Mercato (2012-2014)
- Brutalo
- Juventino
Przypomina mi się fragment biografii ibry, w której opowiada o żonglerce Raioli w Amsterdamie. Z takim agentem i z takim zarządem byłby nasz za 20 mln na życzenie. Poza tym Jovetic nie pasuje mi do formacji. Podciąć jaja milanowi do końca i kupić Dzeko. Nawet sprzedać Matriego i wszystkich innych niepotrzebnych, byle by mieć prawdziwą 9 .Tony Montana pisze:Eh zawsze człowiek ma nadzieję(w zasadzie to liczenie na cud), że uda się szrot typu Motta włączyć w jakąś transakcję i obniżyć cenę a tu nawet niezłych graczy nie chcą w wymianie.bendzamin pisze:Curva pisze na goalu, ze Fiorentina odrzucila nasza oferte za Jojo: 13 mln € + Matri + Pazienza. Chca 30 mln € i nie sa zainteresowani zadna wymiana![]()
Moim zdaniem nie ma opcji, zebysmy zaplacili taka kwote sama gotowka. Licze na to, ze Stevan wyraznie da do zrozumienia wlodarzom klubu, ze chce odejsc i uda mu sie zmiekczyc troche ich postawe. Moze troche wiecej hajsu i jedna karta jakiegos zawodnika?
- annihilator1988
- Juventino
Kebaby pozwalają sobie na zbyt dużo ws. Melo. Jeżeli bidoków nie stać na wyłożenie tych 8-10 mln euro, to niech przynajmniej nie sabotują działań Juventusu.
- zahor
- Juventino
Czy jakikolwiek dyrektor sportowy pozyskał kiedykolwiek dla Juventusu jakiegoś młodego, ale nie utalentowanego zawodnika? Czasami mam wrażenie że każdy piłkarz do 23. roku życia z definicji musi być utalentowany. Wiem, zaraz ktoś mi odpisze że gdyby nie miał talentu i był lewarem to by się nim Juventus nie interesował - ale idąc tym tropem to każdy piłkarz w Serie A jest utalentowany, skoro zarabia niezłe pieniądze grając w piłkę. Dlatego powoli zaczyna mnie drażnić słowo "utalentowany" które musi się zawsze znaleźć obowiązkowo w każdym newsie o młodym graczu.Gigi Buffon pisze:Marotta oficjalnie pozyskał dla Juventusu kolejnego młodego i utalentowanego zawodnika![]()
Odpuść sobie te teksty o sabotowaniu, bo to normalna operacja - nakręcanie zawodnika i robienie mu wody z mózgu żeby wymusił na klubie zgodę na transfer. Jakby Marotta tak przekabacił Joveticia, że ten by za wszelką cenę, prośbą i groźbą chciał wymóc zgodę na przejście do Juve to pewnie byś piał z zachwytu. A jak Kalemu przekabacają zawodnika, to być źle.annihilator1988 pisze:Kebaby pozwalają sobie na zbyt dużo ws. Melo. Jeżeli bidoków nie stać na wyłożenie tych 8-10 mln euro, to niech przynajmniej nie sabotują działań Juventusu.
Dla mnie to była najgłupsza ze wszystkich decyzji Marotty od czasu przyjścia do Juve. Niekoniecznie najgorsza w skutkach, ale po prostu najgłupsza. Po to się zamiast transferu definitywnego bierze wypożyczenie z opcją wykupu, mimo że wychodzi drożej, żeby można było się wycofać z transakcji jeżeli gracz gra poniżej oczekiwań. A powiedzieć o Motcie że grał poniżej oczekiwań to jak skomplementować go. Nikt chyba w najczarniejszych snach nie przypuszczał że ten zawodnik może być tak jałowy, że nakrywać go będzie czapką obiekt drwin taki jak Grygera czy też 18-latek nie grający na swojej naturalnej pozycji. Po co wydano na niego te pieniądze - po dziś dzień nie mam pojęcia. Wersja z włączeniem w transakcję to jakiś żart bo nie wiem który klub wolałby jego niż 3,5 bańki w gotówce.vieira4 pisze:Jak można było wydać na tego ogóra za 4 miliony to ja nie mam pojęcia.
- 4d1k
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Cavani podobnież blisko Chelsea
Mówi się o kwocie 35 milionów funtów (około 45 mln euro), dodatkowo kontrakt w wysokości 150 tys. funtów (prawie 10 mln euro rocznie). Zawodnik, którego w Juventusie przyjąłbym z otwartymi rękoma. Gdyby Marotta uzbierał na Cavaniego, dla mnie stałby się bogiem. Wydaje mi się, że i sam zawodnik chciałby przejść do Juve, o ile mnie pamięć nie myli, kiedyś coś wspominał że chciałby u nas zagrać, musiałby jednak zredukować swoje żądania.
W Naszej obecnej sytuacji kadrowej Cavani >>> Jovetic, chyba każdy się ze mną zgodzi :roll: ?
Mówi się o kwocie 35 milionów funtów (około 45 mln euro), dodatkowo kontrakt w wysokości 150 tys. funtów (prawie 10 mln euro rocznie). Zawodnik, którego w Juventusie przyjąłbym z otwartymi rękoma. Gdyby Marotta uzbierał na Cavaniego, dla mnie stałby się bogiem. Wydaje mi się, że i sam zawodnik chciałby przejść do Juve, o ile mnie pamięć nie myli, kiedyś coś wspominał że chciałby u nas zagrać, musiałby jednak zredukować swoje żądania.
W Naszej obecnej sytuacji kadrowej Cavani >>> Jovetic, chyba każdy się ze mną zgodzi :roll: ?
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Jeżeli te niusy są prawdziwe to szkoda bo szczerze mówiąc liczyłem, że jeszcze na niego zapolujemy, za rok np. Jak pójdzie do Anglii to raczej będzie to niemożliwe. Tylko kolejne pytanie w takim razie: co z Torresem? Ciekawe czy jego temat by powrócił.4d1k pisze:Cavani podobnież blisko Chelsea
Tak, tylko, że Cavani od początku był mało realny, a przynajmniej od kiedy pan z Neapolu krzyknął te 60-70 mln. 45, za które ma go kupić Chelsea i tak byśmy nie dali. Zresztą, ja osobiście wolę Jovetica za, powiedzmy 25 niż Cavaniego za 45. Oby Marotta się jakoś z fioletowymi dogadał.4d1k pisze:W Naszej obecnej sytuacji kadrowej Cavani >>> Jovetic, chyba każdy się ze mną zgodzi :roll: ?

