Mercato (2012-2014)
- blackadder
- Juventino
Po ostatnich słowach Marotty myślę że właśnie takiego zawodnika trzeba szukać. Największym błędem byłoby pozostawienie sytuacji w ataku bez zmian. Destro ma talent, dopiero 21 lat, pewnie nie jest jakiś strasznie drogi a i budżetu za bardzo by nie obciążał. Jeśli myślą w zarządzie o takim zawodniku to może warto się zastanowić też nad Immobile?deszczowy pisze:Obawiam się, że Conte może go mocno promować. Młody Włoch, już coś tam kumający, mający kilka bramek na koncie.Mietson pisze: Nie wiem jaki jest sens kupowania Destro, przecież to będzie kolejny rezerwowy. No chyba, że jest przymierzany do pierwszej 11 to wtedy już kompletnie nie rozumiem.......
A może akurat on by się sprawdził? Mając za sobą Vucinicia i Giovinco, a dalej Vidala i Pirlo... Z tym, że oczywiście nie jest to TEN piłkarz, na którego wszyscy czekamy.
W tym okienku liczę chyba już tylko na lewego obrońcę, stopera do rotacji, kogoś właśnie pokroju Destro na atak i sprzedanie już nie potrzebnych zawodników, a no i koniecznie Verratti. Do wymarzonego okienka brakowałoby już tylko właśnie topowego już napastnika.
Wreszcie można powiedzieć że drużyna jest budowana z głową. Mamy już kilku zawodników wokół których można stworzyć zespół, który za 2 sezony będzie wymieniany jako faworyt do zdobycia LM.

- Bartek88
- Juventino
Tylko,ze Destro nie ma takiego doswiadczenia aby opykać takiego Ramosa, Puyola czy Lahma . Vucinic, Gio to samo. Nie ma bata, potrzebny nam napastnik jesli chcemy wygrac Ligę Mistrzów albo chociaz tam powalczyc.deszczowy pisze:Obawiam się, że Conte może go mocno promować. Młody Włoch, już coś tam kumający, mający kilka bramek na koncie.Mietson pisze: Nie wiem jaki jest sens kupowania Destro, przecież to będzie kolejny rezerwowy. No chyba, że jest przymierzany do pierwszej 11 to wtedy już kompletnie nie rozumiem.......
A może akurat on by się sprawdził? Mając za sobą Vucinicia i Giovinco, a dalej Vidala i Pirlo... Z tym, że oczywiście nie jest to TEN piłkarz, na którego wszyscy czekamy.
Immobile idzie na wypozyczenie.
Rok temu nie licząc ataku też była budowana z głową. Ten zespol w tym sezonie bedzie wymieniany jako faworyt jesli przyjdzie na w.w. pozycje graczWreszcie można powiedzieć że drużyna jest budowana z głową. Mamy już kilku zawodników wokół których można stworzyć zespół, który za 2 sezony będzie wymieniany jako faworyt do zdobycia LM.

