Serie A: Mercato 2012
- strong return
- Juventino
Sprzedaż Sałatana Łahmytovica ma nawet swoją logikę i to nie jest głupie. Młodszy już nie będzie, lepszy też nie będzie, pobiera 12 patyków i w sporej ilości meczów potrafi przejść obok. W każdym razie wszystkiego średniego i słabego, a Veratti niech gnije. Pozytyw, że dla szejkowni z Malagi nie ma już za bardzo miejsca na rynku, więc może nie będzie więcej w płice tej oturbanionej padliny. Choć i tak rynek zwariował- CFC kupiło jakiegoś Oscara za drobne 20. (potem jak się nie udo, to sprzeda go za 10 za dwa sezony)
Nie zapominajcie, że Dzeko miał być alternatywą dla nas i może się odnaleźć. Wszystko się okaże w grze. Astori wydaje się jakiś drogi, ale nie pzostało im nic innego, jak liczyć, że każdy może trafić na swojego Barzagliego(choć ponad 20 razy droższego) Czy oddali scudetto? To będzie zależało od Mexesa i tego co się stanie z karierą Pato. Dobrze, że tylko część kasy mają zainwestować, bo z czterema nowymi piłkarzam ta gra w FM-a mogłaby im wyjść na dobre. Chociaż pewnie Galiani będzie próbowal kupić za resztki z ich niewydarzonych LO jakiegoś pomocnika.
Nie zapominajcie, że Dzeko miał być alternatywą dla nas i może się odnaleźć. Wszystko się okaże w grze. Astori wydaje się jakiś drogi, ale nie pzostało im nic innego, jak liczyć, że każdy może trafić na swojego Barzagliego(choć ponad 20 razy droższego) Czy oddali scudetto? To będzie zależało od Mexesa i tego co się stanie z karierą Pato. Dobrze, że tylko część kasy mają zainwestować, bo z czterema nowymi piłkarzam ta gra w FM-a mogłaby im wyjść na dobre. Chociaż pewnie Galiani będzie próbowal kupić za resztki z ich niewydarzonych LO jakiegoś pomocnika.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 12:37 przez strong return, łącznie zmieniany 1 raz.
- pan Zambrotta
- Juventino
tak, zważywszy na to, że cały piłkarski świat nie wie, ile kasy dostałby milan za zlatana i silve. Jesli uwazaja, ze kazdy przyjdzie za sredni 16 mln, sa w grubym bledzie. Inne kluby od razu beda sie staraly ich ocyckać z kasy od paryżan, ile się da.rufi8 pisze:Ja gdzieś czytałem, że za zarobiony od PSG hajs, Milan miałby sprowadzić 4-ech zawodników : Ogbonna, Dzeko, Diarra i Kolarov. Dla mnie bomba.
- Castiel
- Juventino
Może by i wystrarczyło, ale ciężko to widzę. Szczególnie fikać mogłoby Torino ze swoim murzynkiem, którego już wycenili na 20 mln :doh:rufi8 pisze:Ja gdzieś czytałem, że za zarobiony od PSG hajs, Milan miałby sprowadzić 4-ech zawodników : Ogbonna, Dzeko, Diarra i Kolarov. Dla mnie bomba.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Niby mogliby nie ujawniać kwoty transferów, ale wiadomo, że bez grubego hajsu się nie obędzie. Najwyraźniej Torino lubi sypać sucharami o murzynach 
Fajne podsumowanie dotychczasowego mercato.

Fajne podsumowanie dotychczasowego mercato.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- @D@$
- Juventino
Mały odkop.
Ale zaraz, Lazio kumam, ale Parma? Odświeżcie mi pamięć bo nie kojarże tych wielkich zakupów, Crespo? Za ładną sumkę zdaje się odszeł potem do...Lazio. Do tego i na Juve nieźle zarobili, brak Buffona, Thuram napewno ich osłabił, ale swoje dostali, za Cannavaro też pewnie.

