Mercato (2012-2014)
- stahoo
- Juventino
Pewnie, że nie mamy takiej kasy, i ja nie oczekuję, że z Bonuccim, Chiellinim i Barzaglim będą rywalizować Lucio... Vidić i Hummels. Ale Caceres i Lucio to chyba nie jest za duża liczba rezerwowych, jeśli Conte faktycznie chce grać 3-5-2.
- bramek
- Juventino
czyli łącznie ten zawodnik wyniesie nas jakieś 10 mln max za dwa lata. Teraz zapodajcie jakieś kontr-ofert zawodników o podobnym poziomie, którzy nas tyle wyniosą.
Nie ma co się unosić honorem, wyjście bardzo dobre zwłaszcza patrząc że jeszcze interesujemy się zawodnikami na dwie pozycję LO i napadzior. Chłop posiedzi dwa lata albo i to nie, a my za dwa lata będziemy mieli pieniążki na dobrego defensora.
Co do potrzeby, zatrudnienia środkowego obrońcy wczorajszy finał powinien być świetnym argumentem. Widać było jak na dłoni, że przy zwiększonej ilości meczów, zawodnicy są zajechani. Tracą na szybkości i okupują to kontuzjami. Dlatego 5 obrońców, przy ustawieniu 3-5-2 to chyba jest absolutne minimum. Już w tym sezonie musieliśmy raz cofać Vidal do obrony.
W drastycznych okolicznościach .Vidal-Leoś-Caceres. To nie wyglądało by zbyt pewnie
Co do samego Caceresa. Jego zaletą jest właśnie ta wszechstronność, co przy ograniczonej ilości rezerwowych dostępnych na ławce daje bardzo duży komfort psychiczny, i umożliwia zabranie paru więcej ofensywnych graczy na ławkę , już nie wspominając o małej zagadce jaką jest Ilsa po kontuzji
Nie ma co się unosić honorem, wyjście bardzo dobre zwłaszcza patrząc że jeszcze interesujemy się zawodnikami na dwie pozycję LO i napadzior. Chłop posiedzi dwa lata albo i to nie, a my za dwa lata będziemy mieli pieniążki na dobrego defensora.
Co do potrzeby, zatrudnienia środkowego obrońcy wczorajszy finał powinien być świetnym argumentem. Widać było jak na dłoni, że przy zwiększonej ilości meczów, zawodnicy są zajechani. Tracą na szybkości i okupują to kontuzjami. Dlatego 5 obrońców, przy ustawieniu 3-5-2 to chyba jest absolutne minimum. Już w tym sezonie musieliśmy raz cofać Vidal do obrony.
W drastycznych okolicznościach .Vidal-Leoś-Caceres. To nie wyglądało by zbyt pewnie
Co do samego Caceresa. Jego zaletą jest właśnie ta wszechstronność, co przy ograniczonej ilości rezerwowych dostępnych na ławce daje bardzo duży komfort psychiczny, i umożliwia zabranie paru więcej ofensywnych graczy na ławkę , już nie wspominając o małej zagadce jaką jest Ilsa po kontuzji
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
5 obrońców na trzy miejsca to jest minimum, ale przy wszechstronności Vidala i optimum i tutaj nie rozumiem polemiki innych osób.stahoo pisze:Pewnie, że nie mamy takiej kasy, i ja nie oczekuję, że z Bonuccim, Chiellinim i Barzaglim będą rywalizować Lucio... Vidić i Hummels. Ale Caceres i Lucio to chyba nie jest za duża liczba rezerwowych, jeśli Conte faktycznie chce grać 3-5-2.
Jeśli chodzi o Lucio to uważam, że sprowadzenie go, nawet z kontraktem 3,3 mln to bardzo dobry ruch. Jest to klasyczny przypadek "zjeść ciastko i mieć ciastko". Będziemy mieli na rezerwie bardzo doświadczonego piłkarza, z dużą renomą, charakterem i wierze, że wciąż zdolnego grać na wysokim poziomie, dodatkowo przy zastrzyku nowej energii (może podobny przypadek jak Pirlo po przejściu do Juve) będzie grał może nawet bardzo dobrze. Ponadto nie zapłacimy za jego transfer ani centa. A więc nie wydając żadnych pieniędzy mamy znanego, dobrego piłkarza zdolnego, przy dobrych podmuchach wiatru a może i bez pomocy wiatru, rywalizować nawet o pierwszy skład. A na pewno jego oddech na plecach będą czuli Chiellini i Bonucci jeśli w przyszłym sezonie nie zagrają jeszcze lepiej. A więc chcąc mieć kogoś konkurencyjnego "rezerwowego" obrońce trzeba albo zapłacić za transfer i kontrakt, albo tylko za kontrakt. A, uważam, że za rezerwowego nie powinno się płacić, ew. grosze, chyba, że za młodego krajana.
