Mercato (2012-2014)
- Argonessar
- Juventino
Jak nie wypaliło by z Kolarovem, to Balzaretti byłby mile widziany w Turynie przeze mnie. Ale Palermo chce przedłużyć znim kontrakt do 2015 roku. Zobaczymy co z tego wyjdzie. 

- gucio_juve
- Juventino
W zeszłym sezonie nie oglądałem zbyt często Palermo, ale z tego co widzę na Mistrzostwach Europy to niezbyt mi się on podoba. Akurat wczoraj w meczu z Anglią on i Abate to były według mnie najsłabsze punkty Squadra Azzurra. Na plus tylko to, że nie popełnili żadnej gafy z tyłu. Jego transfer do Violi przeszedł bez większego echa, taki typowy średnio obrońca, Kolarov w formie to byłoby coś...
Z innej beczki, ale też zawodnik Palermo - Matias Silvestre. Przeczytałem ciekawą wypowiedź jakiegoś tam prezydenta z Sycylii, że gość jest środkowym obrońcą i ustępuje umiejętnościami tylko Tiago Silive z Milanu...Jest jakiś baczny obserwator US i mógłby coś o tym powiedzieć? (mam jednak ważenie, że ten dyrektor za długo przebywał z Zamparinim).
Z innej beczki, ale też zawodnik Palermo - Matias Silvestre. Przeczytałem ciekawą wypowiedź jakiegoś tam prezydenta z Sycylii, że gość jest środkowym obrońcą i ustępuje umiejętnościami tylko Tiago Silive z Milanu...Jest jakiś baczny obserwator US i mógłby coś o tym powiedzieć? (mam jednak ważenie, że ten dyrektor za długo przebywał z Zamparinim).
- Łukasz
- Juventino
wczoraj był akurat moim zdaniem jednym z najlepszych na placu
Sprawa się tu nie rozbija o to, czy Juve może go mieć, czy Palermo się zgodzi, etc. Jeżeli Juve by go chciało to w tydzień jest nasz - bułka z masłem. Ale podobno nam go oferowano i olaliśmy sprawę...Argonessar pisze:Jak nie wypaliło by z Kolarovem, to Balzaretti byłby mile widziany w Turynie przeze mnie. Ale Palermo chce przedłużyć znim kontrakt do 2015 roku. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
- @Maras@
- Juventino
Jako alternatywa dla Kolarova czemu nie. Mimo wszystko Serba stawiałbym jako główny cel. Ciekawe też ile niby Balzaretti miałby kosztowaćalina pisze:Na Tutto są jakieś nieśmiałe newsy z Balzarettim. Jak dla mnie to niezły pomysł - możnaby go wyciągnąć za jakieś grosze (rok do końca kontraktu). Doświadczony, solidny ligowiec - chyba lepsza opcja niż Peluso.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Co ciekawe, potwierdza to Zamparini a Branca twierdzi, że jeszcze nic nie jest tak naprawdę ustalone. Taki odwrotny bieg wydarzeń do powszechnych plotek transferowychwankej pisze:Ten Silvestre, o którym napisał gucio_juve jest ponoć bardzo blisko interu za ok. 8-10 mln euro. Potwierdza to Zamparini.

- Dobry Mudżyn
- Juventino
pablo1503 pisze:Sfera marzeń on.
18mln + Krasić = Suarez
Melo + Elia + Matri/Quagliarella ~ 25mln + X mln = Dżeko, tudzież inna topowa '9'
Sfera marzeń off.

Suarez + topowa 9 = prędzej wąsate Janusze, banda nieogarnietych politykierow i ekologow zgodza sie w Polsce na reaktor atomowy, niz obydwa te cele zostana spelnione. Mysle ze mozemy sobie pozwolic na jedno nazwisko z absolutnego topu. A Suarez w takie sie wlicza.
SORRY BRO !
BESTER MANN, BESTEEER !

