Mercato (2012-2014)
- Dante93
- Juventino
Spooooooko, alina ma chyba ostatnio PMS więc o miano trolla nie trudnomazi12 pisze:Oczywiście, że wiem kto to. Widziałem nawet kilka jego meczy i nic ciekawego w nim nie zauważyłem. Może też trochę przesadziłem, ale żeby od razu troll?alina pisze:Chętnie posłucham, dlaczego Cigarini jest cienki. Wiesz kto to, tak w ogóle?mazi12 pisze:
A tam od razu troll![]()
Gadamy oczywiście czysto teoretycznie. Ani on, ani Poli nie zawitają do Juve.![]()
Jeżeli Giovinco to zawodnik 'max na Parme' to tym bardziej Cigarini jest zawodnikiem 'max na Atalante'. Miał epizod w Hiszpani, wrócił równie szybko jak wyjechal i raczej wyewaluował w solidnego ligowca, ale drugim Pirlo w wieku 26 lat to on już raczje nie zostanie. Jak już szukać jakiegoś zastępstwa dla Pirlo to ja bym chętnie Lodiego z Catani przywitał. Solidny grajek, po bardzo dobrym sezonie, który dodatkowo raczej nie płakałby jakby musial posiedzieć na ławce.
Próżnie widze. Coś czuje, że po początkowym wejściu 'z buta' w mercato teraz możemy być swiadkami parotygodniowego przestoju. A potem Jovetić i Armero i wio

Megagrajek to nie jest. Ale pełni w Atalancie bardzo podobną funkcję do Pirlo u nas. Kontroluje grę i rzuca dużo, dużo fajnych długich piłek. Na pewno lepszy vice-Pirlo niż proponowany Poli. Wolałbym go też chyba od Lodiego.mazi12 pisze:Oczywiście, że wiem kto to. Widziałem nawet kilka jego meczy i nic ciekawego w nim nie zauważyłem. Może też trochę przesadziłem, ale żeby od razu troll?alina pisze:Chętnie posłucham, dlaczego Cigarini jest cienki. Wiesz kto to, tak w ogóle?mazi12 pisze:
A tam od razu troll![]()
Gadamy oczywiście czysto teoretycznie. Ani on, ani Poli nie zawitają do Juve.
Już tak nie przeżywaj tego trolla. Jak mi odpowiadasz rotflem, to czego się spodziewałeś?
- szycha21
- Juventino
No nieee... kogo wy tu wgl wymieniacie? Lodi, Cigarini? Dajcie spokój...to są ligowi średniacy...a my tu mamy JUVENTUS! jakby obydwaj byli z 10 lat młodsi... to można by się jeszcze zastanowić, ale teraz? Według mnie nie ma o czym rozmawiać. Mamy już Padoina i Pazienze, który nie grają prawie nic, więc po co nam następni? A potem nie będziemy mogli się pozbyć pachołów jak teraz... Chociaż w sumie jednego nam się już udało (no ale nie do konca) - Motta wypozyczony do Bologni
- bendzamin
- Redaktor
Nie orientuje sie ktos, ktory klub ma placic pensje Motty podczas wypozyczenia? Oj, czuje, ze tego goscia z powodu jego kontraktu (2015, 0.8 mln € rocznie) ciezko sie bedzie pozbyc raz, a dobrze.
Melo tez cos sprzedac nie mozemy. Podobno Fatih Terim powiedzial, ze udalo im sie zjechac z cena do 7 mln € (!), ale i tej sumy nie sa w stanie obecnie zaplacic
Inni chetni, nawet jak sa, to jakos sie na razie nie pala do skladania ofert.
Melo tez cos sprzedac nie mozemy. Podobno Fatih Terim powiedzial, ze udalo im sie zjechac z cena do 7 mln € (!), ale i tej sumy nie sa w stanie obecnie zaplacic

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Bologna. Pewnie nie płacą nic za wypożyczenie ale pokrywają jego pensję.bendzamin pisze:Nie orientuje sie ktos, ktory klub ma placic pensje Motty podczas wypozyczenia?
A o Martinezie w ogóle był jakiś news? Czy go wysłali od razu do Urugwaju i kazali nie wracać bez kupca...
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Kurde jak tak sumuje te wszystkie pobożne życzenia sprzedażowe, to aż się lękam... Nie chcę nikogo krytykować, ale radzę się delikatnie wstrzymać z wymyślaniem kwot.
Matri: 12
Melo: 10
Krasić: 8-10
Ziegler: 3-4
Pazienza: 3-4
To daje 40 baniek. Naprawdę ktoś w to wierzy?
PS. Armero miał być wypożyczony, a tu chyba jednak trzeba będzie bulić. 12 za całość
Matri: 12
PS. Armero miał być wypożyczony, a tu chyba jednak trzeba będzie bulić. 12 za całość