Jeśli chodzi o kontrakt dla Lucio, to mam nadzieję, że uda się jednak ugrać, jak najniższy. Jednak trzeba spojrzeć w ten sposób. Zawodnik za darmo z kontraktem 3,3 za dwa lata wyniesie nas 6,6 mln plus podatek, czyli jak ktoś napisał pewnie ok 10mln. Natomiast taki B Alves 10mln za transfer i pewnie około 2,5 mln za kontrakt. Rachunek prosty. Moim zdaniem ten transfer to duży sukces, kolejny w tym okienku.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To kto był u niego "konkurentem" Lucio i Samuela? Cordoba i Chivu czy Materazzi, którego bał się wpuścić na boisko?stahoo pisze:Słowa Mourinho jeszcze z czasów chyba Interu, które będę przypominać do znudzenia to, że dobrą drużynę poznaje się po dwóch konkurencyjnych graczach na jedno miejsce.

W Chelsea i Realu sobie można luksusowo trzymać świetnych piłkarzy na ławie. Możnych Serie A nie bardzo stać na podstawową jedenastkę na poziomie a co dopiero na konkretną ławkę rezerwowych.
Vidal nie może być brany pod uwagę przy takich ustaleniach. Jest zbyt cennym pomocnikiem żeby ustawiać go na stoperze.Bartek(Juventino) pisze:5 obrońców na trzy miejsca to jest minimum, ale przy wszechstronności Vidala i optimum i tutaj nie rozumiem polemiki innych osób.
- francois
- Juventino
A IMO nie bardzo. Prawdopodobieństwo, że trafi nam się kolejny 'pirlo', tym razem w obronie, nie jest duże. A 3.3 mln dla rezerwowego to sporo. Ewentualnie kontrakt na rok to max.Bartek(Juventino) pisze:Jeśli chodzi o Lucio to uważam, że sprowadzenie go, nawet z kontraktem 3,3 mln to bardzo dobry ruch.
Ale może poszukajmy innym piłkarzy z kartą w ręku. Boulahrouz?
Też mam taką nadzieję. Wtedy nikt nie będzie narzekał.Simi pisze:Mam nadzieje że odbuduje u nas formę!
Ostatnio zmieniony 02 lipca 2012, 15:36 przez francois, łącznie zmieniany 1 raz.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Simi
- Qualità Juventino
Porównaj sobie klasę Boulahrouza i Lucio, a potem stwierdź kto więcej osiągnął i kto lepiej gral w ostatnich 5 latach.francois pisze: Ale może poszukajmy innym piłkarzy z kartą w ręku. Boulahrouz?
Lucio będzie bardzo dobrym transferem Beppe, przychodzi za darmo, jedynie wydamy na kontrakt a wy wszyscy już płaczecie jakby to nie wiadomo jaki wydatek był. Tak wiem że on z Interu, ale popatrzcie na to jak zaoszczędzimy na tym transferze, a z tych pieniędzy możemy pokusić się o bardzo dobrego napastnika. Zresztą nie powinniśmy podważać umiejętności Lucio, miał w tym roku gorszy sezon bo cały Inter cieniował. Mam nadzieje że odbuduje u nas formę!
- Mozna
- Juventino
Dyrektor sportowy Juventusu, Giuseppe Marotta i trener turyńczyków Antonio Conte nie mogą dojść do porozumienia w temacie letnich wzmocnień - poinformowały włoskie media. Między dwoma pracownikami klubu doszło do scysji o sprowadzenie Brazylijczyka Lucio.
Szkoleniowiec "Starej Damy" ma swoje zdanie na temat zawodników, którzy powinni wzmocnić ekipę mistrzów Włoch. Conte z otwartymi ramionami powitałby w Turynie m.in. Bruno Alvesa, Robina Van Persiego, czy Edinsona Cavaniego.
