Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 12:08

alina pisze:
jakku1 pisze:"zamknal sie w sobie"
To dotyczy tylko VS. Na goal.com dziś o 13 kolejna edycja 'pytania do Curvy'.
A propos Agrestiego, jego artykuł na goal.com, w którym potwierdza zainteresowanie Ramirezem, za którego Bologna chce równowartość ok. 20mln.
alina pisze:Boakye niech sobie spokojnie gra w Serie B
W SerieB? Jak już, to w SerieA. Zresztą, dobrze wiesz, ja jest z wypożyczeniami. Są dobre, jeśli zawodnik gra, a z tym jest często różnie na wypożyczeniach, nawet, jeśli jest nie gorszy od innych piłkarzy danej drużyny.
alina pisze:Ja jestem za Pazzinim. On chce odejść do nas, Inter go nie chce. Ergo, dajemy 5 mln i jest nasz.
Pytanie: po co, nawet za marne 5mln? On nawet nie jest rozwiązaniem doraźnym, bo mamy już gracza podobnego.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, 12:10 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Gość

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 12:09

Włosi bardzo jarają się tym Boakye.
Mam nadzieję, że zostanie na wchodzącego z ławki i grającego mniej ważne mecze.

Co z Armero ?

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 12:37

pumex pisze:
alina pisze:Boakye niech sobie spokojnie gra w Serie B
W SerieB? Jak już, to w SerieA. Zresztą, dobrze wiesz, ja jest z wypożyczeniami. Są dobre, jeśli zawodnik gra, a z tym jest często różnie na wypożyczeniach, nawet, jeśli jest nie gorszy od innych piłkarzy danej drużyny.
...i dlatego powinien iść do B.
pumex pisze:
alina pisze:Ja jestem za Pazzinim. On chce odejść do nas, Inter go nie chce. Ergo, dajemy 5 mln i jest nasz.
Pytanie: po co, nawet za marne 5mln? On nawet nie jest rozwiązaniem doraźnym, bo mamy już gracza podobnego.
Gracza podobnego, od którego Conte woli marnego Borriello.

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 12:46

jakku1 pisze:
Z ciekawości chciałem sprawdzić, jak dokładnie Włosi wymawiają jego nazwisko, ale chyba nie do końca się to udało. Co komentator, to inna wersja i tak: Boaki, Boaczi, Boasi, Bokje - cztery najpopularniejsze wersje. Która prawdziwa?

2:10 masz odpowiedź :) "Boaczi"

Swoją drogą ciekawe, że takie Bouy po 6 miesiącach wali spokojnie po włosku, a Magnuson- hmm ze dwa lata u nas juz jest, po angielsku...

Jestem za zostawieniem Boaczi w kadrze kosztem Pazzieniego... Swoją drogą miał być snajper (=...!!!???) i młody napastnik (=Boakye).

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 13:08

Czy Agrest w swoich wszystkich materiałach z Ramireza ostatnio wspominał coś na temat relacji Ramirez/Top player? To znaczy, czy traktujemy go jako wisienkę na torcie, czy też chcemy go sprowadzić za jak najmniejszą kwotę (Motta, Padoin, Pazienza, wyp. Gabbiadini) by jeszcze zawalczyć o Jove czy innego Damiao?

Oczywiście nie muszę wspominać, jak przydatnym by było, gdyby ktoś włochojęzyczny tłumaczył godzinkę z Agrestem, szczególnie co nowsze kwiatuszki. :)

Ouh_yeah pisze: Pazzini fakt - pewnego poziomu już nie przeskoczy ale Boakye i tak jest póki co dwa poziomy niżej od niego. Sytuacja jak z Lucio i powiedzmy Sorensenem.
Problemem nie jest tutaj ani Lucio, ani Sorensen. Problemem jest to, że Roma wyciągnęła fajnego, niespełna 25 letniego Bradleya, który robił nasz atak jak chciał przez 180 minut, za śmieszne 3,75 miliona euro.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, 13:14 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 13:10

armandino pisze:Mam nadzieję, że zostanie na wchodzącego z ławki i grającego mniej ważne mecze.
No jak schrzanimy i w kwietniu będziemy na 7 miejscu to sobie zagra mniej ważne mecze. Jeśli będziemy udanie bronić tytułu - chłopak zagra dwa słabe mecze, usiądzie i już więcej z ławki nie wstanie. Sezon w plecy w wieku 19/20 lat.

