Mercato (2012-2014)
- TheDomin07
- Juventino
Galata na pewno myślała że po sezonie kupi Melo za półdarmo mimo podpisania klauzuli.
Taka moda teraz nastała żeby wypożyczac z opcja pierwokupu.
Teraz po zakupach nastanie moment na pozbycie się graczy którzy obciążają budżet klubu.
Myślę że Marotta najchętniej by się pozbył Zieglera, Motty,Pazienzy,Melo,Marineza,Krasica i Vicka.
Jeśli uda mu się ich wszystkich sprzedac w tym okienku za w miare godną cenę to szacun.
Ja bym jednak nie wykluczał że ktoś z tej gromady może byc wykorzystany jako karta przetargowa w jakiejś transakcji wiązanej.
Taka moda teraz nastała żeby wypożyczac z opcja pierwokupu.
Teraz po zakupach nastanie moment na pozbycie się graczy którzy obciążają budżet klubu.
Myślę że Marotta najchętniej by się pozbył Zieglera, Motty,Pazienzy,Melo,Marineza,Krasica i Vicka.
Jeśli uda mu się ich wszystkich sprzedac w tym okienku za w miare godną cenę to szacun.
Ja bym jednak nie wykluczał że ktoś z tej gromady może byc wykorzystany jako karta przetargowa w jakiejś transakcji wiązanej.
- AdiZ
- Juventino
Nie trzeba zbytnio śledzić działań innych klubów, wtopy transferowe to wkalkulowane ryzyko a takie przypadki pozbycia się piłkarzy za bezcen też nie obce zjawisko. Aczkolwiek Juve ma tego typu wpadek bardzo bardzo dużo i stąd te problemyOuh_yeah pisze:Gdybyś prześledził tak wnikliwie jak Juve transfery jakiegokolwiek innego liczącego się klubu to zauważyłbyś, że wciskanie niepotrzebnych piłkarzy za ćwierć-darmo nie odbywa się tylko w JuventusieAdiZ pisze:i tak będzie to pierwszasprzedaż Marotty na której nie straci a zarobi

Na Tutto jest bardzo obszerny wywiad z Conte. Ciekawy fragment nt Top Playera.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102700Conte pisze:"Top player to nie może być top na płaszczyźnie ekonomicznej, to musi być top pod względem piłkarskim. Przykład: za Vidala zapłaciliśmy jak za bas playera, ale na boisku pokazał, że jest top playerem."
To wymień (tak z ciekawości) ile chciałbyś dostać za poszczególnych zawodników. No np. ile chciałbyś za Zebinę?AdiZ pisze:Nie trzeba zbytnio śledzić działań innych klubów, wtopy transferowe to wkalkulowane ryzyko a takie przypadki pozbycia się piłkarzy za bezcen też nie obce zjawisko. Aczkolwiek Juve ma tego typu wpadek bardzo bardzo dużo i stąd te problemyOuh_yeah pisze:Gdybyś prześledził tak wnikliwie jak Juve transfery jakiegokolwiek innego liczącego się klubu to zauważyłbyś, że wciskanie niepotrzebnych piłkarzy za ćwierć-darmo nie odbywa się tylko w JuventusieAdiZ pisze:i tak będzie to pierwszasprzedaż Marotty na której nie straci a zarobi
Secco i pierwszy rok pracy Marotty robi swoje
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2012, 15:47 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marian.
- Juventino
acmilan24.com podaje, że Verratti oficjalnie w PSG. Piszą, że poinformowała o tym strona Pescary. Tymczasem ja sprawdzam oficjalną stronę Pescary, a tam nie ma nic odnośnie transferu Marco do peesże. Sprawdziłem także oficjalną stronę francuzów i też na ten temat cichutko. Może ja źle szukam? Niech ktoś to sprostuje 
Pojawiło się coś ciekawego na temat Armero, Joveticia? jakku, do Ciebie mówie

Pojawiło się coś ciekawego na temat Armero, Joveticia? jakku, do Ciebie mówie

- deszczowy
- Juventino
I to wyjaśnia, dlaczego skończymy z Pazzinimalina pisze:Na Tutto jest bardzo obszerny wywiad z Conte. Ciekawy fragment nt Top Playera.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=102700Conte pisze:"Top player to nie może być top na płaszczyźnie ekonomicznej, to musi być top pod względem piłkarskim. Przykład: za Vidala zapłaciliśmy jak za bas playera, ale na boisku pokazał, że jest top playerem."

- Łoles
- Juventino
Jeżeli Pazzini przyjdzie za tak kase jak Vidal i będzie grał jak Vidal to czemu nie.....ale zaraz moment to przecież Pazzinideszczowy pisze:I to wyjaśnia, dlaczego skończymy z Pazzinimalina pisze:Na Tutto jest bardzo obszerny wywiad z Conte. Ciekawy fragment nt Top Playera.

