Mercato (2012-2014)
- Alfa i Omega
- Juventino
Nie no, fajne są. Nosiłem podobne z pół roku temu jeszcze :lol:pumex pisze: Nie wiem, co się może podobać w zamianie Quaga na Pazziniego. Mnie się nawet nie podobają jego pekaesy, nie mówiąc już o jego grze, która od gry Quaga nie różni się niczym na plus.
Pamiętacie ile L'pool wydał na Carrolla i jego nieposkromioną kitkę? 35 mln funtów. Dzeko, sądzę, można wyciągnąć za mniej niż 30 mln euro, za Andy'ego Redsi pewnie morderczo by się targowali i stanęłoby na +/- 15 mln. Ale to takie tam sobie gdybanie. Kto normalny chciałby Andy'ego w zespole za taką cenę?pumex pisze:Albo Carroll, albo Dzeko, ale ten pierwszy pewnie byłby dużo tańszy
Po prawdzie, to ja zapomniałem, że on jest Urusem.Vimes pisze:Marotta ponoć próbuje wysłać Jorge Martineza do Hiszpanii: "Juve trying to offload Martinez", na razie jest mowa tylko o wypożyczeniu z opcją zakupu. Przyznaję, że ja to nawet zdążyłem zapomnieć o istnieniu Urugwajczyka.
- francois
- Juventino
Ale to może być sposób na definitywną sprzedaż Krasicia. A Milos i Pazzini to akurat podobny poziom. Wszystko zależy od tego ile dostalibyśmy za Fabio.pumex pisze:Tak jak mówi Jakku, coś przebąkuje się o Fiorentinie, niedawno czytałem o Lazio, nawet o Udinese, ale to wszystko na razie niepotwierdzone plotki.francois pisze:Nie wiem dlaczego, ale podoba mi się taki pomysł. Tylko gdzie i za ile odszedłby Fabio?
Nie wiem, co się może podobać w zamianie Quaga na Pazziniego. Mnie się nawet nie podobają jego pekaesy, nie mówiąc już o jego grze, która od gry Quaga nie różni się niczym na plus.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dybala 4ever
- Juventino
Wszyscy chcą top napastnika. Rozumiem to. Nie zdziwię się takim zakończeniem sprawy. I ostatnimi dniami wychodzi na moje. Chociaż wiadomo, że trzeba poczekać do oficjali.
Coś czuję, że skończymy z Pazzinim i Gabbiadinim w ataku. Jestem gotów na to psychicznie. Ostatnie mercata mnie tego nauczyły, że z dużej chmury mały deszcz. Co z tego, że LM i Scudetto bla bla. Jednak chyba nie wyłożymy większej kasy. Obawiam się, że Marotta nie wyłoży więcej niż 25 mln na napastnika. Jedyna szansa na top to Jovetić, czyli transakcja łączona Padoin+Pazienza i 20 mln. Jednak jak to nie wypali wątpię, że się uda.
Na moje wyjdzie tak:
Dzeko-Milan
Ibra lub Robinho pójdą na odstrzał, żeby były fundusze na Dzeko w ACM
Suarez-zostanie tam gdzie jest
Jovetić-też zostanie
RvP- zostanie siłą w Arsenalu lub pójdzie do City
Sorry za czarnowidztwo w tej materii, ale za dużo razy się napalałem na transfer top player'a a potem wyszło jak wyszło. Mam nadzieję, że teraz ja się tutaj pomylę jak Curva z stosunku do Verrattiego.
PS: Co nie zmienia faktu, że jak nam top player nie wypali to i tak uważam to mercato za bardzo udane.
Coś czuję, że skończymy z Pazzinim i Gabbiadinim w ataku. Jestem gotów na to psychicznie. Ostatnie mercata mnie tego nauczyły, że z dużej chmury mały deszcz. Co z tego, że LM i Scudetto bla bla. Jednak chyba nie wyłożymy większej kasy. Obawiam się, że Marotta nie wyłoży więcej niż 25 mln na napastnika. Jedyna szansa na top to Jovetić, czyli transakcja łączona Padoin+Pazienza i 20 mln. Jednak jak to nie wypali wątpię, że się uda.
