Mercato (2012-2014)
- Monte Cristo
- Juventino
Dokladnie. Juz wole zeby Matri odszedl, Quagliarella jest owiele bardziej uniwersalny.Łukasz pisze:Mieć w kadrze jednocześnie bardzo podobnych Matriego i Pazziniego byłoby idiotyzmem do n-tej potęgi.annihilator1988 pisze:Biorąc pod uwagę ostatnie słowa Fabio, z których wynika, że może opuścićTuryn, należy się przygotować, że to właśnie bombardier z Mediolanu będzie następcą byłego gracza Udine.
- pumex
- Juventino
Acha. I na jedno miejsce na szpicy będziemy mieli średniaków Matriego i Q (bądź Pazziniego), plus jakiegoś młodzika, który i tak zostanie wypchnięty przez wymienioną dwójkę? :snooty:francois pisze:A mi się to już układa w jedną całość. Zostają Alessandro, Fabio + któryś z młodzików, który sprawdzi się na zgrupowaniu. Drugi pewnie idzie na wypożyczenie.
Matri i Quagliarella w formie mogą strzelić te kilkanaście goli. A jeśli któryś z tych młodych napastników sprawdzi się to Marotta będzie wychwalany pod niebiosa
Jeśli transfer Gabbiadiniego dojdzie do skutku, to na dwójkę nic niewnoszącą do składu wydamy 9mln, czyli 1/3 wartości niejednego top napastnika. Można dojść do wniosku, że bardziej interesuje nas NextGen Series niż Champions League.
Wymiana Krasic-Pazzini to kolejny przykład marnowania czasu na transfery 'sztuka dla sztuki'. Czyżbyśmy mieli najlepsze dni mercato 2012 za sobą?

- Virgil
- Juventino
Mercato było do tej pory w porządku, ale nadal nie wzmocniliśmy dwóch największych luk w składzie - lewej obrony i ataku.
O ile lewa strona jest jeszcze do przełknięcia , jeżeli zostałby Ziegler to atak to sytuacja absurdalna , gdyż jeżeli teraz nie potrafimy ściągnąć zawodnika z topu to kiedy ? Jesteśmy w LM, wygraliśmy w świetnym stylu Serie A, pieniądze jak wydać są/były.
Z tego co wiem nie złożyliśmy żadnej konkretnej oferty za RVP (oprócz jakiegoś 8mln czy 6 mln euro o którym była mowa w prasie jakiś czasu temu)
Zainteresowania np. Dzeko, Damiao czy Suarezem chyba też nie było. Nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi, a rozwalamy kasy na jakiś młodych no-nameów z Serie B
Dobrego zawodnika to ataku nie da się kupić za 15mln + worek ziemniaków, albo na współwłasność.
Krasić-Pazzini to też padaka już lepiej sprzedać nawet za te 5-8mln Krasica i mieć kasę niż robić takie głupie transakcje.

O ile lewa strona jest jeszcze do przełknięcia , jeżeli zostałby Ziegler to atak to sytuacja absurdalna , gdyż jeżeli teraz nie potrafimy ściągnąć zawodnika z topu to kiedy ? Jesteśmy w LM, wygraliśmy w świetnym stylu Serie A, pieniądze jak wydać są/były.
Z tego co wiem nie złożyliśmy żadnej konkretnej oferty za RVP (oprócz jakiegoś 8mln czy 6 mln euro o którym była mowa w prasie jakiś czasu temu)
Zainteresowania np. Dzeko, Damiao czy Suarezem chyba też nie było. Nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi, a rozwalamy kasy na jakiś młodych no-nameów z Serie B

Dobrego zawodnika to ataku nie da się kupić za 15mln + worek ziemniaków, albo na współwłasność.
Krasić-Pazzini to też padaka już lepiej sprzedać nawet za te 5-8mln Krasica i mieć kasę niż robić takie głupie transakcje.

- Piti
- Juventino
co wy pieprzycie? większość z was ocenia Pazziniego przez pryzmat ostatniego sezonu, gdzie cały Inter grał piach..ale gdyby sięgnąć pamięcią wstecz to Pazzini będąc w Sampdorii >>> Matri będący w Cagliari..pamiętam go jeszcze jak w LM z Sampą ładnie cisnął moim zdaniem to dobry ruch, ale prócz Giampaolo musi przyjść jeszcze ktoś inny np. Jovetic.
- Castiel
- Juventino
No tak...zapomniałem, że Juventus jest idealnym miejscem dla upadłych gwiazdorów i wręcz rajem gdzie każdy może podnieść się z kolan rozbłysnąć na nowo.Bazyliszek pisze:co wy pieprzycie? większość z was ocenia Pazziniego przez pryzmat ostatniego sezonu, gdzie cały Inter grał piach..ale gdyby sięgnąć pamięcią wstecz to Pazzini będąc w Sampdorii >>> Matri będący w Cagliari..pamiętam go jeszcze jak w LM z Sampą ładnie cisnął moim zdaniem to dobry ruch, ale prócz Giampaolo musi przyjść jeszcze ktoś inny np. Jovetic.
Pazzini to przeciętniak. Już lepiej niech zostanie ten Matri czy Quag, a Krasicia opchnąć nawet za te kilka mln i niech idzie z bogiem.
- SKAr7
- Juventino
Wypisz, wymaluj- Pirlo i Barzagli. Więc owszem, jest idealnym miejscemCastiel pisze:No tak...zapomniałem, że Juventus jest idealnym miejscem dla upadłych gwiazdorów i wręcz rajem gdzie każdy może podnieść się z kolan rozbłysnąć na nowo.

