Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:19

Ja myślę, że oficjalnie kupiliśmy go w zimie( mam tu na myśli Lealiego) i w czerwcu przeszedł tylko badania medyczne, co było oficjalnie potwierdzone. Potem chyba razem z Mottą poszedł na wypożyczenie do AC Bologna Calcio( co chyba zostało przez ten klub potwierdzone) Ręki sobie nie dam uciąć.

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:23

Gigi Buffon pisze:Potem chyba razem z Mottą poszedł na wypożyczenie do AC Bologna Calcio( co chyba zostało przez ten klub potwierdzone) Ręki sobie nie dam uciąć.
Motta grał w Catanii, a Leali cały czas w Brescii.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:24

francois pisze:A IMO nie bardzo. Prawdopodobieństwo, że trafi nam się kolejny 'pirlo', tym razem w obronie, nie jest duże. A 3.3 mln dla rezerwowego to sporo. Ewentualnie kontrakt na rok to max.
Zwłaszcza w takim wieku. Nie róbmy błędów jak Milan. Oni teraz mają problem po odejściu tych wszystkich Van Bommelów.
wojczech7 pisze:Nie skłamali - Marotta nie konsultował sprowadzenia Zieglera z Conte - co sam zresztą napisałeś. :prochno:
Idąc tym tokiem, Marotta nie skonsultował też Pirlo i Barzagliego :lol:
Skibil pisze:Btw. może warto się zakręcić za Polim, skoro Inter go odpuszcza?
Trzeba było wcześniej, teraz to mamy pomoc zapchaną, chyba że myślisz jako o zmienniku dla Pirlo...
Arbuzini pisze:Kalou zabiera jedno miejsce non-EU. Nie podoba mi się ta wizja transferu.
Pytanie kogo mamy takiego na celowniku. Ale jak jest szansa na Dzeko+Kolarova, to faktycznie szkoda by było.
SKAr7 pisze:tak więc te 8 milionów na Caceresa i może 4 za Giacha bym odjął. Wciąż, to trochę mało żeby szaleć z Taplem, a na wymarzonego Cavaniego mamy szansę chyba tylko w marottańskim modelu W+K.
Cholera wie, Caceres jednak przyszedł dopiero zimą, a Giacchierini to nie było wypożyczenie z wykupem, tylko kupno połówki karty, więc sam nie wiem jak to jest.
Ouh_yeah pisze:a fani Juventusu narzekają, że nie będzie gwiazdy za 40 melonów.
Coś ty, to ostatnie utrzymuje się od kilku sezonów: "błeee, Aguero nie ma a jest jakiś Vucinic, walka o siódme miejsce jak nic". I moje ulubione: "Secco to przynajmniej wiedział co to Juventus i się starał, Marotta tego nie wie, to nie jest Sampdoria" :D
deszczowy pisze:Tyle, że Melo chyba wypiął się ostatnio na Spartak.
Nie czarujmy się, on pójdzie tam gdzie dostanie dupny kontrakt, może jakaś Anża się skusi?

Isla+Asamoah? Fajnie, ale drogo. I faktycznie dupna się ta kadra robi. Pirlo, Vidal, Marchisio, Asamoah, Isla, Padoin, Giacchierini, Marrone i ina młodzież... Pazienza rozumiem że na wylocie, w sumie należało go dać jako rozliczenie, ale pewnie Udinese nie chciało, tak czy siak, ciężko ich widzę w LM, ale kciuki trzymam w eliminacjach.

Lucio? Mam podone zdanie co deszczowy. Tyle że się dziwię, ze to Marotta jest za a Conte przeciw. Beppe przecież konsekwentnie budował zespół w wieku 25-30 lat (pomijając Toniego w kryzysowej sytuacji i Pirlo, ale takiej okazji nie można było przyoczyć). Z kolei co by ie mówić o Lucio, to akurat jego atutem jest to, że ogarnia grę z trójką w obronie (przynajmniej w reprezentacji, coć to może zły przykład, bo też babole mu się zdarzały), więc jako libero niby mógłby być. Tak czy siak, nie bardzo mi się jego kandydatura podoba.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:26

