BERLIN || sobota 28.07.12 || hertha - JUVENTUS ZBIÓRKA 13:30

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 09:30

Taszen pisze:
Łyko pisze:z tego co słyszałem to jeszcze ślunsk się wybiera ale niech oni zabiorą głosy a ja pozwolicie, że zamilknę
na tą chwile 2 samochody z Górnego Śląska
na 99% kolejne dwa jadą. Dzisiaj zakupimy bilety i do zobaczenia (może) w Berlinie ;)

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Qbusss

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 14:58

Niestety, ale nie moge jechac :(

JUVE PER SEMPRE!!!!
radioland

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 19:48

Widzimy się w Berlinie! pod stadionem i na meczyku!
FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 22:10

tak bardzo was nie lubie !!!

ok. 500 km od domu, a ja w ten dzien akurat byc nie mogę.

Sajan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 23:13

orientuje się ktoś jak jest ze stanem biletów bo po niedzieli dopiero bede wiedział czy pojade i potrzebne będzie 5 biletów(możliwe że 5) cholera mam nadzieje że wypali mam zaledwie 370 km !!

"Wyobraź sobie worek, w worku bilon, worek ze trzy metry i wazy ze sto kilo. Wyobraź sobie worek, w worku banknoty, a teraz spójrz na tych co sprzedali się za pięć złotych"
radioland

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 lipca 2012, 23:49

na dzisiaj było 40% i kupę miejsc na naszym sektorze. pospiesz się, a na pewno zdążysz ;)

spyder

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 00:55

Jedzie ktoś własnym samochodem z okolic trójmiasta? A może ktoś ma wolne miejsce i jedzie przez szczecin?

P.s. A może jest miejsce w aucie z Poznania? :P

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 06:23

ach. Pamiętam ten piękny dzień gdy tu na JP daliście njusa o meczach towarzyskich i tę chwilę gdy zobaczyłem "mój wymarzony sparing Bianconerich" :)

Jako,że mieszkam półtora roku w Berlinie to przed ostatnim sezonem jak i przed tym sparing z berlińską Herthą był dla mnie marzeniem.Spełniło się! Nigdy jeszcze nie byłem na żadnym meczu Juve,choć jestem wierny tym barwom od początków polubienia piłki nożnej,czyli już od ok 15-18 lat... ale powiem wam,że tak jak mnie ucieszył news o tym sparingu tak po chwili w głowę wpadła myśl "ech,szkoda że to już Juve bez Alexa..." ,ale nieważne...

Pierwsza sprawa to temat biletów-ogólnie to spokojnie panowie(i panie),po pierwsze nie tylko przez internet można je kupić ale też np w dość licznych fan shopach herthy na terenie miasta,wtedy jasna sprawa-żadnej karty nie potrzeba a wybór w sektorach,miejscach identyczny jak w sieci.

Next- stadion olimpijski w Berlinie jest naprawdę wielki a sama Hertha aż tak wielu fanów to... nie ma! Berlin to wierzcie lub nie ale naprawdę specyficzne miasto niemieckie i żeby była masa ultrasów Herthy to NIE.Fakt jest ich też trochę itp itd,ale też np część true berlińczyków leje ciepłym sikiem na Herthę(i zarządzanie tym klubem które jest naprawdę tragiczne..) i wolą np Union Berlin(obecnie też 2.bundesliga jak i Hertha niestety..) Przykładowo w końcówce poprzedniego sezonu nawet na ok 3 godziny przed meczami o pozostanie w 1bundeslidze było dostęponych jeszcze trochę biletów(tych droższych ale jednak).. - ogólna konkluzją z tego akapitu jest to,że o bilety tak jeszcze śmiało na te 5-3 dni przed można być spokojnym.

Kurde,szkoda że ja wcześniej nie ogarnąłem tematu bo można śmiało(ale pod pewnymi warunkami) jakby zamówić kilkanaście-kilkadziesiąt miejsc obok siebie lub dany sektor lub choć jedną jego część dla pewnej ilości fanów... :/

bo tak to ogólnie cieszę się,że nie tylko ja tam będę jako polski fan Juve ,ale kurde gdybyśmy byli razem byłoby to lepiej zauważone,ba nawet tak do około max 5-7 osób mógłbym zaprosić do siebie na chatę w celu stworzenia flagi polsko-Juventusowej. Może napiszcie(ci którzy mają już bilety) jakie macie dokładniej miejsca? Jak jest nas dużo w tym wspomnianym tu sektorze G(choc ten i tak jest dzielony na wiele podsektorów/miejsc..) to może oficjalnie(ale to jak już mogę się podjąć od poniedziałku ale prób-niekoniecznie skutecznych,bo tego obiecać nie mogę) lub i prosząc o zamianę miejsc innych kibiców utworzylibysmy zacny polski sektor fanów Juve na stadionie w Berlinie...

ale choć pozostał tydzień z drobnym hakiem to jeszcze coś możemy powalczyć o godne zaprezentowanie się ale tak wspólnie :think:

Jak ktoś ma problemy jakiekolwiek z biletami,językiem niemieckim(chociaż sam super perfekt nie "szprecham" ale no jw-żyję tu w samym Berlinie trochę i znać język znam..),miastem, czy tam czymkolwiek innym to też nie ma problemu-chętnie pomogę. Ba,jak dla swoich to nawet mogę się w to porządnie zaangażować z pomocą w różnych kwestiach.

