Sparing (17.07.12): Aygreville 1-7 JUVENTUS
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ja tam trojana nie wesze, ale zawodnik na poziomie czolowki Serie A, powinien o kulach i z noga w gipsie takich kelnerow zatrzymywac...szczypek pisze:Chłopakom, którzy węszą konia trojańskiego w osobie Lucio,
Boakye - mmmm... nie. To nie nazwisko przyszlego gwiazdora futbolu pokroju Drogby.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Corcky
- Juventino
Lucio bazuje na agresywności, a ponadto chłop jest wiekowy i masywny. Pewnie na początku okresu przygotowawczego będzie trochę odstawał. Poza tym mecz sparingowy, nie chciał nikomu krzywdy zrobić.
Meczu nie ogladałem, ale koszulki w boju. z tego co widzę na zdjęciach, prezentują się kiepsko.
Meczu nie ogladałem, ale koszulki w boju. z tego co widzę na zdjęciach, prezentują się kiepsko.

Alessandro Del Piero ole!
- Dante93
- Juventino
Koszulki to kpina, ale to tylko moja opinia
Ni plecy ni przód mnie nie zadowala.
Co do meczu to jak już tutaj wyżej padlo- żadnych wniosków z niego nie wypada wyciągać.
Troche sie dziwie, ze ktoś tam zjechał Bouy'a- ok nie wychodzilo mu dzisiaj nic kompletnie, ale widać, ze ma pomysł i zmysł do gry kombinacyjnej. A to sie ceni.
Co do meczu to jak już tutaj wyżej padlo- żadnych wniosków z niego nie wypada wyciągać.
Troche sie dziwie, ze ktoś tam zjechał Bouy'a- ok nie wychodzilo mu dzisiaj nic kompletnie, ale widać, ze ma pomysł i zmysł do gry kombinacyjnej. A to sie ceni.
@szczypek O ile ogólnie masz 100% racji i nie ma co poważnych wniosków wyciągać, to patrzenie jak młodziaki strzelają, a Matri psuje kolejną sytuację nie napawało optymizmem. Ba, dla Matriego taki mecz to gorsza sytuacja - nie strzela, a między słupkami ogórkowy bramkarz :doh:
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, 23:25 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qrczak
- Juventino
No ja min. pisałem. Jaki pomysł na gre widziałeś u niego ?Dante93 pisze:Koszulki to kpina, ale to tylko moja opiniaNi plecy ni przód mnie nie zadowala.
Mi tam stroje sie podobają i nawet wlepa Jeepa mi sie podoba ;p
- Dante93
- Juventino
Może źle zapamiętałem, ale próbował ciekawych technicznych zagrań etc, ale jak wspomniałem to wszystko było masakrycznie nieudane.
Podpieram sie też troche jego grą w Primce
A tak btw, to czy tylko ja miałem wrażenie, że znowu mieliśmy okazje oglądać starego dobrego Lichta?
Wieem wiemm, sparing i te sprawy... ale mysle, ze może u niego problemem było nie tyle ustawienie, co poprostu nadmierna eksploatacja w 1. części sezonu. Mówiać kolokwialnie "Wypalił sie". Teraz podładuje akumulatorki to może znowu bd błyszczeć. Nawet w 3:5:2.
Podpieram sie też troche jego grą w Primce
A tak btw, to czy tylko ja miałem wrażenie, że znowu mieliśmy okazje oglądać starego dobrego Lichta?