Pazzini fakt - pewnego poziomu już nie przeskoczy ale Boakye i tak jest póki co dwa poziomy niżej od niego. Sytuacja jak z Lucio i powiedzmy Sorensenem.
Arcadio pisze:Swoją drogą miał być snajper (=...!!!???) i młody napastnik (=Boakye).
Będzie dwa w jednym. Pazzini - zaraz 28 lat, pięć bramek w poprzednim sezonie :prochno:

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 13:21

Ouh_yeah pisze:
armandino pisze:Mam nadzieję, że zostanie na wchodzącego z ławki i grającego mniej ważne mecze.
No jak schrzanimy i w kwietniu będziemy na 7 miejscu to sobie zagra mniej ważne mecze. Jeśli będziemy udanie bronić tytułu - chłopak zagra dwa słabe mecze, usiądzie i już więcej z ławki nie wstanie. Sezon w plecy w wieku 19/20 lat.

Pazzini fakt - pewnego poziomu już nie przeskoczy ale Boakye i tak jest póki co dwa poziomy niżej od niego. Sytuacja jak z Lucio i powiedzmy Sorensenem.
:doh: :doh:

Czyli wedlug Ciebie nie ma absolutnie innych opcji?
Np opcji 3ciej: Wchodzi w kilku meczach, gra calkiem niezle, i w przyszlym sezonie jest jednym z dwojki grajacych napastnikow? Albo: jest kluczowym zawodnikiem wchodzacym z lawki, i strzela 10 bramek?
Jesus, nie wiem skad ten defetyzm. Nie widzieliscie goscia, a juz wieszczycie mu faila :roll:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 13:46

Dobry Mudżyn pisze:Np opcji 3ciej: Wchodzi w kilku meczach, gra calkiem niezle, i w przyszlym sezonie jest jednym z dwojki grajacych napastnikow? Albo: jest kluczowym zawodnikiem wchodzacym z lawki, i strzela 10 bramek?
Jesus, nie wiem skad ten defetyzm. Nie widzieliscie goscia, a juz wieszczycie mu faila :roll:
No więc mamy 10%, że się rozwinie w Juve, 90% że mu zmarnujemy rok. Wypożyczony na 90% pokaże co umie i jak będzie dość dobry, to wróci. Po co kombinować?

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 13:54

alina pisze:Gracza podobnego, od którego Conte woli marnego Borriello.
Ok. Tylko w takim wypadku, jeśli Conte nie ufa Matriemu, powinniśmy go sprzedać póki coś jeszcze jest warty, a na to się nie zanosi.
SKAr7 pisze:Czy Agrest w swoich wszystkich materiałach z Ramireza ostatnio wspominał coś na temat relacji Ramirez/Top player
Nie pamiętam, czy kiedyś Agresti wprost pisał o Ramirezie jako top playerze, ale cała otoczka wskazuje, że tak, Ramirez jest traktowany jako ten cudotwórca. Zresztą cena - 20mln jednoznacznie wyklucza transfer innego dobrego napastnika. Możemy kombinować dołączając naszych piłkarzy do oferty, ale nie ma co liczyć, że będzie to coś na wzór: 5mln + jeden niepotrzebny, drugi niepotrzebny, trzeci niepotrzebny.
Ouh_yeah pisze:Pazzini fakt - pewnego poziomu już nie przeskoczy ale Boakye i tak jest póki co dwa poziomy niżej od niego. Sytuacja jak z Lucio i powiedzmy Sorensenem.
Pazzini --> Boakye, Lucio --> Sorensen - wiemy co chcesz zobrazować, ale jednak porównania nietrafione. Jakbyś za Pazziniego wstawił Drogbe, prędzej. Pazzini swoją klasą sportową nigdy nie dorówna połowie Lucio
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, 13:56 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 13:55