Kurde,mamy teraz pt sam poranek i jak się konkretniej zgadamy to zrobimy dobre wrażenie+nasi Juventini będą mieli miłą niespodziankę+my ich obejrzymy w akcji+pokażemy siłę i pozytywną energię polskich kibiców+udowodnimy wyższość Juve jak i fanów Juventusu nad innymi włoskimi klubami:-D

By the way-ja włoskiego nie znam ni w ząb(no ok,wiadomo że hasła czy niektóre choć częśćiowo przyśpiewki o Juve się zna) ale może ktoś z fanów ogarniętych we włoskim języku wie czy będą/gdzie będą turyńscy tifosi? Coś piszą na włoskich stronach o tym meczu?

i jak dla kogoś jest dużym problemem zamawianie biletów przez internet i pieprzenie się z kartami to też mógłbym po prostu komuś kupić bilet tu na miejscu w fanshopie i wtedy należne €(w przeliczeniu po aktualnym kursie) ta osoba(wpierw) musiałaby mi przesłać należność w PLN na mój adres domowy w Szczecinie(okolice dokładniej),jako że do jednego z fanshopów Herthy mam dośc blisko i po drodze z roboty to bez żadnej prowizji dla siebie mogę to zrobić,z tym że ten weekend dajmy sobie na przedyskutowanie tego tematu i przede wszystkim Wy przemyślcie sprawę jak widzicie ten mecz no i chyba jasne jest ,że skoro ewntualny adres wysyłki Waszych pieniędzy pokrywa się z moim adresem zamieszkania(tym z dowodu,bo tu w Berlinie jednak jeszcze się nie zameldowałem i dalej jakby mieszkam u mamy w PL:lol: ),czy też mam jakby co FB,czy mogę sie poddać jakiejś weryfikacji przez jakiegoś z adminów-nie ma problemu ze mną nawet jeśli macie problem zaufania komuś.Mi to obojętnę,tylko mówię jakby co to i z tematem biletów mogę pomóc.

Ogólnie to jakby co postaram się w ten weekend(może jeszcze dziś ale wieczorem jak już po pracy..) napisać tu ojakieś wskazówki,porady co do pobytu w Berlinie.Coś na pewno przyda się:wink: jak i tym będącym autem i tym pociągiem...

i ogólnie sorry za tak późny meldunek,bo w sumie wygląda na to,że jedynie ja jestem polskim fanem Bianconerich z Berlina :oops: :-D

jakby co to najepiej piszmy wszyscy tutaj o tym wszystkim

PS.admini? moderatorzy? ludzie dobrej woli?lub po prostu inni też będący fanami Juve ->może tak jeszcze raz ale konkretniej o tym meczu byście napisali na Waszych stronach tu i na FB? Może fajnie byłoby wykorzystać fakt bliskości Berlina względem Polski i ze względu też na świetne turystycznie miejsce meczu no i okazję do pokazania jeszcze raz Bianconerim siły polskich fanów Juve? :wink:

hmm,myślcie nad tym wszystkim teraz Wy,ja i tak dużo jak na ten temat napisałem :-D

AmericanPsycho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 06:48

Nasza podgrupa zostaje w Berlinie na noc, to przydałbyś się chłopak, jesli masz trochę czasu, coby polecić miejsca, które warto tam zobaczyć i pomóc do nich dotrzeć. Swoją drogą... jakaś inna ekipa też planuje ubernachtung?

Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.
Łyko

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 10:00

Antek666 pisze:
Kurde,szkoda że ja wcześniej nie ogarnąłem tematu bo można śmiało(ale pod pewnymi warunkami) jakby zamówić kilkanaście-kilkadziesiąt miejsc obok siebie lub dany sektor lub choć jedną jego część dla pewnej ilości fanów... :/

bo tak to ogólnie cieszę się,że nie tylko ja tam będę jako polski fan Juve ,ale kurde gdybyśmy byli razem byłoby to lepiej zauważone,ba nawet tak do około max 5-7 osób mógłbym zaprosić do siebie na chatę w celu stworzenia flagi polsko-Juventusowej. Może napiszcie(ci którzy mają już bilety) jakie macie dokładniej miejsca? Jak jest nas dużo w tym wspomnianym tu sektorze G(choc ten i tak jest dzielony na wiele podsektorów/miejsc..) to może oficjalnie(ale to jak już mogę się podjąć od poniedziałku ale prób-niekoniecznie skutecznych,bo tego obiecać nie mogę) lub i prosząc o zamianę miejsc innych kibiców utworzylibysmy zacny polski sektor fanów Juve na stadionie w Berlinie...
Spokojnie, nikt przecież nie będzie sprawdzał czy siedzisz na swoim krzesełku czy kolegi. :wink: Wszyscy (mam taką nadzieję, że chcecie) Polacy będą siedzieć w jednym sektorze, w jednej kupie, bez względu na to, na który sektor gości dostaną bilet. Zresztą spotkamy się przed stadionem na godzinę-dwie przed meczem i ustalimy wszystko. Planowo mielismy sie spotkac 3h przed spotkaniem ale nie wiem czy nie bedzie to dla wielu problem z racji tak wczesnej godziny spotkania.

