Birgit Prinz-pierwsza kobieta w Serie A

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
ADAMJUVENTUSPL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 19:09

Reprezentantka Niemiec w piłce nożnej Birgit Prinz poinformowała w środę, iż otrzymała ofertę od włoskiego klubu piłkarskiego - Perugii, by grać w pierwszym
zespole tej drużyny w rozgrywkach Serie A.

Prinz była jedną z najlepszych zawodniczek drużyny niemieckiej podczas październikowych mistrzostw świata, które odbyły się w USA. Niemki wywalczyły tam tytuł mistrzowski.

Prezes Perugii Luciano Gaucci powiedział we wtorek dziennikarzowi agencji prasowej ANSA, że rozmawiał już z Prinz w sprawie jej ewentualnego transferu.

"Spotkaliśmy się tydzień temu - powiedziała w środę Niemka. - Prezes Perugii powiedział mi o swoich planach. Nie rozmawialiśmy jednak jeszcze o szczegółach. Wszystko ma zostać ustalone w późniejszym terminie". Obecnie Prinz gra w FFC Frankfurt, najlepszym klubie niemieckim ligi kobiet.

Wedle prezesa Perugii wszystkie szczegóły mają zostać ustalone w przyszłym tygodniu. Pomysł, aby w tym klubie zagrała kobieta, nie jest nowy. Gaucci chciał już wcześniej zatrudnić szwedzkie zawodniczki: Hannę Ljungberg i Victorię Svensson, ale obie mu odmówiły.

Birgit Prinz strzeliła w finałowym spotkaniu ze Szwecją decydującą bramkę, która dała tytuł mistrzowski Niemkom. Jej gol w dogrywce zdecydował o zwycięstwie 2:1. W całym turnieju strzeliła siedem bramek. W ubiegłym roku znalazła się w trójce najlepszych zawodniczek świata w plebiscycie FIFA.

źródło: lechsport.pl

Mnie się wydaje że i tak nic z tego nie będzie.

Są trzy rzeczy które kocham Rodzina,Bóg oraz Juventus

"Łatwej jest wygrać drużynie zgranej, choć bez gwiazd, niż jedenastu niezgranym z sobą megapiłkarzom"
Alessandro Del Piero
Mania

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 19:16

Fakt faktem, Prinz jest calkiem niezla.... Ale jakos nie jestem pewna czy na tyle by grać w Serie A... :roll:

Agnieszka

kouba

Qualità Juventino
Qualità Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 19:20

bez przesady, żeby kobieta grała, a np. żaden polak nie grał :? A wogóle to nie jest cyrk jakiś, bez obrazy dla kobiet :D Ale jak to by wyglądało, jakby kobieta grała z facetami :?: Nie przesadzajmy :wink: lepiej niech kobiety grają z kobietami :wink: Niech to nie bedzie wynieszane, bo mecze kobiet nie będą takie "piekne" :D

Desperado---ALEX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 19:34

hehe kobieta w serie a hehe :D :D :D

rdk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 19:43

Uważam, że ona odrzuci tą ofertę, źle to ona na pewno nie gra, skoro została wybrana w plebiscycie FIFA, ale ona nie wytrzymała by tego kondycyjnie :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

FORZA JUVE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dragon

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 20:06

Niedawno była już o tym mowa, tyle, że chodziło o nijaką Ljungberg. Skończyło się tylko na gadaniu, to było do przewidzenia. Dlatego uważam ,że teraz będzie identycznie. Poprostu tak nie może być, jakieś zasady przecież są... :?

Obrazek
PABLO

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 20:10

ale sobie buffon pomaca :D ja chce do serie a !!!!!

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 20:15

No nie teraz to zrobili numer. Kobieta w Seriea?? żart czy co. Ja tego nnie wytrzymam jak bedzie sie męczyła z chlopami, ale popatrzeć moge na jej zwody ciałem 8)

Yari

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 20:20

Ja wole oglądać kobiety na wybiegu niż na boisku:):). nie powinna grać w serie A. Ciekawe co by robili piłkarze. Może i by mogła robić przez poewien czas furore ( ze względu na szok męskiej części:):)), ale jak już sie przyzwyczailiby piłkarze to ta kobieta by nie przetrwała:). :P

pawel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 20:39

Moje zdanie jest takie że na lige polską by sie nadawala ale nie na Serie A :)

Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 20:59

CIEKAWE CO BY BYŁO GDYBY SIĘ DOSTAŁA (ZAŁÓŻMY)? to jak by ją mężczyżni traktowali , np. bark w bark :? :?
ale dla mnie to jest następna plotka :!: :!: :twisted:

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 21:02

Dokładnie jak ktoś to pieknie ujął. Niech nie robią z Serie A cyrku. Z resztą kobieta do garów a nie do futbolu :wink: A na poważnie, to Gaucci dużo mówił o dyskryminacji kobiet itd... Niech mi ktoś wskarze powazny sport, w którym mężczyźni rywalizują z kobietami?!?!

Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 grudnia 2003, 21:17

No juz bez przesady.
Najpierw ściągnął Japończyków(co mi nie przeszkadza) a teraz kobiete!!! :D :D :D :D

KwiAtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2003, 16:54

kouba pisze:bez przesady, żeby kobieta grała, a np. żaden polak nie grał :?:
a Zbychu "Zibi" Boniek :?: :)

Na temat kobiety w Serie A - pewnie nic z tego nie bedzie, Niemka pojdzie po rozum do glowy i zrozumie, ze liga wloska to nie miejsce dla babeczek

"Gypsy, give me your tears. If you will not give them to me, I will take them from you!"
swiergot

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 grudnia 2003, 17:05

Jejku... ten stary obleśny zboczeniec nie rezygnuje... Niektórzy to chyba czerpią przyjemność z robienia z siebie idioty.

Obrazek
ODPOWIEDZ