Stroje na sezon 2012/13

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 13:56

Tharp pisze:
francois pisze:
Ouh_yeah pisze: Sądząc po tym jak nadstawiamy tyłka Nike co roku i jak Agnelli się kumpluje z tym szefem włoskiego Nike (czy kim on tam jest)... umowa z Adasiem nie nastąpi zbyt szybko.
Ponoć stawiamy na turyńskie firmy, więc konkluzja jest prosta - Kappa :D
A tak na serio to Kappa po prostu robi śliczne stroje.
Ouh_yeah pisze:Ech, pierwszy komplet bez 10tki.
To się jeszcze okaże :whistle:
Jeszcze sie okaze? Liczysz, ze cofna Del Piero? Czy moze dadza 10'tke Giovinco lub Marchisio?
Cofną Del Piero? W sensie, że podpiszą nowy kontrakt? Nie ma szans, to oczywiste :stop:

Ale 'dziesiątka' dla Marchisio nie jest niemożliwa. Wszystko zależy od zarządu - czy uznają swój błąd w postępowaniu wobec Alexa czy nadal będą udawać, że nic się nie stało.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:10

francois pisze:Wszystko zależy od zarządu - czy uznają swój błąd w postępowaniu wobec Alexa czy nadal będą udawać, że nic się nie stało.
Alexa już nie ma, nikt nie przyzna się do żadnego błędu. 10tki w tym sezonie nie będzie albo dostanie ją nowy napastnik jeśli to będzie top player.

mambooocha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:12

ajjj tam macie problemy z tymi strojami :P

wiadomo, że fajniej by było jakbyśmy mieli najładniejsze koszulki (mi się podobają obie, zresztą co roku mi się podobają obie ;) ), ale szczerze powiedziawszy mam w dupie jak będą wyglądały stroje jeśli mamy lać wszystkich tak jak w tamtym sezonie :-D wyglądem koszulek meczowych to się powinni przejmować kibice Barcelony i innych piknikowych drużyn a nie my.

wszyscy się zawsze podniecają strojami Marsylii (rzeczywiście, ich koszulki rok w rok są świetne), ale chcecie mieć tak ładne meczówki jak Francuzi i mieć taki sezon jak oni w ubiegłym roku? :naughty:

fino alla fine FORZA JUVENTUS!
Pluto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 11 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:13

Czlowiek odpowiedzialny za ten skandal powinienc wyleciec z hukiem na morde, frrrrr. Zeby w czasach kiedy marketing jest rozwiniety do granic absurdu i licza sie najmniejsze szczegoly popisac sie taka popelina?
Ta koszulka wyglada jak najpodlejsza podrobka ze straganu. Ot gdzies w Chinach jeszcze przed zakonczeniem sezonu wyprodukowano koszulki na nowy i potem okazalo sie, ze jednak nie bedzie gwiazdek wiec trzeba to zalepic a reklame z oczywistych wzgledow zapobiegawczy Chinczycy przygotowali w formie wlepki. Przy czym ktos machnal sie o centymetr w jej projekcie no ale wiadomo, ze przygotowanie poprawionych stawiloby pod znakiem zapytania rentownosc calego biznesu tak wiec na stragany i serwisy aukcyjne w Europie poszla wypaczona wersja.
Przeciez to wyglada jakby Moratti swoimi wlasnymi zlotymi zebami zerwal te gwiazdki :doh:. Po prostu jeden wielki skandal.
Ciesze sie tylko, ze ci &^%*^& spieprzyli sprawe rowniez na wyjazdowej koszulce i wymyslili kontrastujaca wlepke. Bez niej, z bialym napisem calosc prezentowalaby sie tak dobrze, ze niezorientowani mysleliby pewnie, ze oto ktos ma koszulke Jeepa a nie Juventusu.
Ot Wloska mentalnosc, kto by sie tam przejmowal promocja i sprzedaza takiego produktu jak rodzima liga. Produkt?! Jaki produkt?! Przeciez to nasza religia, spojrzcie na nasze stadiony, wypelnione po brzegi w kazdym meczu, az do trzeciej ligi. A potem sa placze, ze liga traci coraz bardziej na atrakcyjnosci, ze Europa coraz bardziej nam odjezdza.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2012, 14:20 przez Pluto, łącznie zmieniany 1 raz.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:14

10 dla Marchisio?
Nasuwa się pewien związek przyczynowo-skutkowy:
Marchisio ma obecnie 8 - ulubiony numer Joveticia :think:

Tył koszulki domowej mi się podoba. Stroje wyjazdowe BARDZO mi się podobają. No a ta nieszczęsna wlepa, oprócz zrypanego umiejscowienia ma jeszcze inny odcień czerni niż pasy. Lipa, Fuszera, Gniot.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:18

Piotr Juvefan pisze:Gdzie mogę obejrzeć retransmisję tego wydarzenia??,Bo oczywiście przegapiłem :(
Retransmisję? Hmm... może prościej będzie zapytać kogoś, czy przypadkiem nie nagrywał wydarzenia :think: Nieraz robią to JuveLethal lub CzarnyZkultury.
Tak naprawdę, to wiele nie przegapiłeś. Wyszedł jakiś koleś (strzelam, że ktoś z Nike), chwilę coś poględził, wpadł Agnelii z naszą ulubioną panią z Juventus Channel, zaczęli wywoływać po kolei: Marrone w koszulce treningowej, Quaga w dresie, Asamoah w wyjazdówce oraz Vucinicia i Vidala w domówce. Każdy z nich powiedział po dwa, trzy zdania (oprócz Vidala). Potem zabrał głos Agnelli. W zasadzie nic ciekawego
yanquez pisze:10 dla Marchisio?
Nasuwa się pewien związek przyczynowo-skutkowy:
Marchisio ma obecnie 8 - ulubiony numer Joveticia :think:
Heh, tak mi rób... :)

Marchisio na dzień dzisiejszy najbardziej zasługuje na dychę, jednak ten numer od zawsze kojarzy się z fantasistą i... niech tak zostanie.

Edit:
Dla tych, którzy chcą retransmisji - TUTAJ
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2012, 14:26 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Piotr Juvefan

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:25

pumex pisze:
Piotr Juvefan pisze:Gdzie mogę obejrzeć retransmisję tego wydarzenia??,Bo oczywiście przegapiłem :(
Retransmisję? Hmm... może prościej będzie zapytać się kogoś, czy przypadkiem nie nagrywał wydarzenia :think: Nieraz robią to JuveLethal lub CzarnyZkultury.
Tak naprawdę, to wiele nie przegapiłeś. Wyszedł jakiś koleś (strzelam, że ktoś z Nike), chwilę coś poględził, wpadł Agnelii z naszą ulubioną panią z Juventus Channel, zaczęli wywoływać po kolei: Marrone w koszulce treningowej, Quaga w dresie, Asamoah w wyjazdówce oraz Vucinicia i Vidala w domówce. Każdy z nich powiedział po dwa, trzy zdania (oprócz Vidala). Potem zabrał głos Agnelli. W zasadzie nic ciekawego
Dzięki za info.zdążyłem na końcówkę,gdy Agnelli odpowiadał na pytania,mając nadzieję,że to początek :-D Wystarczy mi,że obejrzę zdjęcia :-D
Co do domówek to nie narzekałbym zbytnio w sumie ważne,że są biało-czarne. A z tymi gwiazdkami to się trochę wygłupiliśmy,przynajmniej kibice na koszulkach będą je mieć.
pumex pisze:
Edit:
Dla tych, którzy chcą retransmisji - TUTAJ
miło :-D

Obrazek
Kamil_on

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:30

Link do prezentacji. Biedny Arturo :lol:

