Mercato (2012-2014)
- Bartek(Juventino)
- Qualità Juventino
13 mln za Quagliarelle to bardzo dobra oferta, ale uważam, że jest lepszy od Matriego. Dlatego wolałbym sprzedać tego drugiego, za podobne pieniądze. Sęk w tym, że mając (jeśli to prawda) w ręku ofertę kupna Quagliarelli ma się gwarancję 13 mln, a nie wiadomo, czy ktoś zgłosi się po Matriego i da podobne pieniądze. Kombinując można zostać w składzie z jednym i drugim. Powinniśmy sprowadzić jakąś lepszą 9 i jednego młodego (jak było zapowiadane) i wtedy Matri lub Q powinien odejść.
- Mate.G
- Juventino
Jak dla mnie Matri i Fabio.Q mogą odejść...
Dzeko lub inna "9" oraz Immobile...
Czemu my nie stawiamy na młodych ? ...
@down
No tak o co było dwa trzy lata temu?
Immobile raz zadebiutował w Juve ? (o ile dobrze pamiętam) Giovinco siedział na ławie kiedy Amauri zaczynał poprawiać fryzurę.
Jasne teraz jest troszkę inaczej odmładzamy drużynę. Bardzo się cieszę z tego powodu.
Jeśli sprzedalibyśmy naszych napastników. Ściągnięcie Immobile było by dobrym ruchem. Ogrywał by się przez ostatnie 15 minut. Na najwyższym poziomie... Np taki Chamberlain (3 lata młodszy) grał w Arsenalu 558 minut w tym sezonie.
Myślę, że to jest czas dla takiego Immobile teraz lub za rok.
Nie musimy kupować napastnika za 70mln. Trzeba zrobić tak aby inni marzyli o naszych wychowankach, a skoro Estigarribia dostaje szanse to czemu nie może dostać jej Immobile...
Wszystko zależy od Conte, który zaliczył świetny sezon.
24 lata...
Messi jak miał 23 zdobył złotą piłkę a w 2006 został do niej nominowany...
Dzeko lub inna "9" oraz Immobile...
Czemu my nie stawiamy na młodych ? ...
@down
No tak o co było dwa trzy lata temu?
Immobile raz zadebiutował w Juve ? (o ile dobrze pamiętam) Giovinco siedział na ławie kiedy Amauri zaczynał poprawiać fryzurę.
Jasne teraz jest troszkę inaczej odmładzamy drużynę. Bardzo się cieszę z tego powodu.
Jeśli sprzedalibyśmy naszych napastników. Ściągnięcie Immobile było by dobrym ruchem. Ogrywał by się przez ostatnie 15 minut. Na najwyższym poziomie... Np taki Chamberlain (3 lata młodszy) grał w Arsenalu 558 minut w tym sezonie.
Myślę, że to jest czas dla takiego Immobile teraz lub za rok.
Nie musimy kupować napastnika za 70mln. Trzeba zrobić tak aby inni marzyli o naszych wychowankach, a skoro Estigarribia dostaje szanse to czemu nie może dostać jej Immobile...
Wszystko zależy od Conte, który zaliczył świetny sezon.
24 lata...
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2012, 13:29 przez Mate.G, łącznie zmieniany 4 razy.
- deszczowy
- Juventino
Isla ma 24 lata. Asamoah tyle samo (ale z nimi nigdy nie wiadomo w sumie, a on wygląda na dojrzałą śliwkę). Gio - 25. Poza tym zainteresowanie Verrattim, Pogbą, Lealim. Dlatego sądzę, ze trochę przegiąłeś pałę. 17-latkowie nie wygrają nam LM.Mate.G pisze: Czemu my nie stawiamy na młodych ? ...
30 na karku - być może ostatni kontrakt w życiu. Ja tam bym wolał zwieńczyć karierę grą w LM, wygrać scudetto i dostawać większe przelewy, niż się błąkać gdzieś w środku tabeli. Dlaczego Balza miałby grzać? PDC go posadzi?zoff pisze:Co do Balzy. Zawsze bardzo entuzjastycznie podchodziłem do jego osoby. Moim zdaniem sprzedany został zbyt łatwo, bo po 2007 roku dopiero w tym sezonie dostaliśmy skrajnego obrońcę na poziomie. Balza swoje latka już ma. Myślę, że sam zawodnik woli grać w pierwszym składzie zespołu trochę słabszego niż być drugim wyborem w klubie pokroju Juventusu.
Mate.G pisze: Czemu my nie stawiamy na młodych ? ...

_______
E: Plota dnia: Padoin, Motta i Beltrame do Parmy. W najbliższych dniach spotkanie Parma-Juve. <Curva>
- kosciu88
- Juventino
Jesli Napoli zada za Cavaniego 70mln to musimy o nim zapomniec. W takiej sytuacji sprzedajmy Fabio za te 13mln, pogońmy komus Melo za 10/12mln i bierzmy Dzeko. Obecnie to chyba jedna z najbardziej realny opcji i do tego chyba nie najdrozsza.
"Juve to wiara, którą noszę w sobie. Współczuję tym, którzy kibicują innym barwom, ponieważ wybrali cierpienie." - Giampiero Boniperti
- blackadder
- Juventino
No i tu trzeba mieć pretensje do Marotty że nie wpadł na pomysł prowadzenia polityki transferowej pod kątem ściągania najlepszych zawodników w historii futbolu...Mate.G pisze: 24 lata...