Przypomnijcie sobie mecze, obrona idealna, pomoc idealna a schodzilismy z remisem bo nie bylo komu wykanczac akcji w ataku, lub jesli bylo to je partolil :lol:
- jakku1
- Juventino
Troche "przepanikowaliscie" po tym wywiadzie Marotty ; ) Z tego, co wiem, to sprawy wygladaja tak: Jestesmy zywo zainteresowani zarowno Cavanim jak i Torresem, jestesmy w stanie wydac na nich konkretne pieniadze, ale... w granicach jakiegos rozsadku. Problem polega na tym, ze De Laurentiis zazyczyl sobie za Urugwajczyka podobno jakiejs kosmicznej kwoty, ktorej nigdy ani my, ani zaden szanujacy wlasne finanse klub, nie zaplaci. Niemniej, dalej wierzymy w to, ze uda sie nam sprowadzic Edinsona do Turynu. Jesli jednak ewentualnie ten transfer doszedlby do skutku, to nie odbedzie sie on na tej samej zasadzie, co dotychczasowe. Nie zalatwimy wszystkiego szybciutko, jeszcze przed rozpoczeciem okienka. Nalezy sie raczej nastawic na sierpien. A i tak nie jest pewne, kogo sie uda wyciagnac, za jaka kwote i na jakich warunkach. To nie jest takie proste, wydac 30 baniek, dac pilkarzowi kontrakt na 4 - 5 lat, gwarantujacy bardzo wysokie zarobki. To znaczy, to jest proste, ale trzeba uwazac po prostu, zeby nie skonczyc jak poprzedni Dyrektor Sportowy Juventusu.
Druga sprawa to sprzedaze. Po okresie transferow do klubu, jaki w chwili obecnej niewatpliwie przezywamy, nastapi czas kiedy wyprzedamy zawodnikow niechcianych. Tutaj sa juz konkretne propozycje, np. Melo raczej zostanie w Galatasaray, Ziegler takze zostanie w Turcji, Krasic ma oferty z ligi angielskiej, a Elia interesuje sie West Ham oraz kluby niemieckie. Nie wiadomo do konca co z Pazienza - on pozostanie we Wloszech, ale nie wiadomo w jakim klubie poniewaz dla tych slabszych druzyn jego pensja jest troszke za wysoka. Jednak tutaj nie obawialbym sie niczego - zarobimy na nim troche, niezbyt duzo, ale chlopak na pewno nie uczepi sie Starej Damy jak rzep psiego ogona. Od tego wszystkiego tez po czesci zalezy ile pieniedzy bedziemy mogli przeznaczyc na naszego topa.
Jesli chodzi o kolejne transfery do klubu, to mozemy spodziewac sie jeszcze jakichs mlodzikow (byla o niektorych nazwiskach mowa tutaj) albo obroncy. Lub nawet obroncow. Ale bardziej jest prawdopodobna opcja numer jeden (liczba pojedyncza).
Druga sprawa to sprzedaze. Po okresie transferow do klubu, jaki w chwili obecnej niewatpliwie przezywamy, nastapi czas kiedy wyprzedamy zawodnikow niechcianych. Tutaj sa juz konkretne propozycje, np. Melo raczej zostanie w Galatasaray, Ziegler takze zostanie w Turcji, Krasic ma oferty z ligi angielskiej, a Elia interesuje sie West Ham oraz kluby niemieckie. Nie wiadomo do konca co z Pazienza - on pozostanie we Wloszech, ale nie wiadomo w jakim klubie poniewaz dla tych slabszych druzyn jego pensja jest troszke za wysoka. Jednak tutaj nie obawialbym sie niczego - zarobimy na nim troche, niezbyt duzo, ale chlopak na pewno nie uczepi sie Starej Damy jak rzep psiego ogona. Od tego wszystkiego tez po czesci zalezy ile pieniedzy bedziemy mogli przeznaczyc na naszego topa.
Jesli chodzi o kolejne transfery do klubu, to mozemy spodziewac sie jeszcze jakichs mlodzikow (byla o niektorych nazwiskach mowa tutaj) albo obroncy. Lub nawet obroncow. Ale bardziej jest prawdopodobna opcja numer jeden (liczba pojedyncza).
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- @D@$
- Juventino
Akurat Mirko ma doświadczenie w pykaniu RealuBartek88 pisze:Tylko,ze Destro nie ma takiego doswiadczenia aby opykać takiego Ramosa, Puyola czy Lahma . Vucinic, Gio to samo. Nie ma bata, potrzebny nam napastnik jesli chcemy wygrac Ligę Mistrzów albo chociaz tam powalczyc.

A ten klasowy napastnik jest nam potrzebny na ligowych średniaków, bo na te "ważne spotkania" mobilizacja jest przeważnie taka, że zawsze coś wpadnie.
Nie wiem z tym Destro, może faktycznie jest to dobry grajek a w ataku znowu będzie rotacja i suma sumarum wyjdzie na nasze? Oby.
@jakku - a Pazienzy nie chce Udinese? Kurcze, chyba u nich faktycznie krucho z kasą, ale w takim razie ciężko ich widzę w bitwie o LM.
- jakku1
- Juventino
No wlasnie nie wiem ; / Byc moze wlasnie koscia niezgody miedzy pilkarzem a Udine byly tutaj zarobki? Chociaz nie zdziwie sie jak ostatecznie Pazienza trafi do Udine, bo mowiac szczerze to lepszego miejsca dla siebie to on nie znajdzie ; )@D@$ pisze:@jakku - a Pazienzy nie chce Udinese? Kurcze, chyba u nich faktycznie krucho z kasą, ale w takim razie ciężko ich widzę w bitwie o LM.
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2012, 20:34 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- binio
- Juventino
Radzę zacząć się przyzwyczajać, że za panowania Marotty nie wydamy więcej niż 25 mln na zawodnika. Z ekonomicznego punktu widzenia absolutna racja, ale jako kibic nie do końca mi się to podoba.jakku1 pisze:Troche "przepanikowaliscie" po tym wywiadzie Marotty ; ) Z tego, co wiem, to sprawy wygladaja tak: Jestesmy zywo zainteresowani zarowno Cavanim jak i Torresem, jestesmy w stanie wydac na nich konkretne pieniadze, ale... w granicach jakiegos rozsadku.

