Transfery w Europie
- Marian.
- Juventino
Moutinho gra w Porto, nie w Sportingu. W mojej opinii ani jeden, ani drugi zawodnik nie jest wart tyle, ile żąda za niego klub - odpowiednio Tottenham i Porto.
Ja na miejscu Tottenham zażądałbym za Modricia ok. 20 mln + Sahina.

- francois
- Juventino
Ok, przypomnę Ci to, jeśli Lucio będzie grał piachMietson pisze:Tak jest, ściągnijmy wszystkich graczy na okazji :roll: Boże, co za bezmyślne rozumowanie, jak jakiś klub robi dobry transfer to zawsze trzeba powiedzieć "szkoda, że to nie my go kupiliśmy"francois pisze:W końcu kontrakt ze Spurs podpisał Verthongen. Nie podano oficjalnie kwoty odstępnego, ale wg Transfermarktu było to 8.5 mln euro. Jedna z najlepszych okazji transferowych tego lata. Szkoda, że nie zainteresowaliśmy się nim. Dobry, młody, tani i wszechstronny grajek nie jest złyJa mam takie wrażenie, że mamy Barzagliego, Bonucciego, Chielliniego, Caceresa i Lucio. Po jaką cholerę nam jeszcze Belg?
Niewielu chyba woli Brazylijczyka od Belga, a okazja była nieprzeciętna. Dobrego dyrektora sportowego/managera można poznać po tym, że takie sytuacje wykorzystuje.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
A myślącego człowieka po tym, że ma świadomość, że na transfer wpływa ma mnóstwo rzeczy, między innymi zdanie trenera, finanse klubu, dlatego nie każda dobra okazja musi być brana pod uwagę.francois pisze:Dobrego dyrektora sportowego/managera można poznać po tym, że takie sytuacje wykorzystuje.
- francois
- Juventino
Masz 100% racji, ale zdaje się, że dość długo szukaliśmy defensora. Mówiło się o Alvesie, Bocchettim, Astorim. Dziwi mnie po prostu, że w tej sytuacji nie zainteresowaliśmy się Belgiem.szczypek pisze:A myślącego człowieka po tym, że ma świadomość, że na transfer wpływa ma mnóstwo rzeczy, między innymi zdanie trenera, finanse klubu, dlatego nie każda dobra okazja musi być brana pod uwagę.francois pisze:Dobrego dyrektora sportowego/managera można poznać po tym, że takie sytuacje wykorzystuje.
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Pan Mietek
- Juventino
Po cholerę Ci Vertonghen? Pomijając fakt, że wybrał Tottenham bo tam ma stosunkowo łatwe szanse by zaistnieć a w Juve musiałby się najpierw aklimatyzować a potem wygrać rywalizację z Chiellinim, Barzaglim i Bonuccim, to mamy 4 zawodników, których możemy ocenić jako co najmniej solidnych i do tego Lucio, którego forma jest ostatnimi czasy nierówna ale jest za darmo. Jak sądzisz, że do tego towarzystwa jest potrzebny jeszcze Vertonghen to chyba znak, że do ataku musimy kupić Joveticia i Cavaniego na raz, do tego jeszcze ze 4 zawodników na lewą obronę i drugiego bramkarza. I 3 prawoskrzydłowych.francois pisze:Ok, przypomnę Ci to, jeśli Lucio będzie grał piach![]()
Niewielu chyba woli Brazylijczyka od Belga, a okazja była nieprzeciętna. Dobrego dyrektora sportowego/managera można poznać po tym, że takie sytuacje wykorzystuje.
Rozumiem, że jak idziesz do sklepu, to kupujesz wszystkie fajne przecenione ubrania jakie są bo "przecież okazja nieprzeciętna"

Mniej więcej od momentu kiedy Barzagli okazał się solidnym graczem a jego forma nie chwilowym wzlotem a Bonuc zaczął ogarniać to takiej potrzeby już nie było.francois pisze:Masz 100% racji, ale zdaje się, że dość długo szukaliśmy defensora. Mówiło się o Alvesie, Bocchettim, Astorim. Dziwi mnie po prostu, że w tej sytuacji nie zainteresowaliśmy się Belgiem.
- francois
- Juventino
Teraz to już po ptokach. Ale twierdzę, że powinniśmy zwrócić na niego uwagę na długo przed transferem Lucio do nas.Mietson pisze:Po cholerę Ci Vertonghen? Pomijając fakt, że wybrał Tottenham bo tam ma stosunkowo łatwe szanse by zaistnieć a w Juve musiałby się najpierw aklimatyzować a potem wygrać rywalizację z Chiellinim, Barzaglim i Bonuccim, to mamy 4 zawodników, których możemy ocenić jako co najmniej solidnych i do tego Lucio, którego forma jest ostatnimi czasy nierówna ale jest za darmo. Jak sądzisz, że do tego towarzystwa jest potrzebny jeszcze Vertonghen to chyba znak, że do ataku musimy kupić Joveticia i Cavaniego na raz, do tego jeszcze ze 4 zawodników na lewą obronę i drugiego bramkarza. I 3 prawoskrzydłowych.francois pisze:Ok, przypomnę Ci to, jeśli Lucio będzie grał piach![]()
A gdybyś ujrzał Porsche za pół darmo, które mieściłoby się w możliwościach Twojego budżetu to nie wymieniłbyś swojej Skody Fabii, którą dostałeś w prezencie, gdy rodzicom nie była już potrzebnaMietson pisze:Rozumiem, że jak idziesz do sklepu, to kupujesz wszystkie fajne przecenione ubrania jakie są bo "przecież okazja nieprzeciętna"Ja wolę skupić się na tym co akurat jest mi potrzebne a nie dodawać kolejne fanty, które do niczego mi nie są potrzebne.

tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Ja nie, ale spytaj ktorejkolwiek z moich koleżanekMietson pisze:
Rozumiem, że jak idziesz do sklepu, to kupujesz wszystkie fajne przecenione ubrania jakie są bo "przecież okazja nieprzeciętna"

Ale racja, Vertonghen NA TĘ CHWILĘ jest niepotrzebny. Gdyby Lucimar do nas nie dolaczyl, to pewnie, czemu nie, ale teraz kiedy mamy 5 srodkowych obroncow (Caceresa na te chwile do nich takze zaliczam) nie ma to najmniejszego sensu.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Pan Mietek
- Juventino
Nie jeśli w garażu miałbym Astona i Maybacha i kilka innych a tak chyba należałoby przedstawić sytuację, żeby zachować odpowiednie proporcje.francois pisze:A gdybyś ujrzał Porsche za pół darmo, które mieściłoby się w możliwościach Twojego budżetu to nie wymieniłbyś swojej Skody Fabii, którą dostałeś w prezencie, gdy rodzicom nie była już potrzebnaMietson pisze:Rozumiem, że jak idziesz do sklepu, to kupujesz wszystkie fajne przecenione ubrania jakie są bo "przecież okazja nieprzeciętna"Ja wolę skupić się na tym co akurat jest mi potrzebne a nie dodawać kolejne fanty, które do niczego mi nie są potrzebne.
![]()
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Dlatego mówię, chociażby trener i pieniądze. Potrzebowaliśmy i dostaliśmy przyzwoitego defensora za darmo, nie szukajmy tutaj błędu naszego dyrektora.francois pisze:Masz 100% racji, ale zdaje się, że dość długo szukaliśmy defensora. Mówiło się o Alvesie, Bocchettim, Astorim. Dziwi mnie po prostu, że w tej sytuacji nie zainteresowaliśmy się Belgiem.
- Alfa i Omega
- Juventino
Konkluzja jest mniej-więcej taka, że milioner i kolekcjoner luksusowych aut, Mietson dostał w prezencie od swoich cynicznych rodziców Skodę Fabię.Mietson pisze:Nie jeśli w garażu miałbym Astona i Maybacha i kilka innych a tak chyba należałoby przedstawić sytuację, żeby zachować odpowiednie proporcje.francois pisze:A gdybyś ujrzał Porsche za pół darmo, które mieściłoby się w możliwościach Twojego budżetu to nie wymieniłbyś swojej Skody Fabii, którą dostałeś w prezencie, gdy rodzicom nie była już potrzebnaMietson pisze:Rozumiem, że jak idziesz do sklepu, to kupujesz wszystkie fajne przecenione ubrania jakie są bo "przecież okazja nieprzeciętna"Ja wolę skupić się na tym co akurat jest mi potrzebne a nie dodawać kolejne fanty, które do niczego mi nie są potrzebne.
![]()
Ja francoisa rozumiem, ale z nieco innego powodu - nie wiemy przecież jak skończy się sprawa z Maybachem oskarżanym w mediach o korupcję. Tak czy inaczej, dopóki Leo nikt zarzutów nie postawił, dopóty śpijmy spokojni o nasz garaż.
Bonucci to Aston Martin czy Maybach?
- Pan Mietek
- Juventino
Miałem na myśli Kielona i BarzęAlfa i Omega pisze:Bonucci to Aston Martin czy Maybach?

