Mercato (2012-2014)
- Krystek
- Juventino
Nic tam nie mówią o Leandro Damiao?jakku1 pisze:Ale ja nie mam zadnych wtyk ; )Ouh_yeah pisze:A Twoje super wtyki z otoczenia klubu wspomniały coś w ogóle o Isli zanim doszło do spotkania, na którym został już ugadany?
To Ci ludzie, ktorzy pisza i udzielaja sie na VS je maja. Ja tylko przekazuje dalej informacje i moja rola mowiac szczerze tutaj jest bardzo niewielka - moglby to robic przeciez kazdy, kto ma dostep do internetu i troche orientuje sie w sprawach mercato.
Curva w tym okienku jest glownie oceniany z powodu "wpadki" z Verrattim, ale malo kto pamieta, ze to on jako pierwszy zaczal mowic o K. Asamoahu (w marcu, jeszcze zanim Di Marzio na ten temat sie zajaknal), ze to takze on jako pierwszy napisal o dobitym targu odnosnie Isli i wlasnie Kwadwo (Sky podalo te informacje po paru godzinach). Wtedy tutaj na forum jeszcze malo kto w ogole w to wierzyl. To samo dotyczy napastnikow: juz w marcu/kwietniu Romeo znal cele, o ktore bedziemy walczyc i wszystko to sie sprawdza. Ja wielokrotnie pisalem o Dzeko, o Joveticiu, takze o Torresie i Cavanim. Generalnie to bylo mozna sie spodziewac, ze jeden z tej czworki bedzie naszym glownym celem transfer. Czy tak sie nie stalo? Oczywiscie, nigdy nie wiadomo jak sie potocza negocjacje. To, ze kims sie interesujemy nie znaczy, ze tego kogos kupimy. Mercato jest zmienne i dzisiaj mozemy miec juz niemal dogadanego Joveticia, a jutro moze przyjsc Chelsea i przebic nasza oferte. To samo dotyczy Dzeko i kazdego innego pilkarza. Dzieki informacjom od takich ludzi jak Curva, mozemy znac co najwyzej plany transferowe Juve oraz pilkarzy, ktorymi sie faktycznie interesujemy, nigdy nie bedziemy wiedzieli jednak na 100%, ze tego czy tamtego gracza sprowadzimy do druzyny. Dlaczego? Dlatego, ze to po prostu niemozliwe.
Forza Juve!
- annihilator1988
- Juventino
Poproś Alinę, lubi cyferkiTheDomin07 pisze: Pokaż mi kolego statystyki że Pepe grał 98% meczy na prawej flance.
Może w Udine ale nie w Juve.
- Marian50
- Juventino
http://sport.interia.pl/barcelona-real/ ... nId,622531
Wiem wiem,typowy news z Interii......ale pomyslałem sobie " co tam...wkleję"...więc tak zrobiłem..
Co do Jo-Jo - mnie również przekonuje coraz bardziej ten zawodnik.
Wiem wiem,typowy news z Interii......ale pomyslałem sobie " co tam...wkleję"...więc tak zrobiłem..
Co do Jo-Jo - mnie również przekonuje coraz bardziej ten zawodnik.
- francois
- Juventino
Wszyscy na to czekają, ale miejsce w pierwszej jedenastce to trzeba wywalczyć. Tak naprawdę żaden zawodnik kupiony z Udine nie może być pewny tego miejsca. A De Ceglie miał przecież co najmniej bardzo dobrą końcówkę sezonuWojtek pisze:Armero? Gościu jest świetny! Szybki, waleczny i potężny lewus. Przyda się nam ktoś taki, oczywiście to piłkarz do podstawowej 11-stki. Warunki transferu też genialne, kolejna świetna robota Marotty. Czekam na oficjalne potwierdzenie zakupu!

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- TheDomin07
- Juventino
Wezmy np. cały poprzedni sezon przed mistrzowski. Kiedy na lewej stronie grał pepe i na prawej krasic.playmaker pisze:spozaTharp pisze:z poza
Pokaż staty kiedy on grał na lewej stronieTheDomin07 pisze: Pokaż mi kolego statystyki że Pepe grał 98% meczy na prawej flance.
Może w Udine ale nie w Juve.
Z resztą teraz na prawej będzie Isla więc chyba logika podowiada że na drugiej będzie właśnie Pepe.
- Tharp
oiwloski pisze:Krasić grał na prawej :lol: ? W tamtym sezonie rozgrał 5 meczów w tym jedno Pucharze Włoch i na tym skończyła się jego kariera w klubie.
les sikkelig, din jævel!*TheDomin07 pisze: Wezmy np. cały poprzedni sezon przed mistrzowski. Kiedy na lewej stronie grał pepe i na prawej krasic.
* - czytaj uwaznie.... draniu
Co niezmienia faktu, ze najlepszym komentarzem na temat Pepe grajacego na lewej stronie, jest miejsce ktore zajelismy w tamtym sezonie w tabeli