Bartek(Juventino) pisze:10 35. Pescara wycofuje z rynku Verrattiego. 10 40 Juventus ponoć podjął próbę odblokowania tej sprawy, jeśli dobrze rozumiem, że chodzi o tę sprawę. Też mi się wydaje, że mamy przewagę i to duża dlatego bardziej obawiam się, że Pescara straci cierpliwość i zakończy negocjacje na serio. Ale oczywiście obawiam się także śmieciarzy, bo mercato jest bardzo nieprzewidywalne, a wola piłkarza, jak łaska kibiców na pstrym koniu jeździ, niestety coraz częściej.

________
Pumex, jakie masz źródła co do tej współwłasności, hmm?
Można kupić obie połówki naraz. W FMie można, więc w realu też.
Huh, 1500 postów.
- Dante93
- Juventino
1,2 za Ekdala? :rotfl: Chłopak miał w moim odczuciu bardzo dobry sezon
A to też smieszna sprawa, Cagliari za Nain cośtam rządało 15 mln a zawodnika niewiele gorszego wyceniło na 2,4?
WTF?
No nie ma co, zarabiamy.
No nie ma co, zarabiamy.
- Gąsior007
- Juventino
Ja również utożsamiam się z reprą Italii. Kibicuje Polsce, ale nader wszystko reprezentacji Włoch. W meczach Polska-Włochy, zawsze byłem za Włochami.filippo pisze:Jak coś to reprezentacja PZPN-u--Maq-- pisze:To Polska grała w grupie z Hiszpaniąfilippo pisze: Jeśli mam wybierać, kto ma do nas przyjść z piłkarzy, którzy strzelili nam na EURO 2012 gola to jednak wole Fabregasa![]()
Chyba nie to EURO oglądam.
Nie mam problemów z tym, że utożsamiam się z reprezentacją Włoch. Myślę, że lwia część forumowiczów ma tak samo
Forza Juve !
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
To akurat nie wiem czy dobrze o Tobie świadczy.Gąsior007 pisze:Ja również utożsamiam się z reprą Italii. Kibicuje Polsce, ale nader wszystko reprezentacji Włoch. W meczach Polska-Włochy, zawsze byłem za Włochami.

Ale to nie miejsce i nie temat na tę dyskusję.
Różnica pomiędzy Destro a Matrim jest taka, że nasz Alessandro w wieku 21 lat grał w AC Prato w Serie C1, albo C2 (wiedzę czerpię z wikipedii). Mattia teraz strzelił 12 goli, o 2 więcej niż nasz snajper. Koleś może zrobić fajną karierę i cieszyłbym się gdyby do nas przyszedł. Kto wie, może stałby się takim "naszym Cavanim"... No i w ogóle wszystko byłoby miodzio gdyby nie fakt, że, przynajmniej w LM, taki Destro to może być za mało. We Włoszech, owszem, może by to przeszło. Skoro w takiej Sienie udało mu się strzelić 12 goli to mając obok siebie takich graczy jacy są w Juve też mógłby nastrzelać. Ale w Europie to nie przejdzie, nie ten poziom. Dlatego, czy Destro do nas trafi, czy nie, myślę, że napastnik z najwyższej półki będzie potrzebny. Wszystko jedno czy byłby to Cavani, Dzeko czy taki Jovetic, który trochę z przymusu grałby na szpicy. Potrzebujemy w ataku kogoś, kogo i obrońcy i bramkarze przeciwników będą się bali. Bo, z całym szacunkiem dla umiejętności Vucinica i Giovinco, póki co nie są to piłkarze, przed którymi takiemu Cechowi czy Ikerowi nogi by się uginały.
Właściwie w Cavaniego już nie wierzę. Szczytem moich marzeń byłby duet Jovetic - Destro. Ci dwaj, plus Seba i Mirko daliby naprawdę sporo opcji w ataku. Ale pewnie nie będzie kasy na obu i to nie przejdzie.
- Bandiera_Rossa
Jakby wszystkie przeprowadzone do tej pory transfery zostały potwierdzone i przyszedł lewy obrońca/wingback + Destro to mercato udane i to bardzo. Nie wierzcie w bajki o wydawaniu 40 mln euro na jednego napastnika.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Ciekawi mnie w czym jest tak bardzo gorszy Immobile od Destro, że o Destro się walczy, a Immobile jest sprzedawny po połowie do Genoi bo ultra świetnym sezonie w Serie B. Czy to Serie B jest takim wielkim problemem, żeby mu dać szansę? Przecież Verratti też grał w Serie B jak dotąd. Immobile strzelił 27 goli w Serie B, Destro 12 w Serie A, myślę, że jedno jest drugiemu równe, nie? Sam nie wiem.