Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 21:43

pan Zambrotta pisze: Ale i tak okienko jak najbardziej na plus. Nawet bez tap strajkra wierzę w przebudzenie Matriego lub Fabio.
Dokładnie. Dla mnie to okienko jest kapitalne, nawet jeśli nikt już do ataku nie przyjdzie. A Matri I Fabio pokazywali już, że potrafią. Są szanse, że któryś złapie formę i zacznie strzelać reguralnie.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 21:49

^FAZZI^ pisze:
Dokładnie. Dla mnie to okienko jest kapitalne, nawet jeśli nikt już do ataku nie przyjdzie. A Matri I Fabio pokazywali już, że potrafią. Są szanse, że któryś złapie formę i zacznie strzelać reguralnie.

Bez fanatyzmu, to w ogole nikogo nie kupujmy, może ktoś kiedyś złapie formę.

Do kapitalnego okienka to nam jeszcze brakuje chociażby tego napastnika jak i rasowego LO, a nawet dwóch napastników jak mam mówic, że jest kapitalne.

Jest naprawdę dobre z inklinacjami do bardzo dobrego...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 21:54

Co do lewego obrońcy to ten Armero wydaje się być naprawdę konkretną opcją. Jacyś eksperci też mówią że transfer jest już pewny. Ciekawe jak sobie poradzi- coś czuję że może być on strzałem w dziesiątkę jak Lichtsteiner.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 21:58

vieira4 pisze:Co do lewego obrońcy to ten Armero wydaje się być naprawdę konkretną opcją. Jacyś eksperci też mówią że transfer jest już pewny. Ciekawe jak sobie poradzi- coś czuję że może być on strzałem w dziesiątkę jak Lichtsteiner.
Lichtsteiner to był strzał w 8, oby Armero był równie dobrym strzałem to będzie git.

Obrazek
furiaceca11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 22:03

Armero jako wingback napewno lepiej radzi sobie w defensywie niż Milos. Uważam że porównania jego do Krasicia są niezbyt trafne.

Btw. widać wesolutki bambusek :smile:

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 22:15

furiaceca11 pisze:Armero jako wingback napewno lepiej radzi sobie w defensywie niż Milos. Uważam że porównania jego do Krasicia są niezbyt trafne.
Nie wiem jak innym, ale mi w tym porownaniu nie chodzilo o konkretne umiejetnosci defensywne/ofensywne, czy pozycje na boisku, ale o styl grania - oparty na szybkosci i owszem, idealny do grania z kontry, ale budzacy pewne obawy przy stylu, jaki prezentowal Juventus w poprzednim sezonie. No, ale nic, oby udalo sie go sprowadzic na korzystnych warunkach i moje obawy okazaly sie nieuzasadnione.

Oby udalo sie do tego zalatwic porzadnego napastnika. Nie musi byc to nawet topowe nazwisko, byle potrafil zagwarantowac regularne strzelanie bramek. Nie przychodzi mi nikt konkretny do glowy, ale moze Marotta ma juz kogos na ktoryms oku ;)

Obrazek
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 22:34

Nie wiem, ja jakoś nie jestem przekonany do tego Armero. Wydaję mi się, że Kolarov to lepsza, a nie wiele droższa opcja, a Ziegler to już w ogóle najlepsza pod względem finansów opcja. No i teraz pytanie czy Reto tak bardzo odstaje od Armero? Nie wydaję mi się, a jeśli tak to nie znacznie, jednak jego największym plusem jest to, że jest za darmo i kasa na topa zostaje.
vieira4 pisze: Swoją drogą ciekawi mnie jak sobie poradzi Zieliński teraz gdy w Udinese pomoc została rozmontowana. W tym klubie po jednym zabranym talencie szybko wyrasta drugi. Kto wie- może kolejnym Sanchezem będzie Polak.
Jeśli chodzi o styl gry to raczej on nie będzie nowym Sanchezem. :D A przynajmniej tak mi się wydaję, z tego co pamiętam z jego gry w Zagłębiu (grałem w młodszym roczniku jak on grał w klubie) to gościu raczej rozgrywał i słał świetne piły, nie mówię, że Sanchez tego nie robi ale Sanchez bardziej bazuje na dryblingu i szybkości. Za Ziele trzymam kciuki oczywiście, fajnie jakby w końcu jakiś Polak bo Bońku pokazał się w Serie A jako czołowa postać, a nie jakiś łak.

