Mercato (2012-2014)
- Sorek21
- Juventino
Dzeko jest do kupienia za ok 23 mln euro. Marrotta powinien nadać temu transferowi priorytet. W przeciwnieństwie do RVP jest młody,tańszy w utrzymaniu i nie łapie tylu kontuzji. Pazerny i drewniany RVP do €ity,Dzeko do nas i wszyscy będą zadowoleni.
Nie rozumiem dyskusji o tym,że mało napastników do gry na tylu frontach. W ustawieniu 433 na bokach Gio i Pepe oraz Mirek i Giaccherini.Na szpice wystarczy Dzeko oraz Matri. Od biedy może tam zagrać Mirek.Sprzedać Fabio do Malagi a Boriello odesłać do Romy.
Do 352 dwóch wysuniętych Dzeko i Matri oraz cofnięci Mirek i Gio.
Nie rozumiem dyskusji o tym,że mało napastników do gry na tylu frontach. W ustawieniu 433 na bokach Gio i Pepe oraz Mirek i Giaccherini.Na szpice wystarczy Dzeko oraz Matri. Od biedy może tam zagrać Mirek.Sprzedać Fabio do Malagi a Boriello odesłać do Romy.
Do 352 dwóch wysuniętych Dzeko i Matri oraz cofnięci Mirek i Gio.
- meda11
- Juventino
Bożeee... Jacy niektórzy są delikatni. Szczerość Was zabolała? Z tego co czytałem to nigdzie nie padło słowo "przystanek", a nawet jeśli to co? Każdy kolejny klub dla zawodnika to przystanek w jego karierze i życiu. Że powiedział o tym otwarcie przed podpisaniem kontraktu? No i? Gdyby to zachował dla siebie to byłby dla Was lepszy? :lol: Może wolelibyście usłyszeć to przy pierwszej plotce o zainteresowaniu ze strony RM? Albo po samym transferze do Madrytu? Nie? Lepiej gdyby to powiedział już po zawieszeniu korków na kołku? :lol:
Facet nie wymienił Interu, Milanu czy innego klubu z Serie A. Nie wymienił nawet Liverpoolu, klubu którego nie darzą sympatią włoscy kibice. Wspomniał o Królewskich. I Wy płaczecie, wyzywacie zawodowego piłkarza, który ma 24 lata i nie myśli o spędzeniu 10 lat w Juve. Daremne.
Iaquinta w ostatnim wywiadzie wspomina o przywiązaniu do naszych barw i nas, kibiców. Kochacie go za to? Kochacie go za leczenie się i pobieranie nie małej sumki? Toć to prawdziwy juventino!
Isla jest zawodowcem i będzie zapierniczał za 2, by podnosić swoje umiejętności, odnieść sukces w stolicy Piemontu i zostać wytransferowanym za niezłą sumkę do Hiszpanii. Doprawdy... Koleś jest żałosny.
Facet nie wymienił Interu, Milanu czy innego klubu z Serie A. Nie wymienił nawet Liverpoolu, klubu którego nie darzą sympatią włoscy kibice. Wspomniał o Królewskich. I Wy płaczecie, wyzywacie zawodowego piłkarza, który ma 24 lata i nie myśli o spędzeniu 10 lat w Juve. Daremne.
Iaquinta w ostatnim wywiadzie wspomina o przywiązaniu do naszych barw i nas, kibiców. Kochacie go za to? Kochacie go za leczenie się i pobieranie nie małej sumki? Toć to prawdziwy juventino!
Isla jest zawodowcem i będzie zapierniczał za 2, by podnosić swoje umiejętności, odnieść sukces w stolicy Piemontu i zostać wytransferowanym za niezłą sumkę do Hiszpanii. Doprawdy... Koleś jest żałosny.
- Pan Mietek
- Juventino
Tego, że van Perwoll jest drewniany i łapie dużo kontuzji nie warto komentować. Ale ciekawi mnie dlaczego pazerny? :lol:Sorek21 pisze:W przeciwnieństwie do RVP jest młody,tańszy w utrzymaniu i nie łapie tylu kontuzji. Pazerny i drewniany RVP do €ity,Dzeko do nas i wszyscy będą zadowoleni
meda11, na początku piszesz tak jakby stając po stronie Isli i nie wydaje się, żeby to było ironizowanie ale o co chodzi z ostatnim zdaniem?

van Persie nie przejdzie bo jest za drogi - to jest jasne. Ogólnie, top player tylko w przyp. gdy z jakichś przyczyn poleci po promocyjnej cenie a Wenger zdaje się nie odpuszczać. Wróci Robin z urlopu to się dowiemy na czym stoi.
- Heliogabal
- Juventino
Ja tam do Isli żalu nie mam. Jeśli rzeczywiście palnął te słowa w towarzystwie tak gorących lasek to ja mu wybaczam :C
Naprawdę to zobaczcie:
http://terratv.terra.cl/videos/Entreten ... gomita.htm

