Mercato (2012-2014)
W Atalancie grał na lewej stronie środkowej pomocy (mezz'ala), albo na lewym skrzydle. U Conte grał na prawej stronie (i mu przez to nie szło).pumex pisze:Szczerze mówiąc nie wiem, jak grywał w Atalancie, bo tej drużyny nie śledziłem, ale u Conte pełnił rolę pół-prawego, bądź nawet zastępcy Pepe/Lichta na skrzydle, chyba raz.Dobry Mudżyn pisze:Nie czasem pół-lewy?
Aha, wczorajszy wywiad PDC mi się podobał. Zapytany o przyjście Armero:
"As I have said before, we are not prima donnas at Juve."
Ostatnio zmieniony 15 lipca 2012, 12:50 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- @Maras@
- Juventino
Oferować sobie mogą, ale akurat Vidal jest jednym z tych zawodników, którzy są "nie do ruszenia". Na szczęście nie jesteśmy klubem, któremu zależy jedynie na dodatnim bilansie finansowym. My chcemy przede wszystkim wygrywać, a jeśli to nam się uda to sukces finansowy i tak przyjdzieannihilator1988 pisze:Żeby nie było tak kolorowo, to ponoć P$G zaoferowało 25 mln euro za Vidala. Oferta została odrzucona, jednak należy przygotować się na to, że takie cudaki, jak właśnie klub z Paryża, Malaga, Andży czy MC, będą zasypywać "Starą Damę" ofertami kupna kluczowych graczy :? Leonardo zaczyna mnie #### swoją polityką transferową, ograniczając ją tylko do Włoch. We Francji nagle zabrakło piłkarzy? Btw, wygląda na to, że pożegnamy się z Zieglerem. Ciekawe za ile?

- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Powiem tak: Marrone moze rzucil jakies 3 fajne pilki i w sumie mozna by go tam wstawiac na jakies ogony tak jak to uczynil Antek.SKAr7 pisze:Jest Luca Marrone i jest Pogba. W szerokiej kadrze też Appelt. Żaden nie jest registą z prawdziwego zdarzenia, ale każdy udowodnił, że ma papiery na rozgrywanie.Jacky pisze:A na kogo chcialbys przeniesc ta odpowiedzialnosc? Verrattiego ni ma, Sahina ni ma...zoff pisze:4-4-2?? Raczej nie. Pamiętajmy, że mamy w składzie Pirlo. I jestem ciekaw czy w tym sezonie, będzie to tak jak miało to miejsce w poprzednim sezonie - filar, czy też Antonio będzie starał się powoli przenosić ciężar gry i odpowiedzialność na kogoś młodszego.
Nad Pogba to wszyscy fapia i sapia, ale jak na razie to rzondzi w mlodziezowce.
Tego Appelta chyba malo kto na oczy widzial.
http://www.whoscored.com/Players/9894/TheDomin07 pisze:Pokaż mi kolego statystyki że Pepe grał 98% meczy na prawej flance.Jacky pisze:Tak, szczegolnie, ze Pepe 98% meczy gra na prawej stronieTheDomin07 pisze:Drogi Kolego,
Na lewą pomoc to jest Pepe![]()
Może w Udine ale nie w Juve.
http://www.transfermarkt.de/en/simone-p ... _2011.html
O, widze koledzy mnie ubiegli. W ogole to cytuj ładnie, bo pozniej musze po Tobie poprawiac.
Muj borze, Krasic zagral cale 300miut w poprzednim sezonie, z czego 1 mecz w pelnym wymiarze.TheDomin07 pisze:Wezmy np. cały poprzedni sezon przed mistrzowski. Kiedy na lewej stronie grał pepe i na prawej krasic.
Stary, istnieje dla Ciebie takie pojecie jak "zawodnik rezerwowy"? Pepe jest bardzo uniwersalny i zagra nawet na napastnikuTheDomin07 pisze:Z resztą teraz na prawej będzie Isla więc chyba logika podowiada że na drugiej będzie właśnie Pepe.

Jak to mawiaja klasycy tego forum: pozdro, poćwicz.
A moze zostawic Del Piero na jeszcze jeden sezon?@D@$ pisze:Szukamy kogoś na szpicę, a Mirko na szpicy to słaby pomysł.Ouh_yeah pisze:Chyba wielu osobom umknęło, że od kilku miesięcy interesują nas raczej napastnicy podobni do Vucinicia aniżeli typowi egzekutorzy.
