Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 20:22

Azrael pisze:Jeśli mam być szczery, to Boriello jest moim ulubionym hipsterem... :roll:
Juventus już Ci zrekompensował stratę Borriello kupując jego sobowtóra.
Azrael pisze:A tak poważnie to mam mieszane odczucia co do Marco. Nie wiem czy nie wolałbym Boriello zamiast Quagliarelli/Matriego czy choćby nowinki tranferowej z ostatnich dni w postaci Pazziniego. Zwłaszcza, że Conte Boriello lubił, a ten mimo iż skuteczność miał słabą, to dokładnie wypełniał swoje taktyczne zadania.
Na razie to Borriello się żali, że Roma go nie chce, więc nie tylko Conte nie potrafił przekonać. Może Milan go przygarnie po raz wtóry :prochno:.

Obrazek
Spadino

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 20:32

Niemożliwi jesteście [nie mówię o konkretnych osobach], gdy Boriello grał to wszyscy najchętniej sami pojechalibyście to Turynu i osobiście wyrzucilibyście go na trybuny, a jak odszedł to macie zamiar po nim płakać? :naughty:

JUVE PER SEMPRE!
Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 20:35

Vimes pisze:
Azrael pisze:Jeśli mam być szczery, to Boriello jest moim ulubionym hipsterem... :roll:
Juventus już Ci zrekompensował stratę Borriello kupując jego sobowtóra.
Eee, zdecydowanie brakuje mu zerówek a la Ray-Bany... :/
Vimes pisze:Na razie to Borriello się żali, że Roma go nie chce, więc nie tylko Conte nie potrafił przekonać. Może Milan go przygarnie po raz wtóry :prochno:.
Myślę, że akurat Conte to on przekonał, bo wystarczy spojrzeć na ilość minut ile dostawał od naszego szkoleniowca w zeszłym sezonie. Niewykupienie Boriello z Romy jest raczej kalkulacją naszego zarządu, zwłaszcza w momencie gdy podobno szukamy napastnika klasy międzynarodowej za wielkie pieniądze. Nie zdziwiłbym się jednak gdyby sprawy przybrały taki obrót, że temat Marco jednak powróci - być może za mniejsze pieniądze, na lepszych dla nas warunkach.

Pozdrawiam!
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 21:15

Azrael pisze:Myślę, że akurat Conte to on przekonał, bo wystarczy spojrzeć na ilość minut ile dostawał od naszego szkoleniowca w zeszłym sezonie. Niewykupienie Boriello z Romy jest raczej kalkulacją naszego zarządu, zwłaszcza w momencie gdy podobno szukamy napastnika klasy międzynarodowej za wielkie pieniądze. Nie zdziwiłbym się jednak gdyby sprawy przybrały taki obrót, że temat Marco jednak powróci - być może za mniejsze pieniądze, na lepszych dla nas warunkach.
To nie jest tak, że on przekonał Conte. Po prostu na bezrybiu i rak ryba - Antek potrzebował napastnika, którego mocną stroną będzie zastawianie się i gra głową. Niby Matri jakoś pod to podchodzi, Q już nie za bardzo ale jednak Borriello ich przebija pod tym względem. Naprawdę ciężko, żeby MB mógł Antka przekonać bo grał miernie.

Rossi? :roll: Bez sensu taki transfer. Zacznijmy od tego, że póki co zostanie w Villarrealu, chyba nie zdarzyło się jeszcze, żeby tak ciężko kontuzjowany zawodnik został wytransferowany. On potrzebuje rehabilitacji a potem spokojnego powrotu na boisko i możliwości częstej gry - w Juve by tego nie dostał. A jeśli jakoś dojdzie do siebie to wtedy można pomyśleć.

Farmer

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 lipca 2012, 23:26

No jeżeli Rossi ma taką kontuzję, to na pewno nie ma sensu go teraz wykupywać, ale jestem zdania, że powinniśmy zerkać tam co jakiś czas.

Jeżeli mówimy o pieniądzach, to Van Persie według mnie odpada. Oczywiście jest grajkiem bardzo dobrym ale przed nim ze 3 lata na dobrym poziomie a później kto wie, a Arsenal za "darmo" go nie puści. Do tego dochodzi jego ogromna pensja, jak na warunki Włoskie rzecz jasna.

