Wszystko o SSC Napoli
- francois
- Juventino
Lyon wycenił Cissokho na 11 mln :shock:
Ciekawe czy Napoli zdecyduje się wydać tyle na tego piłkarza. IMO jest to zbyt wysoka cena. Myślałem raczej o cenie oscylującej w granicach 7 mln.
Ciekawe czy Napoli zdecyduje się wydać tyle na tego piłkarza. IMO jest to zbyt wysoka cena. Myślałem raczej o cenie oscylującej w granicach 7 mln.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Mateuszello
- Juventino
Tak, patrząc w koszulkowym temacie jakoś smutno mi się zrobiło z powodu braku barokowego przepychu na naszych płótnach w przyszłym sezonie i mi się przypomniało.
Czy Hamsik przypadkiem nie zapowiadał, że jak jego ekipa osiągnę sukces w CI zgoli swoje dzieło na swojej łepetynie
Być może popierdzieliło mi się z jakimś innym sukcesem
Czy Hamsik przypadkiem nie zapowiadał, że jak jego ekipa osiągnę sukces w CI zgoli swoje dzieło na swojej łepetynie

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Pan Mietek
- Juventino
Powiedział. I jak powiedział, tak zrobił. Był film na yt, gdzie najpierw wywiady z naszymi lisami a potem z Hamsikiem był i był krótko ścięty. Po włosku mówiłMateuszello pisze:Czy Hamsik przypadkiem nie zapowiadał, że jak jego ekipa osiągnę sukces w CI zgoli swoje dzieło na swojej łepetynie![]()
![]()

Hipster z niego straszny, tak nawiasem.
- Il Fenomeno
- Juventino
Napoli ma pierwszą ofertę za Joveticia. 15 milionów + Dossena + Cigarini + wypożyczenie Insigne, a sam Czarnogórzec miałby dostać 2,1 miliona za sezon, czyli tyle co Cavani. De Laurentiis podobno strasznie się napalił na Stevana. Dodatkowo też mówi się, że Napoli jest zainteresowane Armero z Udinese.

- francois
- Juventino
Poważnie wyglądają te przymiarki Napoli :evil:Il Fenomeno pisze:Napoli ma pierwszą ofertę za Joveticia. 15 milionów + Dossena + Cigarini + wypożyczenie Insigne, a sam Czarnogórzec miałby dostać 2,1 miliona za sezon, czyli tyle co Cavani. De Laurentiis podobno strasznie się napalił na Stevana. Dodatkowo też mówi się, że Napoli jest zainteresowane Armero z Udinese.
Ale ten Armero wyklucza Cissokho, który był już ponoć dogadany. Bo wątpię, żeby Armero i Francuz mieli rywalizować o miejsce w składzie