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 22:43

StaryDobryNedved pisze: Jeśli chodzi o styl gry to raczej on nie będzie nowym Sanchezem. :D A przynajmniej tak mi się wydaję, z tego co pamiętam z jego gry w Zagłębiu (grałem w młodszym roczniku jak on grał w klubie) to gościu raczej rozgrywał i słał świetne piły, nie mówię, że Sanchez tego nie robi ale Sanchez bardziej bazuje na dryblingu i szybkości. Za Ziele trzymam kciuki oczywiście, fajnie jakby w końcu jakiś Polak bo Bońku pokazał się w Serie A jako czołowa postać, a nie jakiś łak.
Chodzi mi o "nowego Sancheza" w sensie że zacznie być w Udinese tak samo ważną postacią tak naprawdę wziętą znikąd a nie że zacznie grać jak on :) Swoją drogą jestem w podobnej sytuacji- też kojarzę go z czasów jego gry w Zagłębiu- tyle że ja wtedy grałem w trampkarzach Miedzi- a więc po przeciwnej stronie barykady :-D

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 22:44

Mimo, że moim priorytetem na lewą stronę defensywy (defensywnego skrzydłowego), był Kolarov to z Armero będę również zadowolony. Przede wszystkim dla tego że zaoszczędzimy na nim pieniądze. Kolarov kosztowałby pewnie z 12-18 baniek a tutaj mamy dobrego Armero na wypożyczeniu :P Jest to pewnie przemyślany ruch Beppe ponieważ trzeba było zaoszczędzić kasę na porządnego Strikera, a przy okazji okazuje się że mimo oszczędności może da się jeszcze wzmocnić skład na skrzydle :P

ObrazekObrazekObrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 22:53

Pamiętajcie o jednym - Armero jest dynamiczniejszy od Kolarova.

TAP STRAJKR? I believe in Matri, a co.
Ostatnio zmieniony 13 lipca 2012, 23:15 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
przemal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 23:03

Nie oglądałem Udinese zbyt często, ale kilka spotkań zdarzyło mi się obejrzeć. Z tego co zauważyłem, faktycznie, podobnie jak Krasić, Armero opiera swoją grę na szybkości, ale Kolumbijczyk jednak potrafi coś, co Milosowi przychodziło z trudem: celnie dośrodkować w pełnym biegu. Krasicia zapamiętam z tego, że ścigając się z obrońcami aż do końcowej linii dogrywał piłki na aut.

Jeżeli Marotcie uda się przepchnąć opcję wypożyczenia z opcją pierwokupu, to będzie świetny ruch. Jeśli z przymusem wykupienia - wciąż świetnie, w zależności jednak od kwoty wykupu. Jeśli miałby przychodzić za gotówkę teraz... to z top strikerem będzie ciężko, a mimo wszystko to powinien być priorytet.

Melo to w końcu gdzieś opchną? Bo jak na razie zapowiada się znana nam dobrze sytuacja z wypożyczeniami do końca kontraktu...

kosciu88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 23:09

Transfer Armero to bedzie strzal w 10. Chlopak jest mlody, dynamiczny, dobry w ofensywie i solidny w obronie. Dla mnie Armero > Kolarov

"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 23:33

bendzamin pisze:styl grania - oparty na szybkosci i owszem, idealny do grania z kontry, ale budzacy pewne obawy przy stylu, jaki prezentowal Juventus w poprzednim sezonie.
Udinese grało z kontry? Dla tych którzy nie wiedzą, Armero zaliczył 10 asyst w ostatnim sezonie. Napoli było już z nim praktycznie dogadane.

Obrazek
Buzol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 23:53

Zdecydowanie idealny gość dla nas. Podobnie jak Stefan potrafi nie tylko celnie dośrodkować, ale też zejść bliżej środka w razie potrzeby i poklepać. Jak już tutaj wielu mówiło, gdyby udało się dopiąć ten transfer to zostałby już tylko napastnik do kupienia.

Ostatnio sporo pisało się o Joveticu i Ramireze, jestem ciekaw czy Conte myślał o wariancie 4-3-3 z Mirko na środku napadu? Czarnogórzec już przed początkiem minionego sezonu mówił, że jeżeli będzie grał na pozycji wysuniętego napastnika to nastrzela bramek.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2012, 00:37

Podawal juz ktos info, ze Chibsah skonczyl w Parmie? Chyba na wypozyczeniu. To dobry ruch, moze chlopak zaliczy pare/parenascie spotkan chociaz.

Aha, Pazienza chyba odejdzie do Torino. Tak czy inaczej, Viola dalej szuka srodkowego pomocnika i tutaj mozemy chyba cos pokombinowac, jesli chodzi o jakas forme wymiany na Joveticia. Ostatnio pojawily sie plotki, ze nasza pierwsza oferta brzmiala 7 - 10m + Quagliarella + Padoin/Pazienza (rozne sie pojawiaja glosy), czy zostala zaakceptowana? Nie sadze. Czy negocjujemy dalej? Chyba tak.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Zablokowany