- SKAr7
- Juventino
A to imo ciekawy temat na dyskusję. Bo moim zdaniem, na dziś dzień PDC jest zawodnikiem lepszym w obronie, ale nie dającym tyle co Balza w ataku.alina pisze: Dlaczego Balza miałby grzać? PDC go posadzi?
A Conte do tego ciekawie podchodzi. Z jednej strony preferuje styl naskakiwania na przeciwnika, narzucania swojego stylu gry i kontroli wydarzeń na boisku- a z drugiej mając do wyboru zawodników o podobnych umiejętnościach sumarycznie- niemal zawsze wybiera tego, który jest nieco lepszy w obronie(ulepszający monolit z tyłu), niż w ataku(dokładający większą cegiełkę do rozegrania piłki i utrzymania się przy niej, co wydaje się logiczniejszym, katalońskim rozwiązaniem). Posadzenie na ławie Krasicia, Elii, stosunek minut Padoin vs Marrone mi to sugeruje.
Chętnie przywitałbym z powrotem Rico, ale nie powiedziałbym, że wygra rywalizację z Ashtonem. Raczej ich stosunek byłby pewnie jak Licht/Caceres w drugiej części sezonu.
Z Dżeko jest moim zdaniem jeden problem- mam wrażenie, że cały pomysł z Bośniakiem to od początku do końca konik Beppe, starał się o niego odkąd tylko przyszedł do Turynu i właściwie nie wiadomo jak na tego zawodnika zapatruje się Conte. Ja jestem za Edinem niemal tak bardzo jak za Edinsonem, ale tu widzę pewien problem.
Bo szczerzę wolę, żeby Antonio wyskoczył mi z jakimś kompletnym no namem z trzeciej ligi brazylijskiej, za 15 milionów Euro, który będzie pomysłem Conte, na którego ma pomysł i który wykona taki skok jakościowy jak Giacch, niż ściągać top playera, który będzie topkiem z imienia, nazwiska, renomy i osiągów, ale który skończy jak Elia albo Krasić. Oczywiście- nie wierzę, że tak mogłoby się stać, Tonio i Beppe dogadują się ze sobą. Tylko to taki tam argument, że nawet Dżeko po przecenie może nie być super rozwiązaniem.
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2012, 14:08 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ivory
- Juventino
Kupiec trafił nam się niebywały, aspirująca do czegoś więcej hiszpańska Malaga.
Różnica między Q/Matrim a Boriello jest nieznaczna, poza naszymi sympatiami i stwierdzeniami, że Q to dobry technik, a Boriello to drewno.
Ale jakby spojrzeć z ekonomicznego punktu widzenia to jest ostatni moment, żeby zarobić na Fabio. Za pół roku zawodnik skończy 30 lat. Matri jest od niego 2 lata młodszy. Nic tylko sprzedawać i zbierać fundusze na zawodników młodszej generacji i bardziej perspektywicznych dla klubu.
Kiedyś Real Madryt zgłaszał się do nas po Amauriego, a przecież wiemy co było pół roku później.
Różnica między Q/Matrim a Boriello jest nieznaczna, poza naszymi sympatiami i stwierdzeniami, że Q to dobry technik, a Boriello to drewno.
Ale jakby spojrzeć z ekonomicznego punktu widzenia to jest ostatni moment, żeby zarobić na Fabio. Za pół roku zawodnik skończy 30 lat. Matri jest od niego 2 lata młodszy. Nic tylko sprzedawać i zbierać fundusze na zawodników młodszej generacji i bardziej perspektywicznych dla klubu.
Kiedyś Real Madryt zgłaszał się do nas po Amauriego, a przecież wiemy co było pół roku później.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Możesz też przekazać, że interesujemy się podobno Pazzinim, któremu M&B chcą podziękować za współpracę. Będzie jeszcze większa panika wśród czarno-niebieskich.MarcineR pisze:Podobno oferujecie 12mln € za Ranocchię.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- Mate.G
- Juventino
Można spróbować chociaż rozwijać swoje perełki i dawać im szanse tak jak to robi Arsenal czy Barcelona...blackadder pisze: No i tu trzeba mieć pretensje do Marotty że nie wpadł na pomysł prowadzenia polityki transferowej pod kątem ściągania najlepszych zawodników w historii futbolu...
Nie chodzi mi o kupowanie młodych zawodników, tylko dawanie szansy naszym młodym obiecującym piłkarzom.
ju noł

@down.
Dążę do tego, że może warto ściągnąć Immobile a nie kupować Destro (do którego nie mam zaufania)
Ostatnio zmieniony 26 czerwca 2012, 15:18 przez Mate.G, łącznie zmieniany 1 raz.
1. Tydzień temu Juve przedłużyło z Genoą współwłasność Immobile --> w tym sezonie nie wróci.Mate.G pisze:Dążę do tego, że może warto ściągnąć Immobile a nie kupować Destro (do którego nie mam zaufania)
2. Destro jest 10 razy lepszy.
EOT.