Wszystko o Interze
- D-Rose
- Juventino
No no, zebys sie za jakis czas srogo nie rozczarował z tym 5:0, bo akurat moze mecz pojsc nie po naszej mysli i dostaniemy oklep. :roll:Już mi żal interu, kiedy pomyślę, że na JS dostaną 5-0, a czas utrzymywania się przy piłce wyniesie 75%-25% dla "Starej Damy"

- francois
- Juventino
W przypadku Handanovicia chcą zapewne zrobić miejsce dla fenomenalnego talentu z Polski - Wojtka Pawłowskiegopumex pisze:1) Udinese to jednak walnięty klub :shock: Jeszcze parę lat temu chcieli 25mln za D'Agostino. Teraz, grając drugi raz z rzędu w el. LM sprzedając jak leci, zbytnio nie podbijając cen.MarcineR pisze:Ekipę Nerazzurrich ma również zasilić Samir Handanović, za którego Inter zapłaci 12mln € plus połowa karty Davide Faraoniego.
A tak na serio - Pawłowski będzie grał w Udinese czy na wypożyczeniu w Granadzie?
Mudingayi - faktycznie dziwny transfer.MarcineR pisze:Wiele było transferów Interu trudnych do ogarnięcia, ale Mudingayi to coś czego kompletnie nie pojmuję. Facet ma 30 lat, nie wyróżnia się niczym w słabej Bolognii, nie jest to też zabieg marketingowy jak z Nagatomo. W pomocy akurat każdy zawodnik Interu jest od niego lepszy, do tego mamy zdolną młodzież, której będzie blokował miejsce. Jak dla mnie pieniądze wywalone w błoto.
Ale Nagatomo to coś więcej niż tylko zabieg marketingowy. Naprawdę solidny zawodnik, gdy jest w formie to nawet czołówka Serie A na swojej pozycji.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- annihilator1988
- Juventino
A niby kto miałby robić ten "oklep" ? Zanetti? Dejan? "Gustlik"? Obi?it doesn't matter pisze:No no, zebys sie za jakis czas srogo nie rozczarował z tym 5:0, bo akurat moze mecz pojsc nie po naszej mysli i dostaniemy oklep. :roll:Już mi żal interu, kiedy pomyślę, że na JS dostaną 5-0, a czas utrzymywania się przy piłce wyniesie 75%-25% dla "Starej Damy"

- D-Rose
- Juventino
Tak tak dokladnie oni. Z tym mudijangiem w srodku pomocy.annihilator1988 pisze:A niby kto miałby robić ten "oklep" ? Zanetti? Dejan? "Gustlik"? Obi?it doesn't matter pisze:No no, zebys sie za jakis czas srogo nie rozczarował z tym 5:0, bo akurat moze mecz pojsc nie po naszej mysli i dostaniemy oklep. :roll:Już mi żal interu, kiedy pomyślę, że na JS dostaną 5-0, a czas utrzymywania się przy piłce wyniesie 75%-25% dla "Starej Damy"![]()
Tak jak my bedac na 7 miesjcu w tabeli bez problemów ogrywalismy inter wygrywajacy pare tygodni pozniej lige mistrzów. A jezeli przegralismy(chyba 2 razy przegralismy od powrotu so Serie A) na SS to nie przypominam sobie wyników typu 5:0(a podobna roznica nas od nich dzielila wtedy - tylko ze z korzyscią dla merd).
Tez mam polew z nich, ale bez przesady. Wole zachowac troche do nich respektu i wygrac dwukrotnie, niz klapac ozorem jak to my ich nie rozwalimy(bo tak napewno nie bedzie) i dostac w dzbanek 2 rayz.
Nawet najlepszy Juventus z lat 90(subiektywna opinia) nie zawsze z kiepawym wtedy interem byl w stanie wygrać.

- Vimes
- Juventino
- pumex
- Juventino
To ostatni dzwonek, żeby opchnąć Maicona i przy tym odstać jakieś 10 baniek. Jeśli zastąpi go np. Debuchy (mówi się o 8-10mln), to 'wymiana' zawodników wcale nie będzie na minus. Moim zdaniem prędzej Inter zajmie dobre miejsce z nowymi, nawet mniej znanymi piłkarzami niż kiedy będzie kisił się ze starą gwardią.Vimes pisze:Wygląda na to, że z Interem pożegna się również Maicon. Co prawda, w tym miesiącu kończy 31 lat, ale to wciąż dobry zawodnik. Ciekawe na co liczą interiści w nadchodzącym sezonie, bo ja ich jakoś nie widzę na podium.
Tak naprawdę, to Moratti mógł sprzedać Maicona rok temu, kiedy jeszcze były za niego oferty ponad 20-miloionowe i lepiej by na tym wyszedł, bo Maicon jakąś wielką podporą zespołu w zeszłym sezonie nie był

- wojczech7
- Juventino
"Problem" w tym, że na Francuza podobno nie ma szans i kibice Interu już ustawiają tam Zanettiego ("Ostatecznie Javier może wrócić na swoją pozycją i nie blokować miejsca w pomocy." )pumex pisze:To ostatni dzwonek, żeby opchnąć Maicona i przy tym odstać jakieś 10 baniek. Jeśli zastąpi go np. Debuchy (mówi się o 8-10mln), to 'wymiana' zawodników wcale nie będzie na minus.
Do Javiera to ja nic nie mam, ale nie wygląda mi to na zmianę pokoleń...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- binio
- Juventino
Moratti jest niezły. Nawet bez Calciopoli potrafił zniszczyć drużynę mistrzowską w ciągu dwóch lat. Teraz Inter to typowy średniak, ciekawe co w tym roku zdziałają, bo póki co wzmocnienia na max 4 miejsce w tabeli robią.

