Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 20:30

stahoo pisze: Gdyby GrandeMarotta go wyciągnął z City za 10-12 mln € byłby większym bogiem niz jest obecnie.
Tsaa wkleił by sie gdzieś między Zeusa a Posejdona :smile: No ale raczej mu to nie grozi, coś ostatnio cisza o Kolarovie. Zresztą z ekonomicznego punktu widzenia to raczej średnia opcja, bo chlopak pewnie już przywykł do ogromnej kasy w $ity.

Wiadomo coś o Verattim? Po tym rzekomym zdjęciu go z listy transferowej (czy tam zwał jak zwał) temat przycichł. :think:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 20:49

Dante93 pisze: Wiadomo coś o Verattim? Po tym rzekomym zdjęciu go z listy transferowej (czy tam zwał jak zwał) temat przycichł. :think:
Zawodnika zdjęto z listy transferowej i upadł temat jego przejścia do innego klubu. Seems legit, co? :smile:

Jakku, jako że po włosku jestem niegramotny - możesz nadstawić uch na wiadome źródła i powiedzieć, czy z tym Kolarovem coś jest na rzeczy?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 20:58

No właśnie, z tego co czytam, to interiści wiedzą na temat Kolarova w Juve więcej niż my, bo ciągle płaczą, że im go podkupimy :prochno:

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 21:05

@D@$ pisze:
alina pisze:wolał zwieńczyć karierę grą w LM, wygrać scudetto i dostawać większe przelewy, niż się błąkać gdzieś w środku tabeli. Dlaczego Balza miałby grzać? PDC go posadzi?
Dopiero co pisałeś, że De Ceglie wbije się przebojem do kadry :whistle:
Mogę się założyć, że zadebiutuje zaraz po Euro. Przecież jeszcze wypadł Criscito.
@D@$ pisze:Nie wiem, mi już jakis czas temu Balza zaimponowął, dokładnie to w meczu Juve-Palermo za Del Neriego (1:3 w Turynie) i w sumie jak już to należało go brac jakiś co najmniej rok temu. Nie wiem czy nie z późno jest, bo koleś ma 30 na karku, niby to we Włoszech nie taki problem...
Chodzi o to, że ma rok do końca kontraktu. Rok do końca + zawodnik chce odejść = tani i łatwy transfer.
@D@$ pisze:Beltrame to jakiś nasz? :think:
Ehh...Wszyscy kojarzą gwiazdki z zagranicy, Włochów to już nie. Beltrame, Schiavone, Padovan... Świetni są, a ludzie gadają tylko o Buoyu czy Gabrielu.

E:
@D@$ pisze:
alina pisze:Mogę się założyć, że zadebiutuje zaraz po Euro. Przecież jeszcze wypadł Criscito.
Niewykluczone, może nawet będzie mocnym punktem w Brazylii czy na kolejnym euro, w końcu w 2004 też pewnie nikt by nie pomyślał, że Grosso zostanie za dwa lata bohaterem MŚ. Mi jednak chodziło o to, że raz piszesz, o de Ceglie jako talencie, a potem w tonie: "co, Balzaretti z jakims De Ceglie ma przegrać"?
Odpisywałem na posta, w którym zakładano, że Balza będzie grzał. Co mnie zdziwiło, przecież nie tak dawno PDC był szrotem. Nie napisałem o PDC jako talencie, ja pisałem o nim raczej jako o ukształtowanym, solidnym piłkarzu - chętnie przyglądałbym się tej rywalizacji. Kiedyś były dylematy typu 'Motta czy Sorensen', teraz 'PDC czy Balza". Pięknie.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2012, 21:59 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 21:05

Kolarov, na ile go z Lazio pamiętam, nie jest typem biegacza, nie wiem, czy dałby radę w 3-5-2.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 21:25

alina pisze:Mogę się założyć, że zadebiutuje zaraz po Euro. Przecież jeszcze wypadł Criscito.
Niewykluczone, może nawet będzie mocnym punktem w Brazylii czy na kolejnym euro, w końcu w 2004 też pewnie nikt by nie pomyślał, że Grosso zostanie za dwa lata bohaterem MŚ. Mi jednak chodziło o to, że raz piszesz, o de Ceglie jako talencie, a potem w tonie: "co, Balzaretti z jakims De Ceglie ma przegrać"?
alina pisze:Ehh...Wszyscy kojarzą gwiazdki z zagranicy, Włochów to już nie. Beltrame, Schiavone, Padovan... Świetni są, a ludzie gadają tylko o Buoyu czy Gabrielu.
No a skąd mam znać, Primkę rzadko oglądam, jak któryś zostanie pwołany na Coppa Italia to skojarzę (lub jak za Del Neriego w LE, kilku "lokatych" tam było, choć mam nadzieję, że o LE zapomnimy na długie lata). Ale takiego Verattiego już się kojarzy a Włoch :D tyle że (jeszcze?) nie u nas.
Łukasz pisze:Kolarov, na ile go z Lazio pamiętam, nie jest typem biegacza, nie wiem, czy dałby radę w 3-5-2.
Cholera wie, Lichtsteiner też wydawał się dobrym ruchem do 3-5-2 przy swoich ofensywnych zapędach, a jednak gra tam słabiej niż w 4-3-3.
Swoją drogą możey mieć boki obrony rodem z Lazio sprzed 3-4 lat.