Jednak Marotta chce wprowadzić w życie swoje pomysły. Włoski działacz wobec problemów z kupnem wyżej wymienionych zawodników, stara się sprowadzić innych piłkarzy. Na liście życzeń dyrektora sportowego znalazły się nazwiska Edina Dzeko i Lucio. Szczególnie osoba Brazylijczyka okazała się być kością niezgody.
Conte nie jest zwolennikiem sprowadzenia gracza z uwagi na jego wiek, zarobki i charakter, który może mieć destrukcyjny wpływ na drużynę. Kierownictwo klubu widzi w nim jednak doświadczonego obrońcę, który wie jak gra się w Lidze Mistrzów. Ponadto Brazylijczyk nie jest związany kontraktem z żadnym klubem, co pozwoliłoby turyńczykom zaoszczędzić pieniądze. 34-latek ma związać swą przyszłość z "Juve" w poniedziałek wieczorem.
Media na Półwyspie Apenińskim przekonują, że nie można jeszcze mówić o konflikcie, ale rozbieżność zdań obu pracowników "Starej Damy" może negatywnie wpłynąć na działania "Bianconerich" na rynku transferowym. Dziennikarze przypominają, że w zeszłym roku Marotta nie konsultując się z Conte sprowadził na Juventus Stadium Reto Zieglera. Szwajcar nie znalazł uznania w oczach trenera i dwa miesiące po podpisaniu umowy, został wypożyczony do tureckiego Fenerbahce.
Szkoleniowiec "Starej Damy" ma swoje zdanie na temat zawodników, którzy powinni wzmocnić ekipę mistrzów Włoch. Conte z otwartymi ramionami powitałby w Turynie m.in. Bruno Alvesa, Robina Van Persiego, czy Edinsona Cavaniego.
Jednak Marotta chce wprowadzić w życie swoje pomysły. Włoski działacz wobec problemów z kupnem wyżej wymienionych zawodników, stara się sprowadzić innych piłkarzy. Na liście życzeń dyrektora sportowego znalazły się nazwiska Edina Dzeko i Lucio. Szczególnie osoba Brazylijczyka okazała się być kością niezgody.
Conte nie jest zwolennikiem sprowadzenia gracza z uwagi na jego wiek, zarobki i charakter, który może mieć destrukcyjny wpływ na drużynę. Kierownictwo klubu widzi w nim jednak doświadczonego obrońcę, który wie jak gra się w Lidze Mistrzów. Ponadto Brazylijczyk nie jest związany kontraktem z żadnym klubem, co pozwoliłoby turyńczykom zaoszczędzić pieniądze. 34-latek ma związać swą przyszłość z "Juve" w poniedziałek wieczorem.
Media na Półwyspie Apenińskim przekonują, że nie można jeszcze mówić o konflikcie, ale rozbieżność zdań obu pracowników "Starej Damy" może negatywnie wpłynąć na działania "Bianconerich" na rynku transferowym. Dziennikarze przypominają, że w zeszłym roku Marotta nie konsultując się z Conte sprowadził na Juventus Stadium Reto Zieglera. Szwajcar nie znalazł uznania w oczach trenera i dwa miesiące po podpisaniu umowy, został wypożyczony do tureckiego Fenerbahce.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To akurat jest radosna twórczość bo Ziegler podobnie jak Pazienza był zaklepany zanim do Juventusu przyszedł Conte i to nie było z nim konsultowane.Mozna pisze:Dziennikarze przypominają, że w zeszłym roku Marotta nie konsultując się z Conte sprowadził na Juventus Stadium Reto Zieglera. Szwajcar nie znalazł uznania w oczach trenera i dwa miesiące po podpisaniu umowy, został wypożyczony do tureckiego Fenerbahce.
- wojczech7
- Juventino
Nie skłamali - Marotta nie konsultował sprowadzenia Zieglera z Conte - co sam zresztą napisałeś.Ouh_yeah pisze:To akurat jest radosna twórczość bo Ziegler podobnie jak Pazienza był zaklepany zanim do Juventusu przyszedł Conte i to nie było z nim konsultowane.Mozna pisze:Dziennikarze przypominają, że w zeszłym roku Marotta nie konsultując się z Conte sprowadził na Juventus Stadium Reto Zieglera. Szwajcar nie znalazł uznania w oczach trenera i dwa miesiące po podpisaniu umowy, został wypożyczony do tureckiego Fenerbahce.