Na moje wyjdzie tak:
Dzeko-Milan
Ibra lub Robinho pójdą na odstrzał, żeby były fundusze na Dzeko w ACM
Suarez-zostanie tam gdzie jest
Jovetić-też zostanie
RvP- zostanie siłą w Arsenalu lub pójdzie do City
Sorry za czarnowidztwo w tej materii, ale za dużo razy się napalałem na transfer top player'a a potem wyszło jak wyszło. Mam nadzieję, że teraz ja się tutaj pomylę jak Curva z stosunku do Verrattiego.
PS: Co nie zmienia faktu, że jak nam top player nie wypali to i tak uważam to mercato za bardzo udane.
- jakku1
- Juventino
Ale czy to czasem nie oznacza, ze Ibrahimovic powedruje w druga strone, albo do jakiegos innego klubu? Bo Zlatan, Dzeko, Robinho, Cassano, Pato i Szarawy w jednej druzynie to chyba zbyt wiele.Vimes pisze:Pojawiła się natomiast plotka, że jego sprowadzeniem jest zainteresowany Milan, a sprawę ma ułatwiać fakt, że Dzeko kibicuje im od dziecka: "AC Milan discuss Dzeko deal with Manchester City". Problemem są pieniądze, z którymi jak wiemy w Serie A się nie przelewa.Alfa i Omega pisze:Dalej jestem zwolennikiem Dzeko.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Dobry Mudżyn
- Juventino
Szarawy pewnie bedzie zmiennikiem Boatenga, Pato odejdzie na bank. A 4 klasowych napastnikow to podstawa, walczac na tylu frontach, i grajac 2 napastnikami.jakku1 pisze:Ale czy to czasem nie oznacza, ze Ibrahimovic powedruje w druga strone, albo do jakiegos innego klubu? Bo Zlatan, Dzeko, Robinho, Cassano, Pato i Szarawy w jednej druzynie to chyba zbyt wiele.Vimes pisze:Pojawiła się natomiast plotka, że jego sprowadzeniem jest zainteresowany Milan, a sprawę ma ułatwiać fakt, że Dzeko kibicuje im od dziecka: "AC Milan discuss Dzeko deal with Manchester City". Problemem są pieniądze, z którymi jak wiemy w Serie A się nie przelewa.Alfa i Omega pisze:Dalej jestem zwolennikiem Dzeko.
BESTER MANN, BESTEEER !

- mazi12
- Juventino
No ale w końcu musi do nas przyjść tap madl. Po prostu musi. Za dużo już się męczymy bez takiego zawodnika. No to okno jest priorytetem i mam nadzieję, że do nas przyjdzie.
Według mnie
:
1. Sprzedaż Eljero - OK, fajnie się zachował.
2. O Verattim nie ma co gadać, za dużo powiedział. Płakać nie będę.
3. Pomysł z odejściem Q i Matriego a przyjściem Pazziniego i kogoś tam jeszcze jest po prostu beznadziejnie beznadziejny. Po co wymieniać średnich napastników na takich samych, albo nawet gorszych? Kompletna bzdura. Na szczęście to pewnie plota.
4. Destro lub Gabbiadiniego bym chciał, ale dodatkowo, a nie w zamian za kogoś. Są młodzi, perspektywiczni. Z chęcią bym powitał któregoś z tych panów.
5. Co do napastnika.Na chwilę obecną realnymi opcjami wydają się być Jovatić i RVP. Chociaż ja bym chciał najbardziej Dzeko (bo Cavani już raczej nierealny). Nie dlatego, że jest najlepszy, ale dlatego, że to najlepszy wybór pod względem wiek/cena/umiejętności i do tego jest tym, czego szukamy. Jest typową "9" szukającą bramek, doskonale grającą głową, umie się zastawić, przytrzymać. No marzenie.