Gigi Buffon pisze:Ja myślę, że oficjalnie kupiliśmy go w zimie( mam tu na myśli Lealiego) i w czerwcu przeszedł tylko badania medyczne, co było oficjalnie potwierdzone. Potem chyba razem z Mottą poszedł na wypożyczenie do AC Bologna Calcio( co chyba zostało przez ten klub potwierdzone) Ręki sobie nie dam uciąć.
To dobrze, bo nie miałbyś ręki...
yanquez pisze:Moim zdaniem nasz nowy tap strajka będzie gościem, któremu będzie zależeć na przejściu do Juve.
Pomyślmy... top, który (jak sama nazwa wskazuje) jest na szczucie, ale czegoś mu brakuje i to coś znajdzie w Turynie, dlatego zależałoby mu na przeprowadzce. Kasy tu próżno szukać, zostają regularne występy i miano gwiazdy drużyny, ale to mało przekonujące. No chyba, że kocha ten klub od dziecka, ale późno by się ujawnił
Nie widzę... (Dzeko?)

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:40

pumex pisze:
yanquez pisze:Moim zdaniem nasz nowy tap strajka będzie gościem, któremu będzie zależeć na przejściu do Juve.
Pomyślmy... top, który (jak sama nazwa wskazuje) jest na szczucie, ale czegoś mu brakuje i to coś znajdzie w Turynie, dlatego zależałoby mu na przeprowadzce. Kasy tu próżno szukać, zostają regularne występy i miano gwiazdy drużyny, ale to mało przekonujące. No chyba, że kocha ten klub od dziecka, ale późno by się ujawnił
Nie widzę... (Dzeko?)
No jak nie... Zoba:
-Kurde pograłbym w LM - pomyślał Luis - może warto przejść do Juve?

-Demyt Robin przyjdzie, to już w ogóle nie będę grał - spostrzegł Edin - Juve?

-Nie chcę całe życie grać o trzecie miejsce - wycedził przez zaciśnięte zęby Robin - dobrze, że Juve już składa oferty.

-Mam wszystko, - uśmiechnął się Edinson - jestem gwiazdą Napoli. - Po chwili jednak zbladł - Ou szit szit szit! - rwąc włosy z głowy - Napoli?!?!?! :x

Mozna down here
Dziennikarskie ploty czytałem. Brak jakiegokolwiek ofiszala.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2012, 11:53 przez yanquez, łącznie zmieniany 2 razy.

Mozna

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:46

Lewy obrońca Juventusu Reto Ziegler został sprzedany za 4 mln euro do Fenerbahce - poinformowało "Tuttosport". Szwajcar cały poprzedni sezon spędził w tureckim klubie na zasadzie wypożyczenia.

Ziegler nie mieścił się w planach szkoleniowca "Starej Damy" Antonio Conte, dlatego jego powrót do Turynu był wykluczony. W ostatnich tygodniach oba kluby prowadziły zaawansowane negocjacje i w końcu Fenerbahce przystało na warunki "Bianconerich".

Szwajcarski zawodnik rozegrał w zeszłym sezonie 42 mecze, w których strzelił jedną bramkę i zanotował 6 asyst. Gracz wyceniany jest na około 8 mln euro.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:51

@D@$ pisze:
wojczech7 pisze:Nie skłamali - Marotta nie konsultował sprowadzenia Zieglera z Conte - co sam zresztą napisałeś. :prochno:
Idąc tym tokiem, Marotta nie skonsultował też Pirlo i Barzagliego :lol:
.. z tego co pamiętam gdy Szwajcar podpisywał z Juve kontrakt Conte trenerem jeszcze nie był :whistle:
Mozna pisze:Lewy obrońca Juventusu Reto Ziegler został sprzedany za 4 mln euro do Fenerbahce - poinformowało "Tuttosport". Szwajcar cały poprzedni sezon spędził w tureckim klubie na zasadzie wypożyczenia.
.. szkoda że w klubie nikt nie chciał dać mu szansy bo uważam że do taktyki 3-5-2 pasowałby jak ulał :whistle:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 11:52

yanquez pisze:
pumex pisze:
Nie widzę... (Dzeko?)
No jak nie... Zoba:
-Kurde pograłbym w LM - pomyślał Luis - może warto przejść do Juve?
Na Ciebie można stawiać w buka. Jesteś nudny do wyrzygu. Suarez, Suarez...
:wink:

JOVETIC :prochno:
Ileż można się kisić we Fiorentinie?