No dosc kilka bramek jako ten wysuniety strzelil.Dante93 pisze:Serio jakoś nie chwytam tego przeświadczenia, że Jovetić to na 100% taki świetny striker. Podstaw ku temu nie znajduje.
Dzeko teraz, to po prostu bardzo fajna okazja.Bazyliszek pisze:A skąd masz pewność, że Dzeko wypali? Serie A a Premier League to 2 inne świat
Ludzie, ktorzy postrzegaja Dzeko jako drewniaka, dostawiacza nogi - widzieliscie go kiedys w meczu czy swoja wiedze opieracie tylko na cyferkach?
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- Dante93
- Juventino
W tym mercato Vidal napewno jest nie do ruszenia. Ale za rok-dwa jeżeli naszych dwóch Chilijczyków zachowa takie tempo rozwoju jakie prezentuje obecnie, to kto wie może zgłosi sie po nich właśnie zespół typu ManC, PSG czy Realu i zaproponuje jakieś ogromne pieniądze. I myśle, że nie powinnośmy robić żadnych przeszkód jeśli nasz zawodnik by przystał na taki pomysł.
Nie do ruszenia to dla mnie są Chiellini czy Marchisio, bo to prawdziwi Juventini i ciężko uwierzyć, że wgl chcieliby odchodzić. Za to z tymi naszymi nowymi gwiazdami nigdy nic nie wiadomo.
Nie do ruszenia to dla mnie są Chiellini czy Marchisio, bo to prawdziwi Juventini i ciężko uwierzyć, że wgl chcieliby odchodzić. Za to z tymi naszymi nowymi gwiazdami nigdy nic nie wiadomo.
- francois
- Juventino
Żeby tylko Isla nie rozwijał się tak, jak przez ostatnie pół rokuDante93 pisze:W tym mercato Vidal napewno jest nie do ruszenia. Ale za rok-dwa jeżeli naszych dwóch Chilijczyków zachowa takie tempo rozwoju jakie prezentuje obecnie, to kto wie może zgłosi sie po nich właśnie zespół typu ManC, PSG czy Realu i zaproponuje jakieś ogromne pieniądze.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- @D@$
- Juventino
Bo źle dodałeś, nie 4-5 lat a 3 ich dzielą rocznikowoBazyliszek pisze:dlaczego marny argument z wiekiem? a gdybym cię zapytał czy wolałbyś 26 letniego Dzeko czy 22 letniego Dzeko - którego byś wybrał?

Żeby było to tak prosto dodać te wyniki, a fakty są takie że to zawodnicy o podbnej charakterystyce. Tak samo dodawanie goli Matriego i Quagliarelli mijało się z celem (gdy pół roku grał jeden, a drugą część drugi 2010/11).MishaAveJuve pisze:Uważam, że Jovetic byłby lepszy rozwiązaniem bo raczej nie potrzeby tam jest taki mówiąc kokolwialnie bramkowpychacz. Z 10 bramkami Mirka, 15 Giovinco i 14 Jovetica (statystyki z ostatniego sezonu) plus razem około 30 asyst - nie jest źle, a nieprzerwana wymiana miejsc między zawodnikami, klepka do tego jeszcze z Marchiso, wchodzenie Vidala i Marchiso no ideał
Przede wszystkim ja bym nie porównywał euro gdzie trzeba spiąć poślady na duży wysiłek, na mecze na najwyższym poziomie, ale w krótkim czasie z sezonem ligowych który liczy 40-50 spotkań. Można wygrać kilka meczów, nawet tych najważniejszych bez typowej "9", ale co innego systematycznie punktować, na różnym poziomie wagi. A chyba właśnie napastnika który będzie skutecznyz tym dołem tabeli potrzebujemy. Przynajmniej o to część forum marudziła póki co.Virgil pisze:I co to za porównanie, Włosi byli w finale Niemcy nie. Włosi rozjechali Niemców w 1/2, to że przegrali zdarza się Hiszpania ma genialną drużynę.Ouh_yeah pisze:Ja bym wolał jednak bramkowpychacza bo później wychodzą takie kwiatki, że Italia nie daje wyjść z połowy Anglikom a muszą grać 120 minut i karne a Gomez przez trzy mecze ma piłkę przy nodze przez 23 sekundy i strzela w tym czasie 3 gole.
