej sobie cenię Matriego od Pazziniego i Borriello, więc wybieram pozostanie przy stanie aktualnym bez żadnych zmian.
To są dywagacje "co będzie, jak Matri odejdzie". Gdybamy sobie kogo by tu wziąć, jak Matri odejdzie, a Ty z całych sił krzyczysz "Matri nie odejdzie". Bezsens. Ok, nie odejdzie. Ale jakby odszedł, to Pazzini na zastępcę. Jeszcze czegoś nie rozumiesz?

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:43

1. Jovetic podobno juz nie jest kapitanem Fiorentiny, opaske dostal Pasqual. Ma odbyc sie tez spotkanie na linii Della Valle - Jojo, gdzie prezydent Violki bedzie staral sie przekonac pilkarza do pozostania w klubie. CDS podalo, ze najpierw musimy sprzedac paru graczy, zeby wziac sie za Jojo, ale wydaje sie to troche dziwne, bo co ma pomocnik taki jak np. Padoin czy Pazienza do napastnika jakim jest Stevan? Chyba, ze chodzi o kase, ale wtedy przeciez nie proponowalibysmy 13m + Matriego za pierwszym razem. No i jeszcze ten Poli. Aaa, wlasnie - prawdopodobne jest, ze jesli zgarniemy Poliego z Sampy to on pojdzie na wspolwlasnosc pomiedzy nami a Fiorentina. To mialoby juz sens.
2. Co do Matriego, to trzeba pamiec, ze Allegri juz trenowal tego chlopaka w Cagliari i to najpewniej on jest glownym czynnikiem, ktory powoduje, ze Milan sie zainteresowal Alessandro. Ma odbyc sie jakies spotkanie pomiedzy Marotta a Gallianim w tej sprawie. Chyba jakos w tygodniu.
3. Tuttosport informuje glownie o Pazzinim. Dzisiaj napisali, ze naciskamy na Inter w tej sprawie, ale nie wiem czy chodzi o wypozyczenie czy o co. No i wiadomo, Tuttosport nie zawsze ma racje :prochno:

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:43

NO Łukaszu, głównie alina i jego fanboje uparli się właśnie na piłkarza takiego poziomu - ja na to nic nie poradze....

Nie chodzi o to czy to są plotki czy nie, chodzi o uświadomienie niektorym jakie głupoty piszą...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 12:52

Jestem mocno na nie, jeśli chodzi o "wymianę" Matriego na Pazziniego. Ten sam poziom, różnica taka, że piłkarz Interu ma nieco lepszy drybling, ale za to gorzej gra plecami do bramki... Wymiana bez sensu.
A Matriego zwyczajnie polubiłem.

@Misha - tylko że Almeidą zszedłeś poniżej poziomu Borriello.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 13:02

MishaAveJuve pisze:alina, nie wiem w jakim Ty świecie żyjesz, i gdzie TV oglądasz i mecze... przez witrynę w Media Markt? Czy widziałes chociaż w 1 meczu żeby Pazzini gryzł trawę? chociaż przez 5 minut jakiegoś meczu?
Widziałem.
MishaAveJuve pisze:Czy wg Ciebie zawodnik wypalony musi miec 33 lata?? co z tego że pazzoNIEgol ma 27 on JUŻ jest WYPALONY, sam mowisz będzie miał 28 lat i przez te 28 wiosen miał 1 (słownie: jeden) udany sezon w kiczowatej sampie!!
Pazzini jest wypalony, bo jest wypalony. Dzizas. Ale bezsensowny akapit napisałeś.
MishaAveJuve pisze:Na tegorocznych mistrzostwach Diamanti grał częściej niż Giovinco - czy to znaczy że teraz mamy wymienic Sebastiana na Diamantiego, bo tak chciał Prandelli? Z tego co wiem to naszym Trenerem jest CONTE a nie był selekcjoner rep. Włoch, ktory dosłowanie pare razy wpuścił Pazziniego.
Nie wiem do czego zmierzasz. Prandelli jest omylny?