- gucio_juve
- Juventino
Analogicznie, skoro potrzebujemy lewego obrońcy, to dlaczego nie zainteresowaliśmy się Jordi Albą, za które Barca dala „TYLKO” 14 milionów €. Przecież według ekspertów to ponoć światowej klasy obrońca, a w dobie milionowych transferów, takie 14 baniek to nic. Metafora kolegi wyżej na temat sklepu z ubraniami bardzo trafna. Wydaje mi się też, że te wszystkie FM'my czy FIFY przewracają ludziom w głowach. Na transfer piłkarzy składa się dużo więcej czynników, niż niektórym się wydaje. Nie zależy to od "Oczekiwań na przyszły sezon" i budżetu, który daje w grze zarząd.
Moim zdaniem Vertonghen to ten sam poziom co Bonucci. Widziałem kilka spotkań w jego wykonaniu i jakiś wybitny defensor to nie jest, a gdyby porównać szczy formy Belga i Lucio, to myślę, że obrońca Tottenhamu mógłby czyścić Brazylijczykowi obuwie
. Chciałbym jeszcze dodać, że śmieszą mnie takie akcje typu "Wspomnę Ci, jak Lucio popełni błąd". Na czyichś błędach chce się zbudować miano forumowego eksperta
. Trochę to dziwne i śmieszne...
Moim zdaniem Vertonghen to ten sam poziom co Bonucci. Widziałem kilka spotkań w jego wykonaniu i jakiś wybitny defensor to nie jest, a gdyby porównać szczy formy Belga i Lucio, to myślę, że obrońca Tottenhamu mógłby czyścić Brazylijczykowi obuwie

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Świetny post gucio_juve wyraża wszystkie moje myśli na ten temat.
Verthongen pewnie przyda się Tottenhamowi, to klub robiący bardzo fajne transfery. Na dniach umowę podpisze Adebayor, który zapewne zgodził się na znaczną obniżkę pensji względem kontraktu jaki miał w City.
Verthongen pewnie przyda się Tottenhamowi, to klub robiący bardzo fajne transfery. Na dniach umowę podpisze Adebayor, który zapewne zgodził się na znaczną obniżkę pensji względem kontraktu jaki miał w City.
- squinter
- Juventino
Kolejny transfer Borussii Mönchengladbach. Tym razem najważniejszy, bo rekordowy w historii tego klubu. Do drużyny "Źrebaków" dołączył reprezentant Holandii - Luuk de Jong.
21-letni napasntik w ostatnich dwóch sezonach zdobył dla FC Twente w 75 meczach w Eredivisie 39 goli. W reprezentacji Holandii rozegrał do tej pory siedem spotkań. Bardzo szczęśliwy z tego transferu jest dyrektor sportowy Borussii Mönchengladbach, Max Eberl. - Jesteśmy zachwyceni, że ten transfer wreszcie doszedł do skutku. Bardzo ważne jest to, że Luuk będzie mógł z nami pojechać w piątek na obóz przygotowawczy. De Jong to bardzo utalentowany zawodnik, który mimo 21 lat ma już doświadczenie międzynarodowe z FC Twente i reprezentacją Holandii.
Urodzony 27 sierpnia 1990 roku w Szwajcarii Luuk de Jong podpisał kontrakt z Borussią Mönchengladbach, który obowiązywać będzie do 30 czerwca 2017 roku. Suma transferu nie została oficjalnie podana, jednak spekuluje się, że wyniosła ona około 15 milionów euro.
Kolejny bardzo dobry transfer BM, liczę, że wrócą do czołówki Bundeskopanki czyniąc tą ligę bardziej interesującą.
21-letni napasntik w ostatnich dwóch sezonach zdobył dla FC Twente w 75 meczach w Eredivisie 39 goli. W reprezentacji Holandii rozegrał do tej pory siedem spotkań. Bardzo szczęśliwy z tego transferu jest dyrektor sportowy Borussii Mönchengladbach, Max Eberl. - Jesteśmy zachwyceni, że ten transfer wreszcie doszedł do skutku. Bardzo ważne jest to, że Luuk będzie mógł z nami pojechać w piątek na obóz przygotowawczy. De Jong to bardzo utalentowany zawodnik, który mimo 21 lat ma już doświadczenie międzynarodowe z FC Twente i reprezentacją Holandii.
Urodzony 27 sierpnia 1990 roku w Szwajcarii Luuk de Jong podpisał kontrakt z Borussią Mönchengladbach, który obowiązywać będzie do 30 czerwca 2017 roku. Suma transferu nie została oficjalnie podana, jednak spekuluje się, że wyniosła ona około 15 milionów euro.
Kolejny bardzo dobry transfer BM, liczę, że wrócą do czołówki Bundeskopanki czyniąc tą ligę bardziej interesującą.
- stahoo
- Juventino
Bo Alba to "wychowanek" Barcy. Na hasło "gra z Messim" napala sie jak... Fabregas na gre z Messim... Rozumiesz?gucio_juve pisze:Analogicznie, skoro potrzebujemy lewego obrońcy, to dlaczego nie zainteresowaliśmy się Jordi Albą, za które Barca dala „TYLKO” 14 milionów €. Przecież według ekspertów to ponoć światowej klasy obrońca, a w dobie milionowych transferów, takie 14 baniek to nic.