Że Viola życzy sobie 30 mln to już wiadomo, ich problem jest taki, że nikt tyle nie da. A jak nawet się taki znajdzie to dla Juve to gra nie warta zachodu.jakku1 pisze:Fiorentina zaakceptuje oferte w wysokosci okolo 30m za Joveticia (taka jest cena wyjsciowa). Tyle dac nie chcemy, proponujemy hajs i jakiegos pilkarza. Podobno Violka zazyczyla sobie Giaccheriniego i 18m, ale Conte odmowil. Teraz proponujemy wlasnie te 18 baniek i Padoina.
Giaccha chcą? Ciekawe, robi furorę koleś. 2 lata temu nikt o o nim nie słyszał, rok temu był tylko obiecującym gościem, choć nie takim młodym, z Lecce. Teraz kadra, mistrzostwo Włoch, wiadomo, Fiorentina to nie jakis potentat teraz, ale i tak ciekawe, że jego pierwszego chcą.
To już nawet na onecie jestjakku1 pisze:Jestesmy blisko przedluzenia kontraktu z Buffonem, bedzie zarobial mniej, ze te 6 baniek netto. Kraza plotki o 4 milionach + bonusy oraz kontrakcie do 2016.

No własnie, zobaczymy. Ja bym ani nie wyrokował, że mistrzostwo obronimy z palcem w tyłku, ani klęski w LM. Ważne że mamy kadrę na grę na dwóch frontach (2,5, bo Coppa to jednak niewiele spotkań, chyba 5 w porywach), nawet chyba za szeroką.Wojtek pisze:Świetni piłkarze ale na Serie A. Po takich tansferach: Giovinco,Lucio,Asamoah,Isla,Armero,Jovetic nie ma mocnych na nas w Serie A, lecz co z CL? Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Licze na conajmniej 1/4 CL.
Zapchajdziura, powiedzmy sobie szczerzeDobry Mudżyn pisze:Nie czasem pół-lewy? Raczej zastepowal De Ceglie/Giaccha/Estiego, a w Atalancie smigal po lewej stronie pola.

Real rzucał chyba 40 (chociaż cholera wie ile w tym prawdy), więc spokojnie :] Juve to nigdy nie był klub gdzie sprzedawano piłkarzy których nie chciano, kluczowych. No raz tak był z Zidane i Pippo, ale koniec końców wyszło na dobre i przede wszystkim było to po sezonie gdzie trzeba byo coś zmienić.annihilator1988 pisze:Żeby nie było tak kolorowo, to ponoć P$G zaoferowało 25 mln euro za Vidala.
Nie mam nic przeciwko :p Ale on tez zawsze miał kgoś przed sobą.Jacky pisze:A moze zostawic Del Piero na jeszcze jeden sezon?
- szczerbi
- Juventino
Sam nie wiem, czy należy te plotki o Pazzinim, Jovetiću traktować poważnie. Wszystko dlatego, że Marotta robi raczej transfery znienacka. O Asamoahu mówiło się czasem o rzekomym zainteresowaniu Juventusu, a o Isli czy takim Lucio to praktycznie w ogóle. Można powiedzieć, że te operacje przebiegły z dnia na dzień. Tak samo było z chyba z Quagliarellą, Vucinićem i jeszcze kimś. Podobnie nawet z Vidalem- mówiło się głównie o tym, że z Włoch to Milan go pozyska, a Juventus w mediach pojawił się pod koniec. Z Armero to samo- ze dwa razy była o nim wzmianka, a tu nagle jest ponoć zaklepany. O Jovetiću w Juve media pieją już od dawna. Dlatego nie zdziwiłbym się i byłbym wielce zadowolony jakby nagle się okazało, że Dzeko przechodzi do Juventusu.
