Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 13:44

pumex pisze:
deszczowy pisze:Z rzeczy milszych: ponoć wypożyczamy Elię do Werderu. Jeśli będą chcieli go wykupić, będą musieli nam zapłacić siedem baniek.
Milszych? Jest tu ironia której nie wyczułem? Znowu nie zarobimy nic na piłkarzu. Jak się nie sprawdzi to odeślą go do nas. Jeśli mu się powiedzie, Werder widząc co się dzieje z Melo, zacznie kombinować na lewo i prawo, byleby go mieć za półdarmo. Masakra jakaś ilu to już piłkarzy oddaliśmy praktycznie za paczkę draży :x
Miej pretensje do Conte. Było wpuścic Mudzina na więcej niż ~100 min. w sezonie.
pumex pisze:
szczypek pisze:Fajnie się oszczędza, ale jak mamy być konkurencyjni to TRZEBA ZARYZYKOWAĆ, TRZEBA ZAINWESTOWAĆ.
...ale nie w 30-latka, takiej jest moje zdanie
Święte słowa. Nie do końca rozumiem to ogólne fapienie na RvP. Sezon mu się udał ale Amauriemu kiedyś też.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 13:52

pumexowi chyba dziecko z koca wypadło. Van Persie wg niego ma 30 lat i jest tak stary, że niedługo umrze. Co więcej, na Euro zagrał jak kłoda. Nic tylko płakać.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:00

deszczowy pisze:Sezon mu się udał ale Amauriemu kiedyś też.
I poprzedni też mu się udał. 19 razy w pierwszym składzie - 18 bramek.

Ja nigdy nie byłem fanem Van Persiego ale trudno narzekać jeśli przyjdzie do Juventusu. Inter kupuje Mudingayia, Milan wzmacnia się zostawieniem Thiago Silvy a my mamy lamentować że Van Persie nie ma już 22 lat? 8)

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:00

deszczowy pisze:
pumex pisze:
szczypek pisze:Fajnie się oszczędza, ale jak mamy być konkurencyjni to TRZEBA ZARYZYKOWAĆ, TRZEBA ZAINWESTOWAĆ.
...ale nie w 30-latka, takiej jest moje zdanie
Święte słowa. Nie do końca rozumiem to ogólne fapienie na RvP. Sezon mu się udał ale Amauriemu kiedyś też.
Amauriemu wyszedł sezon, kiedy strzelił 15 goli. Robinowi wyszedł, kiedy strzelił 30. Łapiesz subtelną różnicę?
Uważam, że za 20-25 mln powinniśmy go brać bez zastanawiania się.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:01

deszczowy pisze:Miej pretensje do Conte. Było wpuścic Mudzina na więcej niż ~100 min. w sezonie
Wtedy mielibyśmy więcej wartego Elię, ale być może nie mielibyśmy Scudetto :wink:
Nie zasługiwał, to nie grał, prosta rzecz.
pan Zambrotta pisze:pumexowi chyba dziecko z koca wypadło. Van Persie wg niego ma 30 lat i jest tak stary, że niedługo umrze.
Dobra, będzie miał niedługo 30 lat, ma 29. Mówię o wieku, nie dlatego, bo zaraz zacznie mu się demencja starcza, ale z innego powodu. Płacić za 30-la... 29-latka grubą kasę, oferować mu tłusty kontrakt, pewnie na 5 lat. Dla mnie to wątpliwy interes i chyba nie muszę tłumaczyć, dlaczego.
pan Zambrotta pisze:Co więcej, na Euro zagrał jak kłoda. Nic tylko płakać.
Hola, hola. To już nie mój argument, Misq
Ouh_yeah pisze:Inter kupuje Mudingayia, Milan wzmacnia się zostawieniem Thiago Silvy a my mamy lamentować że Van Persie nie ma już 22 lat? 8)
Nikt nie mówi o lamencie (przynajmniej ja). Po prostu van Persie to dla mnie najgorsza z najlepszy opcji, tak to ujmę.
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2012, 14:05 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:03

Ouh_yeah pisze:
deszczowy pisze:Sezon mu się udał ale Amauriemu kiedyś też.
I poprzedni też mu się udał. 19 razy w pierwszym składzie - 18 bramek.