alina pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Np opcji 3ciej: Wchodzi w kilku meczach, gra calkiem niezle, i w przyszlym sezonie jest jednym z dwojki grajacych napastnikow? Albo: jest kluczowym zawodnikiem wchodzacym z lawki, i strzela 10 bramek?
No więc mamy 10%, że się rozwinie w Juve, 90% że mu zmarnujemy rok. Wypożyczony na 90% pokaże co umie i jak będzie dość dobry, to wróci. Po co kombinować?
Nie na darmo zwą Cie mistrzem cyferek i statystyk (przynajmniej Pan Zambrotta tak czyni :prochno: whoscored).
Jak dokladnie wyliczyles, to 90%? :think:
Wierze, ze jesli murzynek jest naprawde, naprawde dobry, to uda mu sie przebic przez - umowmy sie raczej nie wirtuozow futbolu - Matriego i Quaga, przynajmniej na puchar Włoch, tym bardziej, ze nie mamy juz Del Piero, etatowego zmiennika na puchar, czy Boriello.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 14:00

armandino pisze:Co z Armero ?
Niewiem czy dobrze zrozumiałem, ale nasi najpierw chcą sprzedać Melo do Galatasaray a potem wykupic Armero. Turcy dawają 8mln my chcemy 13mln...byćmoże stanie na 10-ciu mln Euro.

Co do Van Persiego to już ofcijalnie odmówił przedłużenia kontraktu z Arsenalem więc mówi papa Wengerowi. Marotta jest gotowy na ostateczny atak.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 14:10

Dobry Mudżyn pisze: Wierze, ze jesli murzynek jest naprawde, naprawde dobry, to uda mu sie przebic przez - umowmy sie raczej nie wirtuozow futbolu - Matriego i Quaga, przynajmniej na puchar Włoch, tym bardziej, ze nie mamy juz Del Piero, etatowego zmiennika na puchar, czy Boriello.
Zwróć proszę uwagę na fakt, że Immobile tułał się po wypożyczeniach przez dwa lata, by dopiero w trzecim pokazać coś, co skłoniłoby nas do zastanowienia się "a może coś jeszcze z niego będzie...?".
Postrzegasz sprawę jednotorowo i błędnie. Dla Ciebie "zawodnik ma odpowiednie umiejętności=zawodnik może grać na tym poziomie". Problem w tym, że dochodzi jeszcze aspekt adaptacji do tego poziomu. Optymalnym rozwiązaniem jest rzucać zawodnika na ligę, która będzie mu odpowiadała, a zarazem będzie dla niego wyzwaniem. Zostawiając go w składzie na "a nuż się uda" robimy mu krzywdę.

Zarządzanie klubem polega na wybieraniu optymalnych rozwiązań, a nie szaleńczego rzucania młodzików na głęboką wodę bo w FMie się udaje. A to Paratici i Conte wiedzą jaka opcja jest najlepsza dla młodego Ghańczyka. Strzelam, że wypożyczenie do drużyny walczącej o utrzymanie w Serie A, albo łatanie u nas ogonów w razie nagłego odejścia FQ i Matriego.
pumex pisze: Możemy kombinować dołączając naszych piłkarzy do oferty, ale nie ma co liczyć, że będzie to coś na wzór: 5mln + jeden niepotrzebny, drugi niepotrzebny, trzeci niepotrzebny.
Wiesz stary, problem w tym, że dziś nasz mały Romeo twierdzi, że Bologna jest faktycznie zainteresowana naszą trójką na wylocie i młodym Gabbkiem, a wcześniej sugerował, że mamy z nimi dobre relacje. I w tym momencie zejście z 20 milionów do 8-12 nie wydaje mi się takie szalone.
Ostatnio zmieniony 17 lipca 2012, 14:17 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 14:13