- @D@$
- Juventino
Głos na Dzeko raz. Jak przyjdzie Jovetic to płakać nie będę, ale nie wiem czy akurat kogoś takiego potrzebujemy.jakku1 pisze:Jesli chodzi o atak to wydaje sie, ze wszystko rozegra sie miedzy Joveticiem a Dzeko.
Szukamy kogoś na szpicę, a Mirko na szpicy to słaby pomysł.Ouh_yeah pisze:Chyba wielu osobom umknęło, że od kilku miesięcy interesują nas raczej napastnicy podobni do Vucinicia aniżeli typowi egzekutorzy.
Przynajmnie połowa to przyzwoici gracze. Może w końcu będzie mercato kiedy coś sypnie zes przedaży? Wiadomo, to i tak każdy z nich odejdzie za mniej niż przyszedł (oprocz Reto), ale mimo wszystko jest szansa na jakiś pieniądz. Oczywiście Martinez i Motta to duży problem, Vicek z całym szacunkiem dla niego raczej za darmoszkę bądź symboliczną kwotę odejdzie.armandino pisze:Melo, Ziegler, Martinez, Krasic, Iaquinta, Motta - sześciu wspaniałych do opchnięcia
Mówicie że mercato rewelacyjne? Jak dla mnie ciężko będzie przebić poprzednie: Pirlo (za darmo), Vidal (za grosze), Lichtsteiner, Vucinic, co nie znaczy że to jest złe

Aha ta lewa flanka. Miał być Peruwiańczyk (Vargas), przyszedł Paragwajczyk na chwilę (Esti), teraz mówi się o Kolumbijczyku i wszyscy o podobnej charakterystyce, ciekawe.
- Dante93
- Juventino
...Których wystawialibyśmy na pozycji typowego egzekutora :roll: A no i oczekiwalibyśmy również wyników bramkowych na poziomie egzekutora.Ouh_yeah pisze:Chyba wielu osobom umknęło, że od kilku miesięcy interesują nas raczej napastnicy podobni do Vucinicia aniżeli typowi egzekutorzy.
Jovetic to fajny grajek, młody zdolny a już z doświadczeniem. Co z tego, skoro pewności, że sprawdziłby sie jako najbardziej wysunięty zawodnik nie mamy wcale? Wg mnie w sytuacji gdy mamy już Mirko i Sebe, to temat Czarnogórca powinien byc zamknięty.
Cavani nie, Higuain nie, to jak dla mnie tylko Dzeko

Mi tam logika podpowiada, że na lewej będzie De Ceglie.TheDomin07 pisze:Z resztą teraz na prawej będzie Isla więc chyba logika podowiada że na drugiej będzie właśnie Pepe.
Ktoś coś kiedyś pisał apropo ich współpracy w rep Czarnogóry, rzucał też jakimiś liczbami, i wynikało z tego, ze raczej jakoś zbytnio to oni wspólnie systemu nie miażdzyli.Wojtek pisze:na ataku będzie się świetnie rozumiał z Vucinicem,
Rilly?Wojtek pisze:może grać jako cofnięty i wysunięty napastnik
Serio jakoś nie chwytam tego przeświadczenia, że Jovetić to na 100% taki świetny striker. Podstaw ku temu nie znajduje.
- Skibil
- Redaktor
A ja nie rozumiem, skąd na napinka typową 9 - mając Giovinco, Vucinicia i Jo-Jo możemy grać z przodu bardzo ładną kombinacje. Przypominam, że Hiszpanie na ME grali większość czasu bez napastnika(!). Do tego Pirlo i wchodzący Marchisio/Vidal... W poprzednim sezonie grając 3-5-2 jakoś nie bombardowaliśmy przeciwnika dośrodkowaniami na Matriego/Q/Boriello. Po za tym Jovetic to nie jest znowu jakiś kurdupel i głową też napewno coś ugra.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2012, 19:25 przez Skibil, łącznie zmieniany 1 raz.
- francois
- Juventino
Ale też Juventus to nie Reprezentacja Czarnogóry. Level up.Dante93 pisze:Ktoś coś kiedyś pisał apropo ich współpracy w rep Czarnogóry, rzucał też jakimiś liczbami, i wynikało z tego, ze raczej jakoś zbytnio to oni wspólnie systemu nie miażdzyli.Wojtek pisze:na ataku będzie się świetnie rozumiał z Vucinicem,
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dante93
- Juventino
fancois pisze:Ale też Juventus to nie Reprezentacja Czarnogóry. Level up.
Tak samo Juventus to nie HiszpaniaSkibil pisze:Przypominam, że Hiszpanie na ME grali większość czasu bez napastnika
Do 4:3:3 a i owszem jestem w stanie zaakceptowac Joveticia. Mając 3 tak nietuzinkowych zawodników jak Gio, Miro i Jo Jo naprawde można straszyć.Skibil pisze:mając Giovinco, Vucinicia i Jo-Jo możemy grać z przodu bardzo ładną kombinacje.
Ale my przecież chcemy grać skrzydłami i dwoma napastnikami. Wtedy już to tak kolorowo nie wygląda, bo ni Vucinic ni Jovetic nie są specjalistami od gry głową, przepychania sie z obrońcami, zastawiania piłki i wykańczania akcji. W 4:3:3 gdy jeszcze doszedłby Seba można by próbować czegoś na wzór Barcelony- zamiast bezmózgiego wkopywania piłki za wszelką cene ze skrzydeł w pole karne, gre po ziemi opartą na wielu podaniach i technice użytkowej napastników. Wtedy aż tak bardzo nie boli jak nie ma kogoś większego w polu karnym. Aczkolwiek jestem zdania, że Dzeko i w 4:3:3 sie odnalazł. Sprawa pozostaje otwarta
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 19 razy
http://www.calcionews24.com/werder-brem ... um=twitter
Werder interesuje się naszym Guano. Rok temu daliśmy za niego 1,5 mln, ale nie znam włoskiego i nie wiem co oni tam piszą o jakichś 7 mln. Chodzi o to, że Elia + Guano mieliby razem tyle kosztować?
Werder interesuje się naszym Guano. Rok temu daliśmy za niego 1,5 mln, ale nie znam włoskiego i nie wiem co oni tam piszą o jakichś 7 mln. Chodzi o to, że Elia + Guano mieliby razem tyle kosztować?