Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 01:11

Jovetic + Armero ? :pray: To by było okienko.

Chociaż ofera za Jovetica marna (patrząc ze strony Violi), ale skoro prowadzone są dalsze rozmowy to może da się go jednak wyciągnąć, ale myślę że piłkarze piłkarzami to minimum 15mln gotówki musimy wydać na niego.

playmaker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 09:57

Hmm ja uważam, że na Czarnogórca będzie trzeba wydać ok. 25 mln. No i oczywiście nie wiadomo czy jest to dobry pomysł, bo nie jest wysuniętym napastnikiem, a cofniętym.

Armero uważam za lepszą opcję niż Kolarova, ze względu na dynamikę, jak już ktoś wcześniej wspomniał. I idealny do naszego systemu 3-5-2 + Udinese także grało takim samym ustawieniem.

Jako top snajper najlepszy byłby wg mnie Dzeko.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 10:11

playmaker pisze:Hmm ja uważam, że na Czarnogórca będzie trzeba wydać ok. 25 mln. No i oczywiście nie wiadomo czy jest to dobry pomysł, bo nie jest wysuniętym napastnikiem, a cofniętym.

Armero uważam za lepszą opcję niż Kolarova, ze względu na dynamikę, jak już ktoś wcześniej wspomniał. I idealny do naszego systemu 3-5-2 + Udinese także grało takim samym ustawieniem.

Jako top snajper najlepszy byłby wg mnie Dzeko.
Wlasnie, racja. O ile w 4-3-3 jakos by sie ich upchnelo (chociaz jeden nominalny lewoskrzydlowy musialby ciupać na prawej :? )
o tyle w 3-5-2 jesli kupimy Joveticia, to ktorys z 3 - Giovinco, Jovetic, Vucinic W OGOLE praktycznie nie powącha murawy (jesli obejdzie sie bez kontuzji). Nie wiem czy nie lepsza opcja bylby Dżeko, a jednego z 2 Quag/Matri na sell.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
rosomak

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 10:17

Najlepiej to by wogule bylo nauczyc jednego z trojki VUcinic/Jovetic/Giovinco bramki strzelac :)
David Villa czy Messi to tez nie sa super zbudowani napastnicy ale bramki strzelaja seryjnie.
Przy gdze kombinacyjnej ztak dobrymi graczami technicznymi gdyby taki Jovetic strzelal 20 bramek wsezonie to bylo by cos.
Czujecie?brzmi jak bajka ale moze rzeczywiscie jeden znaszych magikow zacznie seryjnie strzelac:)
Oczywiscie nawet Joveticia jeszcze nie ma a ja bujam w oblokach

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 11:23

rosomak pisze:Najlepiej to by wogule bylo nauczyc jednego z trojki VUcinic/Jovetic/Giovinco bramki strzelac :)
David Villa czy Messi to tez nie sa super zbudowani napastnicy ale bramki strzelaja seryjnie.
Przy gdze kombinacyjnej ztak dobrymi graczami technicznymi gdyby taki Jovetic strzelal 20 bramek wsezonie to bylo by cos.
Czujecie?brzmi jak bajka ale moze rzeczywiscie jeden znaszych magikow zacznie seryjnie strzelac:)
Oczywiscie nawet Joveticia jeszcze nie ma a ja bujam w oblokach
Poza tym Jovetic to taki średni wysunięty napastnik :/ a właśnie tego nam najbardziej potrzeba... Na cofniętego/bocznego, to mamy aż dwóch w tym momencie...

ObrazekObrazekObrazek
bladzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 11:29

Chciałbym Armero w Juve, jest szybki i dynamiczny, ma też odpowiednią technike. Tutaj filmik mały

Obrazek
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 11:36

bladzio pisze:Chciałbym Armero w Juve, jest szybki i dynamiczny, ma też odpowiednią technike. Tutaj filmik mały
Ale ma petarde w nodze :O

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 11:43

No tylko my nie kupujemy Armero jako napastnika tylko obrońca i może skrzydłowego w 3-5-2, ale ciekawie na ile dobry jest w destrukcji. A z tego filmiku nic wywnioskować nie możemy.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 12:21

Jest duzo fajnych informacji, ale problem polega na tym, ze nie ma kto ich zweryfikowac bo Curva sie obrazil ; / Tak jak pisalem wczesniej. Takze polecam mimo wszystko traktowc to, co zaraz napisze, z lekkim dystansem:

