Mercato (2012-2014)
- Arbuzini
- Juventino
Nie wiem skąd ta pewność. Myślę, że trener stawia na najbardziej optymalne rozwiązanie, a nie patrzy na to, kto na jaką pozycję został sprowadzony. Dla mnie wyższość rozwiązania Isla/Lichtstainer nad Padoin/Isla jest całkiem prawdopodobna. Skoro Gacek często grał na środku kosztem Padoina to też chyba nie ma sensu na siłę rozstawiać go po bokach.Castiel pisze:Isla przychodzi do Juve jako prawy pomocnik w 3-5-2 lub jako skrzydłowy ataku w 4-3-3. W ostatnim sezonie grał na środku z konieczności. Niespodziewanie dobrze wypadł Dusan Basta i Guidolin żeby nie blokować jego rozwoju przesunął Isle na środek. Basta nie jest pierwszej młodości i ta zmiana była z konieczności. Giaccherini wypadł na środku całkiem nieźle...fakt, ale traktowałbym go jako lewego pomocnika w 3-5-2.
- Dybala 4ever
- Juventino
- Tacchinardi.
- Juventino
Skąd ten mit "Isla może grać na skrzydle" ? Przecież on jest prawy obrońcą/pomocnikiem, którego w zeszłym sezonie użyto jako środkowego pomocnika. Ustalmy coś - prawdziwym skrzydłowy w 4-3-3 jest Pepe. Ale Mauricio? Ma zapędy ofensywne, ale nie myślcie, że wygryzie Simone w tej formacji :doh:Castiel pisze:Isla przychodzi do Juve jako prawy pomocnik w 3-5-2 lub jako skrzydłowy ataku w 4-3-3. W ostatnim sezonie grał na środku z konieczności. Niespodziewanie dobrze wypadł Dusan Basta i Guidolin żeby nie blokować jego rozwoju przesunął Isle na środek. Basta nie jest pierwszej młodości i ta zmiana była z konieczności. Giaccherini wypadł na środku całkiem nieźle...fakt, ale traktowałbym go jako lewego pomocnika w 3-5-2.
Co do Elii to cokolwiek o nim nie mówić - ma ambicje, żeby grać; zakończyć nieudaną przygodne i zacząć nową. Nie to co niektórzy nasi gracze.

- Monte Cristo
- Juventino
O to dobrze!Elo Vidal:) pisze: Oficjalnie Elia na testach w Werderze
Teraz pozostanie kwestia na jakiej zasadzie tam przejdzie.

Po pierwsze bardzo sympatyzuje z Werderem, wiec mam nadzieje ze Elia sie tam odbuduje i tak samo jest w druga strone, lubie Elie, ale Juve to dla niego za wysokie progi (wogole takiemu pilkarzowi jak on liga wloska raczej nie lezy).
- Vimes
- Juventino
I to mi się podobaElo Vidal:) pisze: Oficjalnie Elia na testach w Werderze

- Virgil
- Juventino
Wedle goal.com Elia przechodzi na zasadzie transferu definitywnego za kwotę 5.5 mln Euro, lepsze to niż nic ale trochę umoczyliśmy.
Jeżeli uda się na dniach sprzedać jeszcze Melo i Krasica byłoby wspaniale wpadłoby do klubowego skarbca trochę złota. Licząc 5,5 za Elję można liczyć na ok. 23-25mln za tą trójkę.
Jeżeli uda się na dniach sprzedać jeszcze Melo i Krasica byłoby wspaniale wpadłoby do klubowego skarbca trochę złota. Licząc 5,5 za Elję można liczyć na ok. 23-25mln za tą trójkę.
Ostatnio zmieniony 08 lipca 2012, 20:45 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- francois
- Juventino
Werder zwykle robi przemyślane transfery. Powodzenia w Bundeslidze. Przynajmniej chłopak zdobył mistrzostwo do swojego CV.Virgil pisze:Wedle goal.com Elia przechodzi na zasadzie transferu definitywnego za kwotę 5.5 mln Euro, lepsze to niż nic ale trochę umoczyliśmy.
5.5 mln do rozsądna kwota. Szału może nie ma, ale lepiej sprzedać i mieć spokój niż niepotrzebnie ryzykować.
Umiejętności też jakieś tam ma. Ale poziomu klubów typu HSV czy Werder raczej nie przeskoczy.Ouh_yeah pisze:Chłopak ma obrotnego agenta. Najpierw po słabym sezonie trafia do Juventusu a potem po sezonie widmo znów kolejny klub wykłada za niego forsę.
PS Nikt nie przebije agenta Błażeja Augustyna. 4 mecze w Legii, 4 mecze w Rimini i transfer do Serie A