Według mnie, Dzeko by się super sprawdził i kogoś takiego poszukuje właśnie Conte. Nawet przed przyjściem Conte mówiło się, że lubi on mieć w napadzie wysokiego piłkarza, który wykańczałby akcje i dośrodkowania. Dowodem tego może być nawet to, że Conte stawiał na Borriello (choć w jego przypadku wyszedł brak umiejętności). Dzeko akurat drewnem nie jest- ma dobrą technikę oraz mocne i pewne uderzenia. Gra niesamowicie głową. Akcje wykańcza z łatwością od niechcenia i nie mówię tu o dostawieniu przypadkiem nogi metr przed pustą bramką, tylko o strzałach zarówno w wyjściach 1 na 1 jak i w trudniejszych i dalszych od bramki pozycjach. Potrafi też dograć komuś piłkę i minąć zawodnika przed polem karnym. Wiem, bo oglądałem prawie każdy mecz Wolfsburga z Dzeko przez dwa lata i większość jego gry w City. Od samego początku widziałem w nim następce Trezegueta.
Co do Pazziniego to miałem go za bardzo dobrego snajpera jak grał w Fiorentinie i Sampdorii. Uważałem i nadal uważam, że ogółem jest lepszym napastnikiem od Matriego (ale na pewno nie od Dzeko), ale nie chciałbym jego przyjścia z Interu, szczególnie, że wypowiedział w tej koszulce kiedyś nieprzyjazne słowa o Juventusie.
Jeśli chodzi o JoJo, to faktycznie jest super zawodnikiem i lubię jego grę, ale charakterystyką bliżej mu jednak do pozycji Vucinica I Giovinco. Być może dałoby się jego przerobić na typowego strikera tak jak Van Persiego, o czym niektórzy tu pisali. Poza tym, w minionym sezonie w Fiorentinie grał czasem osamotniony w napadzie, ale to gdybanie. Według mnie na pozycję strikera Conte szuka innego typu zawodnika, a pozycję kreatywnego napastnika mamy obsadzoną, więc dla Jovetića niestety nie ma w Juve zbyt wiele miejsca w składzie.
Ciekawe, czy Armero faktycznie do nas przechodzi- jeśli tak, to do idealnego mercato brakowałoby tylko tego napastnika. Armero chyba pasuje bardzo do ofensywnego 3-5-2, bo w ataku daje wiele. Nie wiem tylko jak jest z jego grą w obronie- czy ktoś zorientowany mógłby mi to napisać?
P.S.: Jestem ciekaw jak to było z Immobile- dlaczego nie chcieli mu dać szansy w tym sezonie w Juve, bo chociaż w Serie B, to jednak 27 bramek w lidze byle leszcz raczej nie strzeli, a do gry na 3 frontach na pewno by się przydał (również ze względów ekonomicznych). Może by mnie to aż tak bardzo nie raziło, gdyby nie to, że teraz mówi się o zainteresowaniu jakimiś Destro i Gabbiadinich, którym jednak daleko od miana wielkich talentów. Żebyśmy tylko nie musieli za 2 lata wykupować naszego Ciro za 20 milionów Euro z innej drużyny
Według mnie, Dzeko by się super sprawdził i kogoś takiego poszukuje właśnie Conte. Nawet przed przyjściem Conte mówiło się, że lubi on mieć w napadzie wysokiego piłkarza, który wykańczałby akcje i dośrodkowania. Dowodem tego może być nawet to, że Conte stawiał na Borriello (choć w jego przypadku wyszedł brak umiejętności). Dzeko akurat drewnem nie jest- ma dobrą technikę oraz mocne i pewne uderzenia. Gra niesamowicie głową. Akcje wykańcza z łatwością od niechcenia i nie mówię tu o dostawieniu przypadkiem nogi metr przed pustą bramką, tylko o strzałach zarówno w wyjściach 1 na 1 jak i w trudniejszych i dalszych od bramki pozycjach. Potrafi też dograć komuś piłkę i minąć zawodnika przed polem karnym. Wiem, bo oglądałem prawie każdy mecz Wolfsburga z Dzeko przez dwa lata i większość jego gry w City. Od samego początku widziałem w nim następce Trezegueta.
Co do Pazziniego to miałem go za bardzo dobrego snajpera jak grał w Fiorentinie i Sampdorii. Uważałem i nadal uważam, że ogółem jest lepszym napastnikiem od Matriego (ale na pewno nie od Dzeko), ale nie chciałbym jego przyjścia z Interu, szczególnie, że wypowiedział w tej koszulce kiedyś nieprzyjazne słowa o Juventusie.
