Mercato (2012-2014)
- ewerthon
- Juventino
Podbijam. Może Marotta postanowił przyjąć sposób wypowiadania się Gallianiego i Morattiego? Co roku słyszymy od nich podczas trwania okienek transferowych, jak dementują wszystkie plotki na temat bardzo prawdopodobnych, potencjalnych wzmocnień. Wprawdzie Moratti znowu faktycznie sprowadza ochłapy, ale kiedy robili dobre transfery, to też wypowiadał się w takim tonie.Mietson pisze:Elo Vidal:) który bardzo mądrą wypowiedź pisze:![]()
Wszędzie w gazetach i na forach ludzie napalili się na wielkiego napastnika i wymyślają to coraz nowe niestworzone historie o mega ofertach 50mln wzwyż. Marotta pewnie chce ostudzić nastroję, żeby mieć dobrą pozycję wyjściową przy negocjacjach. Myślicie, że będzie pieprzył od rzeczy w mediach "Cavani będzie nasz!"?. Takie rzeczy to można robić w FM'ie. Ja sobie poczekam do 31 sierpnia, a potem wydam konkretną opinie. Tymczasem niektórzy już oceniają mercato, choć formalnie tak naprawdę się jeszcze nie zaczęło.
A ty znowu swoje.Bartek88 pisze: Czy Mierny chce Matrim i Boriello oraz mlodym Destro wygrac LM ? :doh:
- pumex
- Juventino
Na razie zamuł. Jakieś przepychanki o Destro, ale mało konkretów. Ponoć została poruszona sprawa sprzedaży Krasicia do Anglii.Gigi Buffon pisze:Taka mała prośba. Proszę o relację z dzisiejszych negocjacji w hotelu Hilton....
Jeśli pojawią się jakieś konkrety, to podejrzewam, że dopiero po zakończeniu spotkań. Zależy od tego, czy po wyjściu z hotelu dyrektorzy będą chętni do rozmów z dziennikarzami

(siedzą w Ata Hotel a nie w Hiltonie)

- blackadder
- Juventino
Ja bym tam nie miał problemu z faktem wydania 70 milionów na Cavaniego, jeśli tylko są na to pieniądze. Jednak faktycznie byłoby trochę dziwnie jakbyśmy na jednego gościa razem z jego kontraktem wydali prawie tyle ile na cholerny stadion!
Ligi mistrzów i tak teraz nie wygramy, top strajkera i tak nie wyciągniemy, trzeba się tylko martwić teraz o to żeby mieć lepszą sytuację kadrową niż Milan, a z tym problemów być nie powinno, bo ich pomoc jest w rozsypce, a pieniędzy nie ma. Jeśli jeszcze mielibyśmy o kogoś powalczyć to ja chcę Teveza.
Ligi mistrzów i tak teraz nie wygramy, top strajkera i tak nie wyciągniemy, trzeba się tylko martwić teraz o to żeby mieć lepszą sytuację kadrową niż Milan, a z tym problemów być nie powinno, bo ich pomoc jest w rozsypce, a pieniędzy nie ma. Jeśli jeszcze mielibyśmy o kogoś powalczyć to ja chcę Teveza.

- Kamex22
- Juventino
pumex pisze:Na razie zamuł. Jakieś przepychanki o Destro, ale mało konkretów. Ponoć została poruszona sprawa sprzedaży Krasicia do Anglii.Gigi Buffon pisze:Taka mała prośba. Proszę o relację z dzisiejszych negocjacji w hotelu Hilton....
Jeśli pojawią się jakieś konkrety, to podejrzewam, że dopiero po zakończeniu spotkań. Zależy od tego, czy po wyjściu z hotelu dyrektorzy będą chętni do rozmów z dziennikarzami
(siedzą w Ata Hotel a nie w Hiltonie)
Którzy dyrektorzy są obecnie w Ata Hotel?

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
http://www.juventus.com/juve/it/news/ri ... giugno2012
Giovinco oficjalnie piłkarzem Juve. Płacimy 11 mln € przez 3 kolejne sezony. Kontrakt do 30 czerwca 2015.
Dobrze się stało, że doprowadziliśmy to do końca.
Martwi sytuacja Verrattiego. Na razie mało konkretów.
Co do Destro - to niewątpliwie dobry zawodnik, perspektywiczny (zaledwie 21 lat). Może sobie u nas poradzi, o ile oczywiście go pozyskamy?
Giovinco oficjalnie piłkarzem Juve. Płacimy 11 mln € przez 3 kolejne sezony. Kontrakt do 30 czerwca 2015.
Co do Destro - to niewątpliwie dobry zawodnik, perspektywiczny (zaledwie 21 lat). Może sobie u nas poradzi, o ile oczywiście go pozyskamy?
- Kamex22
- Juventino
mrozzi pisze:http://www.juventus.com/juve/it/news/ri ... giugno2012
Drogo