Nie wiem czy Jovetic byłby dobrym wyborem. Wiem, że jest świetny, ale on nie gra na szpicy. Gra mniej więcej w miejscu Vucinicia, czyli szuka gry i ją kreuje. Byłby problem z obstawieniem ich w jednym składzie, a snajpera ciągle by nie było.
RVP jedynie pod warunkiem ceny <30mln. Ma 28 lat. Najmłodszy już nie jest, aczkolwiek z tej trójki jest chyba najlepszym zawodnikiem. Król strzelców PL i do tego MVP
Jednak bałbym się, że pogra 1 sezon i będzie się pomału kończył.
Mimo wszystko, będę bardzo zadowolony z dowolnego transferu RVP/Dzeko/Suarez/Jovetic/Cavani( :C ) Szkoda tylko, że ciągle bardzo długa droga do jakiegokolwiek z nich.
Według mnie

1. Sprzedaż Eljero - OK, fajnie się zachował.
2. O Verattim nie ma co gadać, za dużo powiedział. Płakać nie będę.
3. Pomysł z odejściem Q i Matriego a przyjściem Pazziniego i kogoś tam jeszcze jest po prostu beznadziejnie beznadziejny. Po co wymieniać średnich napastników na takich samych, albo nawet gorszych? Kompletna bzdura. Na szczęście to pewnie plota.
4. Destro lub Gabbiadiniego bym chciał, ale dodatkowo, a nie w zamian za kogoś. Są młodzi, perspektywiczni. Z chęcią bym powitał któregoś z tych panów.
5. Co do napastnika.Na chwilę obecną realnymi opcjami wydają się być Jovatić i RVP. Chociaż ja bym chciał najbardziej Dzeko (bo Cavani już raczej nierealny). Nie dlatego, że jest najlepszy, ale dlatego, że to najlepszy wybór pod względem wiek/cena/umiejętności i do tego jest tym, czego szukamy. Jest typową "9" szukającą bramek, doskonale grającą głową, umie się zastawić, przytrzymać. No marzenie.

Nie wiem czy Jovetic byłby dobrym wyborem. Wiem, że jest świetny, ale on nie gra na szpicy. Gra mniej więcej w miejscu Vucinicia, czyli szuka gry i ją kreuje. Byłby problem z obstawieniem ich w jednym składzie, a snajpera ciągle by nie było.
RVP jedynie pod warunkiem ceny <30mln. Ma 28 lat. Najmłodszy już nie jest, aczkolwiek z tej trójki jest chyba najlepszym zawodnikiem. Król strzelców PL i do tego MVP

Mimo wszystko, będę bardzo zadowolony z dowolnego transferu RVP/Dzeko/Suarez/Jovetic/Cavani( :C ) Szkoda tylko, że ciągle bardzo długa droga do jakiegokolwiek z nich.
- Padoin
- Juventino
Elo Vidal:) napisał:'' Na moje wyjdzie tak:
Dzeko-Milan
Ibra lub Robinho pójdą na odstrzał, żeby były fundusze na Dzeko w ACM''
Jaki w tym sens? Oddać Ibre za Dzeko? Ktoś musiałby na głowę upaść..rozumiem kryzys finansowy w Milanie ale bez przesady. Napastników mają świetnych, jeśli by chcieli Dzeko to pewnie w grę wchodzi tylko wypożyczenie.
Co do Pazziniego: chciałem go zanim trafił do Interu, teraz tylko za darmo byłby dobrym rozwiązaniem, jako rezerwowy oczywiście. Jeśli Marotta nie dobije targu z Fiorentiną, to może spróbować tego Damiao?
Bo tak, wg mnie:
Van Persie-po prostu za drogi w utrzymaniu. Kiedyś gadano o Aguero w Juve za 4,5 mnl za rok i byłoby to dużo, a tutaj nagle 8 mln lekką ręką + transfer=przesada.
Jovetić-nawet jeśli deklaruje chęć transferu, to pewnie chcieliby tylko gotówkę, bo Matri dal nich za dużo zarabia podobno.
Suarez LFC czy jak mówią KFC, nie puszczą go nawet za gotówkę.