Jeśli chodzi o JoJo, to faktycznie jest super zawodnikiem i lubię jego grę, ale charakterystyką bliżej mu jednak do pozycji Vucinica I Giovinco. Być może dałoby się jego przerobić na typowego strikera tak jak Van Persiego, o czym niektórzy tu pisali. Poza tym, w minionym sezonie w Fiorentinie grał czasem osamotniony w napadzie, ale to gdybanie. Według mnie na pozycję strikera Conte szuka innego typu zawodnika, a pozycję kreatywnego napastnika mamy obsadzoną, więc dla Jovetića niestety nie ma w Juve zbyt wiele miejsca w składzie.
Ciekawe, czy Armero faktycznie do nas przechodzi- jeśli tak, to do idealnego mercato brakowałoby tylko tego napastnika. Armero chyba pasuje bardzo do ofensywnego 3-5-2, bo w ataku daje wiele. Nie wiem tylko jak jest z jego grą w obronie- czy ktoś zorientowany mógłby mi to napisać?
P.S.: Jestem ciekaw jak to było z Immobile- dlaczego nie chcieli mu dać szansy w tym sezonie w Juve, bo chociaż w Serie B, to jednak 27 bramek w lidze byle leszcz raczej nie strzeli, a do gry na 3 frontach na pewno by się przydał (również ze względów ekonomicznych). Może by mnie to aż tak bardzo nie raziło, gdyby nie to, że teraz mówi się o zainteresowaniu jakimiś Destro i Gabbiadinich, którym jednak daleko od miana wielkich talentów. Żebyśmy tylko nie musieli za 2 lata wykupować naszego Ciro za 20 milionów Euro z innej drużyny

- SKAr7
- Juventino
Rzucałem bardziej na zasadzie ideapitchingu, niż faktycznej wiary w tych zawodników. Bo gdybym miał odpowiedzieć, co sam myślę, to wymieniłbym tylko Lucę. Pogba niby rozdziela te piłki, ale mam wrażenie, że jest zbyt dużym boiskowym idiotą, by królować w Juve, a Appelt niby jest wiodącą postacią Primy, ale mnie nie przekonuje.Jacky pisze:Powiem tak: Marrone moze rzucil jakies 3 fajne pilki i w sumie mozna by go tam wstawiac na jakies ogony tak jak to uczynil Antek.SKAr7 pisze:Jest Luca Marrone i jest Pogba. W szerokiej kadrze też Appelt. Żaden nie jest registą z prawdziwego zdarzenia, ale każdy udowodnił, że ma papiery na rozgrywanie.
Nad Pogba to wszyscy fapia i sapia, ale jak na razie to rzondzi w mlodziezowce.
Tego Appelta chyba malo kto na oczy widzial.
Ale nie oceniaj ludzi swoją miarą, niektórzy tutaj namiętnie oglądają Primaverę
Jakieś podstawy, czy "bo ja tak myślę?" :roll:Santos pisze:Ja tam nie wierzę niestety w RVP za darmo za rok, albo podpisze nowy kontrakt, albo Arsenal odda go gdzieś tak jak Nasriego rok temu.SKAr7 pisze:Naprawdę fajnie to wygląda, nawet z Jove. Przypominam, że za rok będzie do wyjęcia za kompletną darmoszkę, dobiegający do 30tki RVP
Nie wiem jak będzie, słyszę od Robina "chcę iść tam, gdzie będę mógł grać i wygrywać" i nie widzę lepszego wyboru niż Juve. W Barsie, PSG, City czy Realu mają atak obstawiony i w razie początkowych kłopotów mógłby sobie zepsuć resztę kariery. W Juventusie dostałby większą szansę. Też media twierdzą, że nie leci na kasę, dlatego naprawdę wierzę, że w razie braku niespodzianek, uda się nam za rok, lub w styczniu, wyciągnąć RVP.