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Matri zagrał dzisiaj słaby mecz, a Boakye się fajnie pokazał, to jest fakt płynący z tego meczu. To nie powinien być jednak wyznacznik tego kto za ile powinien zostać sprzedany, a kto zostawiony na ławkę. Matri strzelił dla nas w poprzednim sezonie najwięcej bramek, to też jest fakt. Tak więc dla mnie sprawa czy to Matri czy Q nie powinna rozstrzygać się w meczu sparingowym z jakimś anonimowym przeciwnikiem. Natomiast te głosy, które się tutaj pojawiają sugerują, że tak właśnie należy zrobić, że to Matri powinien zostać skreślony, Q należy się szansa. W następnym sparingu to Matri strzeli trzy bramki, Q zagra beznadziejnie i pewnie pojawią się głosy, że Matri powinien zostać jako zmiennik dla Jovetica. Dlatego uważam, że nie powinno się wyciągać takich wniosków jakie tu padały, padały na podstawie tego meczu.Qrczak pisze:@Szczypek : A co ty nie uważasz, że sprzedanie Matriego, który już od dawna jest bez formy i kupno Jovetica z jednoczesnym zostawieniem Boakye jest dobrym pomysłem ?
No Ty nie mówisz, ale niejeden się taki znajdzie, który tak uważa, że Sorensen lepiej niż Lucio powstrzyma Ronaldo, Rooneya czy Gomeza.Qrczak pisze:A sprawa Lucio to nie tylko ten jeden błąd. Chłop nie radził sobie ogólnie z napastnikami takiej drużyny. Wcale nie mówie ,że odrazu wywalić go i sprowadzamy Sorensena, ale fakt faktem zagrał dzisiaj słaby mecz.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Właśnie to mi w tym wszystkim nie pasuje. Jak bardzo chcę Jove w Juve, tak również zrozumieć nie potrafię upatrywania w nim tej "9". Autentycznie. Stevan zaczął grać od tego sezonu na tej pozycji we Violi. Prawda. Ale moim zdaniem grał tam po prostu z przymusu. Gila najpierw złapał kontuzję, później został sprzedany. Drugi środkowy napastnik z Ameryki Południowej kompletnie się nie sprawdził, bo pewnie nie miał na tyle umiejętności. Dlatego Jovetić grał na szpicy. A w moim odczuciu jest to zawodnik na lewe skrzydło w ustawieniu 4-3-3 i na rolę cofniętego napastnika (vide Del Piero!) w jakimkolwiek systemie z dwójką w ataku.szczypek pisze:Matri powinien zostać jako zmiennik dla Jovetica. Dlatego uważam, że nie powinno się wyciągać takich wniosków jakie tu padały, padały na podstawie tego meczu.
- Vincitore
- Juventino
Samego meczu nie chcę oceniać, skupię się tylko na kilku zawodnikach.
Przede wszystkim Asamoah. Ja wiem, że graliśmy z jakąś prowincjonalną drużyną złożoną z gości, którzy w ten sposób sobie dorabiają bo samym spawaniem rodziny nie utrzymają, ale mnie porwał. Ma bardzo fajny ciąg do przodu i zmysł do gry kombinacyjnej, granie 1-2 nie sprawia mu problemu, więc idealnie wkomponuje się w naszą drugą linię. Takiego gościa potrzebowaliśmy.
Kolejna sprawa to Boakye. Fapował nie będę, czytałem wywiad z jego agentem, który pieprzył trzy po trzy jaki to ten nasz nowy murzynek nie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i podchodziłem do tego sceptycznie. No i w sumie spoko, dawno nie mieliśmy gościa z takim motorkiem w tyłku, podejrzewam, że jest szybszy od Krasicia z lat świetności. Zobaczymy co z nim dalej, ale można go monitorować.
Nie porwali mnie natomiast Masi i Ziegler. Pierwszy w sumie nie zaliczał jakichś fatalnych interwencji, ale jak odejdzie na wypożyczenie do jakiejś drużyny Serie A to prędko murawy nie powącha. Ziegler natomiast dla mnie jest gorszą wersją Krasicia, Paolo De Ceglie zdecydowanie lepszy.