W takiej sytuacji skłonił bym się na zawodniku do 25 roku życia. Kiedyś był temat, że Juve myśli o Leonardo Damiao... ciekawa opcja, a na pewno warta głębszej analizy, mimo, że wylatuje nam 1 miejsce co chodzi o zagranicznych piłkarzy.

Jovetic.... ograny w Serie A, ma technikę, jest młody itd. ale Fiora go tanio nie sprzeda. Będzie żądała za niego ogromnych pieniędzy, bo wątpię, żeby zeszli poniżej 30mln.

Z Włoskich napastników nie widzę nikogo takiego, kto by mógł z marszu zostać filarem Juve dlatego trzeba szukać gdzie indziej.
Czekam na propozycje :)

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 00:17

Farmer pisze:Jovetic.... ograny w Serie A, ma technikę, jest młody itd. ale Fiora go tanio nie sprzeda. Będzie żądała za niego ogromnych pieniędzy, bo wątpię, żeby zeszli poniżej 30mln.
Sęk w tym, że on podobno za taką kwotę może odejść bez kwęknięcia zarządu Fioletowych, bo taka ma kwotę odstępnego zapisaną w kontrakcie. Marotta na pewno próbuje wypchnąć jakiś zawodników na wymianę. W sumie trochę się dziwię, że włodarze Violi się tak przed tym wzbraniają, bo moim zdaniem Matri, czy Pazienza przy obecnym poziomie klubu z Florencji to naprawdę nieźli piłkarze. 18-20 mln E + Matri + Pazienza = Jovetic? Deal byłby przepłacony, ale jeśli to miałoby się odbić na jego realizacji... W końcu Marotta pozbyłby się łatki skąpego ;).

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 00:24

Arbuzini pisze:W sumie trochę się dziwię, że włodarze Violi się tak przed tym wzbraniają, bo moim zdaniem Matri, czy Pazienza przy obecnym poziomie klubu z Florencji to naprawdę nieźli piłkarze.
Nieźli, ale też nie najmłodsi. Z tego co słyszałem to we Florencji chcą zaorać wszystko i zacząć od zera, budując drużynę od podstaw wokół Joveticia. Między innym dlatego odszedł Gilardino, zgaduję że podobnie z Borucem. Zespół ma być gotowy nie na teraz, ale na za kilka lat. Nie twierdzę że to jest jedyna słuszna droga od której nie można zrobić żadnych odstępstw, niemniej jednak wydaje się że kierownictwo klubu tak sobie wymyśliło i póki co wygląda że zamierza się tego trzymać. Nawet gdyby byli skłonni Joveticia oddać, to nic dziwnego że nie chcą w jego miejsce tamtych dwóch.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 00:49

Tak sie zastanawiam, czy aby napewno chcemy tego Matriego sprzedawać, jak dla mnie powinien zostać w co najmniej roli rezerwowego. Co by nie mówić rok 2011 miał dobry i skuteczny w Juve. Druga połowa osttaniego sezonu słabsza, ale też mało miał szans. Dla Conte chyba ogólnie pewniakiem nie jest, bo przecież od początku łatwo nie miał, miejsce musiał sobie wywalczyć, tak czy siak dobry joker.
30 mln za Joveticia to sporo, chyba tyle nie damy, nawet dokładając kogoś na zbicie ceny.

O Rossim już nieraz pisałem, najwcześniej w przyszłe mercato można się nim interesować, pytanie czy i wtedy odejdzie, bo jednak wsparcie kibiców ma w Hiszpanii mocne, trochę głupio jakby zachował się jak Ronaldo na którego 4 lata czekano po czym poszedł do Realu :prochno:
Natomiast inna rzecz mnie niepokoi, kupiliśmy Islę który zdaje się że ma jeszcze nie do końca wyleczone kolano, dziwny manewr a trochę kosztował.
Niech ten Melo odejdzie, kaska się przyda (nawet te 8-10 mln), nieważne czy do Spartaka (może im się przyda w LM) czy do Turcji.

