Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Mateo21

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 22:50

Za darmo to forlan mógłby być, Lucio jest rok starszy.

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 22:51

Qrczak pisze:Podobno dogadaliśmy sie w sprawie kupna połowy karty Boakye-Yiadoma za 5 mln euro . I to on ma być naszym młodym talentem w ataku .
Udany sezon w serie b miał ,ale ciekawie czy poradzi sobie w serei a :think:
Jeżeli to prawda (w co wątpię) to byłby to czysty idiotyzm, wiem że na forum nie ma zbyt wielu zwolenników Immobile, czy raczej wiele osób podchodzi do niego sceptycznie (i słusznie) to dlaczego kupujemy połówkę jakiegoś nieznanego bliżej typa zamiast dać szansę królowi strzelców SerieB?

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 22:55

Mateo21 pisze:Za darmo to forlan mógłby być, Lucio jest rok starszy.
Ten zawodnik to cień siebie z rep Urugwaju z przed paru lat, więc jaki byłby sens tego transferu, skoro dałby on nam tyle co Boriello a mniej niż QUag/Matri?
Argument z wiekiem też dziwny, w końcu Lucio to obrońca.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 23:00

Jako, że czarny rozgrywający byłby prawdziwym białym krukiem postanowiłem dowiedzieć się czegoś więcej o Pogbie. Zaglądam na forum United i szok. Temat o nim wygenerował ponad 7 tysięcy postów i ponad 1,5 mln odsłon: http://www.redcafe.net/f7/paul-pogba-si ... us-278058/ :shock:. Odechciało mi się czytać. Zupełnie jakby wścieklizny dostali z tym trzaskaniem postów.

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 23:32

nynek pisze:
Marian. pisze:Jeśli byłbym na miejscu Marco i byłbym "po słowie" z Juve, że kiedyś mnie wykupią to nigdy nie przeszedłbym do innego klubu, nawet jakby mi dawali 20 milionów na sezon. Wolałbym zapierniczać te 2 lata w takiej Pescarze za 200k euro rocznie i później odejść do Juventusu. Ale skoro jemu kasa w głowie, to dużej kariery może nie zrobić.
Takich głupot dawno nie czytałem :rotfl:
Dlaczego głupot? To, że ty poleciałbyś na kase PSG to nie znaczy, że ja też. I wydaje mi się, że trochę mnie źle zrozumiałeś. Postąpiłbym tak jak wyżej napisałem, tylko i wyłącznie w przypadku, gdyby to był Juventus. Jeśli np. Juventus nie wyrażałby zainteresowania moją osobą, to jasne, że nie wahałbym się przyjąć 10 czy 20 milionowej propozycj PSG, czy innej Malagi. Tylko dla Juventusu byłbym w stanie się poświęcić.

Ten post kieruję też w stronę Jacky'ego, który też wyśmiał mój wcześniejszy post.
Jeśli tego nie potraficie zrozumieć, to cóż - wasz problem.

Obrazek
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lipca 2012, 23:52

francois pisze: Napoli daje 6.5 mln za Armero, a Udinese chce 10 mln.
10 mln? W tej cenie powitałbym w Juve kolejnego piłkarza z Udine :wink:
Niech lepiej Zezol się spręża, odda im Pazienze, wypożyczy np tego Lealiego bo Udine sprzedało Handanovicia i niech da im te 7 mln i niech się cieszą. Armero do 3-5-2 to chyba najlepsza możliwa opcja. Zresztą ten <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jest jak Lichy i Isla. Wybiegany jak mało kto, no i ma pod lewym butem niezłą armate. Dobrze dośrodkowuje i często asystuje. Poza tym to chyba najlepszy przyjaciel Isli...może to jakoś wpłynie na całą sytuacje? Oby.

Azazel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 07:05

Oficjalnie: Alessandro Nesta w Montreal Impact

Jeszcze nie dawno łączony z naszym klubem, aby dziś w nocy podpisać kontrakt po drugiej stronie oceanu. Mamy Lucio, więc ta decyzja mnie ani grzej ani ziębi. Do obrony to my teraz tylko lewego potrzebujemy :whistle: .

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 08:18

Mateo21 pisze:Za darmo to forlan mógłby być.
Wy jesteście jacyś nienormalni, bez obrazy. Inaczej nie mogę zareagować czytając takie kwiatki. W tym przypadku reguła, że każdy może mieć swoje zdanie idzie w niepamięć.