Verratti albo pójdzie do nas, albo zostanie w Pescarze i za rok się do niego dobierzemy

Destro? Czyżby on miał świadczyć o sile naszego napadu? Może w tym szaleństwie byłaby metoda?
- deszczowy
- Juventino
Jeśli chodzi o poziom sportowy, to trudno się przyczepić. Na pewno na tym nie stracimy. W tym momencie konkurować z nim może tylko Vucinić, aczkolwiek Gio jest bardziej ruchliwym piłkarzem. Tak czy owak - w końcu mamy kogoś, kto nam te kilkanaście bramek zagwarantuje.mrozzi pisze:http://www.juventus.com/juve/it/news/ri ... giugno2012
Ale i tak go nie lubię.
- @D@$
- Juventino
Cieszy powrót Seby, ale
Wychodzi na to, że Giovinco to najdroższy zakup, bo potencjalnie wychodzi na to, że wart jst 22 mln
Cóż., niech pokaże na co go stać.
Co do słów Marotty, no ostrzegałem po informacjach o Isli i Asamoah że braknie funduszy na gruby transfer, mimo wszystko podoba mi się taka polityka. Przypomnijcie sobie co pisaliście rok, temu, że trzeba spokojnie odbudować zespół, a teraz nagle chcecie podbić europę jednym transferem za caly budżet? W sumie wygrał już ktoś LM w taki sposób, kupując jednego gracza "top"?
Od początku mi się nie podobało sprzedania połówki za 3 mln, no ale cóż, uznajmy to, że zapłaciliśmy za "wychowanie".Kamex22 pisze:Drogo![]()
Wychodzi na to, że Giovinco to najdroższy zakup, bo potencjalnie wychodzi na to, że wart jst 22 mln

Cóż., niech pokaże na co go stać.
Co do słów Marotty, no ostrzegałem po informacjach o Isli i Asamoah że braknie funduszy na gruby transfer, mimo wszystko podoba mi się taka polityka. Przypomnijcie sobie co pisaliście rok, temu, że trzeba spokojnie odbudować zespół, a teraz nagle chcecie podbić europę jednym transferem za caly budżet? W sumie wygrał już ktoś LM w taki sposób, kupując jednego gracza "top"?

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Drogo, ale był czas, by się z tą myślą oswoić. Już wcześniej była mowa o takiej kwocie.Kamex22 pisze: Drogo![]()
Verratti albo pójdzie do nas, albo zostanie w Pescarze i za rok się do niego dobierzemy![]()
Destro? Czyżby on miał świadczyć o sile naszego napadu? Może w tym szaleństwie byłaby metoda?
W temacie Verrattiego - piłkarz nie chce przenosin do śmieciarzy, ale ich oferta Pescarze wyraźnie się podoba. Niech Marotta to kończy.
Przestań smucić, bo to się robi nudne.deszczowy pisze: Ale i tak go nie lubię.

- Brutalo
- Juventino
Nareszcie zamknięty transfer. Szkoda, że nadal nie udało się załatwić dwójki z Udine, choć pozostaje wierzyć w przeciwności biurokratyczne. Do tej pory oficjalnie zostali wykupieni Caceres (8 mln), Giaccherini (4,25 mln), Leali (5 mln) i Giovinco (11 mln). Razem 28,25 mln... Sporo... Do tego (oby) dwójka z Udine za 15 (w perspektywie następnych 15), już mamy 43,25. Licząc 16 mln na środkowego i lewego obrońcę, wychodzi 60 mln bez tap snajpera... Lepiej zapomnieć o Cavanim i RVP...
I tak w pierwszym meczu TIM Cup w ataku będzie Miras z Quagiem.
I tak w pierwszym meczu TIM Cup w ataku będzie Miras z Quagiem.
- Maku
- Juventino
Świetny ruch ze sprowadzeniem Seby. Będzie naprawdę sporym wzmocnieniem
Nie snujcie jeszcze hipotez, że nie kupimy już nikogo do ataku. Może uda się jednak sprzedać niepotrzebnych piłkarzy i coś będzie
Nadzieja umiera ostatnia.

Nie snujcie jeszcze hipotez, że nie kupimy już nikogo do ataku. Może uda się jednak sprzedać niepotrzebnych piłkarzy i coś będzie

Nadzieja umiera ostatnia.