Na poważnie: Suarez jest drogi, chyba za drogi dla nas. Kosztował L'pool prawie 30 baniek, tańszy nie będzie

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 12:03

pumex pisze:Na Ciebie można stawiać w buka. Jesteś nudny do wyrzygu. Suarez, Suarez...
:wink:
JOVETIC :prochno:
Na poważnie: Suarez jest drogi, chyba za drogi dla nas. Kosztował L'pool prawie 30 baniek, tańszy nie będzie
Bo ja go szczerze uwielbiam po prostu. Żal patrzeć, jak piłkarz z papierami za Złotą Piłkę marnuje się w the Reds. Jednak spokojnie - zdaję sobie sprawę z realności tego transferu... Poza tym teraz, kiedy wrócił Dżiowinek, raczej poszukamy piłkarza o innej charakterystyce... Takiego bardziej szpicowego...

A temat chyba Cavaniego chyba upadł ostatecznie, choć La Gazetta cały czas pisze jakieś nieistotne pierdy...

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 12:12

A ja gdzieś czytałem, że Ziegler miałby wrócić na okres przygotowawczy do Juve, gdzie Conte ponownie określi jego przydatność ;)

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 12:13

Co do Suareza, to możemy zapomnieć o jego transferze. W ostatnim wywiadzie nowy menedżer Liverpoolu zapewnia, że kibice The Reds mogą spać spokojnie bo Urugwajczyk nigdzie się nie wybiera i być może nawet przedłuży kontrakt. Nasza lista drastycznie się skraca. Powoli tracę nadzieję na Top madla.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 12:24

A ja odnoszę nieodparte wrażenie, że wymarzonego tap madl w ataku nie będzie. :? Dlaczego?

Cavani, chociaż moim zdaniem najlepszy z wszystkich przewijających się kandydatów, jeśli odejdzie, to za grube pieniądze do jakichś szejków. De Laurentis buduje naprawdę solidną drużynę i nie kwapi się do wyprzedawania swoich najlepszych piłkarzy. Zresztą - nie sądzę, żeby chciał się osłabić kosztem jednego z głównych konkurentów w walce o Scudetto czy LM.

Suarez w zeszłym roku przeniósł się do Liverpoolu za 26,5 mln EUR, więc również nie sądzę, by The Reds chcieli go tanio oddać - szczególnie, że nie mają na oku nikogo na zastępstwo, a po latach niebytu raczej zależy im, żeby coś osiągnąć.

Van Persie młody nie jest i wyszło mu tak naprawdę jedynie półtora sezonu. Po tym jak nasi obserwowali go podczas Euro, oficjalna oferta stanęła na 10 mln EUR - nic dziwnego zresztą. Wydaje mi się, że Szalonooki nie zapłaci za niego tyle, ile chcieliby Kanonierzy. Poza tym - Robin może żądać absurdalnego kontraktu w granicach 7 mln EUR... Mimo wszystko opcja dużo bardziej realna od powyższej dwójki - żonie podoba się Turyn, a Robin nie chce wzmacniać lokalnych rywali.

Na rynku zostaje jeszcze Dżeko, który wydaje się być najbardziej prawdopodobnym wzmocnieniem - raz, że kiedyś chciał do Juve, a dwa, że w MC nie grywa zbyt często. Po Mistrzostwach Europy jego sytuacja jeszcze się pogorszy, bo błysnął Balotelli i najprawdopodobniej w przyszłym sezonie będzie dostawał więcej szans. Nie wiadomo też czy arabusy nie wpadną na pomysł zakupu kolejnego napastnika.

Trzeba też brać poprawkę na to, że ręka sięgająca po pieniądze do naszej sakiewki jest już bliżej dna, niż mogłoby się to wydawać. Jak zauważył Pan Zambro, wydaliśmy już naprawdę sporo kasy i na klasowego strikera, będącego w światowym top10, może nam po prostu nie starczyć.

EDIT:
@Virgil: A Dżeko i Kolarov nie zajmują przypadkiem po jednym miejscu non-EU? Bo jeśli tak to transfer jednego wyklucza przybycie drugiego...