Lucio nie będę oceniał przez pryzmat jego katastrofalnego błędu, ale również raczej in minus. Strasznie słaby technicznie co pokazało nie tylko samo przyjęcie piłki, ale także krótkie podania przy wyprowadzaniu akcji. Mam nadzieję, że się odmuli, dobrze, że takie błędy popełnia na sparingu, a nie w lidze.
Reszta?
Quagliarella fajnie, nawet pomijam te jego dwa gole, ale kilka zagrań naprawdę wysokiej klasy. Mirasowi włączył się spontan około 30 minuty i zaczął swoje wygibasy. Pepe szarpał, ale bez większych efektów czyli w swoim stylu. Lichy i Vidal na wysokim poziomie. Bouy słabiutki, Matri również kiepsko.
Przede wszystkim Asamoah. Ja wiem, że graliśmy z jakąś prowincjonalną drużyną złożoną z gości, którzy w ten sposób sobie dorabiają bo samym spawaniem rodziny nie utrzymają, ale mnie porwał. Ma bardzo fajny ciąg do przodu i zmysł do gry kombinacyjnej, granie 1-2 nie sprawia mu problemu, więc idealnie wkomponuje się w naszą drugą linię. Takiego gościa potrzebowaliśmy.
Kolejna sprawa to Boakye. Fapował nie będę, czytałem wywiad z jego agentem, który pieprzył trzy po trzy jaki to ten nasz nowy murzynek nie jest <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> i podchodziłem do tego sceptycznie. No i w sumie spoko, dawno nie mieliśmy gościa z takim motorkiem w tyłku, podejrzewam, że jest szybszy od Krasicia z lat świetności. Zobaczymy co z nim dalej, ale można go monitorować.
Nie porwali mnie natomiast Masi i Ziegler. Pierwszy w sumie nie zaliczał jakichś fatalnych interwencji, ale jak odejdzie na wypożyczenie do jakiejś drużyny Serie A to prędko murawy nie powącha. Ziegler natomiast dla mnie jest gorszą wersją Krasicia, Paolo De Ceglie zdecydowanie lepszy.
Lucio nie będę oceniał przez pryzmat jego katastrofalnego błędu, ale również raczej in minus. Strasznie słaby technicznie co pokazało nie tylko samo przyjęcie piłki, ale także krótkie podania przy wyprowadzaniu akcji. Mam nadzieję, że się odmuli, dobrze, że takie błędy popełnia na sparingu, a nie w lidze.
Reszta?
Quagliarella fajnie, nawet pomijam te jego dwa gole, ale kilka zagrań naprawdę wysokiej klasy. Mirasowi włączył się spontan około 30 minuty i zaczął swoje wygibasy. Pepe szarpał, ale bez większych efektów czyli w swoim stylu. Lichy i Vidal na wysokim poziomie. Bouy słabiutki, Matri również kiepsko.
- Qrczak
- Juventino
Tylko, że ja nie mówie o słabej formie Matriego na podstawie jednego maczu. Oceniam go po poprzednim sezonie i fakt miał najwiecej strzelonych bramek w sezonie, jednak zobacz ile strzelił w 2 części sezonu i można zauważyć, że coś tu jest nie tak. Jeżeli by się nie zatrzymał po rundzie jesiennej to może nawet by nie bylo tematu top playera do ataku ...szczypek pisze: Matri zagrał dzisiaj słaby mecz, a Boakye się fajnie pokazał, to jest fakt płynący z tego meczu. To nie powinien być jednak wyznacznik tego kto za ile powinien zostać sprzedany, a kto zostawiony na ławkę. Matri strzelił dla nas w poprzednim sezonie najwięcej bramek, to też jest fakt. Tak więc dla mnie sprawa czy to Matri czy Q nie powinna rozstrzygać się w meczu sparingowym z jakimś anonimowym przeciwnikiem. Natomiast te głosy, które się tutaj pojawiają sugerują, że tak właśnie należy zrobić, że to Matri powinien zostać skreślony, Q należy się szansa. W następnym sparingu to Matri strzeli trzy bramki, Q zagra beznadziejnie i pewnie pojawią się głosy, że Matri powinien zostać jako zmiennik dla Jovetica. Dlatego uważam, że nie powinno się wyciągać takich wniosków jakie tu padały, padały na podstawie tego meczu.
edit:
@Vincitore: Nie zgodze się z tym, że Masi zagrał słabo. Ten chłopak zagrał naprawde bardzo solidnie w obronie, a nawet dobrze kilka razy wyprowadzał piłkę do ataku. Z resztą mogę sie zgodzić.