- Castiel
- Juventino
Pirlo nie pasował Allegriemu i ciągle się łamał,a Barzagli nie grał źle, ale chciał wrócić do Włoch. Podobno mamy w tym okienku podnieść "jakość" zespołu...SKAr7 pisze: Wypisz, wymaluj- Pirlo i Barzagli. Więc owszem, jest idealnym miejscem
- Łoles
- Juventino
Wiesz niby nie ale po Amaurim i jego lokach mam do takich fryzur awersjęQrczak pisze:Teraz już nie ma . A to go wyklucza ?Łoles pisze:Jovetic dalej ma te loki?

Pazziniego jakoś u nas nie widzę bo moim zdaniem prezentuje on podobny poziom do "tego co mamy aktualnie".
Nie wiem kto został w ogóle z "9" w kręgu naszego zainteresowania, pomijam to co pisze prasa, wydaje mi się jednak że należy zachować spokój.
Po początku mercato (obiecującym swoją drogą) nie wydaje mi się że zostaniemy teraz bez snajpera. Wiadomo że fajnie by było gdyby jeden grajek zagwarantował nam 20+ goli w sezonie ale jeżeli dojdzie do kilku transakcji, zarówno DO jak i Z klubu i zostanie nam np 3 napastników (pomijam same nazwiska) z których każdy strzeli powiedzmy 10+ to i tak będzie dobrze imo.
Jeżeli już miałbym typować jakieś nazwiska "od siebie" to na pozycji "9" widziałbym Higuaina (choć to chyba nierealne

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- pumex
- Juventino
Pazzini i Matri to zawodnicy bardzo zbliżeni do siebie, pod każdym względem. Warunki fizyczne podobne, pozycja i charakterystyka boiskowa ta sama. Pazzini rozegrał więcej spotkań w SerieA i ma trochę więcej bramek na koncie, ale bilans "bramka na mecz" mają bardzo zbliżony. Pazzini w swojej karierze miał sezon, w którym zdobył 19 goli w lidze, Matri dwa sezony temu miał ich 20 w najlepszym dla siebie okresie. To wszystko idealnie odzwierciedla podobieństwo obu zawodników.Bazyliszek pisze:co wy pieprzycie? większość z was ocenia Pazziniego przez pryzmat ostatniego sezonu, gdzie cały Inter grał piach..ale gdyby sięgnąć pamięcią wstecz to Pazzini będąc w Sampdorii >>> Matri będący w Cagliari
Problem jest taki, iż szukamy napastnika właśnie dlatego, bo poziom Matriego bardzo odbiega od tego, czego oczekujemy. Jaki jest sens sprowadzania Pazzinego, nieważne na jakich warunkach, skoro mamy jeszcze Quaga? Szczerze nie widzę żadnego sensu w takim pomyśle, a za Krasicia lepiej uzyskać marne 5mln, niż te pieniądze pośrednio przeznaczyć na zbędnego zawodnika. W taki sposób fundusze, których i tak nie ma wiele, umykają nam przez palce, podobnie jak w polskim NFZ-cie.
W jakiej LM? Raptem dwumecz z Werderem. Ja pamiętam bardzo dobre występy Amauriego w Palermo i co z tego?Bazyliszek pisze:pamiętam go jeszcze jak w LM z Sampą ładnie cisnął moim zdaniem to dobry ruch
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 13:45 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- zahor
- Juventino
Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda kwestia Brazylijczyka? Dalej się nim interesujemy, czy może to już dawno i nieprawda? Bo wygląda na to że spośród tej długiej listy '9' które potencjalnie miały do nas trafić chyba tylko on nie jest jeszcze skreślony.Łoles pisze: Jeżeli już miałbym typować jakieś nazwiska "od siebie" to na pozycji "9" widziałbym Higuaina (choć to chyba nierealnezresztą po jakichś wzmiankach teraz o nim cisza) dalej Damiao i/lub Destro.
:rotfl: :rotfl:19 pisze:Matri jest wyceniany na 15-18mln.
Na podobnej zasadzie jak Cavani na 70? Jak przyprowadzisz do Marotty kupca, który chce dać tu i teraz takie pieniądze za naszego snajpera to przypuszczam że Zezowaty Cię ozłoci.
Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 13:55 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- 19
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
- Otrzymał podziękowanie: 17 razy
Większość krytykuję Marotte za pomysł ściągnięcia Pazziniego. Warto się zastanowić nad tym czy nie jest to element większego planu. Matri jest wyceniany na 15-18mln. Marotta chce go wymienić z dopłatą za Joveticia lub Cavaniego. W tej sytuacji Juve zostaje z dwoma środkowymi napastnikami, a nie oszukujmy się, że grając ciężki sezon potrzebny jest jeszcze jeden. Na miejsce Matriego wskakuję Pazzini ściągnięty za Krasicia. Juventus w takim przypadku za zawodnika, który ma być wyłącznie uzupełnieniem kadry nie wydaje ani centa.
Ja nie oceniam realności tego planu, ale dłużej zastanawiając się nad tą sytuacją doszedłem do wniosku, że takie przesłanki mogą kierować Marottą, a tylko on wie jaka jest szansa na powodzenie tego planu
Ja nie oceniam realności tego planu, ale dłużej zastanawiając się nad tą sytuacją doszedłem do wniosku, że takie przesłanki mogą kierować Marottą, a tylko on wie jaka jest szansa na powodzenie tego planu
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Marotta mówił w kontekście Damiao, że wydanie grubej kasy na piłkarza z Brazylii niesprawdzonego kompletnie w europejskich warunkach to zbyt duże ryzyko, na które sobie nie pozwolimy. Zresztą było przecież kilka pomysłów z Brazylii (chyba Paratici to podsuwał) ale ostatecznie każdy okazywał się za drogi.zahor pisze:Czy ktoś może mi powiedzieć jak wygląda kwestia Brazylijczyka? Dalej się nim interesujemy, czy może to już dawno i nieprawda?
Dużo rzeczy gada, często zaprzeczając samemu sobie (będzie top player, nie będzie top playera) ale akurat jeśli powie, że nie wydamy na kogoś takiej kasy to można mu wierzyć