- jakku1
- Juventino
Pojawily sie w nocy wiesci, ze Galliani bedzie chcial sciagnac Joveticia do Mediolanu, ale do konca nie wierze w to, chociaz podobno faktem jest, ze Prade spotkal sie z DS Milanu. Jesli chodzi o Mediolanczykow to teraz bardziej prawdopodobne jest, ze sciagna kogos z duetu Damiao - Dzeko, ale tak naprawde to cholera wie jak to sie skonczy. Galliani lubi zaskakiwac (nie pisze tego w kontekscie Joveticia), niemniej jednak wydaje sie, ze w tym okienku raczej postawi na kogos kto moglby pod wzgledem warunkow fizycznych i techniki chociaz w jakiejs czesci zastapic Zlatana.
Okazuje sie natomiast, ze deal z Torino w sprawie Pazienzy, ktory byl juz niemal zawarty, w dziwnych okolicznosciach podobno upadl. Wczesniej byla mowa o tym, ze tym graczem interesuje sie mocno Fiorentina wobec odejscia dwoch swoich podstawowych srodkowych pomocnikow. Na Padoina Prade nie wyrazil zgody, ale Pazienza i Marrone byli i sa zainteresowani. Moze to sugerowac, ze dalej negocjujemy w sprawie Joveticia, po tym jak ta nasza pierwsza propozycja zostala odrzucona. Koniec koncow wydaje mi sie, ze Czarnogorzec do nas trafi w tym okienku, ale to jest tylko moje osobiste wrazenie no i czy tak nie mialo byc juz z Verrattim?
Aha, Di Marzio napisal, ze Motta trafi do Bologni na wypozyczenie z opcja wykupu. Dzisiaj podobno maja byc testy medyczne.
Jeszcze jedno info w sprawie Milanu - oni podobno i tak dalej nie maja pieniedzy i przeprowadza raczej srednio sensacyjne mercato. Tak donosi dzisiaj Gazzetta. Chcieliby Teveza i Dzeko, ale nie bardzo maja jak im oplacic pensje i wykupic z City. Dlatego moga sklonic sie ku opcji... Matri. Mowiac szczerze, to byloby chyba zbyt piekne, zeby bylo prawdziwe
Okazuje sie natomiast, ze deal z Torino w sprawie Pazienzy, ktory byl juz niemal zawarty, w dziwnych okolicznosciach podobno upadl. Wczesniej byla mowa o tym, ze tym graczem interesuje sie mocno Fiorentina wobec odejscia dwoch swoich podstawowych srodkowych pomocnikow. Na Padoina Prade nie wyrazil zgody, ale Pazienza i Marrone byli i sa zainteresowani. Moze to sugerowac, ze dalej negocjujemy w sprawie Joveticia, po tym jak ta nasza pierwsza propozycja zostala odrzucona. Koniec koncow wydaje mi sie, ze Czarnogorzec do nas trafi w tym okienku, ale to jest tylko moje osobiste wrazenie no i czy tak nie mialo byc juz z Verrattim?
Aha, Di Marzio napisal, ze Motta trafi do Bologni na wypozyczenie z opcja wykupu. Dzisiaj podobno maja byc testy medyczne.
Jeszcze jedno info w sprawie Milanu - oni podobno i tak dalej nie maja pieniedzy i przeprowadza raczej srednio sensacyjne mercato. Tak donosi dzisiaj Gazzetta. Chcieliby Teveza i Dzeko, ale nie bardzo maja jak im oplacic pensje i wykupic z City. Dlatego moga sklonic sie ku opcji... Matri. Mowiac szczerze, to byloby chyba zbyt piekne, zeby bylo prawdziwe