Naprawdę to zobaczcie:
http://terratv.terra.cl/videos/Entreten ... gomita.htm

- ewerthon
- Juventino
Według mnie przymiotnik "drewniany", który jest regularnie używany w internecie w stosunku do napastników, oznacza, iż dany piłkarz jest słaby technicznie, wolny i nieskuteczny. Dlatego nie pojmuję dlaczego ludzie określają w ten sposób Van Persiego, który przecież jest jednym z najlepszych technicznie napastników w PL, a także potrafi strzelać gole. Jeśli ktoś zna inne znaczenie tego słowa, to proszę o wytłumaczenie.Mietson pisze:Tego, że van Perwoll jest drewniany i łapie dużo kontuzji nie warto komentować. Ale ciekawi mnie dlaczego pazerny? :lol:Sorek21 pisze:W przeciwnieństwie do RVP jest młody,tańszy w utrzymaniu i nie łapie tylu kontuzji. Pazerny i drewniany RVP do €ity,Dzeko do nas i wszyscy będą zadowoleni
Jestem w stanie się założyć o pół litra, że żaden z trójki Van Persie, Cavani i Suarez do nas nie dołączy.
- Giovani
- Juventino
Szczerze mówiąc, to bardziej od Suareza i Van Persiego, wolałbym właśnie Dźeko. 20 bramek i 10 asyst w jednym sezonie ? To świetny wynik. Dodatkowo grał przecież nie przez cały czas. Cena za Bośniaka też nie jest wygórowana, oczywiście nie jest to ta klasa co Cavani, ale chętnie widziałbym go w Juve. Razem z Vuciniciem stworzyłby ciekawy duet.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Deszczowy bardzo mądrze prawi. Real to na TĘ chwilę prestiżowo przynajmniej, wyższa półka niż Juve. I przez pryzmat historii, trofeów, piłkarzy, płac. Wszystkiego. Poza tym, to moze jest marzenie Isli. Albo moze nie myslal o tym co mowi, a tak tylko palnal. Boze. Bedziecie go krzyżować albo biczować, JEŚLI odejdzie. A skad wiecie, ze nie przejdzie do nas, zagra 3 lata, i zdobedzie zlota pilke, a w miedzyczasie tak sie w nas nie zakocha, ze nie zostanie na zawsze? Ludziom zdanie sie zmienia. A wy juz chcecie go wypieprzac. I jakby mowil o INTERZE - pol biedy. Milanie -tez niefajnie. Torino - sam bym go wywalałdeszczowy pisze:Kwestia mocno dyskusyjna. Może i Real zbierał od nas oklep w wielu meczach, ale jeśli chodzi o liczbę zdobytych trofeów są od nas lepsi. Mają lepszy PR, grają w bardziej medialnej lidze, dysponują poważniejszymi środkami i są jednak większym magnesem dla najlepszych piłkarzy świata. Póki co. Ale to temat, którego nie ma co wałkować. W każdym razie mnie się nie chce za bardzo.mrozzi pisze:Tu racji nie masz. Pamiętaj o tym, że w międzyczasie borykaliśmy się z poważnymi problemami i nie mówimy tutaj o potencjale obu zespołów, a o ich historii. Tak - Juventus jest na tym samym poziomie.deszczowy pisze: Z całą moją miłością, jaką do Juve żywię: nie, nie jesteśmy równie prestiżowym klubem co "Królewscy".
Żeby nie było - jestem kibicem Juve i ten klub mam w sercu.
Tu pełna zgoda. Gdybyśmy pozyskali snajpera z absolutnego topu to obstawiam, że zaczęłyby się spekulacje nt. naszych szans na zdobycie LM.mrozzi pisze:Swoją drogą. Nasz zespół ma szansę stać się jeszcze lepszy niż w 2006 roku. Wówczas także mieliśmy najwięcej swoich reprezentantów w finale i Włosi prezentowali się znakomicie (choć obecnie grają bardziej efektownie). 6 lat temu zatrzymała nas jednak afera korupcyjna, teraz sytuacja wygląda inaczej.
Oczywiście, że mieli. Tyle, że rany Juve (degradacja, Serie B, słabe ostatnie dwa lata) są o wiele lepiej pamiętane. Real regularnie tłucze się z Barcą o prymat w Primerze. Sam wiesz, jak było z nami ostatnio. To nie jest najlepszy magnes pod słońcem, żeby przyciągnąć kasę i dupecz... i sukcesyrufi8 pisze: Szczerze powiem, że nie znam tak historii Realu jak Juve, ale sądzę, że oni też miewali słabsze sezony i spektakularne porażki

BESTER MANN, BESTEEER !

- Zawidowianin
- Juventino
Jak wam się podoba opcja Lucio jako 4-5 stoper?
onliforpipul
- blackadder
- Juventino
To jakiś mało śmieszny żart. Teraz to mógłby iść najwyżej do Guangzhou Evergrande.Zawidowianin pisze:Jak wam się podoba opcja Lucio jako 4-5 stoper?

- Zawidowianin
- Juventino
No to sobie Di Marzio, Curva i Tuttosport mocno żartują 
Podobno 2 lata i ok 2 mln pensji.

onliforpipul
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
To Cię zaskoczę, bo właśnie czytam na włoskich portalach, że praktycznie pewne są jego przenosiny do Turynu. Rozwiązał kontrakt z interem i jest obecnie zawodnikiem bez klubu. Zaleta - za darmo. Wady - zarobki, wiek, inter...blackadder pisze:To jakiś mało śmieszny żart. Teraz to mógłby iść najwyżej do Guangzhou Evergrande.Zawidowianin pisze:Jak wam się podoba opcja Lucio jako 4-5 stoper?

- Zawidowianin
- Juventino
A mi się podoba ten transfer jeżeli dojdzie do skutku. Doświadczony gościu, przyda się w LM i przede wszystkim za darmo.
onliforpipul
- jakku1
- Juventino
Curva potwierdza jedynie, ze jestesmy bardzo zainteresowani i CHYBA zlozylismy oferte.Zawidowianin pisze:No to sobie Di Marzio, Curva i Tuttosport mocno żartują
Ale faktycznie, wedlug innych zrodel, transfer jest niemal dopiety.
Ostatnio zmieniony 29 czerwca 2012, 20:58 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113