BTW, Diamanti grał lepiej od Giovinco na EURO.
MishaAveJuve pisze:Piszesz o dziampaoolo był, grał, strzelał... jeżeli znasz podstawy języka polskiego to zauważ ŻE TO CZAS PRZESZŁY - może to świadczy conajmniej o tym że to piłkarz WYPALONY, był kupowant jako niby gwiazda więc z pewnością swoje zarabia
Cavani grał, strzelał - CZAS PRZESZŁY. Wypalił się, daremny jest. Dobrzy są tylko Ci, którzy strzelają TERAZ, dokładnie w tym momencie? :roll:
MishaAveJuve pisze:statystyki z WIKI?? przynajmniej są prawdziwe, a nie powiedziałbym, że wyceny w transfermarkt są rzetelne i prawdziwe.
I właśni wg nich Pazzini był w ostatnich 2 latach lepszy od Borriello.
MishaAveJuve pisze:Jest mnóstwo piłkarzy lepszych, dających więcej, bardziej doświadczonych czy bardziej utalentowanych..., a Ty chesz odpad z interu... - nazwiska? Berbatov - z chęcią odejdzie i zrezygnuje z zarobków, Necid, Kozak - wymiana z Krasicem, 5 razy lepszy i bardziej doświadczony jest chociażby Gilardino, z bestktasem można pogadac o Almeidzie...., nazwiska można wymieniac w nieskończonośc, ale nie o to chodzi,
Tak Berbatov przyjdzie za free i bedzie grał za free. Na jakim świecie Ty żyjesz?
MishaAveJuve pisze:CHODZI O TO, ze od 2 lat staramy się sprzedac szrot, a Ty chesz nasz klub wzbogacac o kolejny....
Tak. Ja chcę szrot, a ty Libora Kozaka, Top Playera :doh: Przecież on się nie łapie do potężnej reprezentacji Czech.
MishaAveJuve pisze:alina i jego fanboje
:dance: Mam fanboyów!

http://www.football-italia.net/21379/ge ... jects-roma

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 13:17

alina pisze:Ale jaja. Destro odmówił Romie (!).

http://www.football-italia.net/21379/ge ... jects-roma

A co z Manolo? Było już coś oficjalnie?

W ogóle już straciłem rachubę w tych młodych co do nas przychodzą. Canizares, Leo Bonatini i inni.... Sporo ich ;)

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 13:19

Łukasz pisze:Jestem mocno na nie, jeśli chodzi o "wymianę" Matriego na Pazziniego. Ten sam poziom, różnica taka, że piłkarz Interu ma nieco lepszy drybling, ale za to gorzej gra plecami do bramki... Wymiana bez sensu.
A Matriego zwyczajnie polubiłem.
Dokładnie. Takie ruchy moim zdaniem są bezsensu. Poza tym Matri w poprzednim sezonie grał zupełnie inaczej niż za Delneriego. Często widzieliśmy go na z prawej strony, z lewej. Zastawiał się grał tyłem do bramki. To był taki naprawdę napastnik pełną gębą do gry w trójką w ataku. Tylko przestał w pewnym momencie strzelać gole :smile:

Poza tym Matri to naprawdę fajny chłopak i ma cudowną pannę. Nie widzę go w innym klubie niż w Juve na tą chwilę.

Obrazek
szycha21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 13:24

Jeżeli chodzi o czyste umiejętności, to faktycznie podobne (chociaz uważam że Matri jest trochę lepszy no i ma lepsze warunki). Ale za nim przemawia również fakt, że jest już trochę w drużynie, zaaklimatyzował się, czuje się jak w domu... no i wiemy czego się od niego spodziewać, bo wiadomo jak czasami jest z piłkarzami po przyjściu.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 13:32

Kamex22 pisze:A co z Manolo? Było już coś oficjalnie?
Oficjalnie jeszcze o niczym nie poinformowano. Natomiast plotki głoszą, że kupimy połówkę jego karty za 2,5 mln euro oraz 50% karty Jamesa Troisiego, a następnie Gabbiadini pójdzie na wypożyczenie do Bolognii: "Juve close in on Gabbiadini". Kiedyś były newsy, że to wypożyczenie miałoby pomóc w ściągnięciu do nas Ramireza, ale to tylko spekulacje.

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 14:30

alina pisze:To może nie jest żałosne, ale jest nieeleganckie. Wiadomo chyba, że dobieram sobie przykład tak, żeby był zrozumiały. Bezsensowne czepialstwo.
Ok, tylko niech te przykłady będą następnym razem rzeczowe i obiektywne, a nie 'przerysowane' bo wtedy tracą sens.

Ciekawe sie w tej Violi dzieje, Jove bez opaski a więc mamy kolejny argument dla którego mógły odejść. :wink:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 21 lipca 2012, 14:48

Wzmocnien sektora mlodziezowego ciag dalszy - kupilismy litewskiego, 17-letniego pomocnika, Vykintasa Slivke. Pojawiaja sie tez detale, jesli chodzi o sprowadzenie Bonatiniego - ma nas kosztowac 5 mln € (jego karta jest w polowie wartoscia klubu, w 35% jego rodziny i w 15% jakiegos biznesmena) i na kolejny sezon zostanie grac w Brazylii.

Behrami sie skarzy, ze zmuszono go do prezentowania koszulek Fiorentiny na kolejny sezon. Ciekawe, czy Joveticia tez :prochno:

Obrazek
Zablokowany