Obrazek
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 10:17

Powie mi ktoś dlaczego na wikipedi piszą, że Boakye Yiadom (czy jakoś tak) Obecny klub: Juventus. Czy on u nas grał w młodzikach i został przeniesiony do pierwszego składu? Czy go kupiliśmy? Jeśli tak to głupie patrząc na Immobile oczywiście.
http://www.mtnfootball.com/africa/ghana ... oakye.html

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 10:35

Padoin pisze:Powie mi ktoś dlaczego na wikipedi piszą, że Boakye Yiadom (czy jakoś tak) Obecny klub: Juventus. Czy on u nas grał w młodzikach i został przeniesiony do pierwszego składu? Czy go kupiliśmy? Jeśli tak to głupie patrząc na Immobile oczywiście.
Z tego co wiem ten Boakye to młody napastnik Genoi wypożyczony ostatnio do Sassuolo. Strzelił 10 bramek w Serie B i Beppe daje za niego 5 mln za połówkę podobno. Ktoś się pospieszył na wiki z tym Juventusem.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 10:47

Padoin pisze:Powie mi ktoś dlaczego na wikipedi piszą, że Boakye Yiadom (czy jakoś tak) Obecny klub: Juventus. Czy on u nas grał w młodzikach i został przeniesiony do pierwszego składu? Czy go kupiliśmy? Jeśli tak to głupie patrząc na Immobile oczywiście.
Wikipedia to tak pewne źródło jeżeli chodzi o transfery jak Fakt albo Super Express, a nawet gorsze, bo teraz mogę wejść na stronę Wiki i z Neymara zrobić zawodnika Juve ;)

Elia podobno jest coraz bliżej Werderu, zainteresowanie nim potwierdza sam zarząd (goal.com), ale raczej chodzi o wypożyczenie. I taka mała ciekawostka: Bastos w tym okienku na 90% opuści Lyon, ale nie do Juve (a szkoda).

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 11:05

Pisałem na poprzedniej stronie ,że podobno dogadaliśmy sie z Genuą w sprawie kupna połówki karty za ... 5 mln euro :!:

Del

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 12:00

Dajcie szanse Immobile!! To że ma takie nazwisko, nie znaczy że nie umie biegać! Strzelił 27 goli w Serie B, to więcej od Alexa parę lat temu. To wg mnie byłby strzał w 10-tke. Człowiek młody, z ambicjami, Juventinio od urodzenia. I to bez większych wydatków... Nie rozumiem, dlaczego nie chcą dać mu szansy tylko szukają durnych noname'ów...

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 12:05

Qrczak pisze:
Pisałem na poprzedniej stronie ,że podobno dogadaliśmy sie z Genuą w sprawie kupna połówki karty za ... 5 mln euro :!:
Drogo...
10 bramek nie powala na kolana, ale przeliczając na minuty spędzone na boisku nie wygląda to tak źle :whistle:
Patrząc na jego zdjęcie - nie wygląda na 19 lat :smile:
Jacky pisze:
Zawidowianin pisze:Sahin
Otoz to! Wypozyczyc go chociaz czy cos, nooooo...
Sam byłem zwolennikiem tego transferu, ale teraz nie byłoby po prostu dla niego miejsca w drużynie.
Dante93 pisze:Argument z wiekiem też dziwny, w końcu Lucio to obrońca.
Sprawdziłem na whoscored.com statystyki Lucio. Średnia 7.32 robi wrażenie. Wyższą w Interze mieli tylko Motta i Sneijder :bravo: Ale to tylko statystyka.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2012, 12:16

Na SJ jest news i wypowiedź bossa Pescary który powiedział że są dogadani z PSG w sprawie Verrattiego ale decyzja należy do samego piłkarza i to od niego zależy czy odejdzie do PSG czy nie.
Jeżeli to prawda to ciekawe co zrobi Marco i czy naprawdę chcę grać w Juve.

Pojawiło się tez info że do walki o RVP włączyło się PSG (źródło "Le Parisen"). To ich będzie trochę kosztować i może odpuszczą sobie Verrattiego jeżeli przyjdzie im się licytować z szejkami z City.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Zablokowany