Mercato (2012-2014)
- blackadder
- Juventino
Doskonale wiem że chodziło o BRUNO Alvesa, sęk w tym iż obaj mają pochodzenie zarówno portugalskie jak i brazylijskie, mają paszporty obu państw, lecz grają jedynie dla różnych reprezentacji.Dobry Mudżyn pisze:Fail. Chodzilo mu o BRUNO Alvesa ktory jest Portugalczykiem. Chciales wyjsc na cwanego, ale nie tym razemblackadder pisze:gucio_juve pisze:Hmm... Jeśli mamy wybrać z dwójki Alves i Lucio to wolałbym raczej Brazylijczyka.
a dokładniej?
Co do samego Lucio, jakoś nie za bardzo mi odpowiada że przechodzi do nas ktokolwiek z Interu. Będzie ławkowiczem i mam nadzieję że za dużo nie pogra. Transfer może być dobry jedynie z ekonomicznego punktu widzenia, bo liczę jeszcze na jednego klasowego gracza do pierwszej 11.

- pumex
- Juventino
Jak zahaczyliśmy o Bonucciego, to opowiem Wam, co wczoraj słyszałem. Jak co tydzień grałem w piłkę i za bramką czekały dzieci aż skończymy, 10-12 lat każdy. Jeden mówi do drugiego: "dobra, choć poćwiczymy! Ja będę atakował, ty będziesz bronił." Drugi odpowiada: "ok, to ja będę... Bonuccim". Pierwszy: "dobra, a ja Pirlo." Strasznie to było miłe, poważnie. Do niedawna powiedzenie: "ja będę Bonuccim" było równoznaczne z "ja będę leszczem". Teraz jest inaczej. Leo od początku 2012 roku gra co najmniej dobrze, Euro ma świetne. Jeśli tak będzie dalej, to Lucio, Alves czy kto by tam nie był nie powącha murawy wiele razy. I dobrze!stahoo pisze:Ja się jeszcze nie zdziwię, jak Lucio wywalczy sobie pierwszą jedenastkę (no dobra zdziwię się, bo byłoby to kosztem lubianegio przez Conte 'Bonuca' lub lubianego przez kibiców 'Kielona' :f).
Odnośnie Lucio, to... sam nie wiem... pieprzony Interista :doh: Wolałbym Bruno Alvesa, jednak trzeba przyznać, że jeśli któryś z nich miałby okupować ławkę, to chyba lepszym wyborem będzie darmowy Brazol niż Portugalczyk, za którego trzeba by pewnie zapłacić z 10 baniek. Tylko ta pensja.. duża. 2mln rocznie dla 34-latka szykowanego na rezerwę to naprawdę o wiele za dużo
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2012, 10:52 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- annihilator1988
- Juventino
Skoro agent Lucio powiedział, że przyszłość jego klienta wyjaśni się w środę, to można już śmiało mówić o Brazylijczyku jako o IV stoperze "Starej Damy". Zdaje się, że obaj panowie czekają na powrót szefostwa Juve z Kijowa. Obiektywnie patrząc, jest to b. dobry ruch ze strony zarządu. Zaoszczędzone pieniądze posłużą na wykup Kolarova, a wtedy zostaje już tylko kwestia "killera". Kibice interu już teraz mają pianę na ustach, ciekawe co zrobią w razie potwierdzenia przypuszczeń TuttoJuve? Nie dość, że stracą swojego "ulubieńca", na rzecz Giganta z Turynu, to jeszcze zostaną wyprzedzeni w walce o Serba
Pasowałoby im jeszcze Destro #### :rotfl:

- pablo1503
- Juventino
Sam nie wiem co myśleć o tej sprawie z Lucio. Przyszedłby za darmo i byłby rezerwowym, ale co wtedy z Caceresem?! Będzie do odstrzału czy co? Jedno jest pewnie, Lucio nie obniży poziomu naszej obrony.
PS. Leo prezentuje obecnie taką formę, że Chiellini prawdopodobnie przejdzie na lewą stronę i będziemy mieli z głowy szukanie LO.
PS. Leo prezentuje obecnie taką formę, że Chiellini prawdopodobnie przejdzie na lewą stronę i będziemy mieli z głowy szukanie LO.

