Mercato (2012-2014)
- Vimes
- Juventino
Agresti na goal.com napisał, że Marotta szykuje ofertę w wysokości 25 mln euro za Joveticia. Jak rozumiem tym razem czysta gotówka bez zbędnych piłkarzy. Chociaż wątpię czy Beppe rzeczywiście ma do dyspozycji aż tyle "piniondzów".pan Zambrotta pisze:Co do tematu, to bliżej nam do RVP, niż SJ. Marotta bez ciśnień oferuje 15 mln, ew. jak coś nazbiera ze sprzedaży, podbije stawkę. Jak się nie uda, weźmie się za czarnogórca - tak to widzę.
- Osgiliath
- Juventino
25 mln za JoJo przy konieczności zapłaty około 10 za Armero już chyba kompletnie nam wysuszy kasę. Choć lepsze to chyba niż zapłata ponad 20 za RvP.
Trzeba będzie na gwałt kupców szukać dla naszych zbędniaków, jak Iq i Krasica.
Trzeba będzie na gwałt kupców szukać dla naszych zbędniaków, jak Iq i Krasica.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Oj Murzynie, swego nie znasz: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... aniemu.phpDobry Mudżyn pisze:Kolega, fan pilki portugalskiej przegladajacy abole, wyslal mi ciekawa informacje![]()
Cieszą mnie informacje, że próbujemy dogadać się z Fiorentiną. Przynajmniej Marotta nie śpi, tylko działa w tym kierunku. Gorzej wygląda sprawa Armero, no ale się zobaczy.
I tak prawdopodobnie na reszcie mercato zaważą sprzedaże naszych 'miszczuf'.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Mnie się od ładnych paru dni wydaje, że mercato będzie wyglądało tak:
Pazienza, Matri out
JoJo, Pazzini in
...co dawałoby nam atak Gio, Vucinić, Q, Jovetić, Pazzini. Nie byłoby źle.

Pazienza, Matri out
JoJo, Pazzini in
...co dawałoby nam atak Gio, Vucinić, Q, Jovetić, Pazzini. Nie byłoby źle.
mazi12 pisze:Ty wiesz swoje, ja wiem swoje

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie wchodze na konkurencjejackop pisze:Oj Murzynie, swego nie znasz: http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... aniemu.phpDobry Mudżyn pisze:Kolega, fan pilki portugalskiej przegladajacy abole, wyslal mi ciekawa informacje![]()
Cieszą mnie informacje, że próbujemy dogadać się z Fiorentiną. Przynajmniej Marotta nie śpi, tylko działa w tym kierunku. Gorzej wygląda sprawa Armero, no ale się zobaczy.
I tak prawdopodobnie na reszcie mercato zaważą sprzedaże naszych 'miszczuf'.

tylko juvepoland liczy się

Niemniej jednak taki pomysl podoba mi sie

BESTER MANN, BESTEEER !

- szycha21
- Juventino
Pewnie myślą, że tylko kwestią czasu jest zanim MC wywali z 50 mln... albo aż tak bardzo chcą go zatrzymać, chociaż po tym jak Perie nie przedłużył kontraktu nie wiem czy to dobry pomysł go trzymać. Mogli by w sumie zrobić tak samo jak Milan z Ibrasquinter pisze:Arsenal odrzucił wszystkie oferty za VP, w tym podobno naszą.
- mazi12
- Juventino
Z jednaj strony piękna a z drugiej już to tak dobrze nie wygląda. Seria A oddaje swoich najlepszych graczy i jak tak dalej pójdzie, to w pucharach włoskie drużyny będą osiągały mniej niż w kilku ostatnich latach, a co za tym idzie spadniemy o kolejne miejsce w rankingu europejskich lig. Trochę byłoby przykro. Nie chcę, żeby tak to się potoczyło. Trzeba liczyć na Juve i Milan w LMDobry Mudżyn pisze: Piękna sprawa

Trzeba sprzedawać, bo jeśli Marotta ma zamiar wyłożyć 25mln na JoJo o 10mln na Armero to ciężko widzę nasz budżet.
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2012, 15:07 przez mazi12, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Jestes kolejnym z tych, ktory martwi sie prestizem LIGI nawet bardziej niz prestizem klubu? Czy gdyby, hipotetycznie, liga wloska bylaby na poziomie tureckiej, Juve rokrocznie wygrywaloby mistrzostwo, a rownoczesnie dochodzilo, przynajmniej do cwiercfinalu Ligi Mistrzow, a czasem/czesto nawet i dalej, lacznie z wygrywaniem jej, ubolewalbys nad tym?mazi12 pisze:Z jednaj strony piękna a z drugiej już to tak dobrze nie wygląda. Seria A oddaje swoich najlepszych graczy i jak tak dalej pójdzie, to w pucharach włoskie drużyny będą osiągały mniej niż w kilku ostatnich latach, a co za tym idzie spadniemy o kolejne miejsce w rankingu europejskich lig. Trochę byłoby przykro. Nie chcę, żeby tak to się potoczyło. Trzeba liczyć na Juve i Milan w LMDobry Mudżyn pisze: Piękna sprawaoraz Inter i Napoli w LE. Jestem ciekawy jak to się potoczy
BESTER MANN, BESTEEER !