1. Ziegler byc moze zostanie opchniety do Benfiki.
2. Wyglada na to, ze Armero jest coraz blizej i to na fantastycznych warunkach. Wypozyczenie za 1,5m oraz opcja wykupu po roku za 8 - 9m. Szczerze, to ciezko w to uwierzyc, bo Udinese zawsze twardo negocjowalo cene swoich zawodnikow. Info pochodzi zarowno z TS jak i FI.
3. Jesli chodzi o atak to wydaje sie, ze wszystko rozegra sie miedzy Joveticiem a Dzeko. Ten pierwszy jest zdecydowanym faworytem, ale jesli sie nie uda bedziemy probowali sciagnac Bosniaka. Pojawila sie plotka tez, ze zaoferowalismy za Jojo 20 baniek, ale to najpewniej jakas bzdura.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 12:29

Jakku coś tracisz formę z każdym dniem mercato. Chyba przez miesiąc przekonywałeś Nas, że czaimy się na Torresa jednocześnie szykując mega ofertę za Cavaniego a teraz wszystko ma rozegrać się między Joveticiem a Dzeko :D

Armero na wypożyczenie, jakikolwiek napastnik który się nie potyka o własne nogi i mamy mercato millenium :ok:

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 12:30

Jovetic może grać zarówno jako napastnik wysunięty jak i na pozycji Vucinica, a z tego co napisane jest na tej stronie:

http://www.whoscored.com/Players/29072/

także na prawej. Mimo wszystko ja osobiście nie wierzę narazie że sprowadzimy Jovetica+kogoś innego do ataku(np. Cavaniego czy Dzeko). Uwierzę dopiero po sprzedaży wszystkich niepotrzebnych.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 12:31

Qrczak pisze:No tylko my nie kupujemy Armero jako napastnika tylko obrońca i może skrzydłowego w 3-5-2, ale ciekawie na ile dobry jest w destrukcji. A z tego filmiku nic wywnioskować nie możemy.
Generalnie z niego to trochę bardziej boczny pomocnik niż obrońca. Braki w defensywie ma, ale jest też bardzo szybki i wkłada całe serducho w grę. W sumie taki zawodnik, jakich lubi Conte.
jakku1 pisze:2. Wyglada na to, ze Armero jest coraz blizej i to na fantastycznych warunkach. Wypozyczenie za 1,5m oraz opcja wykupu po roku za 8 - 9m. Szczerze, to ciezko w to uwierzyc, bo Udinese zawsze twardo negocjowalo cene swoich zawodnikow. Info pochodzi zarowno z TS jak i FI.
Czy Marotta nie jest spokrewniony z kimś z zarządu Udinese? Wiem, że jak przychodził to mówiło się o jego dobrych stosunkach z tym klubem, ale to wygląda wręcz miodnie.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 12:37

Ouh_yeah pisze:Jakku coś tracisz formę z każdym dniem mercato. Chyba przez miesiąc przekonywałeś Nas, że czaimy się na Torresa jednocześnie szykując mega ofertę za Cavaniego a teraz wszystko ma rozegrać się między Joveticiem a Dzeko :D
Nieprawda :prochno:

Od poczatku pisalem, ze sa trzy, cztery opcje do ataku, o ktore wszystko sie rozbije, np.:
1. Najbardziej wiarygodne znane mi zrodlo potwierdza, ze Conte strasznie naciska na sprowadzenie Joveticia. Chce go sciagnac niemal za wszelka cene. Ja bym sie jeszcze nie napalal, natomiast pewne jest, ze go chcemy - tak jak i innych. Oprocz Jojo podobaja sie takze Nam Torres i Dzeko! Na szpice chcemy kogos, kto sam z siebie bedzie stanowil duze zagrozenie. Czyli "bramkowpychacze" raczej odpadaja. Tak wyglada lista pilkarzy, ktorych bedziemy chcieli sciagnac. Nie wiem jaka jest kolejnosc, mozna sie tego tylko domyslac. Nie wiem tez, czy uda sie Nam zgarnac ktoregos z nich. Bo to, ze ich chcemy to jeszcze nie znaczy, ze ich kupimy.
http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... ht=#618716

Czekam na oficjalne przeprosiny :D

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 13:14

jakku1 pisze:Od poczatku pisalem
Łał, tego posta nie widziałem. Przepraszam w takim razie :ok:

Chyba wielu osobom umknęło, że od kilku miesięcy interesują nas raczej napastnicy podobni do Vucinicia aniżeli typowi egzekutorzy.

A Twoje super wtyki z otoczenia klubu wspomniały coś w ogóle o Isli zanim doszło do spotkania, na którym został już ugadany?

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 13:21

Jedna super wtyka mieszkaniec Udine chyba pisał z dużym wyprzedzeniem ale nikt mu nie wierzył, z kolei ten CurvaNord z całym szacunkiem ale coś w tym okienku nie ma formy :o

Zablokowany