Ja nigdy nie byłem fanem Van Persiego ale trudno narzekać jeśli przyjdzie do Juventusu. Inter kupuje Mudingayia, Milan wzmacnia się zostawieniem Thiago Silvy a my mamy lamentować że Van Persie nie ma już 22 lat? 8)
Nie nad jego wiekiem tylko nad ewentualnymi warunkami o jakich się mówi
Koleś chce zarabiać za dużo jak na nasze standardy a i wydawanie ~30mln na kolesia z rocznym kontraktem to już bym nazwał głupotą ale co ja tam wiem.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:05

Łoles pisze:wydawanie ~30mln na kolesia z rocznym kontraktem to już bym nazwał głupotą ale co ja tam wiem.
Jeszcze nikt nic nie wydał. 30 mln za kolesia na wylocie to może dać City, Anży albo PSG. Marotta to pewnie weźmie od d.strony i najpierw przekona Holendra, żeby wybrał ofertę Juve a potem będzie negocjował miesiąc z Arsenalem. I koniec końców pokłócą się o 2 mln euro ;P
pumex pisze:Po prostu van Persie to dla mnie najgorsza z najlepszy opcji, tak to ujmę.
Trudno powiedzieć bo nawet nie wiemy jakie mamy opcje. Cavani za 60 milionów to nie jest opcja, podobnie jak Jovetic, za którego również trzeba przepłacić i nie jest 9tką. Dzeko podobno nie odchodzi, tak samo Higuain.
Jakie mamy opcje?

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:08

Ouh_yeah pisze:
Łoles pisze:wydawanie ~30mln na kolesia z rocznym kontraktem to już bym nazwał głupotą ale co ja tam wiem.
Jeszcze nikt nic nie wydał. 30 mln za kolesia na wylocie to może dać City, Anży albo PSG. Marotta to pewnie weźmie od d.strony i najpierw przekona Holendra, żeby wybrał ofertę Juve a potem będzie negocjował miesiąc z Arsenalem.
I koniec końców do nas nie trafi.
E:
Ouh_yeah pisze:I koniec końców pokłócą się o 2 mln euro ;P
He he he, sprytna edycja ;)

A warunki o jakich pisałem to jest to o czym czytałem a nie moja radosna twórczość ;)

Jakie mam inny opcje?
Nie mam pojęcia jakie nazwiska wchodzą w grę ale ja bym chciał Higuaina O! :smile:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:17

Ouh_yeah pisze:Trudno powiedzieć bo nawet nie wiemy jakie mamy opcje. (...) podobnie jak Jovetic, za którego również trzeba przepłacić i nie jest 9tką. (...) Jakie mamy opcje?
Skąd mam wiedzieć. Przecież cały ten temat oparty jest na medialnych spekulacjach, bardziej lub mniej wiarygodnych, tak?
Poza tym, kim był jeszcze dwa lata temu van Persie? Bo na pewno nie klasyczną '9'...

Ponoć dziś rano odbyło się spotkanie z agentem El Kaddouriego. Piłkarz chce grać tylko i wyłącznie dla Juve (skąd my to znamy?), transfer najpewniej w końcu dojdzie do skutku.

Obrazek
Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:20

Alberto Masi na testach medycznych

Profil na transfermarkt

Środkowy obrońca z Pro Vercelli , rocznik 1992.

Ciekawe co z nim zrobią? Chyba nie dadzą go do Primki. Sorensen też w jego wieku i gra w Bolognii, pewnie pójdzie na wypożyczenie lub współwłasność do jakiegoś klubu Serie A .

Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:24

Na Prime jest za stary...
Czytałem wcześniej, że zostanie z nami do trofeo TIM, a później Conte zdecyduje gdzie Go oddać...

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:36

Napatrzyliście się za długo na Matriego i Iaquintę, skoro takie pierdoły wypisujecie. Ten 28 - latek (pumex pisz prawdę), to najlepszy piłkarsko zawodnik, jakiego z nami łączono od czasów Aguero.

:puck: Stary? - Bitches please! 29 lat skończy dopiero w sierpniu. Spokojnie pogra 4sezony.

:puck: Drogi? - Nie wierzę, że pójdzie (do kogokolwiek) za więcej niż 15mln.

:puck: Kontrakt wysoki? - Ej! To jest obecnie prawdopodobnie najlepszy napastnik świata (na pewno top5)!

:puck: Łamliwy? - Tu zgoda. Nie podoba mi się jego wykaz kontuzji.

Jeśli kręcicie nosem na transfer Van Persiego, to znaczy, że nie oglądacie PL albo jesteście niespełna rozumu. Jest to dla mnie oczywiste... a już pisanie o 30stu milionach, czy o pozycji (na boisku) RvP sprzed trzech lat mnie osłabia.
Elo Vidal:) pisze: Środkowy obrońca z Pro Vercelli , rocznik 1992.

Ciekawe co z nim zrobią? Chyba nie dadzą go do Primki. Sorensen też w jego wieku i gra w Bolognii, pewnie pójdzie na wypożyczenie lub współwłasność do jakiegoś klubu Serie A .
Znam z FMa (zawsze prowadzę Pro Vercelli ze względu na nienawiść klubu do tamtej drużyny. Ich też wydymali).
pumex pisze: Aha, żeby nie było, Jo-Jo jest lepszy niż Luis S. (i kto się z tym nie zgodzi, trafi do Twojej stonogi) :
Wrrrrrrrr......
Ostatnio zmieniony 06 lipca 2012, 14:51 przez yanquez, łącznie zmieniany 1 raz.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:41

Przepraszam, ale moglibyśmy coś ustalić?

Robin Van Persie ma 28 lat i za równy miesiąc skończy 29
Sam nie wiem dlaczego "za chwileczkę ma 30" mnie tak irytuje.

dziękuję za uwagę

Choć nie jest topkiem z marzeń, to mimo wszystko jego status jest podobny do Mirkowego- jeszcze 5-6 lat gry na najwyższym poziomie. I szczerze uważam, że lepszy Persil za x<25, niż Cavani za ponad 50, Falcao za ponad 50, czy Dżeko, Lewandowski i Damiao w tej samej cenie. Mimo wszystko.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 14:42

yanquez pisze:a już pisanie o 30stu milionach, czy o pozycji (na boisku) RvP sprzed trzech lat mnie osłabia.
Nie narzekam na pozycję Persila sprzed 3 lat, ogarnij porty, yanquez :wink: Pisałem o tym w kontekście słów Oł Je o Joveticiu, którego cenię tak jak Ty Suareza.

Aha, żeby nie było, Jo-Jo jest lepszy niż Luis S. (i kto się z tym nie zgodzi, trafi do Twojej stonogi) :C A 6-ty sierpnia już niedługo, więc nie wiem, o co tyle szumu

Obrazek
Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 15:12

http://www.eurofutbol.pl/news/543018-Ju ... -Vercelli/

z tego wychodzi, że zawodnik już nasz, nie wiadomo czy to młody talent, czy zwykły grajek, ale 19 latek który nawet w Serie C rozgrywa 28 spotkań, jednak coś musi w nim być.

Dzisiaj sie rozpoczynają ME U-19 w Estonii, trzeba oglądac i szukać młodych, którzy wzmocnić Juve mogą.

A Masi pewnie pójdzie na wypożyczenie od razu, albo zostanie w Pro Vercelli.

Zablokowany