Mercato (2012-2014)
- Qrczak
- Juventino
No musze napisac ;piltalismano pisze:Vucinic-Jovetic-Cavani brzmi bardzo... nierealnie.
Genialnie, lecz nierealnie.
Ucieszy mnie chociaż jeden z nich.
Z drugiej strony - ciekaw jestem jak sie czuje Seba jako karta przetargowa.
Jak jeden z nich to pewnie będziesz miał Vucinica :rotfl:
Czemu myślisz ,że Gio jest kartą przetargową ?
- zahor
- Juventino
O ile w poprzedniej części wypowiedzi napisałeś dokładnie to, co ja myślę, o tyle tutaj do końca nie mogę się zgodzić.Alfa i Omega pisze: Po prostu uważam, że skuteczność to był dla nas znacznie większy problem niż samo dochodzenie do sytuacji. Potencjalnych techników mamy, potencjalnego cyngla niezbyt.
Dobry wysunięty napastnik ma robić dwie rzeczy:
- pokazywać się, ruszać, startować na pole kiedy widzi że partner ma piłce przy nodze i być może zechce mu podać
- wykorzystywać jak najwięcej stwarzanych sytuacji.
I niestety tylko jeden z tych postulatów był spełniany, i to w dodatku jesienią. Matri, co by nie mówić na temat jego skuteczności, potrafił sobie te okazje stwarzać. Mówiąc innymi słowy, piłka go szukała. Nawet jak kilka razy fatalnie przestrzelił, to jednak często jakieś gole wpadały. Natomiast w międzyczasie gdzieś tam jakby stracił świeżość (?), start do piłki (?), ochotę do gry (?) - nie wiem, w każdym razie liczba marnowanych sytuacji spadała drastycznie z tego powodu, że Matri zaczął miewać piłkę przy nodze dwa razy w meczu. Ze składu wygryźli go Quagliarella z Borriello, którym to daleko jednak do tego co prezentował Matri w pierwszej części sezonu (mówię o pokazywaniu się do gry, nie o skuteczności).
- SKAr7
- Juventino
Tutaj też bym spojrzał głębiej i moja odpowiedź by brzmiała- Matri nie znajdował sobie miejsca, bo go po prostu nie było. Nie robiliśmy go. W "prostszych" meczach Vucinić dostawał piłkę od Pirlo na skrzydle lub 25 metrze, kiwał rywala i musiał zostać zaasekurowany. Nawet jeśli zazwyczaj nic konkretnego z tych sztuczek Czarnogórca nie wychodziło, to wbijało się w umysł obrońców, że Vuci ma dzień i trzeba na niego uważać. A w konsekwencji robiło się miejsce.zahor pisze:Natomiast w międzyczasie gdzieś tam jakby stracił świeżość (?), start do piłki (?), ochotę do gry (?) - nie wiem, w każdym razie liczba marnowanych sytuacji spadała drastycznie z tego powodu, że Matri zaczął miewać piłkę przy nodze dwa razy w meczu.
Inna sprawa, że każdy z łączonych z nami topków ma w sobie dość klasy, by wspomóc drużynę w szukaniu miejsca, nawet Ci typowo 9tkowi. Może poza Dżeko, ale on ma z kolei imponującą fizyczność.
Matri moim zdaniem stracił miejsce w składzie z innych powodów- zmienialiśmy ustawienie cały sezon, ale założenia pozostały te same- cała drużyna biega, cała broni, cała rozgrywa w oparciu o "dwie wieże"- Vuci i Pirlo. A nagle, w drugiej części sezonu, co drugie podanie do Alessandro kończyło się stratą, nie potrafił przyjąć nawet prostej piłki.
Takie luźne przemyślenie- co wy na "myk" Gaston Ramirez za 8 mln euro na współwłasności?
Juve dostaje piekielnie obiecującego gracza na uzupełnienie każdej z ofensywnych pozycji poza szpicą, za niewielką kwotę, w tym sezonie.
Bologna dostaje teraz 8 milionów, Gaston gra dobrze w LM i jego cena zwiększa się 1,5-2krotnie, co przy rozwiązywaniu współwłasności da sumarycznie więcej, niż maksymalne 20 mln, które teraz mogą za niego wyciągnąć. LUB, Ramirez się u nas nie sprawdza i bez wyrzutów sumienia oddajemy go z powrotem na południowy wschód za bezcen, gdzie może się odbudować.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Chopacy gdzieś w gąszczu layoutowych wojenek zgubiliśmy chyba jakieś info... Transfermarkt zazwyczaj swoje śmieszne procenciki opiera na podstawie plotek transferowych, a w trakcie weekendu Dzeko i Destro znacznie zyskali. Ktoś coś wie? Przejrzałem te wszystkie Bildy i Daily Mirrory, ale tam puchy...
- Mate.G
- Juventino
Gdzie jest Pogba ?
Miał być na początku lipca a tu ni chu chu
To ze względu na Reprezentacje czy coś mnie ominęło ?
Wygląda na to, że Marotta ściągnie nam napastnika...
Jovetić - przede wszystkim młody, ograny w SerieA, a jego talent może "eksplodować" chciałbym go zaraz po Cavanim który jak dla mnie jest 10/10.
Dzeko - typowy napastnik, wysoki, silny fizycznie, z aklimatyzacją nie było by w ogóle problemu. Myślę, że to gwarancja 20 bramek na sezon...
Robin van Persie-Lubie go, ale chciałbym żeby to była nasza ostatnia opcja. Świetny piłkarz, ale łamliwy. Poza tym chyba wolałbym żeby został w Arsenalu ale skoro zadeklarował, że odejdzie ?
BTW
Sprzedać Fabio.Q za 18mln (gdybyśmy faktycznie dostali taką propozycje)
Elia Krasić= max 15.
Istnieje szansa, że kupimy któregoś z nich + LO czyt Armero lub Kolarov,
Przynajmniej ja bym tak zrobił w Fife
Powodzenia Marotta,
Miał być na początku lipca a tu ni chu chu