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Jak ktoś, ktokolwiek dałby za Matriego 10mln powinniśmy go sprzedać z pocałowaniem ręki i jeszcze dorzucić wolną gwiazdkę na Juventus Stadium, co by sobie wygrawerowali napis.jakku1 pisze:Dlatego moga sklonic sie ku opcji... Matri.
Fajnie muszą przebiegać negocjacje w sprawie Joveticia:
Montella: nie sprzedamy
Prade: 30mln
Marotta: 13mln + Matri + Pazienza
Marotta: Pazienza + Matri + 13mln
Marotta: 13mln + Quag + Padoin
Prade: do widzenia
Montella: jupii
Marotta: buuu, Fabio, umów nas z agentem Pazziniego, ja dzwonię do Massimo

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
W Poniedziałek będe w Turynie więc nawrzucam Marottcie!pumex pisze:Jak ktoś, ktokolwiek dałby za Matriego 10mln powinniśmy go sprzedać z pocałowaniem ręki i jeszcze dorzucić wolną gwiazdkę na Juventus Stadium, co by sobie wygrawerowali napis.jakku1 pisze:Dlatego moga sklonic sie ku opcji... Matri.
Fajnie muszą przebiegać negocjacje w sprawie Joveticia:
Marotta: 13mln + Matri + Pazienza
Marotta: Pazienza + Matri + 13mln
Marotta: 13mln + Quag + Padoin
Prade: do widzenia
Montella: jupii
Marotta: buuu, Fabio, umów nas z agentem Pazziniego, ja dzwonię do Massimo

Jeżeli nie przyjdzie do nas żaden TOP player, a załatają nasze ambicje Pazzinim albo innym Zarate to naprawdę sie zdenerwuje. ;/
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- pablo1503
- Juventino
Zabrzmiało to, jakby Jovetić był obiecaną gwiazdą, a Van Persie jakimś sucharem, którym musimy się zadowolić.Robaku pisze:Marotta jara się Joveticiem, ale prawodpodobnie skończy się na RVP (wq włoskich gazet).
Coś czuje w kościach(:prochno:), że Jovetić odejdzie podczas letniego Mercato. Skoro włodarze Violi zaczęli już mówić o pieniądzach, to coś jest na rzeczy.

- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Gdyby tak udało się wyciągnąć za Matriego z 10-11baniek, to można śmiało przyatakować z niemal identyczną ofertą co ostatnio, tylko ze spieniężonym Matrim. Generalnie nie przepadam za Matrim i w moim odczuciu jest to piłkarz mocno przeciętny, reprezentujący niewielki potencjał (z pewnością najmniejszy ze wszystkich naszych napastników... Zresztą mniejszy też od potencjału Pazziniego, czy nawet Boriello). I nie płaczcie od razu - takie jest moje zdanie.jakku1 pisze: Jeszcze jedno info w sprawie Milanu - oni podobno i tak dalej nie maja pieniedzy i przeprowadza raczej srednio sensacyjne mercato. Tak donosi dzisiaj Gazzetta. Chcieliby Teveza i Dzeko, ale nie bardzo maja jak im oplacic pensje i wykupic z City. Dlatego moga sklonic sie ku opcji... Matri. Mowiac szczerze, to byloby chyba zbyt piekne, zeby bylo prawdziwe
Jovetić = 13 + 11 (Matri) + Pazienza
Chociaż idąc dalej tym tokiem myślenia - Pacjencę też możnaby spieniężyć i dorzucić ze cztery baniaki.
- deszczowy
- Juventino
No a o czym mają mówić? O paczkach sucharków albo pęczkach replik skór soboli i gronostajów?pablo1503 pisze:Zabrzmiało to, jakby Jovetić był obiecaną gwiazdą, a Van Persie jakimś sucharem, którym musimy się zadowolić.Robaku pisze:Marotta jara się Joveticiem, ale prawodpodobnie skończy się na RVP (wq włoskich gazet).
Coś czuje w kościach(:prochno:), że Jovetić odejdzie podczas letniego Mercato. Skoro włodarze Violi zaczęli już mówić o pieniądzach, to coś jest na rzeczy.
Czyżbyśmy już do końca wyprztykali się z kasy, że musimy płacić Pazienzą i Marrone'm?