Ciekaw jestem, czy faktycznie Antek ma jakieś "ale" w stosunku do Lucio, czy dziennikarzom się zwyczajnie nudzi.
"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
- Juventino99
- Juventino
Witam wszystkich:)
Tyle co dałem rade przeczytać w tym temacie to przeczytałem.
Naszła mnie teraz ochota, aby (po części subiektywnie) przeanalizować jak dotąd poczynione lub zamierzane transfery na wszystkich pozycjach.
Mam nadzieję, że mój post nie wprowadzi oburzenia dość dużym zuchwalstwem w ocenach niektórych ruchów władz naszego ukochanego Juve:)
Chętnych zapraszam do lektury i dyskusji na tematy przeze mnie podjęte:
BRAMKARZE:
Tu chyba nie ma wiele powodów do dyskusji, prócz mądrego, perspektywicznego zakupu Nicoli Lealiego. Jak dla mnie właściwy wybór na następce Gigiego. I teraz zwracam się z prośbą do Was wszystkich, najlepiej pisząc kolejny post w tym temacie, napiszcie mi kto ma odejść? Storari czy Manninger? Czy wszyscy mają zostać? Ponieważ nigdzie nie mogłem się doszukać informacji na ten temat, zorientowanych w sytuacji proszę o odp, jak wspominałem najlepiej w kolejnym poście:)
OBROŃCY:
Tutaj mamy już wątek, w którym można się wykazać. Ja moi drodzy, pozwolicie, że zacznę od analizy sprawy w sytuacji trzech obrońców.
A więc w ustawieniu preferowanym w tym sezonie przez Conte.
Chiellini-Bonucci-Barzagli. Ta trójka miała niepodważalną pozycję w defensywie w tych rozgrywkach. Dlatego mający ofensywne zapędy Lichy grał na prawej pomocy, a Caseres i wypalony już Grosso grzali ławę.
Teraz spadną z moich ust (a właściwie palców) pierwsze słowa krytyki.
Mianowicie chodzi mi o Bonucciego. Mówiąc krótko - nie jestem fanem sposobu gry tego zawodnika. Oczywiście nie ma mowy o mej nienawiści do niego, gdyż gra w pięknych czarno-białych barwach, lecz jego niepewność, nieodpowiedzialność, jak i często bojaźliwość rażą mnie. Dlatego gdybym to ja był trenerem (co nigdy miejsca mieć nie będzie:) to tego zawodnika bym pożegnał. To tyle w sprawie Leonardo, krótko, ale myślę, iż więcej nie muszę się na jego temat rozpisywać.
A teraz wracając do tematu transferów.
Jak wiemy Grosso nie będzie już w przyszłym sezonie w Starej Damie, podobnież ma być z Caceresem. Przy czym z Urugwajczykiem nie znalazłem żadnego potwierdzenia tych doniesień. Caceresa będzie mi żal jak zostanie, ale również jak odejdzie. Otóż jeśli zostanie, żal mi go będzie, ponieważ nie ma szans na wejście do pierwszej jedenastki, a widać w nim potencjał i umiejętności, które było widać pod nieobecność Szwajcara. Natomiast jeśli odejdzie, żal mnie będzie ściskał, gdyż wiem, że Juve traci świetnego zawodnika.
A teraz przejdźmy już do plotek transferowych.
Bocchetti, Hummels, Vidic, Alves, Lucio, Kolarov czy nawet Piszczek. Wiele nazwisk przewijało się w gazetach. Niektóre podawały nawet szczegóły kontraktów. Przy czym rzeczywistymi kandydatami na zawodników Bianconerich są Alves, Kolarov i Lucio. I teraz szybki przegląd.
Bez względu na to czy będzie trzech czy czterech obrońców, ktoś z dwójki Alves-Lucio musi przyjść. Jak dla mnie lepszy byłby Alves, ponieważ jest słabszy. Ale zapytacie: jak to? po co nam słabszy? Otóz, gdyby przyszedł (w mych mniemaniach) lepszy Lucio to pograłby, a raczej przesiedziałby jeden sezon na ławie i by odszedł. Chyba że, Conte zdecydowałby się wyrzucić z pierwszej "11" Bonucciego co by mnie bardzo ucieszyło, ale w co jednocześnie nie wierze. Co prawda finansowo lepszy byłby Lucio...