EDIT2:
@Łoles: Ja jako fanboj Giovinco nie marudzę. :D
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2012, 12:51 przez evilboy, łącznie zmieniany 3 razy.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 12:32

Dlatego należy się zainteresować poważnie Dzeko, niech City bierze tego RVP , Dzeko do nas razem z Kolarovem i jest pozamiatane. Za ich dwóch trzeba wydać pewnie jakieś 35-40mln, ale z Szejkami można gadać oni mają kasę gdzieś więc trochę potargować się można. Problemem będą ich pensje, ale to da się jakoś przeskoczyć.
RVP za drogi pod każdym względem, niemłody itd
Cavani nie odejdzie, chyba że za pieniądze których my nie wyłożymy. De Laurentis buduje drużynę i za Lavezziego ma następców i nie musi Cavaniego sprzedawać, chyba że będzie to oferta nie do odrzucenie, ale my takiej nie złożymy.
Suarez - też nie, The Reds go nie oddadzą chyba, że za dobrą kasę a my taką nie sypniemy.
Z realnych dla nas zawodników pozostaje jedynie Dzeko i Jovetić, ten drugi przy całej sympatii do niego jest mało prawdopodobny bo jest u nas już Gio i Mirko. Chociaż kto wie, kwota za niego i za Dzeko dosyć jednak podobna.

Tylko najpierw trzeba sprzedawać, sprzedawać, sprzedawać, kasy w klubie nie zostało dużo, nawet jeżeli mieliśmy zakładając bardzo optymistycznie budżet na poziomie 50mln Euro, to zostało nam 10. Ja nie liczę za bardzo na wysokie kwoty ale myślę że to są mniej więcej realne :
- Ziegler -3-4mln
- Melo ok. 8mln
- Krasic - 5-7
- Matri lub Quag - ok. 8-10mln.
- Elja max 5mln, ale myśle że on pójdzie na wypożyczenie więc w tym okienku na nim nic nie zarobimy.
Ale te 25mln jest szansa jakoś wydusić z tego klubu. Tylko trzeba pchnąć Matriego lub Quaga, bo Melo, Ziegler czy Krasic to raczej pójdą gdzieś. :think: A i nie należy zapominać, że wydamy też coś na Verattiego pewnie, jeżeli przejdzie więc kasy może wcale nie być.

I wątpliwa jest transakcja Kolarova, chyba, że kosztem napastnika a Kolarov chyba wszystkim się marzy, jednak na lewej obronie jest tłok szkoda że nie jakościowy. I pewnie zostaniemy z De Ceglie, Padoinem, Giacem tam ( zależnie od formacji oczywiście)

EDIT : A może w związku z brakiem możliwości sprowadzenia klasowego napastnika (finansowym czy innym) warto byłoby się skupić na LO i kupić Rossiego, jeżeli byłby za drobne. Wiadomo poważna kontuzja itd ale np. za 5-8mln byłoby to ciekawe rozwiązanie, jeżeli nie byłoby innych rozwiązań.
Ostatnio zmieniony 03 lipca 2012, 12:50 przez Virgil, łącznie zmieniany 3 razy.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 12:35

Nowy manager Liverpoolu domaga się nowego kontraktu dla Suareza także wydaje mi się że zostanie on na Anfield.

Swoją drogą to ja i tak nie chciałem go u nas także mi się takie wyjście podoba.

co do samego super gwiazdora do ataku to dostaliście przecież Giovinco i nie rozumiem czemu dalej marudzicie :prochno:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 lipca 2012, 13:05

evilboy pisze: @Virgil: A Dżeko i Kolarov nie zajmują przypadkiem po jednym miejscu non-EU? Bo jeśli tak to transfer jednego wyklucza przybycie drugiego...
A można wiedzieć dlaczego tak sądzisz? Martin zajął zeszłosezonowe miejsce non-UE, a nie pamiętam, żeby Juventus nabywał innego piłkarza, z którym wiązałaby się przepisy, regulujące kupno zawodników spoza UE Co do napastników, to ja chcę Lisandro Lopeza. 18-20 mln i kwestia "9" rozwiązana. Plosiii :pray:

Zablokowany