A poważnie to faktycznie dziwny ruch.
Jeśli mieliby kupić Dzeko, to nie wiem czy dobrze. Nie dlatego że miałby być lepszy od Zlatana, bo to inna pozycja i pewnie tak z niczego nie nastrzela, ale dlatego, że kolejna opcja do ataku nam odpada wtedy.
Wszystko zależy od zarządzania. Niektórzy ciągle sprzedają za grubą kasę a jednak ciągle sa w pupce, inna natomiast przewalają kasę, a stoją dobrze. Mam wątpliwości czy w Udinese wszystko jest cacy skoro drugi rok z rzędu (a może i dłużej) sprzedają najlepszych graczy, no co najmniej kilku z podstawowego składu. Zyski z transferów mają imponujące, ale czy faktycznie wszystko tam gra?Dobry Mudżyn pisze:Dlugi? Watpie. Ale zauwaz, ze Udinese jest jednym z niewielu klubow ktore generuja zyski w dzisiejszej pilce.Porto czy Benfica tez niby generuja spore zyski, za sprzedaz gwiazd po 20-30 mln euro, ale podobno maja dlugi wieksze nawet niz Sporting, ktory ostatnio naprawde "nachapał" sie na Nanim. Bo Veloso i Moutinho poszli za cene mniejsza niz wynosila ich wartosc.
Ale grać w LM by zraaz odpaść, tez mija się z celem. Znowu pozbyli się kluczowych zawodników. Kiedyś ten nos do talentów się skończy i zrobi się przykro. Z resztą, oni do tej LM muszą najpierw awansować, a tam nie wiem nawet czy będą rostawieni.zahor pisze:A kto powiedział że chcą tam dużo wygrać? Żeby zbudować klub na Ligę Mistrzów potrzeba porządnego zaplecza finansowego, sponsora, stadionu, kibiców, prestiżu. We Włoszech takowym mogą się pochwalić góra trzy kluby, do których Udinese się nie zalicza - dla nich to jest przygoda, która może się skończyć szybciej albo później, ale i tak jest tylko oderwaniem od szarej rzeczywistości. Zatrzymanie Handanovicia czy Isli nie sprawi, że Udinese podbije Europę.
No i to jest ten przykład klubu który niby ma zyski z transferów a jednak jakiś problem wewnątrz.Juras_Senat pisze:No tak, bo przecież lubiona na tym forum hiszpańska Valencia, która też przecież zagra w LM, co roku wzmacnia się i ściąga najwiekszych kozaków z całego świata za grube miliony. :roll:
Nie no jasne, to co robi Udinese jest w pewnym sensie imponujące. Najlepszy przykład Inler. Sprzedali niby kluczowego pomocnika a koniec końców byli nad Napoli w lidze (inna rzecz, że z zupełnie inną historią w pucharach). Ja tam dpobrze życzę Udine, byle nie przesadzili. Np. oddanie jednego z dwójki Isla-Asamoah był zrozumiał, ale dwóch naraz? Do tego ten Handanovic. Dobry bramkarz, trochę szkoda, że akurat do Interu trafił.Juras_Senat pisze:Jak Lazio, Parma czy choćby wspomniana Valencia walczyły o puchary i w pucharach zadłużając się na potęgę i żyjąc ponad stan to było fajnie? Bo się nie osłabiały?
Ale zaraz, Lazio kumam, ale Parma? Odświeżcie mi pamięć bo nie kojarże tych wielkich zakupów, Crespo? Za ładną sumkę zdaje się odszeł potem do...Lazio. Do tego i na Juve nieźle zarobili, brak Buffona, Thuram napewno ich osłabił, ale swoje dostali, za Cannavaro też pewnie.
Może nie mają takich aspiracji? W sumie tam pewnie nie ma takiego ciśnienia na wyniki jak w Turynie czy Mediolanie. Z resztą, Villarreal był w półfinale LM...nie ma źleAlfa i Omega pisze:Nie da się na tym chyba zbudować klubu wyższego poziomem niż, dajmy na to, Villarreal w latach świetności, ale cóż.

W Juve to częściej kupujemy za ~13 a sprzedajemy za ~5annihilator1988 pisze:Nigdy nie miałem specjalnie dobrego zdania o Romie i jej władzach, ale ta decyzja zakrawa o totalny <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>. Kupić gościa za 5,3 mln, żeby sprzedać za 13,5 mln euro Rzymianie potrafią robić interesy, nie ma co. Za te pieniążki mogą nakupić więcej dodusiów i innych bezpłciowych piłkarzy, o których świat dotąd nie słyszał.