Więc sam nie wierze w to co pisze, ale niech juz będzie ON:)
Natomiast Kolarova na rezerwe. Jednak przy 4-3-3 -- Kolarova lub innego lewego obrońce kupic obowiązkowo lub ewentualnie zostawić Caceresa. Tak wiem, może to troche nudzić, ale staram się przeanalizować (subiektywnie) wszystkie możliwości.
A więc podsumowując defensywę. Oczywiście tak jak ja bym to ustawił:)
Przy 3-4-3 -- Kielon-Barzagli-Lucio (Rezerwa:Kolarov, Bonucci + jakiś młodszy na środek)
Przy 4-3-3 -- Caceres-Kielon-Barzagli-Lichy (Rezerwa:Kolarov,Bonucci, Lucio + młodziak na prawą, może nawet wrócić Sorensen, nie mam nic przeciwko)
POMOCNICY:
Estigarribia
Elia
Krasic
Melo
Pazienza
Ekdal
Tym panom mówimy "papa"
Natomiast "Witamy" mówimy panom o nazwiskach:
Isla
Asamoah
Pogba
Choć teraz spadną kolejne słowa krytyki.
Za dużo! Na Boga, za dużo! Mamy kapitalna linie pomocy! Na środku mamy Pirlo i Vidala, na prawej Lichiego (przy 3-4-3, a przy 4-3-3 Pepe), także nie pojmuje kolejnych transferów. Burzymy ta kapitalną drużyne, która zdobyła 30 scudetto! Jest przeto Marchisio, Padoin, Giaccherini czy Marrone! Więc po cholere (przepraszam za wyrażenie) nam kolejni pomocnicy...? Myślę, że to tyle na ten temat.
Tak więc ja trzymam kciuki, aby się Pan Marotta opamiętał, bo zepsuje ten kapitalny i kochany przez nas kolektyw...
NAPASTNICY:
No i tutaj mamy naprawdę wielkie pole do popisu dla dziennikarzy wszelakiej maści. Van Persie, Auero, Higuain, Lewandowski, Cavani, Jovetic czy Dzeko to tylko część zawodników prezentowanych przez brukowce w czarno-białej koszulce. Ale teraz czas na moje rozmyślania, a więc tak.
Alexa, Iaquinty, Amauriego, Immobile oraz Giandonato na 90% nie zobaczymy w przyszłych rozgrywkach. Jako że Juve sprowadziło z powrotem Giovinco (NARESZCIE:D) oraz interesuje się Leo Bonatinim to ja do tych nazwisk dorzuciłbym jeszcze Boriello i Matriego, bo jak wiemy
(i oczekujemy) ma przyjść zawodnik na szpice światowego formatu.
Z zawodników, których wymieniłem, i w których można upatrywać przyszłych królów strzelców w barwach Juve to RvP, Dzeko oraz chyba także Cavani, bo transfer Seby Giovinco chyba wykluczył z tej listy Jovetica. Jeżeli udałoby sie zrealizować transfer Van Persiego to chyliłbym czoła wsze czasy Maroccie. Jednak jest to "jeżeli, jesli". Racjonalny pozostaje transfer Dzeko jak i Cavaniego. Ja widziałbym Juve grające od końca sierpnia dwoma snajperami. Giovinco//Vucinic/Quagliarella+ któraś z tych gwiazd. Właśnie... w tych ukośnikach znalazło się trzech zawodników (i to po wykluczeniu Boriello oraz wspomnianych graczy będących obecnie nawypożyczeniu). Nie za duzo po raz kolejny? Choć myślę, że to akurat jest do przyjęcia.
I to by było na tyle z mojej (co podkreślam cały czas - subiektywnej) analizy ruchów na letnim mercato w tym roku. Na koniec zaprezentuje jak wg powinna wygladac jedenstka na nadchodzący sezon.
Dziękuje wszystkim, prosze o odp na pytanie zawarte w analizie bramkarzy i licze na miłą dyskusje
Juventino99
Giovinco-Van Persie
Marchisio-Isla-Liechsteiner
Pirlo-Vidal
Chiellini-Barzagli-Lucio
Buffon
Tyle co dałem rade przeczytać w tym temacie to przeczytałem.