Tharp

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 21:44

deszczowy pisze:
Dante93 pisze: Wiadomo coś o Verattim? Po tym rzekomym zdjęciu go z listy transferowej (czy tam zwał jak zwał) temat przycichł. :think:
Zawodnika zdjęto z listy transferowej i upadł temat jego przejścia do innego klubu. Seems legit, co? :smile:
na liscie transferowej nie byl nigdy, oni go 'zdjeli' z rynku transferowego, tzn. w teorii jest nie do ruszenia. Na liste transferowa 'wpisuje sie' zawodnikow 'po promocji', tak jak u nas np. Krasic, Elia, Melo czy Iaquinta...

Donnie

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 22:31

@D@$ pisze:
Łukasz pisze:Kolarov, na ile go z Lazio pamiętam, nie jest typem biegacza, nie wiem, czy dałby radę w 3-5-2.
Cholera wie, Lichtsteiner też wydawał się dobrym ruchem do 3-5-2 przy swoich ofensywnych zapędach, a jednak gra tam słabiej niż w 4-3-3.
Swoją drogą możey mieć boki obrony rodem z Lazio sprzed 3-4 lat.
Nie, akurat Stefan nigdy mi się nie nadawał do 3:5:2. To jest gość idealny do sytuacji, gdy ma pójść na obieg. Natomiast samotnie na skrzydło już się nie nadaje, nie czuje się z piłką przy nodze tak dobrze.

Kolarov bardziej mi pasuje do tego systemu.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 22:35

No Tharp ujął to w tych słowach o jakie mi chodziło, więc sie Deszczu nie czepiaj :smile: Ciekawi mnie co było powodem takiego zachowania Pescary :think: Przez dłuższy czas mocno dyskutuje sie o transferze Marco do Juve, obie strony (tzn i zawodnik i Juve) dają do zrozumienia, że to bardzo realne i obie bardzo chętnie tak rozwiążą sprawe, negocjacje trwają w najlepsze już wydaje sie, ze brakuje tylko podpisów i nagle..ni z tego ni z owego Beniaminek wylatuje z czymś takim (tj zdjęciem zawodnika z rynku). Strange?

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 23:02

@Dante93, Pescara się zaczęła ślinić do Napoli i ich oferty 10 mln + połówka kogośtam, więc nas olali. Za to Veratti, na szczęście, chce tylko do Juve :)

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 czerwca 2012, 23:26

Co do tego El Kaddouriego. Mam nadzieję, że jest z nami wiązany tylko z powodu jego chęci gry w naszym klubie, a my specjalnie się nim nie interesujemy. Patrząc na jego przydatność to jedyne co nie pozwala go od razu skreślić to wiek(22 lata w sierpniu). Domyślam się, że miał udany sezonł(rok wcześniej na pewno nie miał okazji się pokazać w Serie A), ale może się okazać, że nie będzie rokował. Opcja podzielenia się nim z Parmą? Nie wiem czy warto już teraz pompować w niego jakiekolwiek pieniądze. Może warto by jeszcze poobserwować jego poczynania w przyszłym sezonie.

Mam nadzieję, że Melo(wszystkiego najlpeszegoObrazek :D ) ostatecznie pójdzie za 13mln do Turków, którzy w razie niewykorzystania swojego pierwszeństwa wykupu za podaną kwotę mają sporą konkurencję w postaci Spartaku i Bayernu. Akurat nie oglądałem spotkań wariata w Galatasarayu, ale pamiętam, że na jesień można było przeczytać - chociażby tu - o jego świetnej grze. Na wiosnę zwolnił?

Co z Lealim? Z dwójką z Udine pozostały jakieś kwestie biurokratyczne, przez które oficjalnych wieści możemy doczekać w lipcu, ale po badaniach Nicoli nic nie było wyjaśniane. Chyba, że mnie coś ominęło... :whistle:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 11:21

Ponoć wczoraj odbyło się spotkanie w sprawie tego całego Gabbadiniego. Ktoś wie o nim coś więcej, niż Google i transfermakt?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 11:54

Ja wiem tyle że to ponoć wielki talent - tyle że jakoś nic ponad to mi sie o oczy ni obiło.
Widziałem go może ze 2 razy jak wchodził w końcówkach w Atalancie ale szczerze to szału ni ma i imo Destro > Manolo.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Tharp

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 12:29

deszczowy pisze:Ponoć wczoraj odbyło się spotkanie w sprawie tego całego Gabbadiniego. Ktoś wie o nim coś więcej, niż Google i transfermakt?
na jakims zagranicznym forum, jakis oszolom go nazwal 'nowym, wloskim zlatanem' XD
zrodla nie podbam, bo to bylo jakies pol roku temu

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 27 czerwca 2012, 13:47

deszczowy pisze:Ponoć wczoraj odbyło się spotkanie w sprawie tego całego Gabbadiniego. Ktoś wie o nim coś więcej, niż Google i transfermakt?
Byłbym bardzo zadowolony z takiego transferu, bo grajek młody, zdolny i z całkiem niezłą statystyką meczów w reprezentacji. Choć na nowego Zlatana bym się raczej nie nastawiał. Drugiego piłkarza o takiej charakterystyce jeszcze długo nie będzie - prędzej ktoś wykreuje nowego Ronaldo czy Messiego.

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Zablokowany