- mazi12
- Juventino
alina sam widzisz reakcje innych na kandydaturę Cigariniego. Rośniemy w siłę i nie ma miejsca moim zdaniem dla 26-latków z Atalanty, krążących po wypożyczeniach. Nawet statystykami się nie wyróżnia - 32 mecze, 1 gol, 2 asysty. Moim zdaniem za mało na Juventus jak i rolę środkowego pomocnika.
Oczywiście to moje osobiste zdanie, można się z nim zgodzić albo i nie.
Sprzedaż Matriego za ponad 10mln to chyba dobry deal. Opylamy jeszcze Melo, Pazienze, Krasicia i jakoś może ukulamy na tego Joveticia
Oczywiście to moje osobiste zdanie, można się z nim zgodzić albo i nie.
Sprzedaż Matriego za ponad 10mln to chyba dobry deal. Opylamy jeszcze Melo, Pazienze, Krasicia i jakoś może ukulamy na tego Joveticia

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
I tak dobra cena. Może Marotta załatwi go za dychę.yanquez pisze:PS. Armero miał być wypożyczony, a tu chyba jednak trzeba będzie bulić. 12 za całość
Ciekawe gdzie i ile będzie grał Giaccherini jeśli przyjdzie Armero. Po prawej stronie Lichy, Caceres, Isla, Pepeusz - po lewej Armero, DC... W środku też sporo ludzi.
- Dante93
- Juventino
Prędzej:yanquez pisze:Matri: 12
Melo: 7-8
Krasić:6-8
Ziegler- Wyp.
Pazienza- Upchnięty w inny deal.
Czy w opcji pierwszej, czy w opcji drugiej i tak by było super. Ale obawiam sie, że sprzedaż Melo, Zieglera i Pazienzy to wszystko na co możemy bardzo poważnie liczyć. Matriego fajnie by było dołożyć za Jo-Jo. Krasić pewnie zostanie wypożyczony, bo ciężko mi uwierzyć, że jakiś klub da za niego tyle ile oczekuje Juventus mając na uwadze to, że Serb przez rok prawie nie grał.
- yanquez
- Juventino
Przed chwilunią Sky podał, że Milan zamierza nam za Matriego zaoferować... Nic 
Najpewniej zaproponują wypożyczenie z opcją wykupu. Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł, żeby to akceptować...
Dante93 up here
Tutaj nawet nie chodzi o kwoty, tylko łosi znaleźć trzeba...
uooo matko! zahor Ty w ogóle czytasz cały post, czy tylko zobaczyłeś liczby i od razu zacząłeś pisać?:naughty: Napisałem właśnie, że nie ma szans na kwoty, które pojawiają się w tym temacie...