Pazzini idealnie oddaje to co sie dzieje w Interze - jedna wielka piłkarska bieda
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- pumex
- Juventino
Pazzini nie jest ani topem na płaszczyźnie ekonomicznej, ani na płaszczyźnie boiskowej. Mam nadzieje, że nie zrobią sobie żartu z kibiców sprowadzając byłego zawodnika Sampy.deszczowy pisze:I to wyjaśnia, dlaczego skończymy z Pazzinimalina pisze:Na Tutto jest bardzo obszerny wywiad z Conte. Ciekawy fragment nt Top Playera.Conte pisze:"Top player to nie może być top na płaszczyźnie ekonomicznej, to musi być top pod względem piłkarskim. Przykład: za Vidala zapłaciliśmy jak za bas playera, ale na boisku pokazał, że jest top playerem."
Jeśli te słowa Conte nie są tylko luźnym spostrzeżeniem i w całości oddają plany zarządu, to o van Persie'm chcącym zarabiać krocie i o innych kosztujących sporo możemy zapomnieć. Pytanie, gdzie oni chcą znaleźć prawdziwego topa za równowartość transferu Vidala w czasach, gdzie koszt rozwiązania kontraktu z Maradoną wyniósł szejków 17mln?

Przy obecnym stanie rzeczy chyba nie ma co wybrzydzać na takiego Ramireza, bo może być znacznie gorzej
Ostatnio zmieniony 16 lipca 2012, 15:58 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jest wiele doniesień o Pazzinim, a ponoć w ogóle nie prowadzimy żadnych rozmów z interem. Na 99% nas nie zasili.deszczowy pisze:I to wyjaśnia, dlaczego skończymy z Pazzinimalina pisze:Na Tutto jest bardzo obszerny wywiad z Conte. Ciekawy fragment nt Top Playera.
Na VS coraz częściej wymieniane jest nazwisko Lewandowskiego.

Z Juventusem od 1997 roku.
Luźne przemyślenia raczej nie. To była esencja tej wypowiedzi:pumex pisze:Pazzini nie jest ani topem na płaszczyźnie ekonomicznej, ani na płaszczyźnie boiskowej. Mam nadzieje, że nie zrobią sobie żartu z kibiców sprowadzając byłego zawodnika Sampy.deszczowy pisze:I to wyjaśnia, dlaczego skończymy z Pazzinimalina pisze:Na Tutto jest bardzo obszerny wywiad z Conte. Ciekawy fragment nt Top Playera.
Jeśli te słowa Conte nie są tylko luźnym spostrzeżeniem i w całości oddają plany zarządu, to o van Persie'm chcącym zarabiać krocie i o innych kosztujących sporo możemy zapomnieć. Pytanie, gdzie oni chcą znaleźć prawdziwego topa za równowartość transferu Vidala w czasach, gdzie koszt rozwiązania kontraktu z Maradoną wyniósł szejków 17mln?
Mnie to bardziej brzmi jak "nie będziemy przepłacać" niż jak "nie będzie top playera". Przecież 12 mln+ Matri za JoJo to nie przepłacanie, prawda?"Sì, io l'anno scorso feci una battuta, nel senso che tutti parlavano di top player, io parlavo di bas player, qualcuno mi accusò di essere ignorante in inglese. Ma ho fatto una battuta, se non si capiscono neanche le battute, è dura. L'anno scorso c'era la necessità di prendere un singolo giocatore e spendere tutto quello che avevamo - 35-40 milioni su un singolo giocatore -, oppure cercare di ripartire quella somma su cinque-sei giocatori. E la scelta che è stata fatta, penso sia stata una scelta appropriata, sia stata una scelta giusta, visti anche i risultati. Il top player dev'essere un top player non a livello economico, dev' essere un top player a livello calcistico. Faccio un esempio: il Vidal della situazione l'anno scorso è stato pagato come un bas player, e invece in campo si è dimostrato come un top player. Ecco, io mi auguro che se non dovesse... preferisco che arrivi un top player da campo piuttosto che un top player a livello economico, perchè a volte pagare 40 milioni non significa che quei 40 milioni poi te li porti sul campo. A volte ne paghi 10, ne paghi 7-8 e sul campo ne dimostrano 40. Detto questo, noi gli obiettivi li abbiamo, io e la società li conosciamo benissimo, faremo le necessarie valutazioni, sapendo benissimo che è un periodo - tornando al discorso che gli altri vengono in casa nostra a comprare - a livello economico molto molto molto rigido per noi. E' iniziato già da un po' di anni e quindi bisognerà fare grande attenzione. Però io penso che quando non c'è tanta disponibilità economica, alla fine, la bravura e le idee fanno la differenza".
- jarek88
- Juventino
Obawiam się, że tracimy szansę na jakiegokolwiek top player'a do ataku. Cavani to już historia, Van Persie teoretycznie może trafić do nas, ale musiałby pewnie sam zawodnik i klub odpuścić z oczekiwaniami finansowymi. Przeprowadzka Zlatana do PSG też nam nie pomaga. Milan interesuje się Tevezem i Dzeko, jeśli któryś z nich odejdzie, City pewnie zakontraktuje RVP.
- pumex
- Juventino
Ok, tylko kto Ci zaakceptuje taką ofertę za Jo-Jo? Bo na pewno nie Della Valle... :roll: Czuję, że Ramirez albo Destro to max, co może nas spotkać. Jednak o pierwszego bije się Roma, Milan i Inter, a drugi nie bardzo pasuje do 3-5-2alina pisze:Mnie to bardziej brzmi jak "nie będziemy przepłacać" niż jak "nie będzie top playera". Przecież 12 mln+ Matri za JoJo to nie przepłacanie, prawda?

- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
O pozbyciu się wszystkich za "w miarę godne pieniądze" jak piszesz to nawet nie ma co marzyć, ponieważ Motta, Vicek i w sumie Martinez też są warci równe 0. Co tu dużo mówić, nikt z poza Włoch ich nie kupi, w samych Włoszech poza czołowymi klubami nikt kasą nie szasta, a do czołowych klubów są za słabi więc nikt ich nie kupi. A słabsze zespoły nie zapewnią im nawet połowy pensji jaką mają w Juventusie i koło się zamyka, bo sami zainteresowani mogą blokować transfer.TheDomin07 pisze: Myślę że Marotta najchętniej by się pozbył Zieglera, Motty,Pazienzy,Melo,Marineza,Krasica i Vicka.
Podobna sytuacja była z Amaurim, zapłaciliśmy prawie 23 melony a później ciężko było go wcisnąć gdziekolwiek nawet za darmo.
Póki co sprzedaż Elii poszła przyzwoicie, jeśli ktoś da za Krasicia 8 mln to też sprzedawać, bo po drugim pełnym sezonie na ławie jego wartość nie wzrośnie z pewnością.
Jeszcze coś czytałem, że za Zieglera dają 2,5 mln. Szczerze mówiąc grosze jak za takiego gracza, no ale przyszedł do nas za darmo więc tak czy inaczej będziemy na plus chociaż szkoda go oddawać za taką śmieszną kwotę.
- TheDomin07
- Juventino
Cóż masz sporo racji choć ja bym nie wykluczał innych kierunków . Byc może kluby z bliskiego wschodu ,chin czy mls byłby zainteresowane lub nawet już są.Tony Montana pisze:O pozbyciu się wszystkich za "w miarę godne pieniądze" jak piszesz to nawet nie ma co marzyć, ponieważ Motta, Vicek i w sumie Martinez też są warci równe 0. Co tu dużo mówić, nikt z poza Włoch ich nie kupi, w samych Włoszech poza czołowymi klubami nikt kasą nie szasta, a do czołowych klubów są za słabi więc nikt ich nie kupi. A słabsze zespoły nie zapewnią im nawet połowy pensji jaką mają w Juventusie i koło się zamyka, bo sami zainteresowani mogą blokować transfer.TheDomin07 pisze: Myślę że Marotta najchętniej by się pozbył Zieglera, Motty,Pazienzy,Melo,Marineza,Krasica i Vicka.
Podobna sytuacja była z Amaurim, zapłaciliśmy prawie 23 melony a później ciężko było go wcisnąć gdziekolwiek nawet za darmo.
Póki co sprzedaż Elii poszła przyzwoicie, jeśli ktoś da za Krasicia 8 mln to też sprzedawać, bo po drugim pełnym sezonie na ławie jego wartość nie wzrośnie z pewnością.
Jeszcze coś czytałem, że za Zieglera dają 2,5 mln. Szczerze mówiąc grosze jak za takiego gracza, no ale przyszedł do nas za darmo więc tak czy inaczej będziemy na plus chociaż szkoda go oddawać za taką śmieszną kwotę.
Nie chce mi się wierzyć że ci gracze są aż tak mało ambitni jak amauri i nie będą chcieli zostać za wszelką cenę.
Teraz podbno Benfica która była wstępnie zainteresowana domyka transfer Taiwo który gra na tej samej pozycji.
Mówi się że kluby Niemieckie są zainteresowane Szwajcarem.
zródło: RAI