A poważnie to faktycznie dziwny ruch.
No niezupełnie, bo zanim go wykupili to dali 8 za wypożyczenie i drugie tyle za kontrakt... Ale niech będzie że 25. Tak czy siak nad 65 mln pewnie będą się zastanawiać. Jakkolwiek się to nie potoczy ja byłbym ostrożny z tym "oddawaniem mistrzstwa" (to do iltalismano). Tak czy siak Juve jest faworytem, ale spokojnie, na boisku trzeba swoje udowodnić.pumex pisze:Wiesz, Ibra przeszedł do Mialnu za podobną kwotę. Minęły dwa lata, o które jest starszy mając ponad trzydziestkę na karku. Jego wartość nie wzrosła nawet pomimo seryjnego zdobywania bramek. Chociaż to wszystko teoria. Kij ich wie, czy nie będzie podobnie jak z Eto'o.
Jeśli mieliby kupić Dzeko, to nie wiem czy dobrze. Nie dlatego że miałby być lepszy od Zlatana, bo to inna pozycja i pewnie tak z niczego nie nastrzela, ale dlatego, że kolejna opcja do ataku nam odpada wtedy.
- Winner
- Juventino
Podobno ich młody Brazylijski bramkarz zabrał jedno miejsce non-EU więc Kolarov z Dzeko razem odpadają.rufi8 pisze:Ja gdzieś czytałem, że za zarobiony od PSG hajs, Milan miałby sprowadzić 4-ech zawodników : Ogbonna, Dzeko, Diarra i Kolarov. Dla mnie bomba.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Vimes
- Juventino
Kiedy pierwszy raz usłyszałem o możliwym jednoczesnym transferze Ibry i Silvy to pomyślałem, że Berlu i Galliani za mocno na bunga-bunga zabalowali, ale to wcale nie musi być kiepski pomysł. Zależy kogo sprowadzą w ich miejsce. Dżeko za Ibrę to byłby dobry ruch w dłuższej perpsektywie czasu. Natomiast Silvę już dużo ciężej zastąpić. Parę dni temu prezydent Cagliari w ostatniej chwili zablokował transfer Astoriego do Rosji. Być może Milan już szykuje go na miejsce Silvy?
- De Rossi
- Juventino
Podobno Behrami i Gamberini w Napoli za 9 mln. Informacja jeszcze nie jest oficjalnie potwierdzona. Jeżeli się tak stanie, to bardzo dobre transfery Napoli. Behrami walczy za 2, a Gamberini, jak przepracuje okres przygotowawczy i będzie w formie, to może być najlepszym stoperem w Nepolu i ogarnąć im trochę tę formację.
- francois
- Juventino
Jeśli są to uzupełnienia kadry lub co najwyżej zmiennicy to trzeba pochwalić Napoli. Ale jeśli mieliby grać w pierwszym składzie to szału nie ma.De Rossi pisze:Podobno Behrami i Gamberini w Napoli za 9 mln. Informacja jeszcze nie jest oficjalnie potwierdzona. Jeżeli się tak stanie, to bardzo dobre transfery Napoli. Behrami walczy za 2, a Gamberini, jak przepracuje okres przygotowawczy i będzie w formie, to może być najlepszym stoperem w Nepolu i ogarnąć im trochę tę formację.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Kamex22
- Juventino
Vimes pisze:Parę dni temu prezydent Cagliari w ostatniej chwili zablokował transfer Astoriego do Rosji. Być może Milan już szykuje go na miejsce Silvy?
Astori przedłużył kontrakt z Cagliari. W takim razie wątpliwe, aczkolwiek nie niemożliwe, wydaje się jego przejście do Milanu. Może ten Rolando do nich przejdzie?

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Dużo dłużej, na tym polega byt Zebrette, kupić tanio, wypromować i sprzedać drogo, tak było, jest i pewnie jeszcze długo będzie. Czasem, przy ogarniętym trenerze (Zaccheroni, Spalletti czy teraz Guidolin) robią się z tego puchary, trener odejdzie do mocniejszej drużyny, Udinese wróci na swoje miejsce na jakiś czas.@D@$ pisze:Mały odkop.Wszystko zależy od zarządzania. Niektórzy ciągle sprzedają za grubą kasę a jednak ciągle sa w pupce, inna natomiast przewalają kasę, a stoją dobrze. Mam wątpliwości czy w Udinese wszystko jest cacy skoro drugi rok z rzędu (a może i dłużej) sprzedają najlepszych graczy, no co najmniej kilku z podstawowego składu. Zyski z transferów mają imponujące, ale czy faktycznie wszystko tam gra?Dobry Mudżyn pisze:Dlugi? Watpie. Ale zauwaz, ze Udinese jest jednym z niewielu klubow ktore generuja zyski w dzisiejszej pilce.Porto czy Benfica tez niby generuja spore zyski, za sprzedaz gwiazd po 20-30 mln euro, ale podobno maja dlugi wieksze nawet niz Sporting, ktory ostatnio naprawde "nachapał" sie na Nanim. Bo Veloso i Moutinho poszli za cene mniejsza niz wynosila ich wartosc.
Aha.. jakby u nich nie grało, to rodzina Pozzo nie kupowałaby Granady czy ostatnio Watfordu.