- Gigi Buffon
- Juventino
Wszyscy pamiętamy jak biedny Lichtsteiner musiał grać co trzy dni po 90 minut w lidze, bo szykowany na jego zastępcę Caceres musiał łatać dziury na środku obrony... Przybycie Lucio spowoduje,że w przypadku kontuzji któregoś z naszych podstawowych środkowych stoperów, zajmie miejsce na środku, a Martin C. będzie mógł być dublerem Litchtsteinera.
Jeśli w środę okaże się,że Lucio jest nasz, to obrona będzie wyglądać naprawdę super.
Caceres i Lichtaeiner jako PO, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Lucio jako ŚO oraz De Ceglie( mam nadzieję,że nie straci formy w przyszłym sezonie) i być może od biedy Isla jako LO.
Rok temu Pirlo to Milanista z krwi i kości, a mimo to go uwielbiamy. Lucio może być drugim takim zawodnikiem. I oby był....
Jeśli w środę okaże się,że Lucio jest nasz, to obrona będzie wyglądać naprawdę super.
Caceres i Lichtaeiner jako PO, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Lucio jako ŚO oraz De Ceglie( mam nadzieję,że nie straci formy w przyszłym sezonie) i być może od biedy Isla jako LO.
Rok temu Pirlo to Milanista z krwi i kości, a mimo to go uwielbiamy. Lucio może być drugim takim zawodnikiem. I oby był....
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Podejrzewam ze to bedzie inaczej. W 3-5-2 Isla na prawej pół-pomocy, Lichsteiner na lawie, a Caceres na lawie asekuruje ewentualnie lewa pół-pomoc, prawą pół-pomoc i srodek obrony.Gigi Buffon pisze:Wszyscy pamiętamy jak biedny Lichtsteiner musiał grać co trzy dni po 90 minut w lidze, bo szykowany na jego zastępcę Caceres musiał łatać dziury na środku obrony... Przybycie Lucio spowoduje,że w przypadku kontuzji któregoś z naszych podstawowych środkowych stoperów, zajmie miejsce na środku, a Martin C. będzie mógł być dublerem Litchtsteinera.
BESTER MANN, BESTEEER !

- Mateuszello
- Juventino
Nasza obrona jest fenomenalnie układana i mając wbrew pozorom tak małą liczbę zawodników możemy pozwolić sobie na różne kombinacje, czy to z 4-3-3, czy z 3-5-2.
nic za niego nie płacimy, więc żadne pieniądze nie pójdą w błoto jakkolwiek krótko by grał,
w razie kłopotów z bardziej cenionymi zawodnikami, nie ma słabego ogniwa w miejscu absencji.
Tylko, żeby ta pensja zamknęła się w mniejszej granicy niż 2mln. Tyle to rok temu zarabiał Bonucci i Lichtsteiner, a jeszcze mniej De Cegliei Barzagli i zapewne Caceres :? . Może ktoś zna info ile wynosiły jego zarobki w interze?
Pirlo to dyrygent w naszej orkiestsze, a rola Lucio moze się ograniczyć do mycia jakąś szmatą(czarno-niebieską) podłogi, tak by cała filharmonia nie odstawała od rangi samego zespołu.
Problem w tym, że przed kontuzją Paolo prezentował taką formę, że obrona specjalnie była tak poukładana, by każdy defensor grający bez zarzutów się nie marnował. Ale mając do dyspozycji kogoś z dwójki: Chiellini/De Ceglie na lewą flankę, Conte nie miał się nad czym zastanawiać i stawiał na Kuczera. Oczywiście wątpliwe jest do jakiego poziomu dostosuje się Paolo od sierpnia, bo może nie zejdzie z tonu, ale równie dobrze może powrócić do grania z poczatku sezonu(choć osobiście wydaję mi się, że sytuacja będzie wyglądać podobnie jak u Bonucciego). Jednak wg mnie rywalizację wygrywa PDC.pablo1503 pisze:Leo prezentuje obecnie taką formę, że Chiellini prawdopodobnie przejdzie na lewą stronę i będziemy mieli z głowy szukanie LO.
Dlatego właśnie ten transfer wygląda znakomicie, ponieważ:Gigi Buffon pisze:Wszyscy pamiętamy jak biedny Lichtsteiner musiał grać co trzy dni po 90 minut w lidze, bo szykowany na jego zastępcę Caceres musiał łatać dziury na środku obrony... Przybycie Lucio spowoduje,że w przypadku kontuzji któregoś z naszych podstawowych środkowych stoperów, zajmie miejsce na środku, a Martin C. będzie mógł być dublerem Litchtsteinera.