- zahor
- Juventino
Wydaje mi się że 90% (albo i 95%) ludzi na tej stronie gdyby usłyszało ofertę 18+Giaccherini za Joveticia, byłoby skłonne wsadzić Gacka na taczkę i jeszcze tego samego dnia osobiście przywieźć go z Turynu do stolicy Toskanii. Pytanie - czy dla Conte ten uniwersalny pomocnik jest aż takim skarbem, że nie chce się go wykorzystywać nawet w tak korzystnej transakcji, czy też może nasz trener nie jest aż tak napalony na pozyskanie Joveticia jak przeciętna osoba na tym forum? A może jedno i drugie po trochu?jakku1 pisze: 1. Fiorentina zaakceptuje oferte w wysokosci okolo 30m za Joveticia (taka jest cena wyjsciowa). Tyle dac nie chcemy, proponujemy hajs i jakiegos pilkarza. Podobno Violka zazyczyla sobie Giaccheriniego i 18m, ale Conte odmowil. Teraz proponujemy wlasnie te 18 baniek i Padoina. Fiorentina chce troche wiecej pieniedzy, ale jesli faktycznie te roznice sa tak nieduze, to porozumienie powinno zostac osiagniete szybko. Z samym pilkarzem podobno dogadalismy sie na roczne zarobki w wysokosci 3,5m euro. Na ile to jest wiarygodna informacja? Mowiac szczerze, nie wiem, ale mam nadzieje, ze jest bardzo wiarygodna![]()
Idąc tym tokiem rozumowania należy się obawiać Interu, bo Palacio z Milito powinni nastrzelać w tym sezonie 43 gole.MishaAveJuve pisze:Uważam, że Jovetic byłby lepszy rozwiązaniem bo raczej nie potrzeby tam jest taki mówiąc kokolwialnie bramkowpychacz. Z 10 bramkami Mirka, 15 Giovinco i 14 Jovetica (statystyki z ostatniego sezonu) plus razem około 30 asyst - nie jest źle, a nieprzerwana wymiana miejsc między zawodnikami, klepka do tego jeszcze z Marchiso, wchodzenie Vidala i Marchiso no ideał
Tutaj to trochę się zagalopowałeś. Destro, młodszy o rok od Immobile, strzelił w Serie A 12 goli w umiarkowanie defensywnie grającej Sienie. Wcale nie uważam żeby było to mniejsze osiągnięcie niż 27 goli w Serie B w zespole grającym na zasadzie "straćmy dużo, strzelmy jeszcze więcej". Inna sprawa - zwróć uwagę że w kolejce po Destro ustawiają się prawie wszystkie mocniejsze kluby we Włoszech, a kibice Milanu w internetowej ankiecie zdecydowali że to właśnie on powinien być następcą Ibry. O zainteresowaniu Immoblie ze strony potentatów Serie A jakoś się nie słyszy. To też powinno dać do myślenia że być może Destro ma papiery na lepszego grajka.szczerbi pisze: P.S.: Jestem ciekaw jak to było z Immobile- dlaczego nie chcieli mu dać szansy w tym sezonie w Juve, bo chociaż w Serie B, to jednak 27 bramek w lidze byle leszcz raczej nie strzeli, a do gry na 3 frontach na pewno by się przydał (również ze względów ekonomicznych). Może by mnie to aż tak bardzo nie raziło, gdyby nie to, że teraz mówi się o zainteresowaniu jakimiś Destro i Gabbiadinich, którym jednak daleko od miana wielkich talentów. Żebyśmy tylko nie musieli za 2 lata wykupować naszego Ciro za 20 milionów Euro z innej drużyny
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
A czy ja sumowałem te liczby i napisałem że tyle strzelą w przyszłym sezonie - naprawdę uwierz myślenie nie boli....- zaznaczyłem tylko że Ci piłkarze potrafią strzelac bramki co można potwierdzic chociażby statystykami z ubiegłego roku - tyle ...zahor pisze:Idąc tym tokiem rozumowania należy się obawiać Interu, bo Palacio z Milito powinni nastrzelać w tym sezonie 43 gole.MishaAveJuve pisze:Uważam, że Jovetic byłby lepszy rozwiązaniem bo raczej nie potrzeby tam jest taki mówiąc kokolwialnie bramkowpychacz. Z 10 bramkami Mirka, 15 Giovinco i 14 Jovetica (statystyki z ostatniego sezonu) plus razem około 30 asyst - nie jest źle, a nieprzerwana wymiana miejsc między zawodnikami, klepka do tego jeszcze z Marchiso, wchodzenie Vidala i Marchiso no ideał