W Udine wydaje się na scouting (skałting?@D@$ pisze:Ale grać w LM by zraaz odpaść, tez mija się z celem. Znowu pozbyli się kluczowych zawodników. Kiedyś ten nos do talentów się skończy i zrobi się przykro. Z resztą, oni do tej LM muszą najpierw awansować, a tam nie wiem nawet czy będą rostawieni.zahor pisze:A kto powiedział że chcą tam dużo wygrać? Żeby zbudować klub na Ligę Mistrzów potrzeba porządnego zaplecza finansowego, sponsora, stadionu, kibiców, prestiżu. We Włoszech takowym mogą się pochwalić góra trzy kluby, do których Udinese się nie zalicza - dla nich to jest przygoda, która może się skończyć szybciej albo później, ale i tak jest tylko oderwaniem od szarej rzeczywistości. Zatrzymanie Handanovicia czy Isli nie sprawi, że Udinese podbije Europę.

Ten problem to Nuevo Mestalla i 80mln manka po zakupach w czasach prosperity.@D@$ pisze:No i to jest ten przykład klubu który niby ma zyski z transferów a jednak jakiś problem wewnątrz.Juras_Senat pisze:No tak, bo przecież lubiona na tym forum hiszpańska Valencia, która też przecież zagra w LM, co roku wzmacnia się i ściąga najwiekszych kozaków z całego świata za grube miliony. :roll:
Masz rację, trochę się z tą Parmą rozpędziłem, rzeczywiście klub więcej na transferach zarabiał. Sprawdziłem sobie ich bilans w latach 94-2010 i okazuje się, że zarobili coś ok 220mln. :shock:@D@$ pisze:Ale zaraz, Lazio kumam, ale Parma? Odświeżcie mi pamięć bo nie kojarże tych wielkich zakupów, Crespo? Za ładną sumkę zdaje się odszeł potem do...Lazio. Do tego i na Juve nieźle zarobili, brak Buffona, Thuram napewno ich osłabił, ale swoje dostali, za Cannavaro też pewnie.Juras_Senat pisze:Jak Lazio, Parma czy choćby wspomniana Valencia walczyły o puchary i w pucharach zadłużając się na potęgę i żyjąc ponad stan to było fajnie? Bo się nie osłabiały?
- De Rossi
- Juventino
Nie wiem, czy Roma wzmacnia obronę, ale na pewno zyskuje nowego stopera - Leandro Castan. Osobiście pierwszy raz słyszę to nazwisko. Kojarzy ktoś? Grał ostatnie 2 lata w Brazylii. Brakuje jeszcze oficjalnego potwierdzenia, ale jest już po testach medycznych.
Podobno Genoa chce Borriello, co ma pomóc Romie w wyrwaniu Destro.
Behrami i Gamberini - to już pewne, strona Violi podała komunikat, że jadą na testy medyczne do Neapolu.
Behrami i Gamberini - to już pewne, strona Violi podała komunikat, że jadą na testy medyczne do Neapolu.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Behrami, Gamberini, zapewne Jojo, Montolivo, Boruc. Kim oni chcą grać?De Rossi pisze:Nie wiem, czy Roma wzmacnia obronę, ale na pewno zyskuje nowego stopera - Leandro Castan. Osobiście pierwszy raz słyszę to nazwisko. Kojarzy ktoś? Grał ostatnie 2 lata w Brazylii. Brakuje jeszcze oficjalnego potwierdzenia, ale jest już po testach medycznych.

Fiorentina - 1 kandydat do spadku obok Pescary?

Przeciez z sensownych graczy, zostal im tam tylko Cassani. Kharja - ok, solidny ligowiec, ale nie zastapi Behramiego i Montolivo, a El-Hamdaoui moze sie nie sprawdzic.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Bez przesady, nawet po znacznych ubytkach skład Violi nie wygląda tragicznie. Zostaje wielu ciekawych piłkarzy, choć faktycznie przydałby się jakiś ogarnięty środkowy pomocnik.Dobry Mudżyn pisze: Behrami, Gamberini, zapewne Jojo, Montolivo, Boruc. Kim oni chcą grać?
Fiorentina - 1 kandydat do spadku obok Pescary?
Przeciez z sensownych graczy, zostal im tam tylko Cassani. Kharja - ok, solidny ligowiec, ale nie zastapi Behramiego i Montolivo, a El-Hamdaoui moze sie nie sprawdzic.
Bologna wypożyczyła z Romy Curciego, zastąpi on Gilleta sprzedanego do Torino. Podobno Genoa jest już w 100% posiadaczem karty Destro, który na dniach ma się zameldować w Romie, Boriello powędruje w drugą stronę jako część rozliczenia.