Tylko, żeby ta pensja zamknęła się w mniejszej granicy niż 2mln. Tyle to rok temu zarabiał Bonucci i Lichtsteiner, a jeszcze mniej De Cegliei Barzagli i zapewne Caceres :? . Może ktoś zna info ile wynosiły jego zarobki w interze?
Mimo wszystko do interu mam zdecydowanie bardziej negatywny stosunek i nie porównywałbym też tych dwóch korzyści jakie możemy z nich mieć.Gigi Buffon pisze:Rok temu Pirlo to Milanista z krwi i kości, a mimo to go uwielbiamy. Lucio może być drugim takim zawodnikiem. I oby był....
Pirlo to dyrygent w naszej orkiestsze, a rola Lucio moze się ograniczyć do mycia jakąś szmatą(czarno-niebieską) podłogi, tak by cała filharmonia nie odstawała od rangi samego zespołu.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- francois
- Juventino
Lucio za darmo? Szczerze to nie chcę go w Juve. Za darmo to możemy ściągnąć Douglasa
Pomysł z Bruno Alvesem też nie przypadł mi do gustu. Ciekaw jestem, ile miałby zarabiać i ile musielibyśmy za niego zapłacić. Bo np. taki Verthongen jest o krok od Tottenhamu za 12 mln. Koguty nie mają obecnie nawet managera, więc jeszcze nie wszystko byłoby stracone w tej kwestii

Pomysł z Bruno Alvesem też nie przypadł mi do gustu. Ciekaw jestem, ile miałby zarabiać i ile musielibyśmy za niego zapłacić. Bo np. taki Verthongen jest o krok od Tottenhamu za 12 mln. Koguty nie mają obecnie nawet managera, więc jeszcze nie wszystko byłoby stracone w tej kwestii
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- annihilator1988
- Juventino
Ja też nie chcę, ale pomyśl realnie. "Stara Dama" nie zapłaci eurocenta za ten transfer, natomiast kwota, która miała zostać wydana na środkowego defensora, pójdzie na konto MC za Kolarova.francois pisze:Lucio za darmo? Szczerze to nie chcę go w Juve
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Co za słabe porównanie. Relacje z interem są wiele gorsze niż z Milanem, ale Lucio też nie jest ich symbolem jak Pirlo Milanu. Grał u nich tylko trzy sezony. Lucio też nie będzie pierwszym interistą w Juve. Był np Cannavaro, jest Bonucci, który jest nawet wychowankiem interu.Mateuszello pisze:Mimo wszystko do interu mam zdecydowanie bardziej negatywny stosunek i nie porównywałbym też tych dwóch korzyści jakie możemy z nich mieć.Gigi Buffon pisze:Rok temu Pirlo to Milanista z krwi i kości, a mimo to go uwielbiamy. Lucio może być drugim takim zawodnikiem. I oby był....
Wciąż dobry, bardzo doświadczony obrońca, do tego znający Serie A, i to wszystko za darmo, dzięki czemu można zaoszczędzić pieniądze na inną pozycję, np lewą obronę/pomoc, czy atak.
- Gigi Buffon
- Juventino
Mam nadzieję,że to tylko moja histeria i to co się teraz się nie sprawdzi.
Inter.pl donosi,że Lucio zażądał 14 milionów za rozwiązanie kontraktu lub nie płacenie mu tej kwoty,ale w zamian chce swobody przy wyborze nowego klubu. Ta sama strona zatem myśli,że Moratti jednak mu zapłaci, bo nie chce by Juve skorzystało z okazji....
Gianluca Di Marzio mówi,że spotkanie w sprawie nowego kontraktu dla Lucio zakończyło się dla Juve pomyślnie, ale jak wiadomo nieraz walnie jak kulą w płot...
Oby teraz miał rację.
Inter.pl donosi,że Lucio zażądał 14 milionów za rozwiązanie kontraktu lub nie płacenie mu tej kwoty,ale w zamian chce swobody przy wyborze nowego klubu. Ta sama strona zatem myśli,że Moratti jednak mu zapłaci, bo nie chce by Juve skorzystało z okazji....
Gianluca Di Marzio mówi,że spotkanie w sprawie nowego kontraktu dla Lucio zakończyło się dla Juve pomyślnie, ale jak wiadomo nieraz walnie jak kulą w płot...
Oby teraz miał rację.
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Ciągnik_Na_Gąsienicach
- Juventino
Interniści w Juve? Czemu nie, tak jak mowil przedmówca. Gdyby sie rozchodzilo o ich ikonę, jak Stankovic, Cambiasso, czy Javier Zanetti, to jasne ze nie. Ale taki Sneijder? Lucio? Czemu nie 

Bo żeby wyjść to trzeba wejść, a żeby wejść to trzeba wyjść !
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ale kogoś tam poniosła fantazja. 14 milionów za rozwiązanie dwuletniego kontraktu z pensją roczną 3,5 mln euro? 14 milionów zaoszczędził Inter bo oprócz pensji płaciłby drugie tyle podatku ale Lucio nie może chcieć 14 melonów za rozwiązanie kontraktu.Gigi Buffon pisze:Inter.pl donosi,że Lucio zażądał 14 milionów za rozwiązanie kontraktu lub nie płacenie mu tej kwoty,ale w zamian chce swobody przy wyborze nowego klubu.
- zahor
- Juventino
Jeden z nich jest Portugalczykiem (którego przodkowie pochodzą z Brazylii), urodził się w Portugalii, gra w reprezentacji Portugalii, a drugi jest Brazylijczykiem, urodził się w Brazylii i gra w kadrze Brazylii. Naprawdę jak gucio_juve napisał że wolałby Brazylijczyka to nie szło wykoncypować którego z nich ma na myśli?blackadder pisze:Doskonale wiem że chodziło o BRUNO Alvesa, sęk w tym iż obaj mają pochodzenie zarówno portugalskie jak i brazylijskie, mają paszporty obu państw, lecz grają jedynie dla różnych reprezentacji.Dobry Mudżyn pisze:Fail. Chodzilo mu o BRUNO Alvesa ktory jest Portugalczykiem. Chciales wyjsc na cwanego, ale nie tym razemblackadder pisze:
a dokładniej?
Zażyczył sobie w takim razie dokładnie tyle, ile Inter tak czy siak musiałby wydać, czyli dał prosty sygnał - że nie zamierza iść na ugody i rozwiązywać kontraktu, a jeżeli Moratti życzy sobie wypłacić mu z klubowej kasy mniej niż 14 mln, to jedynym na to sposobem jest sprzedanie go tam, gdzie sobie zażyczy, na przykład do Juventusu.Ouh_yeah pisze:Ale kogoś tam poniosła fantazja. 14 milionów za rozwiązanie dwuletniego kontraktu z pensją roczną 3,5 mln euro? 14 milionów zaoszczędził Inter bo oprócz pensji płaciłby drugie tyle podatku ale Lucio nie może chcieć 14 melonów za rozwiązanie kontraktu.Gigi Buffon pisze:Inter.pl donosi,że Lucio zażądał 14 milionów za rozwiązanie kontraktu lub nie płacenie mu tej kwoty,ale w zamian chce swobody przy wyborze nowego klubu.
A co do tematu "Interiści w Juve" to przypominam że za starych, dobrych czasów, które zdają się wracać, Inter specjalizował się w dostarczaniu rywalom dobrych piłkarzy na korzystnych warunkach. Co prawda akurat chyba więcej dostarczył ich do sąsiada zza miedzy, ale Juve też się załapało, chociażby na Cannavaro. Dlatego też nie mam nic przeciwko żeby im podebrać tego czy tamtego gracza na korzystnych dla nas warunkach.
Ostatnio zmieniony 30 czerwca 2012, 16:36 przez zahor, łącznie zmieniany 2 razy.
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
Po pierwsze Lucio już ponoć rozwiązał z nimi kontrakt. Po drugie nie wierzę, że Moratti zapłaciłby taką sumę po to tylko żebyśmy my nie skorzystali. Po to rozwiązuje z nim kontrakt za porozumieniem stron, żeby zaoszczędzić na kontrakcie zawodnika, a więc jaki sens żeby płacił taką ogromną sumę? Co najwyżej jeśli jeszcze jednak tego nie zrobili Moratti może nie rozwiązywać z nim kontraktu i wtedy odrzucać ofertę Juve. Jeśli jest jakiś sposób zablokowania przejścia Lucio do Juve to Moratti z niej skorzysta, ale nie za 14 mln, ani nawet za połowę tej sumy. A z tego co czytam wyżej, Lucio zarabia w interze 3,5 mln, a więc faktycznie dużo, dlatego sądzę, że jednak nie będzie problemu z rozwiązaniem kontraktu ze strony interu.Gigi Buffon pisze:Mam nadzieję,że to tylko moja histeria i to co się teraz się nie sprawdzi.