Te pomysły z "10" coraz bardziej absurdalne. Gigi ma "1", Marchisio "8" i niech te numery sławią, w prasie już nie wiedzą co wymyśleć. Najlepszy byłby co najmniej roczny wakat na ten numer a potem np. Giovinco jeśli zasłuży, byle nikomu na dzień dobry nie dawać.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 01:45

Dolaczy do nas mlody Brazylijczyk - Leo Bonatini. Napastnik, rocznik 1994, z wloskim paszportem. Nietrudno sie domyslic, ze wielki talent i 'wonderkid' :prochno:

Dzisiejsze wydanie Gazzetty laczy nas z Ramirezem z Bolonii. Zeby sobie ulatwic jego sciagniecie, wysylamy tam na wypozyczenie Gabbiadiniego. Jesli doszloby do tego transferu, to rozumiem, ze jednak wyjsciowym ustawieniem bedzie 4-3-3 ze skrzydlami Vucinic - Ramirez i Matrim/Quagliarella/jakims innym tanim, kombinowanym napastnikiem na szpicy.

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 01:46

Włoskiego nie znam, ale w przetłumaczeniu newsa pomógł mi tłumacz google. Otóż wg Di Marzio praktycznie pozyskaliśmy młodego napastnika Cruzeiro (rocznik 94') o nazwisku Leo Bonatini. Ponoć interesowało się nim także Udinese.

Powiem szczerzę, że nie znam chłopaka. Nie mam pojęcia jak gra i na co go stać. Rozumiem, że Juventus ma zamiar coraz bardziej stawiać na młodzież, stąd coraz to więcej zakupów młodych, utalentowanych graczy. Ale, no właśnie ale... moim zdaniem trochę przesadzamy. Pewnie trzeba będzie zapłacić temu Cruzeiro kilka soczystych milionów za kartę gracza, który z pewnością zadomowi się w Primce, lub pójdzie na wypożyczenie/współwłasność. Nie wydaje mi się, że mamy tyle pieniędzy, żeby pozyskiwać nieskończoną ilość młodych talentów...

Jeśli przyjdzie ten młody, czy inny Gabbiadini, a nie przyjdzie top striker, bo będziemy żałować kilka milionów (tych, które wydamy na tych młodzików) to się wkurzę.

E: bendzamin mnie ubiegł.

Obrazek
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 02:48

Chłopak ma 18 lat, więc nie dotyczy go już prawo Pelego i może ogrywać się w Italii. Wydaje mi się, że gdzieś natknąłem się na informacje głoszącą, że Leo kończy się kontrakt w następnym sezonie. Z tego powodu nie powinien kosztować znacznie więcej od ceny za wyszkolenie zawodnika. Możecie mnie poczęstować OFICJALNĄ informacją o zakupie Gabbadiniego?

aalleexx23

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 06:07

wiecie a ja mam takie mysli (niewiem z kąd) ze bym zaryzykowal kupienie takiego snajpera o charakterze Balotelliego mlody, twardy, punktuje a jak czasami dostanie czerwien to i tak od kiedy siegam pamiecia Juve grajac w 10 gralo lepiej i wygrywalo co o tym sadzicie?????????

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 07:36

aalleexx23 pisze:wiecie a ja mam takie mysli (niewiem z kąd) ze bym zaryzykowal kupienie takiego snajpera o charakterze Balotelliego mlody, twardy, punktuje a jak czasami dostanie czerwien to i tak od kiedy siegam pamiecia Juve grajac w 10 gralo lepiej i wygrywalo co o tym sadzicie?????????
Pełna charakterystyka męskiego członka. Chcesz, żebyśmy straszyli członkiem w ataku?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 08:03

aalleexx23 pisze:wiecie a ja mam takie mysli (niewiem z kąd) ze bym zaryzykowal kupienie takiego snajpera o charakterze Balotelliego mlody, twardy, punktuje a jak czasami dostanie czerwien to i tak od kiedy siegam pamiecia Juve grajac w 10 gralo lepiej i wygrywalo co o tym sadzicie?????????
Za takie posty powinna być kartka!

Co do tego młodego Brazola, nie jestem pewien czy możemy mu zapewnić odpowiednią ilość minut gry. Ewentualnie, można by go kupić a potem sprzedać pół komuś ze środka tabeli.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 13 lipca 2012, 08:18

Zyskałeś na okres tygodnia nowe imię... Jak Ci się podoba Elemencie 2?

Fajnie, że tak inwestujemy w młodzież, ale już chyba wystarczy...
Jak na razie zwiększyliśmy konkurencyjność składu i co za tym idzie - siłę ławki. Daje nam to możliwość zachowania zeszłorocznego poziomu grając na trzech frontach. Tak naprawdę nie zostaliśmy wzmocnieni - drużyna nie weszła na wyższy piłkarsko level chyba...

Zablokowany