- Kamex22
- Juventino
Brutalo pisze:Leali (5 mln)
Leali był już oficjalnie? Musiałem przegapić...
Szczerze to wolę równy zespół bez topowego strikera niż zespół bez rezerw i dość chimeryczny z samym Bogiem na ataku... Także jeśli potwierdzi się Isla i Asamoah, będzie Verratti, a do tego (marzenia) Kolarov i jakiś ŚO na rezerwę, to przeboleję brak zakupów na szpicę, ewentualnie samego Destro

- Gigi Buffon
- Juventino
Przepraszam,ale tutaj mam większą pewność,że ktoś to przeczyta.
Mam problem. Po aktualizacji Orgina do Fifa 12 nie chce mi uruchomić, tej planszy na której jest Graj itd. Jak mi się uda doprowadzić do tego,że ta plansza się pojawi, to nie chce mi przejść do gry, a w profilu mam,że gram właśnie w fifa 12. Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Proszę o pomoc.
Aby nie było nie na temat
Bardzo mnie cieszy,że Seba już w Juve, Mam nadzieję,że nie jest to efektem ataku na naszą stronę Juventus.com i naprawdę Giovinco jest oficjalnie piłkarzem Juve 
Mam problem. Po aktualizacji Orgina do Fifa 12 nie chce mi uruchomić, tej planszy na której jest Graj itd. Jak mi się uda doprowadzić do tego,że ta plansza się pojawi, to nie chce mi przejść do gry, a w profilu mam,że gram właśnie w fifa 12. Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Angry Proszę o pomoc.
Aby nie było nie na temat

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Fajnie, nie ma mnie nieco ponad tydzień, wracam a tu już nieźle zaklockowane:
- Giovinco wraca. Nie, nie cieszę się z tego transferu i oczekuję, że gówniarz zamknie mi usta dobrą grą. Po tych szopkach które odstawiał rok temu, po pogardzie z jaką się o nas odnosił nie będę go witać z otwartymi ramionami, jednak najnowszy przyrost dzieci neo już pragnie mrówce przylepić na plecach dychę. Do porzygu...
- Marotta mówi że top playera nie będzie, czyli oczywista oczywistość, coś czego spodziewałem się od początku hucznych buńczucznych informacji o Van Persich, Higłajnach, Suarezach i Dżekach. Walczymy o Destro, ot co. Proroctwo się spełniło, wiśta wio.
- Agnelli pokazuje brak jaj, zapominamy o trzeciej gwiazdce. To boli najbardziej. Zapowiadamy koncert Kultu, a dostajemy odgrzewane kotlety pokroju Mandaryny. Można to określić inaczej, na przykład tchórzostwem, tchórzowską uległością i tak dalej. Za ten denny zastępczy napis pod herbem wypadałoby postawić w tym miejscu internetowego znicza. Nie zrobię tego jednak, to nie mój styl.
- Boriello prawdopodobnie pozostanie. Po tym akcencie poszedłbym się rozpłakać, jednak fakt że jesteśmy mistrzami Włoch ze scudetto zdobytym bez porażki mi to uniemożliwia. Na szczęście.
- Giovinco wraca. Nie, nie cieszę się z tego transferu i oczekuję, że gówniarz zamknie mi usta dobrą grą. Po tych szopkach które odstawiał rok temu, po pogardzie z jaką się o nas odnosił nie będę go witać z otwartymi ramionami, jednak najnowszy przyrost dzieci neo już pragnie mrówce przylepić na plecach dychę. Do porzygu...
- Marotta mówi że top playera nie będzie, czyli oczywista oczywistość, coś czego spodziewałem się od początku hucznych buńczucznych informacji o Van Persich, Higłajnach, Suarezach i Dżekach. Walczymy o Destro, ot co. Proroctwo się spełniło, wiśta wio.
- Agnelli pokazuje brak jaj, zapominamy o trzeciej gwiazdce. To boli najbardziej. Zapowiadamy koncert Kultu, a dostajemy odgrzewane kotlety pokroju Mandaryny. Można to określić inaczej, na przykład tchórzostwem, tchórzowską uległością i tak dalej. Za ten denny zastępczy napis pod herbem wypadałoby postawić w tym miejscu internetowego znicza. Nie zrobię tego jednak, to nie mój styl.
- Boriello prawdopodobnie pozostanie. Po tym akcencie poszedłbym się rozpłakać, jednak fakt że jesteśmy mistrzami Włoch ze scudetto zdobytym bez porażki mi to uniemożliwia. Na szczęście.