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- deszczowy
- Juventino
Powitany bez entuzjazmu, pożegnany bez żalu. Dobrze, że chociaż trochę kasy nam się za niego zwróci.Elo Vidal:) pisze: Oficjalnie Elia na testach w Werderze
Są jakieś nowości w sprawie Joveticia?
- pakman
- Juventino
Paris Saint-Germain złożyło ofertę transferową Juventusowi za Andreę Pirlo, donoszą włoskie media. Według portalu tuttomercatoweb.com. Francuzi zaoferowali za rozgrywającego 12 mln euro ? PSG nie zna umiaru 

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- Łukasz
- Juventino
Oddajemy, to bardzo szeroka kadra na obecną chwilę.Vimes pisze:Według "Tuttosport" Fiorentina rzekomo interesuje się Pazienzą i Padoinem.
Asamoah, Isla, Marrone, Giacch, ?Pogba? - mało?Castiel pisze:Padoina bym zostawił. Sezon będzie długi, walka na 3 frontach i przyda się taki zawodnik, który grając nawet przeciwko najlepszym się nie obsra.
Nie ta strona boiska i noga, może nieco słabsza technika, ale też agresja, wślizgi, odbiory, ciąg na bramkę, świetna motoryka, inklinacja do gry ofensywnej... Mi przypomina Davidsa. Chociaż - fakt - Conte też nigdy nie odpuszczał.yanquez pisze:Chilijski Conte prędzej... Nie ten styl co Davids...Łukasz pisze: Chilijski Davids jest nie do ruszenia... Asamoah przychodzi na ławkę.
- deszczowy
- Juventino
Wasz płacz nad "tym strasznym PSG" przestaje być nudny a staje się irytujący. Idę o zakład, że gdyby chcieli wykupić Sneijdera czy Kevina-Prince'a to byscie się darli "tak, sprzedawać! niech się osłabiają!"pakman pisze:Paris Saint-Germain złożyło ofertę transferową Juventusowi za Andreę Pirlo, donoszą włoskie media. Według portalu tuttomercatoweb.com. Francuzi zaoferowali za rozgrywającego 12 mln euro ? PSG nie zna umiaru
- SKAr7
- Juventino
A mnie się wydaje, że to po prostu pożywka dla mediów. City, PSG i Malaga mają kasy jak lodu, nieograniczony budżet, więc media mogą sobie wymyślać Pirlo, Messiego czy Ronaldo w tych klubach- i tak masa ludzi nie przejdzie obok tego obojętnie i to kupi. I raczej stawiałbym, że prędzej to Ci ludzie na których media sobie zarabiają są głupi i naiwni, niż samo PSG.SilverR pisze:Ta oferta od PSG to dla mnie coś w stylu "dajcie Pirlo, macie parę groszy, my wam odpuszczamy Verrattiego". Coś na zasadzie takiego szantażu. Mogą być aż tacy głupi i naiwni?
- Qrczak
- Juventino
Ciekawie czy naprawdę będziemy sie starali sprowadzić Joveticia . Moim zdaniem byłby to bardzo dobry ruch. Zawodnik bardzo dobry,a do tego ograny w Serie A.
Zaraz połowa forum mnie zaatakuje: "Ale przecież to nie jest snajper ! " , "To nie jest typ napastnika, którego szukamy".
Jednak w słabo grającej Fiorentinie strzelił 14 bramek, a do tego doszły kontuzje/kontuzja (nie wiem dokładnie ile nie grał). Ten zawodnik sie rozwinie i wtedy może sie ukształtować na typoweko snajpera.
Zaraz połowa forum mnie zaatakuje: "Ale przecież to nie jest snajper ! " , "To nie jest typ napastnika, którego szukamy".
Jednak w słabo grającej Fiorentinie strzelił 14 bramek, a do tego doszły kontuzje/kontuzja (nie wiem dokładnie ile nie grał). Ten zawodnik sie rozwinie i wtedy może sie ukształtować na typoweko snajpera.