Najlepiej pośpieszyć się z Dzeko-gotówka. I ew. można wypożyczyć Adebayora na jeden sezon (o ile to możliwe).
I jeszcze jedna sprawa, dlaczego Marotta tak bardzo chce sprowadzić młodego napastnika typu Destro. Nie widzę w tym sensu. Wydać np. 5 mln za 50% karty, jeśli można te pieniądze dołożyć do Dzeko, a rezerwowym napastkiem byłby Fabio (który zresztą nie ma nic przeciwko siedzeniu na ławce). Ale to tylko moje dywagacje.
Dzeko-Milan
Ibra lub Robinho pójdą na odstrzał, żeby były fundusze na Dzeko w ACM''
Jaki w tym sens? Oddać Ibre za Dzeko? Ktoś musiałby na głowę upaść..rozumiem kryzys finansowy w Milanie ale bez przesady. Napastników mają świetnych, jeśli by chcieli Dzeko to pewnie w grę wchodzi tylko wypożyczenie.
Co do Pazziniego: chciałem go zanim trafił do Interu, teraz tylko za darmo byłby dobrym rozwiązaniem, jako rezerwowy oczywiście. Jeśli Marotta nie dobije targu z Fiorentiną, to może spróbować tego Damiao?

Bo tak, wg mnie:
Van Persie-po prostu za drogi w utrzymaniu. Kiedyś gadano o Aguero w Juve za 4,5 mnl za rok i byłoby to dużo, a tutaj nagle 8 mln lekką ręką + transfer=przesada.
Jovetić-nawet jeśli deklaruje chęć transferu, to pewnie chcieliby tylko gotówkę, bo Matri dal nich za dużo zarabia podobno.
Suarez LFC czy jak mówią KFC, nie puszczą go nawet za gotówkę.
Najlepiej pośpieszyć się z Dzeko-gotówka. I ew. można wypożyczyć Adebayora na jeden sezon (o ile to możliwe).
I jeszcze jedna sprawa, dlaczego Marotta tak bardzo chce sprowadzić młodego napastnika typu Destro. Nie widzę w tym sensu. Wydać np. 5 mln za 50% karty, jeśli można te pieniądze dołożyć do Dzeko, a rezerwowym napastkiem byłby Fabio (który zresztą nie ma nic przeciwko siedzeniu na ławce). Ale to tylko moje dywagacje.
- mateusz6
- Juventino
Wraz z upływem mercato Van Persie będzie co raz tańszy. Wenger albo go sprzeda w tym roku, albo będzie szukał w styczniu chętnego za około 10 mln. Oczywiście jeszcze może odejść za darmo w przyszłym roku. Osobiście myślę, że Marotta spróbuje wyciągnąć Robina w połowie sierpnia za ok 20 mln.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- SKAr7
- Juventino
Wątpiłbym. Nie jestem pewien, jak się układają eliminacje, ale w połowie sierpnia RVP może już mieć zablokowaną Ligę Mistrzów.mateusz6 pisze:Osobiście myślę, że Marotta spróbuje wyciągnąć Robina w połowie sierpnia za ok 20 mln.
- pumex
- Juventino
Wiem, jak z boku może wyglądać mój stosunek do Joveticia, prawie jak chora, platoniczna miłośćmazi12 pisze:Nie wiem czy Jovetic byłby dobrym wyborem. Wiem, że jest świetny, ale on nie gra na szpicy. Gra mniej więcej w miejscu Vucinicia, czyli szuka gry i ją kreuje. Byłby problem z obstawieniem ich w jednym składzie, a snajpera ciągle by nie było.
Spójrzmy na drużyny angielskie. City najczęściej grało Aguero jako tym wysuniętym, ale dobrze wiemy, że to nie jest typowa '9'. Za jego plecami grał albo Silva, albo Tevez, który charakterystyką jest zbliżony do Kuna, a jednak po jego powrocie do łask zostali upchnięci razem na boisku i okazało się, że ten pomysł świetnie się sprawdza. Balotelli to taki typ jak Zlatan.
