Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 13:58

http://www.seriea.pl/index.php?dzial=ak ... kul=226000

Nie wiem jak dziennikarzom chce się wymyślać takie bzdury. Środek obrony mamy dobrze obstawiony, problemy są tylko na lewej stronie. Atak kuleje, a tu czytamy głupoty o wzmocnieniu za dużą kwotę Hummelsem.

Tego Manolo nie znam, ale za kilka mln mógłby przyjść.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 14:18

Hah, Mandżukić podobno w Bayernie.

http://www.eurofutbol.pl/news/535855-Bi ... -Bayernie/

Dzeko do nas?

Gabbiadni? Poza tym, że wygląda jak anemik jest spoko. Problem w tym, że on jest planem B w stosunku do lepszego Destro.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 14:26

No w obliczu zainteresowania City RVP teoretycznie jest szansa na wyciągnięcie któregoś z ich napastników. Dzeko powinien być naszym celem, choć dziś gazety piszą o Balotellim :lol: Choć jak się nie uda, to brać nawet Adebayora na wypożyczenie.

Obrazek
elpueblo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 14:30

wiem jakie mamy stosunki z Brauwahem, ale ja chciałbym go u nas, ma talent i myślę ze Antos poskromiłby go

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 14:48

alina pisze:Hah, Mandżukić podobno w Bayernie.

http://www.eurofutbol.pl/news/535855-Bi ... -Bayernie/

Dzeko do nas?

Gabbiadni? Poza tym, że wygląda jak anemik jest spoko. Problem w tym, że on jest planem B w stosunku do lepszego Destro.
Jeśli chodzi o piłkarza Atalanty, to chcemy wykupić połowę jego karty, a następnie wypożyczyć go do Bolonii, więc to trochę odmienna sytuacja w porównaniu z Destro, który zostałby włączony do kadry na najbliższy sezon. Co do Dzeko, to wygląda na to, że faktycznie pojawia się szansa na sprowadzenie go do nas. Cavaniego na 99 % nie puści Napoli, Van Persie być może trafi jednak do City, a wtedy Bośniak do nas, ale czy tak faktycznie się stanie ? Trochę to skomplikowane, bo ponoć Persil zapowiedział, że nie odejdzie do żadnego innego angielskiego klubu. Z kolei nie wiadomo co na to Wenger. Równie dobrze może zatrzymać go na siłę w Arsenalu jeszcze przez ten sezon.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 16:33

Jako, że w ostatnim czasie w temacie o mercato panuje susza, postanowiłem wyrazić krótką opinię na temat mercato.
Nie od dziś wiemy, że transfer "top playera" jest bardzo trudny i skomplikowany do zrealizowania, dlatego, jeśli Marottcie nie uda się sprowadzić nam takiego gracza, to mam chociaż nadzieję, że zrekompensuje nam to w inny, może równie dobry sposób.

Wygląda na to, że Conte zamierza w przyszłym sezonie częściej grać 3-5-2. Do tej formacji jak wiemy do pierwszego składu brakuje nam obecnie napastnika i lewej strony pomocy. Jako, że nie widzę specjalnie Kolarova na lewej flance w 3-5-2 to proponuję zastanowić się nad kandydaturą Armero z Udinese. Chłop w tym sezonie śmigał po lewej stronie jak francuskie TGV tam i z powrotem, zaliczając 10 asyst. Dla mnie idealny kandydat na lewą stronę w 3-5-2.
Jeśli chodzi o napastnika to Destro wydaje się dobrym wyborem. Jest młody, zagrał w Sienie bardzo dobry sezon. Lekko ponad 10 milionów za jego kartę powinno wystarczyć. O ile ze Sieną myślę, że nie byłoby problemów z dogadaniem, to Genoa jest bardziej skłonna oddać go Interowi. Zobaczymy jak to się wszystko potoczy, ale jeśli chodzi o młodego, perspektywicznego napastnika to Destro wydaje się bardzo ciekawym kandydatem.

Dodatkowo. Stoper na rezerwę, ale tutaj nie mam kandydata i oczywiście Verratti. Mam nadzieję, że Giuseppe zaklepie go jeszcze w tym okienku i wypożyczy - najlepiej do Pescary. Chłopak ma wielki talent i szkoda byłoby go "stracić", tym bardziej, że on sam kocha Juventus.

Podsumowując: Jeśli nie sprowadzimy gwiazdy do ataku, to mam nadzieję, że chociaż dołączą do nas wyżej wymienieni gracze, by nam to jakoś zrekompensować.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 16:40

blackadder pisze:No w obliczu zainteresowania City RVP teoretycznie jest szansa na wyciągnięcie któregoś z ich napastników. Dzeko powinien być naszym celem, choć dziś gazety piszą o Balotellim :lol: Choć jak się nie uda, to brać nawet Adebayora na wypożyczenie.
Jak z MC to tylko Dzeko. Balotelli w ogóle nie jest brany pod uwagę, nie takiego gracza szukamy i nie jest to kwestia mojej niechęci a tego, że Marotta już zdążył co najmniej raz to zdementować. Podobnie z resztą jak Teveza. Adebayor raczej leci głównie na kasę, a kosmicznego kontraktu w Juve nie dostanie, niby Dzeko też sporo zarabia, ale myślę że z nim łatwiej się dogadać, to jego zafascynowanie Serie A i w ogóle :)