"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:30

Pluto pisze:Zeby w czasach kiedy marketing jest rozwiniety do granic absurdu i licza sie najmniejsze szczegoly popisac sie taka popelina?
Zgadzam się, skoro z tak przyziemnego i w sumie nieistotnego wydarzenia jak prezentacja nowych koszulek robi się wielkie halo z transmisją na żywo to przydałoby się dołożyć starań, żeby sam produkt był pierwsza klasa. Tymczasem pasiak wygląda jak z bazaru. Za 80 euro oczekiwałbym czegoś więcej. Pozostaje mieć nadzieję, że teraz w Nike wiedzą, iż kontrakt z Jeepem obowiązuje przez najbliższe trzy lata i w następnym sezonie lepiej wkomponują reklamę. Za "spasztecenie" pasiaka dałbym karnego jeżyka. Natomiast wyjazdówka wygląda w porządku.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:44

Jakiś macie przeciek, że Marchisio ma dostać "10" czy tak sobie wymyślacie?
Gra od lat z "8" i niech ją rozsławia, nie wiem po co mu dychę wciskać na siłę.

Słabe te tyły koszulek, ale przynajmniej na LM nie trzeb abędzie ekstra kombinowac, bo z tego co pamiętam UEFA życzy sobie zawsze by numery były na równomiernym tle.
Wlepki jak wlepki, wkurzają, ale powoli sie przyzyczajam, nie wiem w czym problem, widocznie sponsorzy sobie tak życzą, bo innego powodu nie widzę.
Najlepsze jest to, że już w treningowych czy zwykłych kosuzlkach już same liteki mogą być i jest cacy :roll:
Ouh_yeah pisze:Alexa już nie ma, nikt nie przyzna się do żadnego błędu. 10tki w tym sezonie nie będzie albo dostanie ją nowy napastnik jeśli to będzie top player.
To weźmie "9", chyba że faktycznie Iaquinta się stąd nie ruszy.

W ogóle to brzydkie to gwiazdki w kibicowskich, wygląda to jakby ktoś nieumiejętnie jakąś podróbę robił.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:53

Agnelli powiedział, że o tym czy i kto weźmie "10" zadecydują sami zawodnicy: "Juventus reveal star-less shirts". Osobiście preferowałbym rozwiązanie, że nikt nie dostaje dychy w swoim pierwszym sezonie w Juve. Dopiero jak pokaże się z dobrej strony i zasłuży.

Obrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 14:59

Musze przyznać, że te "prute" gwiazdki wyglądają strasznie. No cóż, zobaczymy jak się będą prezentowały te koszulki na boisku :)

A na Juvepoland cisza, nie ma newsa, ze koszulki zaprezentowano. Mam taką sugestie - zamiast nowego layoutu zlikwidować strone albo zrobic fuzje z SoloJuve i zostawić forum

Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 15:00

@D@$ pisze: W ogóle to brzydkie to gwiazdki w kibicowskich, wygląda to jakby ktoś nieumiejętnie jakąś podróbę robił.
Nastrzelali koszulek z dwoma gwiazdkami i ciężko było umiejscowić w inny sposób trzecią niestety.

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 15:01

@D@$ pisze:(...) bo z tego co pamiętam UEFA życzy sobie zawsze by numery były na równomiernym tle.
Blisko. Nie chodzi o równe tło pod numer i nazwisko piłkarza, ale o widoczność. Żółta czcionka na biało-czarnym pasiaku jest średnio widoczna, co innego TAKI ZESTAW.

Co do koszulek. Wyjazdówki śliczne, choć odniosłem wrażenie, że spodenki mamy strasznie długie. Domówki też mi się podobają, aczkolwiek cały urok psuje wlpeka sponsora i ta kancera nad herbem. Mam nadzieję, że takich na mecz nasi piłkarze nie dostaną.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 lipca 2012, 15:03

Na 100% numer 10 nie trafi do żadnego zawodnika z aktualnego składu, tym bardziej do Marchisio. Wielce prawdopodobne, że w nadchodzącym sezonie Juventus będzie bez numeru 10, no chyba że trafi ona do jakiegoś "top playera", który zasili jeszcze atak.

Z Juventusem od 1997 roku.
ODPOWIEDZ