- D-Rose
- Juventino
SKY: Handanovic jest juz praktycznie nowym bramkarzem Interu.
Jezeli to prawda, to raczej bedzie znaczyć, ze Julio Cesar jest na wylocie. Zreszta dzis pojawila sie plotka jakoby Milan widzial u siebie Cesara.
Jezeli to prawda, to raczej bedzie znaczyć, ze Julio Cesar jest na wylocie. Zreszta dzis pojawila sie plotka jakoby Milan widzial u siebie Cesara.

- pumex
- Juventino
Chyba nie sugerujesz, że Handanovic to średni bramkarz? Po Buffonie najlepszy w lidze. W Europie pewnie mieści się w top10 na swojej pozycji. Akurat taki transfer sam w sobie jest in plus, pytanie, czy wydatek ponad 10mln na bramkarza w obecnej sytuacji Interu jest dobrym wyjściem. Cesar jeszcze nie był taki złyDonnie pisze:Coś czuję, że w przyszłym sezonie Inter powtórzy "osiągnięcia" z poprzedniego. Coraz średniej zaczyna ich skład wyglądać.

- Castiel
- Juventino
To by znaczyło, że jest na wylocie, ale sam transfer Handanovicia to transfer świetny i akurat tutaj Branca niczego nie zawalił, a należy go pochwalić.pumex pisze:Chyba nie sugerujesz, że Handanovic to średni bramkarz? Po Buffonie najlepszy w lidze. W Europie pewnie mieści się w top10 na swojej pozycji. Akurat taki transfer sam w sobie jest in plus, pytanie, czy wydatek ponad 10mln na bramkarza w obecnej sytuacji Interu jest dobrym wyjściem. Cesar jeszcze nie był taki złyDonnie pisze:Coś czuję, że w przyszłym sezonie Inter powtórzy "osiągnięcia" z poprzedniego. Coraz średniej zaczyna ich skład wyglądać.
- Donnie
- Juventino
pumex pisze:Chyba nie sugerujesz, że Handanovic to średni bramkarz? Po Buffonie najlepszy w lidze. W Europie pewnie mieści się w top10 na swojej pozycji. Akurat taki transfer sam w sobie jest in plus, pytanie, czy wydatek ponad 10mln na bramkarza w obecnej sytuacji Interu jest dobrym wyjściem. Cesar jeszcze nie był taki złyDonnie pisze:Coś czuję, że w przyszłym sezonie Inter powtórzy "osiągnięcia" z poprzedniego. Coraz średniej zaczyna ich skład wyglądać.
Absolutnie nie to miałem na myśli. Bardzo doceniam Handanovicia. Mam na myśli bardziej odejście Lucio, prawdopodobna wyprowadzkę Maicona, starzejących się Dejana, Milito, Forlana czy Zanettiego, coraz bardziej staczającego się Chivu. Sam przyznasz, że nie wygląda to imponująco, a widoków na poważne wzmocnienia nie ma.
- MarcineR
- Interista
Pozzo potwierdził transfer Handanovicia do Interu. Akurat w tym wypadku wymiana pokoleniowa wyszła Interowi bardzo dobrze. Ciekawi mnie teraz co się stanie z Cesarem. Myślę, że akurat na niego kupców znajdziemy i nie ma sensu rozwiązywać z nim kontraktu.
- pumex
- Juventino
A, to sorryDonnie pisze:Absolutnie nie to miałem na myśli. Bardzo doceniam Handanovicia.
To ostatni dzwonek, żeby dostać za Maicona jakieś rozsądne pieniądze. Jeśli chodzi o leśnych dziadków, to Inter powoli się ich pozbywa. Zobaczymy, na razie faktycznie nie wygląda to dla nich dobrze, ale wszystko może się jeszcze zmienicDonnie pisze:Mam na myśli bardziej odejście Lucio, prawdopodobna wyprowadzkę Maicona, starzejących się Dejana, Milito, Forlana czy Zanettiego, coraz bardziej staczającego się Chivu. Sam przyznasz, że nie wygląda to imponująco, a widoków na poważne wzmocnienia nie ma.

Bardzo zastanawia mnie ten transfer Handanovicia. Pieniędzy jakby mało a inne pozycje wymagają większych wzmocnień, powinny być bardziej priorytetowe niż zakup bramkarza. Może się okazać, że po wydaniu 11mln na podstarzałego Palacio oraz ponad 10mln na Handanovicia, inne pozycje nie zostaną porządnie wzmocnione.