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- Santos
- Juventino
Po pierwsze Arsenal za bardzo ceni sobie finanse, zeby pozwolic odejsc RvP za darmo, po drugie sam Robin skoro zdecydował już, że nie zostanie na Emirates nie będzie chciał męczyć się tam kolejny sezon. Po trzecie w PSG czy Barsie miałby pewne miejsce w składzie (zwłaszcza biorąc pod uwagę ostatni sezon Villi, nawet przed kontuzją). I wreszcie ostatnia sprawa, ja też wierzę, że RvP nie chodzi tylko o pieniądze, dlatego nie chce iść do City i zostać w Arsenalu, który oferował mu podobne pieniądze jak u nas, ale dlatego też gdzieś w tym roku odejdzie, może Barca, PSG, a może Milan, jeśli my nie damy za niego tych ok 20 mln euro, które chce AFC, bo wydaje mi się, że na dzis Juve jest pierwszym wyborem samego RvP.SKAr7 pisze:Jakieś podstawy, czy "bo ja tak myślę?" :roll:Santos pisze:Ja tam nie wierzę niestety w RVP za darmo za rok, albo podpisze nowy kontrakt, albo Arsenal odda go gdzieś tak jak Nasriego rok temu.SKAr7 pisze:Naprawdę fajnie to wygląda, nawet z Jove. Przypominam, że za rok będzie do wyjęcia za kompletną darmoszkę, dobiegający do 30tki RVP
Nie wiem jak będzie, słyszę od Robina "chcę iść tam, gdzie będę mógł grać i wygrywać" i nie widzę lepszego wyboru niż Juve. W Barsie, PSG, City czy Realu mają atak obstawiony i w razie początkowych kłopotów mógłby sobie zepsuć resztę kariery. W Juventusie dostałby większą szansę. Też media twierdzą, że nie leci na kasę, dlatego naprawdę wierzę, że w razie braku niespodzianek, uda się nam za rok, lub w styczniu, wyciągnąć RVP.
Dlatego, albo dajmy teraz te 20 mln za Robina i mamy "top playera" na 3-4 lata, albo skupmy sie na Dzeko/Joveticu i go odpsuscmy, ale nie wierze, ze za rok to bedzie nadal dostepna opcja. Albo teraz, albo wcale jeśli chodzi o RVP.
- Winner
- Juventino
Przy transferze RVP to raczej większy problem jest z pensją niż sumą odstępnego. Według mediów on chce dostać 8 mln, a w naszej drużynie najwięcej zarabia chyba Buffon coś koło 6 i podobno ma przystać na obniżkę do 4 więc nie ma szans na takie zarobki dla napastnika. Ja bym chciał napastnika z górnej półki ale wydaje mi się że stać nas co najwyżej na Jovetica lub Destro.
P.S Podobno Lucio w wywiadzie stwierdził że mamy 30 mistrzostw.
P.S Podobno Lucio w wywiadzie stwierdził że mamy 30 mistrzostw.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Uwierz - nauka interpunkcji nie boli...MishaAveJuve pisze:A czy ja sumowałem te liczby i napisałem że tyle strzelą w przyszłym sezonie - naprawdę uwierz myślenie nie boli....zahor pisze:Idąc tym tokiem rozumowania należy się obawiać Interu, bo Palacio z Milito powinni nastrzelać w tym sezonie 43 gole.MishaAveJuve pisze:Uważam, że Jovetic byłby lepszy rozwiązaniem bo raczej nie potrzeby tam jest taki mówiąc kokolwialnie bramkowpychacz. Z 10 bramkami Mirka, 15 Giovinco i 14 Jovetica (statystyki z ostatniego sezonu) plus razem około 30 asyst - nie jest źle, a nieprzerwana wymiana miejsc między zawodnikami, klepka do tego jeszcze z Marchiso, wchodzenie Vidala i Marchiso no ideał
Jovetić to oczywiście świetny zawodnik (taki słabszy Suarez, co nie pumex

- roccoco23r
- Juventino
Ja uważam, że Dzeko nie wypałiłby w serieA. To człowiek, który poprostu dostawia nogę do piłki i nic więcej. W sumie jak taki kołek może być kreatywnym zawodnikiem. Na pewno nie sprawdziłby się u nas w lidze. Niech go lepiej Milan sprowadza, to będą grali w 10 zawsze.