Naszła mnie teraz ochota, aby (po części subiektywnie) przeanalizować jak dotąd poczynione lub zamierzane transfery na wszystkich pozycjach.
Mam nadzieję, że mój post nie wprowadzi oburzenia dość dużym zuchwalstwem w ocenach niektórych ruchów władz naszego ukochanego Juve:)
Chętnych zapraszam do lektury i dyskusji na tematy przeze mnie podjęte:
BRAMKARZE:
Tu chyba nie ma wiele powodów do dyskusji, prócz mądrego, perspektywicznego zakupu Nicoli Lealiego. Jak dla mnie właściwy wybór na następce Gigiego. I teraz zwracam się z prośbą do Was wszystkich, najlepiej pisząc kolejny post w tym temacie, napiszcie mi kto ma odejść? Storari czy Manninger? Czy wszyscy mają zostać? Ponieważ nigdzie nie mogłem się doszukać informacji na ten temat, zorientowanych w sytuacji proszę o odp, jak wspominałem najlepiej w kolejnym poście:)
OBROŃCY:
Tutaj mamy już wątek, w którym można się wykazać. Ja moi drodzy, pozwolicie, że zacznę od analizy sprawy w sytuacji trzech obrońców.
A więc w ustawieniu preferowanym w tym sezonie przez Conte.
Chiellini-Bonucci-Barzagli. Ta trójka miała niepodważalną pozycję w defensywie w tych rozgrywkach. Dlatego mający ofensywne zapędy Lichy grał na prawej pomocy, a Caseres i wypalony już Grosso grzali ławę.
Teraz spadną z moich ust (a właściwie palców) pierwsze słowa krytyki.
Mianowicie chodzi mi o Bonucciego. Mówiąc krótko - nie jestem fanem sposobu gry tego zawodnika. Oczywiście nie ma mowy o mej nienawiści do niego, gdyż gra w pięknych czarno-białych barwach, lecz jego niepewność, nieodpowiedzialność, jak i często bojaźliwość rażą mnie. Dlatego gdybym to ja był trenerem (co nigdy miejsca mieć nie będzie:) to tego zawodnika bym pożegnał. To tyle w sprawie Leonardo, krótko, ale myślę, iż więcej nie muszę się na jego temat rozpisywać.
A teraz wracając do tematu transferów.
Jak wiemy Grosso nie będzie już w przyszłym sezonie w Starej Damie, podobnież ma być z Caceresem. Przy czym z Urugwajczykiem nie znalazłem żadnego potwierdzenia tych doniesień. Caceresa będzie mi żal jak zostanie, ale również jak odejdzie. Otóż jeśli zostanie, żal mi go będzie, ponieważ nie ma szans na wejście do pierwszej jedenastki, a widać w nim potencjał i umiejętności, które było widać pod nieobecność Szwajcara. Natomiast jeśli odejdzie, żal mnie będzie ściskał, gdyż wiem, że Juve traci świetnego zawodnika.
A teraz przejdźmy już do plotek transferowych.
Bocchetti, Hummels, Vidic, Alves, Lucio, Kolarov czy nawet Piszczek. Wiele nazwisk przewijało się w gazetach. Niektóre podawały nawet szczegóły kontraktów. Przy czym rzeczywistymi kandydatami na zawodników Bianconerich są Alves, Kolarov i Lucio. I teraz szybki przegląd.
Bez względu na to czy będzie trzech czy czterech obrońców, ktoś z dwójki Alves-Lucio musi przyjść. Jak dla mnie lepszy byłby Alves, ponieważ jest słabszy. Ale zapytacie: jak to? po co nam słabszy? Otóz, gdyby przyszedł (w mych mniemaniach) lepszy Lucio to pograłby, a raczej przesiedziałby jeden sezon na ławie i by odszedł. Chyba że, Conte zdecydowałby się wyrzucić z pierwszej "11" Bonucciego co by mnie bardzo ucieszyło, ale w co jednocześnie nie wierze. Co prawda finansowo lepszy byłby Lucio...