Teraz Manchester United. Najczęściej grają 4-4-2 i teoretycznie, w tym klasycznym ustawieniu powinni mieć chociaż jedną wieżę-sępa w dwuosobowym ataku. Tymczasem grał tam Rooney - bardziej '10' niż '9' i Welbeck/Hernandez. Można? Można i to z ładnym skutkiem.
Arsenal. Pamiętacie, że jeszcze dwa, trzy lata temu van Persie był uważany za skrzydłowego? Jest raptem 3cm wyższy od Joveticia, został przesunięty na środek i okazało się, że radzi tam sobie wybornie.
Hiszpania - czyli Real i Barcelona. W Katalonii Messi jako ten teoretycznie wysunięty, w Realu Benzema bądź Higuain, których gra głową jest raczej słabsza niż lepsza, i którzy lubią inicjować akcje z głębi, mimo, iż w drużynie jest jeszcze rzesza innych kreatywnych piłkarzy.
Wiecie, do czego dążę. Jovetic ma jakąś dziwną etykietę cherlawego konusa, który nie da rady na szpicy ataku, mimo, iż będąc wiele razy kontuzjowanym zdążył strzelić 14 bramek w SerieA. Dodatkowo nie graliśmy wiele górnymi piłkami, ale panuje przekonanie, że bez wysokiej, klasycznej '9' ani rusz. Dla mnie to jest dziwne, nieuzasadnione przekonanie i myślę, że nowoczesny system bez klasycznego, wysokiego, silnego sępa, z nowoczesnym trenerem jakim jest Conte mógłby wypalić i co ważniejsze, są ku temu przesłanki zaczerpnięte z innych - topowych klubów
I to mnie właśnie boli. Pazzini i Krasic to ten sam - mierny poziom.francois pisze:Milos i Pazzini to akurat podobny poziom. Wszystko zależy od tego ile dostalibyśmy za Fabio.

- mazi12
- Juventino
Tylko, że zawodnicy tych klubów, co wymieniłeś trochę się róznią poziomem umiejętności od naszych piłkarzy, niestety. W City, jeżeli bramki nie strzeli Kun, zrobi to Silva albo Tevez. W Realu jak nie strzeli Benzema zrobi to Ronaldo albo Ozil. W Barcelonie Messi walnie hat-tricka i typowy napastnik im niepotrzebny. I tak jest w każdym z tych lepszych klubów. Mają nieprawdopodobną siłę ognia. A my musimy liczyć na kogoś z pomocy, albo na stały fragment gry. Napastników nie mamy zbyt bramkostrzelnych i dlatego potrzebujemy kogoś skutecznego do bólu. Nie mówię, że Jovetic taki nie jest. Może po prostu nie mam racji, tak mi się wydaje.
Ale tak jak wcześniej pisałem, i tak powitałbym go z otwartymi ramionami. Bo jak skończymy bez gwiazdy w to mercato to znowu trzeba będzie przeżywać męki.
Ale tak jak wcześniej pisałem, i tak powitałbym go z otwartymi ramionami. Bo jak skończymy bez gwiazdy w to mercato to znowu trzeba będzie przeżywać męki.
- Peja
- Juventino
Manchester City. Ancelotti ostatnio zdementował jakoby PSG rownież interesowało się Holendrem. Pozostałe kluby, które stać na RVP są obsadzone jeśli chodzi o pozycję napastnika ( i nie są pewnym angielskim klubem, który kupuje wszystkich, którzy się wybiją).Supersonic pisze:Pytanie do ekspertów - kto poważnie interesuje się Robinem oprócz nas?
Słyszałem jeszcze o zainteresowaniu Marchisio ze strony City i Bayernu oraz podobno Mourinho bardzo lubi Vidala. Takich plotek nie będzie dużo, ponieważ dopiero co odzyskujemy swoją dawną pozycję, mamy zamiar obronić scudetto i namieszać w CL, więc sprzedaż naszych najlepszych piłkarzy jest zupełnie poza dyskusją. Oczywiście wszystko ma swoje granice i jeśli otrzymalibyśmy ofertę a'la Zidane za którąś z naszych gwiazd to na pewno byśmy ją rozważyli.Pytanie nr.2 czy są jakieś choćby wstępne zainteresowania naszymi gwiazdami? W stylu Pirlo w Bayernie itd.