Dobry Mudżyn pisze:Wierze, ze jesli murzynek jest naprawde, naprawde dobry, to uda mu sie przebic przez - umowmy sie raczej nie wirtuozow futbolu - Matriego i Quaga, przynajmniej na puchar Włoch, tym bardziej, ze nie mamy juz Del Piero, etatowego zmiennika na puchar, czy Boriello.
No więc po raz 10000: jakbyśmy mieli drużynę rezerw, to ok. Niech zostaje, gra w rezerwach i co jakiś czas wchodzi z ławki. Ale skoro nie mamy, to lepiej go wypożyczyć, jak to robi cały świat bez zespołów rezerw (czyli Włochy :prochno: ).

Ja rozumiem, ze rewolucjonistów nie przekonam, ale zrozum chociaż, że nawet sami juniorzy w wywiadach przyznają, że muszą iść na wypożyczenie, żeby się ograć.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 14:30

alina pisze:
Dobry Mudżyn pisze:Wierze, ze jesli murzynek jest naprawde, naprawde dobry, to uda mu sie przebic przez - umowmy sie raczej nie wirtuozow futbolu - Matriego i Quaga, przynajmniej na puchar Włoch, tym bardziej, ze nie mamy juz Del Piero, etatowego zmiennika na puchar, czy Boriello.
No więc po raz 10000: jakbyśmy mieli drużynę rezerw, to ok. Niech zostaje, gra w rezerwach i co jakiś czas wchodzi z ławki. Ale skoro nie mamy, to lepiej go wypożyczyć, jak to robi cały świat bez zespołów rezerw (czyli Włochy :prochno: ).

Ja rozumiem, ze rewolucjonistów nie przekonam, ale zrozum chociaż, że nawet sami juniorzy w wywiadach przyznają, że muszą iść na wypożyczenie, żeby się ograć.
NO OK. Ale daje mu rok. Jesli nie bedzie taki super, niech spada. Nie chce nastepnego Giovinco wypozyczanego do 26 roku zycia :?

Rozumiem jeszcze, nie wprowadzanie na glebokie wody 16, 17 latka. OK. Nawet 19 latka. Ale 21-22 latek powinien juz brac szlify w powaznych klubach, jesli jest ultramegaomg talenciakiem, za jakiego uchodzi. Jesli w tym wieku nie da rady zakotwiczyc nawet w 10 meczach w czolowym klubie nawet w meczach o pietruche, to sorry gregory. Siena wita.

Jak rozumiem co poniektory lanserzy teorii "W serie A 25 latek to mlody talent" wypozyczaliby nawet Rooneya, Messiego i Cristiano Ronaldo nawet w wieku 22 lat do Vicenzy zeby sie ograli? :bravo:

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 lipca 2012, 14:38

Dobry Mudżyn pisze: Ja rozumiem co poniektory lanserzy teorii "W serie A 25 latek to mlody talent" wypozyczaliby nawet Rooneya, Messiego i Cristiano Ronaldo nawet w wieku 22 lat do Vicenzy zeby sie ograli? :bravo:
Nikt nie twierdzi, że w wieku 25 lat zawodnik jest młodym talentem.
Wymienieni przez Ciebie gracze nie potrzebują szansy w Vincenzie, żeby się rozwinąć. Sami byli w stanie ją sobie wziąć Richmond do takich nie należy. Patrz na Giaccha, w wieku 26 lat nagle wyciągnięty z dna do Juve i dawał radę.

Albo ryzykujemy, albo prowadzimy klub i biznes. Zostawiając murzynka w Juve mamy owszem większą szansę, że chłopak doczołga się do naszego poziomu i jakimś cudem zostanie gwiazdą. Ale niewiele ją zwiększamy, znacznie natomiast zwiększamy szanse na to, że siedząc na ławce i tylko trenując na nim stracimy. Natomiast wypożyczenie pozwala mu się rozwijać i jeśli żadna tragedia się nie staje- wyjdziemy na plus sprzedając go. Nawet jeśli w wieku 24-25 lat okaże się, że to jednak nie nasz poziom.

Zablokowany