Najpewniej zaproponują wypożyczenie z opcją wykupu. Mam nadzieję, że nikt nie wpadnie na pomysł, żeby to akceptować...
Dante93 up here
Tutaj nawet nie chodzi o kwoty, tylko łosi znaleźć trzeba...
uooo matko! zahor Ty w ogóle czytasz cały post, czy tylko zobaczyłeś liczby i od razu zacząłeś pisać?:naughty: Napisałem właśnie, że nie ma szans na kwoty, które pojawiają się w tym temacie...
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2012, 10:56 przez yanquez, łącznie zmieniany 3 razy.
- zahor
- Juventino
Po pierwsze, obawiam się że te sumy które podałeś są nieco zawyżone. W Turcji na przykład zaparli się że dadzą za Melo 8 i ani centa więcej, a gościa z takim kontraktem nieszczególnie jest komu opchnąć więc jeżeli chcemy się go pozbyć (a chcemy), to chyba jesteśmy zmuszeni się na to zgodzić.yanquez pisze: Matri: 12
Po drugie nie pamiętam już kiedy było ostatni raz takie okienko, w którym byśmy sprzedali wszystkich zawodników których chcieliśmy sprzedać. Na pewno nie w nowej erze. I o ile to czy za Melo dostaniemy 8 czy 10 milionów to prawie żadna różnica, o tyle dużą różnicą będzie jak w ogóle nie uda się go wytransferować, nie dostaniemy złamanego grosza i będziemy musieli kolejny rok opłacać jego kontrakt (brutto 8 baniek).
Otóż to, otóż to, tyle że jak 28. sierpnia dalej nie będziemy mieli tego Melo sprzedanego, to jakiś klub może zgłosić się do Marotty i "łaskawie" zgodzić się go wypożyczyć i opłacać jego kontrakt. I tak trzeba będzie zrobić, bo nie warto trzymać go na trybunach za osiem baniek na rok, jednocześnie mocno weryfikując planowane przychody z tytułu sprzedaży.yanquez pisze: Tutaj nawet nie chodzi o kwoty, tylko łosi znaleźć trzeba...
Ajjj, nie doczytałem :oops: Aczkolwiek druga część mojego posta pozostaje dalej aktualna.yanquez pisze: uooo matko! zahor Ty w ogóle czytasz cały post, czy tylko zobaczyłeś liczby i od razu zacząłeś pisać?:naughty: Napisałem właśnie, że nie ma szans na kwoty, które pojawiają się w tym temacie...
Ostatnio zmieniony 20 lipca 2012, 10:58 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.
- Dante93
- Juventino
Tak jak wspomnialem wyżej, co do Melo czy Zieglera byłbym spokojny, bo oni mają stosunkowo udany sezon za sobą. Dlatego i zainteresowanie powinno być bo to nie są jakieś ogóry.
Bardziej sie boje o Naszego Nowego Nedveda. Bo on ani zainteresowania wielkiego nie budzi, a pewnie byłby przy tym bardzo wybredny w temacie nowego miejsca pracy.
Bardziej sie boje o Naszego Nowego Nedveda. Bo on ani zainteresowania wielkiego nie budzi, a pewnie byłby przy tym bardzo wybredny w temacie nowego miejsca pracy.
- yanquez
- Juventino
No tak, ale z Krasiciem jest o tyle lepiej, że ma niską pensję w porównaniu do np Melo (pewny nie jestem, ale na 90%)... Może uda się go przepchnąć do jakiegoś Werderu, czy innego HambugerSzportFerajne...
- jakku1
- Juventino
Kraza plotki, ze Milan zlozyl oferte za Joveticia, w postaci 20m okraszonych w dodatku Flaminim, ale wydaje sie, ze to jakas kompletna kaczka dzienniarska.
Moim zdaniem, jesli teraz (w tym okienku) nie wyciagniemy Joveticia, to juz nie bedzie takiej okazji. Ktos inny go zgarnie na poczatku/w polowie/pod koniec sierpnia i tak sie skonczy ta telenowela.
Edit: Jest nowe info! A raczej kilka roznych informacji w tej sprawie. A) Mamy zamiar przedstawic lub przedstawilismy Violi nowa propozycje - 20m plus Pazienza/Padoin... B) Jak wyzej, z tym, ze oferta wynosi 25m euro lub C) Dajemy 20m ale chcemy wlaczyc w transakcje... Poliego (tego z Sampy). Najpierw oddamy Padoina i Pazienze Sampie, w zamian za Poliego, a potem chlopaka wypozyczymy do Fiorentiny. Jesli to wszystko prawda, moze to oznaczac, ze faktycznie pojawila sie jakas oferta za Matriego z Milanu i to zakladajaca jakiś realny zysk a nie zysk teoretyczny w postaci wypożyczenia.
Zrodla niepewne!
Moim zdaniem, jesli teraz (w tym okienku) nie wyciagniemy Joveticia, to juz nie bedzie takiej okazji. Ktos inny go zgarnie na poczatku/w polowie/pod koniec sierpnia i tak sie skonczy ta telenowela.
Edit: Jest nowe info! A raczej kilka roznych informacji w tej sprawie. A) Mamy zamiar przedstawic lub przedstawilismy Violi nowa propozycje - 20m plus Pazienza/Padoin... B) Jak wyzej, z tym, ze oferta wynosi 25m euro lub C) Dajemy 20m ale chcemy wlaczyc w transakcje... Poliego (tego z Sampy). Najpierw oddamy Padoina i Pazienze Sampie, w zamian za Poliego, a potem chlopaka wypozyczymy do Fiorentiny. Jesli to wszystko prawda, moze to oznaczac, ze faktycznie pojawila sie jakas oferta za Matriego z Milanu i to zakladajaca jakiś realny zysk a nie zysk teoretyczny w postaci wypożyczenia.
Zrodla niepewne!
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- De Rossi
- Juventino
Podbijam.alina pisze:Megagrajek to nie jest. Ale pełni w Atalancie bardzo podobną funkcję do Pirlo u nas. Kontroluje grę i rzuca dużo, dużo fajnych długich piłek. Na pewno lepszy vice-Pirlo niż proponowany Poli.
Lubię Cigariniego i cały czas ubolewam, że nie rozwinął się na miarę swojego talentu i jako vice-Pirlo chciałbym bardzo. Kto wie, może u nas, przy Conte, wsparciu drużyny, lepszych graczach, wspiąłby się na wyżyny swoich umiejętności. Z tym, że już za późno, bo on należy do Napoli, a ci, już go wypożyczyli na kolejny sezon do Atalanty.