- Robaku
- Juventino
Na sereia.pl są całkiem ciekawe newsy dla nas - przynajmniej dwa:
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=226780
to ta ważniejsza, to jednak może oznaczać, że Jo-Jo nie chcę już być częscią projektu - Fiorentina, a do tego, może uda się go wyciągnać przez Juve. Jeśli Fiora nie chce Matriego to może trzeba im wsunąć Quaga, albo Padoina i Pazienze, z obeserwacji ich mercato można zauważyć, że strasznie osłabili drużyne - mnóstwo kończących się kontraktów i nie widać konkretnych wzmocnień, więc pozbycie się Czarnogórca za dość znaczną gotówke plus dwóch pomocników może być dla Violi istotne w grze o utrzymanie - bo jeśli nie zrobią żadnych transferów to sam Jovetić w utrzymaniu im nie pomoże.
Na a druga wiadomość już mniej radosna, ale też mniej jak dla mnie możliwa do realizacji:
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=226789
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=226804
i tak się właśnie zastanawiam czy teraz to nie jest gra Milanu, która ma na celu podbijanie ceny z zawodników, którymi my się interesujemy.
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=226780
to ta ważniejsza, to jednak może oznaczać, że Jo-Jo nie chcę już być częscią projektu - Fiorentina, a do tego, może uda się go wyciągnać przez Juve. Jeśli Fiora nie chce Matriego to może trzeba im wsunąć Quaga, albo Padoina i Pazienze, z obeserwacji ich mercato można zauważyć, że strasznie osłabili drużyne - mnóstwo kończących się kontraktów i nie widać konkretnych wzmocnień, więc pozbycie się Czarnogórca za dość znaczną gotówke plus dwóch pomocników może być dla Violi istotne w grze o utrzymanie - bo jeśli nie zrobią żadnych transferów to sam Jovetić w utrzymaniu im nie pomoże.
Na a druga wiadomość już mniej radosna, ale też mniej jak dla mnie możliwa do realizacji:
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=226789
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=226804
i tak się właśnie zastanawiam czy teraz to nie jest gra Milanu, która ma na celu podbijanie ceny z zawodników, którymi my się interesujemy.
- zahor
- Juventino
Ja to widzę w ten sposób że nie Zlatan odejdzie, jeżeli przyjdzie Dżeko, tylko na odwrót - jeżeli Ibra odejdzie, to w jego miejsce zostanie sprowadzony Bośniak.jakku1 pisze:Ale czy to czasem nie oznacza, ze Ibrahimovic powedruje w druga strone, albo do jakiegos innego klubu? Bo Zlatan, Dzeko, Robinho, Cassano, Pato i Szarawy w jednej druzynie to chyba zbyt wiele.Vimes pisze:Pojawiła się natomiast plotka, że jego sprowadzeniem jest zainteresowany Milan, a sprawę ma ułatwiać fakt, że Dzeko kibicuje im od dziecka: "AC Milan discuss Dzeko deal with Manchester City". Problemem są pieniądze, z którymi jak wiemy w Serie A się nie przelewa.Alfa i Omega pisze:Dalej jestem zwolennikiem Dzeko.
Wiadomo nie od dzisiaj że Ibrakadabra chciałby wygrać Ligę Mistrzów, w tym celu już wielokrotnie namawiał Gallianiego na poważne wzmocnienia grożąc odejściem w przypadku ich braku. A że takowych nie ma (chyba że uznać za nie zostawienie Thiago Silvy), to niewykluczone że Cyganowi różne myśli chodzą po głowie.