Znając Juvelucka na kilka dni przed meczem napisze cos konkretnego abysmy mogli spokojnie sie spotkac.
Jak ktoś ma problemy jakiekolwiek z biletami,językiem niemieckim(chociaż sam super perfekt nie "szprecham" ale no jw-żyję tu w samym Berlinie trochę i znać język znam..),miastem, czy tam czymkolwiek innym to też nie ma problemu-chętnie pomogę. Ba,jak dla swoich to nawet mogę się w to porządnie zaangażować z pomocą w różnych kwestiach.

:bravo: mam nadzieję, ze ten gest bedzie dla wielu pomocny.

Antek666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 16:02

Wpierw to ogólnie choć drobne sorry za kilometrowy post powyżej,ale sprawa jest istotna i mi się włączył słowotok:lol:
delakha pisze:Nasza podgrupa zostaje w Berlinie na noc, to przydałbyś się chłopak, jesli masz trochę czasu, coby polecić miejsca, które warto tam zobaczyć i pomóc do nich dotrzeć. Swoją drogą... jakaś inna ekipa też planuje ubernachtung?
jak najbardziej obiema rękoma i minimum jedną nogą jestem ZA! Choć naprawdę często tu tripuje sobie i znam dobrze niejedną dzielnicę to i tak często przypadkiem coś nowego fajnego trafiam.Ale zmierzam do tego,że miasto ogólnie znam dobrze więc jakiś spacer większą grupą po Berlinie byłby w porządku.Miejsc wartych odwiedzenia jest cała masa,w tym i pewna część z takich miejscówek mniej turystycznych,alternatywnych.Dobre puby i różne plenerki do chilloutu też się zna.
Łyko pisze: Spokojnie, nikt przecież nie będzie sprawdzał czy siedzisz na swoim krzesełku czy kolegi. :wink: Wszyscy (mam taką nadzieję, że chcecie) Polacy będą siedzieć w jednym sektorze, w jednej kupie, bez względu na to, na który sektor gości dostaną bilet. Zresztą spotkamy się przed stadionem na godzinę-dwie przed meczem i ustalimy wszystko. Planowo mielismy sie spotkac 3h przed spotkaniem ale nie wiem czy nie bedzie to dla wielu problem z racji tak wczesnej godziny spotkania.
w sumie to masz rację :wink: Z jakimiś zamianami miejsc z większością kibiców nie powinno być większego problemu.No kurde,fajnie by było byśmy byli na tyle na ile się da razem,w kupie siła! :wink: Najlepiej na godzinę przed meczem się ustawić,na 2h przed nie ma to sensu większego.

Co sądzicie o pomyśle jakiejś flagi polsko-juventusowej? Może Drughi macie już gotowe coś fajnego i chętnie większego?
Łyko pisze: :bravo: mam nadzieję, ze ten gest bedzie dla wielu pomocny.
i ja również :)

Jeszcze dziś(obiecać nie mogę,bo dopiero co niedawno z roboty wróciłem i nie wiem jeszcze co będę dziś robił :whistle: ) postaram się napisać jakieś porady ogólne jak i dla kierowców i dla tych którzy przyjadą pociągiem.Kilka istotnych uwag na pewno może być Wam przydatna,pomocna.

charles

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 18:06

jak masz ochotę i czas to zapodawaj porady ale prosimy krótko i konkretnie! wiekszość z nas, którzy śledzą forum już nie jedno miasto na "czuja" zwiedziło jeżdżąc za Juve, wiec i Berlin łykniemy min. z Łykiem, który wszędzie da sobie rade może dlatego że zna kilku Arabów czy tam Kebabów :wink:
grupka Poznańsko-Lubuska na pewno od 12-13 będzie się kręcić przy stadionie bo piwko z Śląskiem czy Krakowem trzeba wypić :D
oczywiście każda wypowiedź coś wnosi i może komuś pomorze :wink:

DRUGHI ULTRA' CURVA SUD
moggi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 18:26

czy jest ktoś, kto będzie jechał samochodem przez Wrocław(i wracał też) i ma 1 wolne miejsce?

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 20:34

charles pisze: grupka Poznańsko-Lubuska (...) pomorze :wink:
i Kujawy też z nimi jadą ;p
Do zobaczenia wszystkim :D

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
Bob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lipca 2012, 23:36

Brutalo pisze:
charles pisze: grupka Poznańsko-Lubuska (...) pomorze :wink:
i Kujawy też z nimi jadą ;p
Do zobaczenia wszystkim :D
Mazowsze tez nie gorsze ;)

http://yanosik.org/nieoznakowani - niedajcie sie Tajniakom - Wszystkie nieoznakowane pojazdy Policyjne w Polsce ( o których wiadomo).
http://alkomaty.biz/wirtualny_alkomat/
ODPOWIEDZ