- mazi12
- Juventino
Nie no nie ubolewam nad tym aż tak no ale która drużyna z tych słabszych lig dochodzi chociaz do 1/4 finału? Jakiś poziom ligi powinien być utrzymany...Dobry Mudżyn pisze:Jestes kolejnym z tych, ktory martwi sie prestizem LIGI nawet bardziej niz prestizem klubu? Czy gdyby, hipotetycznie, liga wloska bylaby na poziomie tureckiej, Juve rokrocznie wygrywaloby mistrzostwo, a rownoczesnie dochodzilo, przynajmniej do cwiercfinalu Ligi Mistrzow, a czasem/czesto nawet i dalej, lacznie z wygrywaniem jej, ubolewalbys nad tym?mazi12 pisze:Z jednaj strony piękna a z drugiej już to tak dobrze nie wygląda. Seria A oddaje swoich najlepszych graczy i jak tak dalej pójdzie, to w pucharach włoskie drużyny będą osiągały mniej niż w kilku ostatnich latach, a co za tym idzie spadniemy o kolejne miejsce w rankingu europejskich lig. Trochę byłoby przykro. Nie chcę, żeby tak to się potoczyło. Trzeba liczyć na Juve i Milan w LMDobry Mudżyn pisze: Piękna sprawaoraz Inter i Napoli w LE. Jestem ciekawy jak to się potoczy
Mimo wszystko jednak widząc jak hurtowo odsprzedawają swoje gwiazdy faworyci, dostrzegam duże szanse na scudetto w zblizajacym sie sezonie
- StaryDobryNedved
- Juventino
Nie ma co dyskutować nad zmiennikami Pirlo bo łatwo można wywnioskować po <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych Juve i wypowiedziach trenera/zarządu, że taki zmiennik nie jest nawet brany pod uwagę. Po prostu spadek jakości gdy zabraknie Pirlo, a w jego miejsce wskoczy jakiś zmiennik o tej samej charakterystyce i gra będzie robiona pod niego jak jest zazwyczaj robiona pod Pirlo były straszny. Dlatego wydaję mi się, a nawet jestem pewien, że Conte inaczej to obmyślił i jak zabraknie Pirlo w ważnym meczu to wyjdzie innym ustawieniem z piłkarzami o innej charakterystyce ale tak aby nie stracić na jakości. Ja ufam Antkowi i bardziej zastanawiam się co Marotta wykombinuje ze sprzedażami i kogo kubi na lewą czy na szpice niż kogo by tu kupić na zastępce Pirlo.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Zmiennik Pirlo? Marone lub IslaStaryDobryNedved pisze:Nie ma co dyskutować nad zmiennikami Pirlo bo łatwo można wywnioskować po <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> transferowych Juve i wypowiedziach trenera/zarządu, że taki zmiennik nie jest nawet brany pod uwagę. Po prostu spadek jakości gdy zabraknie Pirlo, a w jego miejsce wskoczy jakiś zmiennik o tej samej charakterystyce i gra będzie robiona pod niego jak jest zazwyczaj robiona pod Pirlo były straszny. Dlatego wydaję mi się, a nawet jestem pewien, że Conte inaczej to obmyślił i jak zabraknie Pirlo w ważnym meczu to wyjdzie innym ustawieniem z piłkarzami o innej charakterystyce ale tak aby nie stracić na jakości. Ja ufam Antkowi i bardziej zastanawiam się co Marotta wykombinuje ze sprzedażami i kogo kubi na lewą czy na szpice niż kogo by tu kupić na zastępce Pirlo.

Synki, a bierzecie pod uwage, ze jesli zmierzymy sie z lepsza druzyna niz Novara, Pirlo moze dostac sensownego plastra, przez ktorego sobie nie pogra na normalnym poziomie? Wtedy zobaczycie, ze dostosowywanie gry pod jednego zawodnika to błąd.
BESTER MANN, BESTEEER !

- SKAr7
- Juventino
Teoretycznie jest mi bliżej do Twojego myślenia, niż olewania poziomu ligi przez Mudżyna, ale zwróć uwagę, że Bayern trzymał przez ponad 10 lat Bundesligę w czołówce (z niewielkim wsparciem Bayeru od czasu do czasu). Wszystko, by teraz mogła powrócić silna Borussia D, i całkiem ciekawie budowana M w nagłym wysypie talentów.mazi12 pisze: Nie no nie ubolewam nad tym aż tak no ale która drużyna z tych słabszych lig dochodzi chociaz do 1/4 finału? Jakiś poziom ligi powinien być utrzymany...
Na pewno osłabianie ligi dobrze nam nie służy, ale Bayern pokazuje, że się da. I IMO jest nam znacznie bliżej do Bayernu, niż do przykładu Lyonu-> Juventus jest nośnikiem włoskiej myśli piłkarskiej, podobnie jak Bayern był przez te lata niemieckiej. Nawet najwięksi marzyciele chyba by nie powiedzieli, że Lyon = Francja.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Wlasnie, jak sensownie zauwazyl Skar, przez dlugie lata liga niemiecka to byl tylko Bayern. Borussia wyskoczyla jak Filip z konopii w 1997 i 98, i posypała się, cos tam popykało Schalke, i przez 2 sezony Bayer, ale pupy to nie urywało. Wystarcza nam 2 silne druzyny, Juventus i Milan. Nie mialbym nic przeciwko, gdybysmy wyprzedzali za pare lat druzyny dystansem 30 punktow jak Barca i Real w Hiszpanii i walczyli tylko z Milanem o zwyciestwo w lidze. 

BESTER MANN, BESTEEER !