Swoją drogą to już raz w swojej karierze zmieniał klub "żeby wygrać LM" i wszyscy pamiętamy jak to się skończyło. Gdyby tak się zdarzyło, że Zlatan strzeli focha, odejdzie a Milan wygra LM (niby mało prawdopodobne, ale czy Chelsea była w tym roku faworytem?) to chyba oficjalnie można by go okrzyknąć największym frajerem w historii tych rozgrywek.
W każdym razie na Dżeko w Juventusie raczej się nie nastawiam.
Podobać się może to, że pozbędziemy się wówczas Krasicia, a to nie jest takie proste. Jego agent twierdzi że jak Serb gdzieś się ruszy, to tylko do jakiejś silnej ligi. I może się okazać że Inter będzie jednym klubem wyrażającym zainteresowanie naszym nowym Nedvedem, który spełni wymagania samego zawodnika.pumex pisze: Nie wiem, co się może podobać w zamianie Quaga na Pazziniego. Mnie się nawet nie podobają jego pekaesy, nie mówiąc już o jego grze, która od gry Quaga nie różni się niczym na plus.
Po samym Pazzinim fajerwerków bym się nie spodziewał - przypuszczam że może być równie jałowy jak Quagliarella i ustrzelić podobną liczbę goli, ale wizja pozbycia się zbędnego Serba sprawia że całą operację zaliczyłbym raczej na plus.
Popraw mnie jeżeli się mylę, ale wydaje mi się jak dopinany był transfer Fabregasa to nie został on zgłoszony do eliminacji LM. A teraz Arsenal nie bierze udziału w eliminacjach więc tym bardziej nie musi się spieszyć ze zgłaszaniem piłkarzy do rozgrywek.SKAr7 pisze: Wątpiłbym. Nie jestem pewien, jak się układają eliminacje, ale w połowie sierpnia RVP może już mieć zablokowaną Ligę Mistrzów.
Nie wierzę natomiast w jego pozostanie w klubie. Wydaje mi się że kupiec się znajdzie, choćby w ostatnich dniach okna. W Anglii robienie zakupów na ostatnią chwilę jest bardzo modne.
Warto dodać że pół Europy z Barceloną, Chelsea i Arsenalem na czele ustawia się w kolejce po Giovinco :lol:Peja pisze:Słyszałem jeszcze o zainteresowaniu Marchisio ze strony City i Bayernu oraz podobno Mourinho bardzo lubi Vidala. Takich plotek nie będzie dużo, ponieważ dopiero co odzyskujemy swoją dawną pozycję, mamy zamiar obronić scudetto i namieszać w CL, więc sprzedaż naszych najlepszych piłkarzy jest zupełnie poza dyskusją. Oczywiście wszystko ma swoje granice i jeśli otrzymalibyśmy ofertę a'la Zidane za którąś z naszych gwiazd to na pewno byśmy ją rozważyli.Pytanie nr.2 czy są jakieś choćby wstępne zainteresowania naszymi gwiazdami? W stylu Pirlo w Bayernie itd.
- Vimes
- Juventino
Też tak myślałem, ale w żadnej z tych plotek nie było mowy o odejściu Ibry. Mediolańczycy chętniej pozbyliby któregoś z Brazylijczków, bo Pato wiecznie nękają kontuzje, a Robinho chyba nie spełnia oczekiwań. Zresztą nie wierzę, że City z Mancinim na ławce wygra Ligę Mistrzów.jakku1 pisze:Ale czy to czasem nie oznacza, ze Ibrahimovic powedruje w druga strone, albo do jakiegos innego klubu? Bo Zlatan, Dzeko, Robinho, Cassano, Pato i Szarawy w jednej druzynie to chyba zbyt wiele.Vimes pisze:Pojawiła się natomiast plotka, że jego sprowadzeniem jest zainteresowany Milan, a sprawę ma ułatwiać fakt, że Dzeko kibicuje im od dziecka: "AC Milan discuss Dzeko deal with Manchester City". Problemem są pieniądze, z którymi jak wiemy w Serie A się nie przelewa.Alfa i Omega pisze:Dalej jestem zwolennikiem Dzeko.