- mateusz6
- Juventino
Kurcze przypomniałem sobie o tym, że kontrakty jeszcze mają Vincenzo ''jak przyjdzie porządna óferta to się połamię'' Iaquinta i Jorge ''jestem za słaby na Cesenę'' Martinez.
Skoro Pescara nie chce teraz to za rok też jest mercato. Pirlo jest co raz starszy i będzie grał co raz mniej. W sezonie 2013/2014 Verratti być może grałby już podobną ilość minut co maestro.
PS. Ciekawe czy Pirlo załapie się na podium jeśli chodzi o Złotą Piłkę.
Skoro Pescara nie chce teraz to za rok też jest mercato. Pirlo jest co raz starszy i będzie grał co raz mniej. W sezonie 2013/2014 Verratti być może grałby już podobną ilość minut co maestro.
PS. Ciekawe czy Pirlo załapie się na podium jeśli chodzi o Złotą Piłkę.
Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
- Dolce Vita
- Juventino
Tia, znając życie to znów Krystyna Ronaldowa i paczka z Barcelony będzie okupować czołowe miejsca :roll: Pirlo jest za mało trendy.mateusz6 pisze: PS. Ciekawe czy Pirlo załapie się na podium jeśli chodzi o Złotą Piłkę.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Może nie taki marzenia. Ciekawe ile jest prawdy w tych 13 mln € od Malagi za Fabio. Myślę, że nikt więcej nie da nam za takiego napastnika.pablo1503 pisze:Sfera marzeń on.
18mln + Krasić = Suarez
Melo + Elia + Matri/Quagliarella ~ 25mln + X mln = Dżeko, tudzież inna topowa '9'
Sfera marzeń off.
Co do Balzy. Zawsze bardzo entuzjastycznie podchodziłem do jego osoby. Moim zdaniem sprzedany został zbyt łatwo, bo po 2007 roku dopiero w tym sezonie dostaliśmy skrajnego obrońcę na poziomie. Balza swoje latka już ma. Myślę, że sam zawodnik woli grać w pierwszym składzie zespołu trochę słabszego niż być drugim wyborem w klubie pokroju Juventusu.
Co do złotej piłki. Po 2010 roku już nic mnie nie zdziwi. To był piłkarsko bardzo ciekawy rok. Finał LM Inter - Bayern, Finał MŚ Hiszpania - Holandia. Multum zawodników, którzy w sumie zagrali w obu finałach. Typowałem osobiście na podium Robbena, Sneijdera, Xaviego, Iniestę. A wygrywa Messi, który dostał baty w ćwierćfinale 4-0 :lol:
- blackadder
- Juventino
13 milionów za Fabio Q to świetna okazja, nie można jej przepuścić. On nie będzie już podstawowym zawodnikiem, a te pieniądze można nieźle zainwestować.
Alves byłby dobrym rezerwowym, a transfer byłby o tyle dobry że pewnie pozbylibyśmy się Pepe, którego jakoś nie za bardzo darzę sympatią. W podstawowym składzie i tak pewnie będziemy widzieć Bonucciego, bo muszę przyznać że chłopak zrobił spore postępy od początku sezonu.
Alves byłby dobrym rezerwowym, a transfer byłby o tyle dobry że pewnie pozbylibyśmy się Pepe, którego jakoś nie za bardzo darzę sympatią. W podstawowym składzie i tak pewnie będziemy widzieć Bonucciego, bo muszę przyznać że chłopak zrobił spore postępy od początku sezonu.

- Robaku
- Juventino
Jeśli uda nam się pozbyć Fabio to będzie oznaczało, że napadzior do nas przyjdzie na pewno - być może Destro, czy może ktoś "większy". ale jeśli uda się sprzedać i Matriego i Fabio, to na 75 % można stwierdzić, że pozyskamy top playera.
Najlepiej to byłoby sukcesywnie sprzedawać napastinków i pozyskać jednego top playera i np. Immobile i Destro, wtedy mamy atak na dzisiaj jak i mamy atak na przyszłe lata kiedy np. Miras siądzie. a poza tym konkurencja w osobach Destro i np. Suareza może tylko zwiększyć jego mobilizacje do gry i może Miras przeczłapie tylko 10 spotkan w SerieA a nie 15.
Fabio i Matri nam pokazali, że jednak na bramkę w każdym spotkaniu nie mozna liczyc, wiec nie ma sensu ich trzymać.
Najlepiej to byłoby sukcesywnie sprzedawać napastinków i pozyskać jednego top playera i np. Immobile i Destro, wtedy mamy atak na dzisiaj jak i mamy atak na przyszłe lata kiedy np. Miras siądzie. a poza tym konkurencja w osobach Destro i np. Suareza może tylko zwiększyć jego mobilizacje do gry i może Miras przeczłapie tylko 10 spotkan w SerieA a nie 15.
Fabio i Matri nam pokazali, że jednak na bramkę w każdym spotkaniu nie mozna liczyc, wiec nie ma sensu ich trzymać.