Co do Pazzini/Matri to mam podobne zdanie do Pumexa. Pierwotnie wydawało mi się, że Pazzo jest lepszym napastnikiem ale Matri na początku swojej przygody z Juve udowodnił, że nie jest gorszy. Bardzo podobni zawodnicy - Pazzini nieco lepiej gra głową, Matri jest lepszy na kontry (chyba dlatego za Del Neriego grał lepiej).
Wolę uwierzyć w odbudowę Matriego i Quaga niż ściąganie Pazziniego.
No ja już czytałem kilka dni temu, że Viola jako 30 milionów widzi ofertę Matri + 22 :lol: Więc trochę daleko od tych 15-18.19 pisze:Matri jest wyceniany na 15-18mln. Marotta chce go wymienić z dopłatą za Joveticia lub Cavaniego.
- SKAr7
- Juventino
Castiel pisze:Pirlo nie pasował Allegriemu i ciągle się łamał,a Barzagli nie grał źle, ale chciał wrócić do Włoch. Podobno mamy w tym okienku podnieść "jakość" zespołu...
Pirlo nie pasował Allegriemu i ciągle się łamał, ale czy to coś zmienia? Od 2006 był na ciągłej opadającej i od kilku lat nie był uważany za jakiegoś supergwiazdora. U nas? Znajduje się w szerokiej dyskusji nt. Złotej Piłki i to bynajmniej nie tylko wśród kibiców Juve i Italii.
Barzagli nie grał źle w Wolfsburgu. Nie licząc pierwszego sezonu (gdzie, mimo super osiągnięć zespołu grał i tak gorzej niż w Palermo) grał bardzo źle, albo wcale. Przez półtora roku w Juve pokazał najlepszą formę swojej kariery.
Zgodzę się z Bazyliszkiem, że Pazzini to nie typ Matriego. Jest znacznie bardziej techniczny i ma inklinacje do schodzenia na skrzydło (czego w Interze nie pokazuje i chyba przez to prezentuje się tak słabo- zabraniają mu?

zahor pisze::rotfl: :rotfl:19 pisze:Matri jest wyceniany na 15-18mln.
Na podobnej zasadzie jak Cavani na 70? Jak przyprowadzisz do Marotty kupca, który chce dać tu i teraz takie pieniądze za naszego snajpera to przypuszczam że Zezowaty Cię ozłoci.
Kwota za Alessandro jest redukowana do 8-10 milionów z prostego powodu - wciskamy go na dobrą sprawę klubom, które go do końca nie chcą

Ostatnio zmieniony 12 lipca 2012, 14:03 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łoles
- Juventino
@19
Tu nie chodzi o krytykę Marotty, tylko że zamiana Matriego na Pazziniego to jak mówi przysłowie "zamienił stryjek siekierkę na kijek".
@Ouh_yeah
Co do tego co powiedział Marotta o ściąganiu drogich graczy z Brazylii to tutaj się z nim zgadzam chyba że udało by się wyciągnąć Damiao za jakies rozsądne pieniądze (~10-12 mln
).
Tu nie chodzi o krytykę Marotty, tylko że zamiana Matriego na Pazziniego to jak mówi przysłowie "zamienił stryjek siekierkę na kijek".
@Ouh_yeah
Wolę uwierzyć w odbudowę Matriego i Quaga niż ściąganie Pazziniego.

Co do tego co powiedział Marotta o ściąganiu drogich graczy z Brazylii to tutaj się z nim zgadzam chyba że udało by się wyciągnąć Damiao za jakies rozsądne pieniądze (~10-12 mln

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."