Nie powiem ma ten MC w czym wybierać w ataku, jest jeszcze Aguero, ale on wiadomo, nierealny.
Dante93 pisze:
Marian. pisze:Dodatkowo. Stoper na rezerwę, ale tutaj nie mam kandydata
Alves?
Albo Bocchetti, pytanie jaka byłaby cena Włocha.
Ostatnio zmieniony 27 czerwca 2012, 16:44 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 16:42

Marian. pisze:proponuję zastanowić się nad kandydaturą Armero z Udinese. Chłop w tym sezonie śmigał po lewej stronie jak francuskie TGV tam i z powrotem, zaliczając 10 asyst. Dla mnie idealny kandydat na lewą stronę w 3-5-2.
Zgodze sie, Armero idealnie pasuje do naszego ustawienia, tylko jest jeden malutki problem. Udine już praktycznie nam prawie połowe swojej pomocy rozdało (Isla, Asamoah) i baaardzo wątpliwym jest, zeby pozbywali sie jeszcze kolejnych kluczowych graczy. Dlatego bardziej upierałbym sie przy kandydaturze Balzarettiego. Cena dużo niższa, a umiejętności również niezłe.
Mariano. pisze: to Genoa jest bardziej skłonna oddać go Interowi. Zobaczymy jak to się wszystko potoczy, ale jeśli chodzi o młodego, perspektywicznego napastnika to Destro wydaje się bardzo ciekawym kandydatem.
Nie można zapominać, że Genoa posiada 50% karty Ciro I. Mysle, że skoro już tak bardzo sie upieramy, że inni młodzi są lepsi od naszych młodych, to uczciwą wymianą byłaby wymiana połówki Ciro na połówke Matti.
Alves?
Marian. pisze:Podsumowując: Jeśli nie sprowadzimy gwiazdy do ataku, to mam nadzieję, że chociaż dołączą do nas wyżej wymienieni gracze, by nam to jakoś zrekompensować.
Wg mnie to może być za mało. Jednak Destro jest obecnie żadnym gwarantem poziomu w ataku.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 23:54

Po dzisiejszym meczu nie mam wątpliwości - Bruno Alves :) chętnie Go powitam w naszych szeregach. Nie popełnił praktycznie żadnego błędu. Silny w powietrzu, dobrze się zastawia, jest całkiem sprawny i spokojnie wytrzymał 120 minut. O karnym nie ma co gadać, bo środkowy obrońca nie jest od tego. Naprawdę rozegrał świetny turniej. Brać Go !

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2012, 00:00

@D@$ pisze:
Dante93 pisze:
Alves?
Albo Bocchetti, pytanie jaka byłaby cena Włocha.
Naprawdę wolałbyś jakiegoś poczłapowatego Bochettiego od Alvesa? :shock: Weź powiedz, że robisz sobie jaja, bo nie wierzę w coś takiego.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2012, 00:17

no niby tak tylko w tym momencie to byłby 4/5 środkowym obrońcą. Pierwsza trójka jest nie do wyjęcia. Ciekawe czy on by się z tym pogodził.

Dobry Mudżyn

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2012, 00:20

bramek pisze:no niby tak tylko w tym momencie to byłby 4/5 środkowym obrońcą. Pierwsza trójka jest nie do wyjęcia. Ciekawe czy on by się z tym pogodził.
4 srodkowy, dla druzyny grajacej trzema, na 3 frontach? Mysle ze zarowno Bonuc, bo pewnie z Bonuccim stosowalby rotacje, i Bruno byliby zadowoleni. A dochodza do tego (tfu tfu) kontuzje, i nieuniknione kartki. Caceres bylby 5tym. A 6tym jakis swiezak z primki.

BESTER MANN, BESTEEER !

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2012, 01:00

deszczowy pisze:Naprawdę wolałbyś jakiegoś poczłapowatego Bochettiego od Alvesa? :shock: Weź powiedz, że robisz sobie jaja, bo nie wierzę w coś takiego.
Ja tylko dorzuciłem alternatywę, z resztą niewykluczone, że Włoch by się łatwiej wkomponował. Poza tym Alves nie umie strzelać karnych :whistle:
No i jest też kwestia ceny, ale w sumie nie wiem który tańszy.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2012, 01:01

3-5-2 ,4-3-3 , ew jeszcze 4-3-1-2

W cale nie jest powiedziane że będziemy grali każdy mecz w formacji 3-5-2

PlanetJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 28 czerwca 2012, 11:05

Jaką mega plote wymyslili we Wloszech. Borussia byłaby gotowa odstapic Hummelsa za.. Matriego. Gdyż nie sa pewni czy uda im sie zachowac Lewego... :) Dość tak.. Oprócz tego dwóch młodych ma przybyć na początku lipca, długo wyczekiwany Pogda i Leo- młody napastnik Cruziero.

A z tym Ramirezem to według mnie ściema.. Guild był widziany z kimś z obozu Bologny i już my się o niego staramy, a tak naprawdę już od dłuższego czasu było mówione, że Motta i Pasquato mogą tam trafić.. ZObaczymy. Lipiec coraz bliżej :wink:

Zablokowany