Więc sam nie wierze w to co pisze, ale niech juz będzie ON:)
Natomiast Kolarova na rezerwe. Jednak przy 4-3-3 -- Kolarova lub innego lewego obrońce kupic obowiązkowo lub ewentualnie zostawić Caceresa. Tak wiem, może to troche nudzić, ale staram się przeanalizować (subiektywnie) wszystkie możliwości.
A więc podsumowując defensywę. Oczywiście tak jak ja bym to ustawił:)
Przy 3-4-3 -- Kielon-Barzagli-Lucio (Rezerwa:Kolarov, Bonucci + jakiś młodszy na środek)
Przy 4-3-3 -- Caceres-Kielon-Barzagli-Lichy (Rezerwa:Kolarov,Bonucci, Lucio + młodziak na prawą, może nawet wrócić Sorensen, nie mam nic przeciwko)
POMOCNICY:
Estigarribia
Elia
Krasic
Melo
Pazienza
Ekdal
Tym panom mówimy "papa"
Natomiast "Witamy" mówimy panom o nazwiskach:
Isla
Asamoah
Pogba
Choć teraz spadną kolejne słowa krytyki.
Za dużo! Na Boga, za dużo! Mamy kapitalna linie pomocy! Na środku mamy Pirlo i Vidala, na prawej Lichiego (przy 3-4-3, a przy 4-3-3 Pepe), także nie pojmuje kolejnych transferów. Burzymy ta kapitalną drużyne, która zdobyła 30 scudetto! Jest przeto Marchisio, Padoin, Giaccherini czy Marrone! Więc po cholere (przepraszam za wyrażenie) nam kolejni pomocnicy...? Myślę, że to tyle na ten temat.
Tak więc ja trzymam kciuki, aby się Pan Marotta opamiętał, bo zepsuje ten kapitalny i kochany przez nas kolektyw...
NAPASTNICY:
No i tutaj mamy naprawdę wielkie pole do popisu dla dziennikarzy wszelakiej maści. Van Persie, Auero, Higuain, Lewandowski, Cavani, Jovetic czy Dzeko to tylko część zawodników prezentowanych przez brukowce w czarno-białej koszulce. Ale teraz czas na moje rozmyślania, a więc tak.
Alexa, Iaquinty, Amauriego, Immobile oraz Giandonato na 90% nie zobaczymy w przyszłych rozgrywkach. Jako że Juve sprowadziło z powrotem Giovinco (NARESZCIE:D) oraz interesuje się Leo Bonatinim to ja do tych nazwisk dorzuciłbym jeszcze Boriello i Matriego, bo jak wiemy
(i oczekujemy) ma przyjść zawodnik na szpice światowego formatu.
Z zawodników, których wymieniłem, i w których można upatrywać przyszłych królów strzelców w barwach Juve to RvP, Dzeko oraz chyba także Cavani, bo transfer Seby Giovinco chyba wykluczył z tej listy Jovetica. Jeżeli udałoby sie zrealizować transfer Van Persiego to chyliłbym czoła wsze czasy Maroccie. Jednak jest to "jeżeli, jesli". Racjonalny pozostaje transfer Dzeko jak i Cavaniego. Ja widziałbym Juve grające od końca sierpnia dwoma snajperami. Giovinco//Vucinic/Quagliarella+ któraś z tych gwiazd. Właśnie... w tych ukośnikach znalazło się trzech zawodników (i to po wykluczeniu Boriello oraz wspomnianych graczy będących obecnie nawypożyczeniu). Nie za duzo po raz kolejny? Choć myślę, że to akurat jest do przyjęcia.
I to by było na tyle z mojej (co podkreślam cały czas - subiektywnej) analizy ruchów na letnim mercato w tym roku. Na koniec zaprezentuje jak wg powinna wygladac jedenstka na nadchodzący sezon.
Dziękuje wszystkim, prosze o odp na pytanie zawarte w analizie bramkarzy i licze na miłą dyskusje
Juventino99
Giovinco-Van Persie
Pirlo-Vidal
Chiellini-Barzagli-Lucio
Buffon
- Simi
- Qualità Juventino
Dla mnie najważniejsza jest opinia trenera, i to czy on chce danego piłkarza w kadrze. W mojej opinii Lucio to dobry gracz, ale jeśli nie chce go Conte to Marotta nie powinien robić czegoś na siłę.Mozna pisze: Conte nie jest zwolennikiem sprowadzenia gracza z uwagi na jego wiek, zarobki i charakter, który może mieć destrukcyjny wpływ na drużynę. Kierownictwo klubu widzi w nim jednak doświadczonego obrońcę, który wie jak gra się w Lidze Mistrzów. Ponadto Brazylijczyk nie jest związany kontraktem z żadnym klubem, co pozwoliłoby turyńczykom zaoszczędzić pieniądze. 34-latek ma związać swą przyszłość z "Juve" w poniedziałek wieczorem.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Moim zdaniem może. Po pierwsze byłaby to ostateczność, jako ostatnia możliwość, wcześniej jest Lucio i Caceres. Po drugie po to sprowadzamy Asamoaha, żeby w pomocy była większa rotacja, to też jest komu zastąpić lukę po Vidalu, przy jakiejś wielkiej konieczności.stahoo pisze: Vidal nie może być brany pod uwagę przy takich ustaleniach. Jest zbyt cennym pomocnikiem żeby ustawiać go na stoperze.
No tak niższy kontrakt, ale i od razu niższy poziom...francois pisze:A IMO nie bardzo. Prawdopodobieństwo, że trafi nam się kolejny 'pirlo', tym razem w obronie, nie jest duże. A 3.3 mln dla rezerwowego to sporo. Ewentualnie kontrakt na rok to max.Bartek(Juventino) pisze:Jeśli chodzi o Lucio to uważam, że sprowadzenie go, nawet z kontraktem 3,3 mln to bardzo dobry ruch.
Ale może poszukajmy innym piłkarzy z kartą w ręku. Boulahrouz?
No właśnie.Simi pisze:Porównaj sobie klasę Boulahrouza i Lucio, a potem stwierdź kto więcej osiągnął i kto lepiej gral w ostatnich 5 latach.francois pisze: Ale może poszukajmy innym piłkarzy z kartą w ręku. Boulahrouz?
Lucio będzie bardzo dobrym transferem Beppe, przychodzi za darmo, jedynie wydamy na kontrakt a wy wszyscy już płaczecie jakby to nie wiadomo jaki wydatek był. Tak wiem że on z Interu, ale popatrzcie na to jak zaoszczędzimy na tym transferze, a z tych pieniędzy możemy pokusić się o bardzo dobrego napastnika. Zresztą nie powinniśmy podważać umiejętności Lucio, miał w tym roku gorszy sezon bo cały Inter cieniował. Mam nadzieje że odbuduje u nas formę!
Jestem za Lucio, chyba że faktycznie Conte kategorycznie sprzeciwia się temu. W takim wypadku sprowadzenie Lucio może się skończyć tak jak Elii. Oczywiście zdanie trenera winno być najważniejsze, ale pewne kompromisy też powinny być. Trzeba wziąć pod uwagę, że B Alves kosztowałby nas ok 10 mln, a Lucio nic. Sprowadzenie Cavaniego też byłoby łatwiejsze gdyby nie zaporowa cena -70mln euro. Podoba mi się, że Conte naciska zarząd na dobrych piłkarzy, ale nie może to być zupełnie bezkompromisowe podejście.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Znajomość sytuacji Juventusu na poziomie przeciętnego milanisty, albo brata zahora. Dokształć się.Juventino99 pisze:bla, bla, bla
WTF???!!! Ano tak, 99 :roll:Juventino99 pisze:Giovinco-Van Persie
Pirlo-Vidal
Chiellini-Barzagli-Lucio
Buffon
Jeśli Conte psioczy na Dżeko, bo w nocy fapie nad Cavanim, to czas na poważną pogawędkę z ludźmi od finansów klubu. Ktoś musi wyjaśnić naszemu treneiro, że 70 mln € = duży pieniądz. Lucio mnie nie obchodzi

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- pablo1503
- Juventino
Nie sądziłem, że mamy tak młodych kibiców. Kolego, czytałeś to, co napisałeś? Caceres na lewej, a Kolarov na ławie; Isla jako trequartista; Lichtsteiner jako prawoskrzydłowy w 4-2-3-1; Lucio w pierwszej 11 :!:Juventino99 pisze:...

for God's sake, mniej patosu!Juventino99 pisze:Tak więc ja trzymam kciuki, aby się Pan Marotta opamiętał, bo zepsuje ten kapitalny i kochany przez nas kolektyw...