Wygląda na to, że Marotta ściągnie nam napastnika...
Jovetić - przede wszystkim młody, ograny w SerieA, a jego talent może "eksplodować" chciałbym go zaraz po Cavanim który jak dla mnie jest 10/10.
Dzeko - typowy napastnik, wysoki, silny fizycznie, z aklimatyzacją nie było by w ogóle problemu. Myślę, że to gwarancja 20 bramek na sezon...
Robin van Persie-Lubie go, ale chciałbym żeby to była nasza ostatnia opcja. Świetny piłkarz, ale łamliwy. Poza tym chyba wolałbym żeby został w Arsenalu ale skoro zadeklarował, że odejdzie ?
BTW
Sprzedać Fabio.Q za 18mln (gdybyśmy faktycznie dostali taką propozycje)
Elia Krasić= max 15.
Istnieje szansa, że kupimy któregoś z nich + LO czyt Armero lub Kolarov,
Przynajmniej ja bym tak zrobił w Fife

Powodzenia Marotta,

- Łoles
- Juventino
Nie nauczyliście się jeszcze że to nie jest fmMate.G pisze: Sprzedać Fabio.Q za 18mln (gdybyśmy faktycznie dostali taką propozycje)
Elia Krasić= max 15.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- pumex
- Juventino
Wystarczy pomyślećMate.G pisze:Gdzie jest Pogba ?
Miał być na początku lipca a tu ni chu chu![]()
Edit:
Zaczyna się...

- Mate.G
- Juventino
@pumex.
Sampa na niego czeka, może wróci na stare tereny
Sampa na niego czeka, może wróci na stare tereny