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dante93
- Juventino
Szczególnie, że jest tam jeszcze Zuniga który przecież etatowo śmiga u nich na lewej stronie.
Jak na moje to Joveticia mogą sobie wziąć, nie będe aż tak bardzo płakal, jednak pod warunkiem, że do Juventusu podąży Cavani :twisted:
Jak na moje to Joveticia mogą sobie wziąć, nie będe aż tak bardzo płakal, jednak pod warunkiem, że do Juventusu podąży Cavani :twisted:
- zahor
- Juventino
Nie wierzę w Joveticia w Neapolu. Po pierwsze, ten transfer nie ma sensu. Nawet zakładając sprzedaż Lavezziego, atak pozostaje ich najsilniejszą formacją i nie ma sensu dokładać kolejnego topowego gracza, znacznie pilniejsze są wzmocnienia w obronie. Po drugie, nie wierzę że Napoli finansowo jest w stanie dopiąć ten transfer. Mówimy tutaj o kwocie rzędu 30 baniek, byłaby to bezdyskusyjnie rekordowa kwota w historii całego klubu. Po trzecie, czemu Jovetić miałby chcieć przejść do Napoli? Nie przemawia za tym klubem ani historia, ani możliwość gry w LM, ani jakieś szaleńcze zarobki.
Jeżeli ktoś widzi jakiś czynnik, który pominąłem to niech napisze, ale moim zdaniem ten transfer jest nierealny.
Jeżeli ktoś widzi jakiś czynnik, który pominąłem to niech napisze, ale moim zdaniem ten transfer jest nierealny.
- SKAr7
- Juventino
Nie tyle jakiś nowy czynnik, co "krytyka" czynników, które przywołałeś.
po pierwsze- na papierze to nie ma sensu, ale ja mam wrażenie, że Laurentis buduje skład niejako odwrotnie, niż podświadomie my- najpierw chce mieć jeden z lepszych ataków w Europie i grad bramek, a o reszcie myśli "przy okazji" Też pamiętaj, że wiele klubów, które sprzedają swoich ważnych graczy, przede wszystkim chcą zachować status quo, a dopiero potem wzmacniać skład inaczej- by nie zaburzać rozpoczętego projektu. Najbardziej jaskrawy przykład, to Rudniew w miejsce Lewandowskiego w Lechu, albo z naszego podwórka- Nedved na miejsce Zidane'a.
Po drugie- czemu miałoby nie być w stanie? Trzydziestka wpada za Lavezziego, trzydziestka wypada na Jojo.
Po trzecie- Na pewno dla Joveticia nie byłby to taki skok jak do Juve, ale Napoli jest nieco atrakcyjniejszym projektem, niż Viola. Napoli gra choć w Europejskiej, ma szanse na pierwszą trójkę w przyszłym sezonie i LM. Projekt we Florencji jest ogromną niewiadomą, ale nawet przy najpomyślniejszych wiatrach nie dawałbym im Ligi Mistrzów nie tylko za rok, ale za dwa i trzy. No i najmniej ważna, ale jednak historia też nogami Maradony przemawia na Napoli
I niskich szans na przejście Joveticia na południe doszukiwałbym się nie tyle w słabości Napoli, co że znajdzie się ktoś jeszcze bardziej interesujący na radarze. My, szejkowcy, nawet Inter.
po pierwsze- na papierze to nie ma sensu, ale ja mam wrażenie, że Laurentis buduje skład niejako odwrotnie, niż podświadomie my- najpierw chce mieć jeden z lepszych ataków w Europie i grad bramek, a o reszcie myśli "przy okazji" Też pamiętaj, że wiele klubów, które sprzedają swoich ważnych graczy, przede wszystkim chcą zachować status quo, a dopiero potem wzmacniać skład inaczej- by nie zaburzać rozpoczętego projektu. Najbardziej jaskrawy przykład, to Rudniew w miejsce Lewandowskiego w Lechu, albo z naszego podwórka- Nedved na miejsce Zidane'a.
Po drugie- czemu miałoby nie być w stanie? Trzydziestka wpada za Lavezziego, trzydziestka wypada na Jojo.
Po trzecie- Na pewno dla Joveticia nie byłby to taki skok jak do Juve, ale Napoli jest nieco atrakcyjniejszym projektem, niż Viola. Napoli gra choć w Europejskiej, ma szanse na pierwszą trójkę w przyszłym sezonie i LM. Projekt we Florencji jest ogromną niewiadomą, ale nawet przy najpomyślniejszych wiatrach nie dawałbym im Ligi Mistrzów nie tylko za rok, ale za dwa i trzy. No i najmniej ważna, ale jednak historia też nogami Maradony przemawia na Napoli
I niskich szans na przejście Joveticia na południe doszukiwałbym się nie tyle w słabości Napoli, co że znajdzie się ktoś jeszcze bardziej interesujący na radarze. My, szejkowcy, nawet Inter.
- Espaneta
- Juventino
Valencia negocjuje transfer Gargano, cena - 5 mln.
Co prawda nie oglądałem za często Neapolu (tyle co w LM) i nie zwracałem uwagi na poszczególnych piłkarzy, zresztą i tak najczęściej mówiło się o Lavezzim, Cavanim i Hamsikiem więc reszta jakoś przeszła bez echa, mógłby ktoś przybliżyć charakterystykę tego gościa?
Co prawda nie oglądałem za często Neapolu (tyle co w LM) i nie zwracałem uwagi na poszczególnych piłkarzy, zresztą i tak najczęściej mówiło się o Lavezzim, Cavanim i Hamsikiem więc reszta jakoś przeszła bez echa, mógłby ktoś przybliżyć charakterystykę tego gościa?
- pumex
- Juventino
27-latek, podstawowy zawodnik silnego Napoli, doświadczony zawodnik reprezentacji, dobry, zwinny i szybki defensywny pomocnik, czyli całkiem ciekawe połączenie i to wszystko za 5mln? Głupie byłoby Napoli sprzedając go za tak niewielkie pieniądze. Wraz z Inlerem tworzyli całkiem zgrany środek, Dzemaili mocno odstawał od tej dwójki, więc nie bardzo rozumiem, o co chodzi z tym potencjalnym transferem... :doh:

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Najlepszy środkowy pomocnik Napoli (Inler rozczarował w swoim pierwszym sezonie, często najsłabszy w drugiej linii). Waleczny, wybiegany, płuca drużyny - pasuje idealnie jako ten brakujący defensywny pomocnik o którym pisałeś. Za 5 milionów to byłby świetny interes.
- rufi8
- Juventino
No proszę, nam się nie udało w zimie, Napoli sprowadza go latem:
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... sel=105200
Sądzę, że Szwajcar będzie sporym wzmocnieniem naszych rywali.
- Bruce Badura
- Juventino
Huehuehue, a jescze niedawno był ponoć blisko nerrazurrich;prufi8 pisze:No proszę, nam się nie udało w zimie, Napoli sprowadza go latem: