Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 18:12

Dzeko jest do kupienia za ok 23 mln euro. Marrotta powinien nadać temu transferowi priorytet. W przeciwnieństwie do RVP jest młody,tańszy w utrzymaniu i nie łapie tylu kontuzji. Pazerny i drewniany RVP do €ity,Dzeko do nas i wszyscy będą zadowoleni.

Nie rozumiem dyskusji o tym,że mało napastników do gry na tylu frontach. W ustawieniu 433 na bokach Gio i Pepe oraz Mirek i Giaccherini.Na szpice wystarczy Dzeko oraz Matri. Od biedy może tam zagrać Mirek.Sprzedać Fabio do Malagi a Boriello odesłać do Romy.
Do 352 dwóch wysuniętych Dzeko i Matri oraz cofnięci Mirek i Gio.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 18:22

Bożeee... Jacy niektórzy są delikatni. Szczerość Was zabolała? Z tego co czytałem to nigdzie nie padło słowo "przystanek", a nawet jeśli to co? Każdy kolejny klub dla zawodnika to przystanek w jego karierze i życiu. Że powiedział o tym otwarcie przed podpisaniem kontraktu? No i? Gdyby to zachował dla siebie to byłby dla Was lepszy? :lol: Może wolelibyście usłyszeć to przy pierwszej plotce o zainteresowaniu ze strony RM? Albo po samym transferze do Madrytu? Nie? Lepiej gdyby to powiedział już po zawieszeniu korków na kołku? :lol:

Facet nie wymienił Interu, Milanu czy innego klubu z Serie A. Nie wymienił nawet Liverpoolu, klubu którego nie darzą sympatią włoscy kibice. Wspomniał o Królewskich. I Wy płaczecie, wyzywacie zawodowego piłkarza, który ma 24 lata i nie myśli o spędzeniu 10 lat w Juve. Daremne.

Iaquinta w ostatnim wywiadzie wspomina o przywiązaniu do naszych barw i nas, kibiców. Kochacie go za to? Kochacie go za leczenie się i pobieranie nie małej sumki? Toć to prawdziwy juventino!

Isla jest zawodowcem i będzie zapierniczał za 2, by podnosić swoje umiejętności, odnieść sukces w stolicy Piemontu i zostać wytransferowanym za niezłą sumkę do Hiszpanii. Doprawdy... Koleś jest żałosny.

Obrazek
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 18:41

Sorek21 pisze:W przeciwnieństwie do RVP jest młody,tańszy w utrzymaniu i nie łapie tylu kontuzji. Pazerny i drewniany RVP do €ity,Dzeko do nas i wszyscy będą zadowoleni
Tego, że van Perwoll jest drewniany i łapie dużo kontuzji nie warto komentować. Ale ciekawi mnie dlaczego pazerny? :lol:

meda11, na początku piszesz tak jakby stając po stronie Isli i nie wydaje się, żeby to było ironizowanie ale o co chodzi z ostatnim zdaniem? :think:

van Persie nie przejdzie bo jest za drogi - to jest jasne. Ogólnie, top player tylko w przyp. gdy z jakichś przyczyn poleci po promocyjnej cenie a Wenger zdaje się nie odpuszczać. Wróci Robin z urlopu to się dowiemy na czym stoi.

meda11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 18:46

Mietson - ironia ofkoz. Wymierzona w kierunku płaczków i przeciwników Juventusu jako "przystanku" w karierze XYZ.

Obrazek
Heliogabal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 18:46

Ja tam do Isli żalu nie mam. Jeśli rzeczywiście palnął te słowa w towarzystwie tak gorących lasek to ja mu wybaczam :C

Naprawdę to zobaczcie:

http://terratv.terra.cl/videos/Entreten ... gomita.htm

:D

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 18:53

Mietson pisze:
Sorek21 pisze:W przeciwnieństwie do RVP jest młody,tańszy w utrzymaniu i nie łapie tylu kontuzji. Pazerny i drewniany RVP do €ity,Dzeko do nas i wszyscy będą zadowoleni
Tego, że van Perwoll jest drewniany i łapie dużo kontuzji nie warto komentować. Ale ciekawi mnie dlaczego pazerny? :lol:
Według mnie przymiotnik "drewniany", który jest regularnie używany w internecie w stosunku do napastników, oznacza, iż dany piłkarz jest słaby technicznie, wolny i nieskuteczny. Dlatego nie pojmuję dlaczego ludzie określają w ten sposób Van Persiego, który przecież jest jednym z najlepszych technicznie napastników w PL, a także potrafi strzelać gole. Jeśli ktoś zna inne znaczenie tego słowa, to proszę o wytłumaczenie.

Jestem w stanie się założyć o pół litra, że żaden z trójki Van Persie, Cavani i Suarez do nas nie dołączy.

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 19:18

Szczerze mówiąc, to bardziej od Suareza i Van Persiego, wolałbym właśnie Dźeko. 20 bramek i 10 asyst w jednym sezonie ? To świetny wynik. Dodatkowo grał przecież nie przez cały czas. Cena za Bośniaka też nie jest wygórowana, oczywiście nie jest to ta klasa co Cavani, ale chętnie widziałbym go w Juve. Razem z Vuciniciem stworzyłby ciekawy duet.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 20:42

deszczowy pisze:
mrozzi pisze:
deszczowy pisze: Z całą moją miłością, jaką do Juve żywię: nie, nie jesteśmy równie prestiżowym klubem co "Królewscy".
Tu racji nie masz. Pamiętaj o tym, że w międzyczasie borykaliśmy się z poważnymi problemami i nie mówimy tutaj o potencjale obu zespołów, a o ich historii. Tak - Juventus jest na tym samym poziomie.
Kwestia mocno dyskusyjna. Może i Real zbierał od nas oklep w wielu meczach, ale jeśli chodzi o liczbę zdobytych trofeów są od nas lepsi. Mają lepszy PR, grają w bardziej medialnej lidze, dysponują poważniejszymi środkami i są jednak większym magnesem dla najlepszych piłkarzy świata. Póki co. Ale to temat, którego nie ma co wałkować. W każdym razie mnie się nie chce za bardzo.

Żeby nie było - jestem kibicem Juve i ten klub mam w sercu.
mrozzi pisze:Swoją drogą. Nasz zespół ma szansę stać się jeszcze lepszy niż w 2006 roku. Wówczas także mieliśmy najwięcej swoich reprezentantów w finale i Włosi prezentowali się znakomicie (choć obecnie grają bardziej efektownie). 6 lat temu zatrzymała nas jednak afera korupcyjna, teraz sytuacja wygląda inaczej.
Tu pełna zgoda. Gdybyśmy pozyskali snajpera z absolutnego topu to obstawiam, że zaczęłyby się spekulacje nt. naszych szans na zdobycie LM.

rufi8 pisze: Szczerze powiem, że nie znam tak historii Realu jak Juve, ale sądzę, że oni też miewali słabsze sezony i spektakularne porażki
Oczywiście, że mieli. Tyle, że rany Juve (degradacja, Serie B, słabe ostatnie dwa lata) są o wiele lepiej pamiętane. Real regularnie tłucze się z Barcą o prymat w Primerze. Sam wiesz, jak było z nami ostatnio. To nie jest najlepszy magnes pod słońcem, żeby przyciągnąć kasę i dupecz... i sukcesy ;)
Deszczowy bardzo mądrze prawi. Real to na TĘ chwilę prestiżowo przynajmniej, wyższa półka niż Juve. I przez pryzmat historii, trofeów, piłkarzy, płac. Wszystkiego. Poza tym, to moze jest marzenie Isli. Albo moze nie myslal o tym co mowi, a tak tylko palnal. Boze. Bedziecie go krzyżować albo biczować, JEŚLI odejdzie. A skad wiecie, ze nie przejdzie do nas, zagra 3 lata, i zdobedzie zlota pilke, a w miedzyczasie tak sie w nas nie zakocha, ze nie zostanie na zawsze? Ludziom zdanie sie zmienia. A wy juz chcecie go wypieprzac. I jakby mowil o INTERZE - pol biedy. Milanie -tez niefajnie. Torino - sam bym go wywalał :prochno: Liverpool/angielskie teamy - tez nara...ale REAL? Klub z ktorym nigdy nie mielismy na pienku?

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 20:45

Jak wam się podoba opcja Lucio jako 4-5 stoper?

onliforpipul
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 20:51

Zawidowianin pisze:Jak wam się podoba opcja Lucio jako 4-5 stoper?
To jakiś mało śmieszny żart. Teraz to mógłby iść najwyżej do Guangzhou Evergrande.

Obrazek
Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 20:54

No to sobie Di Marzio, Curva i Tuttosport mocno żartują :)

Podobno 2 lata i ok 2 mln pensji.

onliforpipul
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 20:55

blackadder pisze:
To jakiś mało śmieszny żart. Teraz to mógłby iść najwyżej do Guangzhou Evergrande.
To Cię zaskoczę, bo właśnie czytam na włoskich portalach, że praktycznie pewne są jego przenosiny do Turynu. Rozwiązał kontrakt z interem i jest obecnie zawodnikiem bez klubu. Zaleta - za darmo. Wady - zarobki, wiek, inter... :/

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 czerwca 2012, 20:57

A mi się podoba ten transfer jeżeli dojdzie do skutku. Doświadczony gościu, przyda się w LM i przede wszystkim za darmo.

onliforpipul
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Zawidowianin pisze:No to sobie Di Marzio, Curva i Tuttosport mocno żartują :)

Podobno 2 lata i ok 2 mln pensji.
Curva potwierdza jedynie, ze jestesmy bardzo zainteresowani i CHYBA zlozylismy oferte.

Ale faktycznie, wedlug innych zrodel, transfer jest niemal dopiety.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2012, 20:58 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
D-Rose

Juventino
Juventino

1.000.000-1.500.000 euro rocznie + spalenie na swojej prezentacji szmaty interu = Ma moja aprobate :smile:

Obrazek
Zablokowany