- Łukasz
- Juventino
Żaden Pazzini - poziom Matriego (moim zdaniem słabszy od naszego grajka), jeśli jakaś "9" to z wyższej półki.pumex pisze: Zaczyna się...Pazzini chce odejść i... podobno dla Marotty to jedna z tych okazji.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Dlatego że... wydaje mi się to najbardziej rozsadne.Qrczak pisze:No musze napisac ;piltalismano pisze:Vucinic-Jovetic-Cavani brzmi bardzo... nierealnie.
Genialnie, lecz nierealnie.
Ucieszy mnie chociaż jeden z nich.
Z drugiej strony - ciekaw jestem jak sie czuje Seba jako karta przetargowa.
Jak jeden z nich to pewnie będziesz miał Vucinica :rotfl:
Czemu myślisz ,że Gio jest kartą przetargową ?
Jego wartość to 15-20 milionow, znacznie obniza koszt karty, nie jest niezbedny ,a do tego gorszy od Jo-Jo czy Cavaniego.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Łoles
- Juventino
Sprowadzając (tfu tfu tfu) Pazziniego, Marotta spieprzy dokumentnie tak dobrze rozpoczęte okno transferowe.
Nie interesuje mnie czy jego ewentualny koszt to 10 milionów czy czapka gruszek - dla grajków jego pokroju nie ma miejsca w Juve.
Chcąc myśleć poważnie o czymkolwiek nie ma opcji na sprowadzanie całego możliwego szrotu z Serie A, czasy kupowanie Martinezów cz innych tym podobnych minęły - teraz czas na prawdziwe wzmocnienia.
Nie interesuje mnie czy jego ewentualny koszt to 10 milionów czy czapka gruszek - dla grajków jego pokroju nie ma miejsca w Juve.
Chcąc myśleć poważnie o czymkolwiek nie ma opcji na sprowadzanie całego możliwego szrotu z Serie A, czasy kupowanie Martinezów cz innych tym podobnych minęły - teraz czas na prawdziwe wzmocnienia.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- PlanetJuve
- Juventino
Na Tutto juz pisza o mozliwej wymianie Krasic - Pazzini :doh:
Śmieszne.. Może to tylko odwracanie uwagi od tego, głownego i obiecanego monstera do ataku.
Śmieszne.. Może to tylko odwracanie uwagi od tego, głownego i obiecanego monstera do ataku.
- bendzamin
- Redaktor
Dzeko chcial namowic na trojkat Andzeline Jolie, ale mu chyba nie wyszlo. I czytalem gdzies dzisiaj, ze niby milan sie na niego napala. Cos u nich jest na rzeczy z napastnikiem, pojawiaja sie tez ploty laczace ich z Carrollem. Byc moze to 'odpowiedz' na pogloski, jakoby Ibra naciskal na transfer do Chelsea.yanquez pisze:Chopacy gdzieś w gąszczu layoutowych wojenek zgubiliśmy chyba jakieś info... Transfermarkt zazwyczaj swoje śmieszne procenciki opiera na podstawie plotek transferowych, a w trakcie weekendu Dzeko i Destro znacznie zyskali. Ktoś coś wie? Przejrzałem te wszystkie Bildy i Daily Mirrory, ale tam puchy...
W kwestii Destro, wciaz jestesmy nim zainteresowani (nawet podobno rownolegle z Juveticiem), ale na chwile obecna para Siena - Genoa wola sobie za niego 15 mln €. Liczymy na obnizke, za taki hajs raczej go nie wezmiemy.
Mam nadzieje, ze Giovinco nie bedzie zadna karta przetargowa. Jest naszym wychowankiem, okazmy mu troche szacunku i jak go sciagnelismy, to niech w koncu, po tylu latach, otrzyma w bialo-czarnej koszulce uczciwa szanse.
Pazzini? Paszol won