- Skibil
- Redaktor
Ja nie rozumiem dlaczego oceniacie mecz sparingowy z ogórkami, jak każdy ligowy/pucharowy? Szybki Boakye? Na tle kelnerów to i Xabi Alonso (
) byłby szybki. Komentarze o Q czy Matrim są równie śmieszne. Ocenianie formy czysto piłkarskiej czy fizycznej na chwilę obecną jest pozbawione sensu. Takie mecze służą czemuś innemu.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Taki sobie sparing po wakacjach.Boakye i Masi się spięli bo to ich szansa. Lucio natomiast przyjmuje piłkę na dwa metry, Quagliarella do prostopadłych wychodzi truchtem... Vucinic... a nie, Vucinic tak gra normalnie.
- pumex
- Juventino
Ja akurat z tym się w pełni zgodzę. Masi dużo lepszy był przy wyprowadzaniu piłki niż w defensywie, gdzie parę razy z łatwością przechodziły na jego terenie akcje konstruowane przez półamatorów. Ziegler natomiast wyglądał, jakby miał wcześniej wytyczony wektor, po którym ślepo, na siłę się poruszał. Mało pomyślunku z jego strony było w tym sparingu.Vincitore pisze:Nie porwali mnie natomiast Masi i Ziegler. Pierwszy w sumie nie zaliczał jakichś fatalnych interwencji, ale jak odejdzie na wypożyczenie do jakiejś drużyny Serie A to prędko murawy nie powącha. Ziegler natomiast dla mnie jest gorszą wersją Krasicia, Paolo De Ceglie zdecydowanie lepszy.
To, że Matri wypadł najsłabiej z piłkarzy ofensywnych, to już pisałem. Co jeszcze? Można pochwalić Caceresa
Ouh_yeah pisze:Vucinic... a nie, Vucinic tak gra normalnie.

Masi wraca do Pro Vercelli, beniaminka Serie B. To potwierdzone info.Vincitore pisze:Nie porwali mnie natomiast Masi i Ziegler. Pierwszy w sumie nie zaliczał jakichś fatalnych interwencji, ale jak odejdzie na wypożyczenie do jakiejś drużyny Serie A to prędko murawy nie powącha.
No bo to kolejny Bonuccipumex pisze:Masi dużo lepszy był przy wyprowadzaniu piłki niż w defensywie, gdzie parę razy z łatwością przechodziły na jego terenie akcje konstruowane przez półamatorów.

- Vincitore
- Juventino
Stary, oczywiście, że nie zagrał słabo, był to taki poziom stały, stabilny, gdzie można by wrzucić przykładowego chłopaka z Primavery i gorzej by się nie prezentował.Qrczak pisze: edit:
@Vincitore: Nie zgodze się z tym, że Masi zagrał słabo. Ten chłopak zagrał naprawde bardzo solidnie w obronie, a nawet dobrze kilka razy wyprowadzał piłkę do ataku. Z resztą mogę sie zgodzić.
Co do jego wyprowadzania piłki to przypominam sobie tylko jeden ładny pass do Pepe, reszta to były krótkie podania do podchodzących do gry środkowych pomocników, bądź kolegów z obrony.
Fajny chłopak, być może ma niezłe papiery na granie, ale wczoraj tak jak napisałem nie porwał mnie, co nie oznacza, że grał słabo.