- Virgil
- Juventino
Jeżeli Milan sprowadzi jakąś gwiazdę do ataku i nie ważne czy to będzie Dzeko, Tevez, Jovetic czy Torres a my zostaniemy z Matrim czy Pazzinim to będzie to nie będzie wesoło 
A co Jovetica to nie rozumiem po co bronić tak Giaca czy Maronne. Jak Viola chce jednego czy dwóch to włączyć w transakcje i już.
Giac może i się wyrobił, był w kadrze itd ale nie oszukujmy się po tegorocznych zakupach to rezerwowy i to nie pierwszy do wejścia w 3-5-2 to już wcale dla niego nie ma miejsca, w 4-3-3 jest trochę lepiej ale żadna to gwiazda czy niezbędny zawodnik.
Podobnie Maronne, może i potrafi podawać ale z jego zagrań to nawet solidnej kompilacji na youtube się nie da zrobić. Zresztą przy naszej ilości środkowych pomocników to kiedy on będzie grał ? Musi albo odejść albo iść na wypożyczenie.

A co Jovetica to nie rozumiem po co bronić tak Giaca czy Maronne. Jak Viola chce jednego czy dwóch to włączyć w transakcje i już.
Giac może i się wyrobił, był w kadrze itd ale nie oszukujmy się po tegorocznych zakupach to rezerwowy i to nie pierwszy do wejścia w 3-5-2 to już wcale dla niego nie ma miejsca, w 4-3-3 jest trochę lepiej ale żadna to gwiazda czy niezbędny zawodnik.
Podobnie Maronne, może i potrafi podawać ale z jego zagrań to nawet solidnej kompilacji na youtube się nie da zrobić. Zresztą przy naszej ilości środkowych pomocników to kiedy on będzie grał ? Musi albo odejść albo iść na wypożyczenie.
Ostatnio zmieniony 19 lipca 2012, 10:18 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- Myzarel
- Juventino
Aj bez przesady, Milan stracił Ibrę, który był ich superTopem w ataku, żadne Dżeki czy Tevezy go nie zastąpią.
Nie ma opcji, musimy w końcu opchnąć Krasicia i Melo - z nich będzie tych 15 baniek może chociaż. I wtedy można dalej starać się o Jojo.
Nie ma opcji, musimy w końcu opchnąć Krasicia i Melo - z nich będzie tych 15 baniek może chociaż. I wtedy można dalej starać się o Jojo.
Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie. - Giampiero Boniperti
- rosomak
- Juventino
Na moje to Milan musi kupic kogo kto karne bedzie strzelał i kogos kto bedzie tak aktorzyl jak zlatan zeby je sedziowie dyktowali.
Top snajpera nie bedzie unas, tacy kosztuja, nasi to zrozumieli na poczatku mercato i sprowadzili duet z udinese, obsadzaja i wzmacniaja kazda pozycje, nei stac nas na wylozenie 30 mln a sprzedawac marotta poprostu nie potrafi
Top snajpera nie bedzie unas, tacy kosztuja, nasi to zrozumieli na poczatku mercato i sprowadzili duet z udinese, obsadzaja i wzmacniaja kazda pozycje, nei stac nas na wylozenie 30 mln a sprzedawac marotta poprostu nie potrafi
- urthas
- Juventino
Normalnie Marotta to guru tranferowy .Zero sprowadzonych gwiazd,kupieni sami średniacy.Mieli być wielcy mistrzowie, okaże się że tym wielkim mistrzem będzie Pazzini,zamiast starać się o takiego Hulka,czy Dzeko.A z plotek co raz więcej można wywnioskować że Dzeko będzie w Milanie.Marotta przy Gallianim to nowicjusz jeśli chodzi o transfery.Gallani sprzedał Ibre i Silve a zamiast nich sprowadzi Dzeko i Rolando(z plotek tak wynika),a Marotta w tym czasie ściąga odpady z Interu,zawodników po ciężkej kontuzji ,plus jakiś słabych młokosów.To ma być geniusz od transferów?Tylko dlatego ze ściągnoł Casano o Sampy?Tragedia.Te okienko miało byc przełomowe ze względu na LM,a tak naprawdę okienko zakończy się pewnie tak samo jak rok wczesniej czy dwa lata temu,ściągnięciem jakiś ogórasów typu Palompo.Tragedia.Szkoda że nie ma Moggiego to był dopiero geniusz ,nie bał się wykładać ogromnych sum.Jakby był Moggi ,Veratti ,Immobile,plus jakieś wielkie gwiazdy napewno by były już dawno w Juve.