- SilverR
- Juventino
Bezsensownym jest sprowadzanie swojego piłkarza, wychowanka, po fantastycznym sezonie w Parmie i robienie z niego karty przetargowej. I nie sądzę, żeby takie plany miał Marotta, chociaż mogę się oczywiście zdziwić. Kartą przetargową może być piłkarz średni, a nie, nazwijmy rzeczy po imieniu, gwiazda ligi. Mam wrażenie, że 90% z Was zmieniło podejście do Gio, bo na Euro nie zabłyszczał, a gdyby strzelił choć jedną bramkę, to każdy pukałby się w czoło słysząc o traktowaniu Giovinco jako kartę przetargową. To raz. Dwa, chłopak najzwyczajniej w świecie swoją grą w zeszłym sezonie zasłużył sobie na szansę w Juve. Nie chcę już wdawać się w dysputy, co konkretnie ma oznaczać termin "szansa dla Seby", ale na pewno na szansę sobie zasłużył. Wkroczył w okres stabilizacji sportowej, mam nadzieję, że także mentalnej, jest dobrym piłkarzem z wyrobioną w Italii marką, reprezentantem kraju. Nielogicznym byłoby kazać zmieniać kluby kilka razy w ciągu jednego okna.
Odnoszę też wrażenie, że niektórzy opchnęliby za kilka bidonów Giovinco, a najgłośniej nawołują o szansę dla Immobile, bo jest wychowankiem. Szkoda tylko, że Ciro nie jest już juniorem, w przyszłym sezonie skończy 23 lata i dotąd zagrał jeden udany sezon w Serie B. Oczywiście, nie skreślam go, wyraźnie zarząd też nie, skoro woli w razie co za kilka lat odkupić go za kilka milionów więcej niż wysyłać po bezsensownych we włoskich realiach wypożyczeniach. Ktoś wierzy, że Ciro mógłby obecnie konkurować nawet z Quagiem czy Matrim? Bo mi wciąż bardziej imponuje 10 bramek Matriego w Serie A choćby z takim Milanem, niż około te 30 bramek Immobile w Serie B. Zagra dobry sezon w Serie A, może jeszcze jeden, wróci do Juve i powalczy.
Co do Joveticia. Nie mam pojęcia, jak go zmieścić, na jakiej pozycji i tym podobne. I to nie jest mój problem. Ale ufam Conte, bo jest na tyle elastyczny pod względem taktyki, że na pewno Czarnogórzec poszkodowany by nie był. A talent ma ogromny i jeżeli pojawia się realna szansa zakupu tego chłopaka, to trzeba korzystać, bo za rok może być wart już 50 baniek.
Odnoszę też wrażenie, że niektórzy opchnęliby za kilka bidonów Giovinco, a najgłośniej nawołują o szansę dla Immobile, bo jest wychowankiem. Szkoda tylko, że Ciro nie jest już juniorem, w przyszłym sezonie skończy 23 lata i dotąd zagrał jeden udany sezon w Serie B. Oczywiście, nie skreślam go, wyraźnie zarząd też nie, skoro woli w razie co za kilka lat odkupić go za kilka milionów więcej niż wysyłać po bezsensownych we włoskich realiach wypożyczeniach. Ktoś wierzy, że Ciro mógłby obecnie konkurować nawet z Quagiem czy Matrim? Bo mi wciąż bardziej imponuje 10 bramek Matriego w Serie A choćby z takim Milanem, niż około te 30 bramek Immobile w Serie B. Zagra dobry sezon w Serie A, może jeszcze jeden, wróci do Juve i powalczy.
Co do Joveticia. Nie mam pojęcia, jak go zmieścić, na jakiej pozycji i tym podobne. I to nie jest mój problem. Ale ufam Conte, bo jest na tyle elastyczny pod względem taktyki, że na pewno Czarnogórzec poszkodowany by nie był. A talent ma ogromny i jeżeli pojawia się realna szansa zakupu tego chłopaka, to trzeba korzystać, bo za rok może być wart już 50 baniek.
- Łoles
- Juventino
ohohoho się rozpędziłeś widzę
Czyżby dlatego że Cassano > Giovinco ?
Ludzie dajcie już spokój z fapaniem nad Giovinco, macie go w Juve i starczy.
Udowodni na boisku wówczas będzie można o nim dalej rozmawiać dopóki jednak tego nie zrobi ja pozostaje przy swoim
choć cały czas mam nadzieję że pójdzie w cholerę na wymianę :twisted:
Jak dla mnie Giovinco to idealna karta przetargowa właśnie dlatego że coś pograł w zeszłym sezonie. Z marnego grajka nie zrobisz dobrej karty przetargowej z Giovinco jak najbardziej.SilverR pisze:fap fap fap fap nt Giovinco... Kartą przetargową może być piłkarz średni, a nie, nazwijmy rzeczy po imieniu, gwiazda ligi.
Ja nie zmieniłem.SilverR pisze: Mam wrażenie, że 90% z Was zmieniło podejście do Gio,
Mnie to właśnie utwierdziło, Prandelli nie widział go w pierwszy składzie bo musiał mieś jakiś powód.SilverR pisze: bo na Euro nie zabłyszczał
Czyżby dlatego że Cassano > Giovinco ?
Ale nie zdobył.SilverR pisze: a gdyby strzelił choć jedną bramkę,
Wreszcie piszesz do rzeczySilverR pisze: Odnoszę też wrażenie, że niektórzy opchnęliby za kilka bidonów Giovinco,

W formie w jakiej są nasi snajperzy myślę że mógłby.SilverR pisze: Ktoś wierzy, że Ciro mógłby obecnie konkurować nawet z Quagiem czy Matrim?
Ludzie dajcie już spokój z fapaniem nad Giovinco, macie go w Juve i starczy.
Udowodni na boisku wówczas będzie można o nim dalej rozmawiać dopóki jednak tego nie zrobi ja pozostaje przy swoim

choć cały czas mam nadzieję że pójdzie w cholerę na wymianę :twisted: