Mercato (2012-2014)
- Virgil
- Juventino
??mambooocha pisze:faktycznie źle to ująłem, ale bardziej chodziło mi o to, że ma być kupiony do ataku prawdziwy top player, który będzie potrafił nam samemu wygrywać mecze a Dzeko i inni to jest mimo wszystko drugi sort i nie ten kalibervitoo pisze:Gdzie Dzeko a gdzie Maxi? Bośniak to piłkarz przynajmniej o klasę lepszy. Brałbym go z otwartymi rękoma, jeżeli jest do wyciągnięcia za korzystną cenę.mambooocha pisze:...lepien żeby Marrotta nie kupował nikogo, niż ma nam zafundować Dzeko czy jakiegoś innego Maxi Lopeza.
Ja bym brał Dzeko z pocałowaniem ręki ! Świetny napastnik i owszem chciałbym aby do nas dołączył. Moim zdaniem lepsza opcja niż np. Torres. Jeżeli kosztowałby ok. 25mln to wolę nawet jego np. za 26mln niż Cavaniego za 35+mln (łącznie liczę z piłkarzami)
- filippo
- Juventino
Chyba mnie źle zrozumiałeś. Niesprzyjające - rozumiem przez to pare czynników. Z grupy top strikerów - VP, Cavani, Jovetic, Suarez, Higuain, Falcaodeszczowy pisze:"Bardziej sprzyjające"?? Masz na mysli, ze jak już zdobędziemy dublet we Włoszech i LM to wtedy będziemy mogli pomyśleć o jakimś topowym napastniku?filippo pisze: A w napastnika zainwestować w następnym oknie bądź za rok - jak warunki będą bardziej sprzyjające
Albo dyrektorzy nie chcą ich puścić, albo nie chcą odchodzić, albo nie są do ruszenia za przyzwoite pieniądze. No tak to wygląda na dziś. Za pół roku może się coś zmieni w tej kwestii - Być może Cavani zacznie strzelać fochy, że chce odejść, Ktoś z zawodników pokłóci się z trenerem, a cena za VP spadnie. Cokolwiek.
Albo Real kupi Neymara i stwierdzi, że Igły już nie potrzebują
- Tharp
Marotta, o Giovinco (http://www.juvepoland.com/news.php?id=22054) pisze:Nie szukamy top-playera ani żadnego głośnego nazwiska. Szukamy piłkarzy, którzy będą odpowiadali założeniom naszej wizji i projektu. Na pewno zawodnicy włoscy mają szansę na szybszą aklimatyzację
Tharp wczoraj pisze:tak sobie mysle, zeby czasem Marotta nas nie wystryknal na dudka, stwierdzajac po zakupie Isli, Asamoah i Govinco (+jakis obronca kalibru Stendardo/Knezevic), ze mercato jest skonczone, na szpicy bedzie gral Borriello, a obiecana gwiazda jest Giovinco.

komentarz zbedny
A gole bedzie strzelal kto? Vidal, Giovinco i Chiellini? XDstahoo pisze:Isla, Asamoah, Verratti, Giovinco, + Destro, Lewy Obrońca = dobre Mercato, nawet lepsze niż rok temu. takie jest moje zdanie
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2012, 14:25 przez Tharp, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Zakończyć mercato bez top playera z przodu to tak, jakby żołnierzowi bez karabinu dać kij i powiedzieć: 'dasz radę, za ojczyznę'
Poza tym wygląda na to, że sprawa z Verrattim mocno się komplikuje. Napoli naciska coraz mocniej, sam zawodnik preferuje Juve a prezes Pescary rozważa zamknięcie wszystkich negocjacji i odłożenie na następny rok. :?
Poza tym wygląda na to, że sprawa z Verrattim mocno się komplikuje. Napoli naciska coraz mocniej, sam zawodnik preferuje Juve a prezes Pescary rozważa zamknięcie wszystkich negocjacji i odłożenie na następny rok. :?

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Marotta tak gada bo na chwilę obecną wszyscy jego top playerzy albo nie chcą się przeprowadzać albo są zbyt drodzy (a czasem jedno i drugie). Jeszcze się lipiec nie zaczął, spokojnie.
Conte podobno wzdycha do Ranocchi, ciekawe czy będzie z tego transfer.
Conte podobno wzdycha do Ranocchi, ciekawe czy będzie z tego transfer.
- Virgil
- Juventino
Dokładnie , tymbardziej że np. Isla to jest bardzo fajny zawodnik i na pewno dużo wniesie ale szczerze wolałbym Kolarova.pumex pisze:Zakończyć mercato bez top playera z przodu to tak, jakby żołnierzowi bez karabinu dać kij i powiedzieć: 'dasz radę, za ojczyznę'
Naszym największym problemem w poprzednim sezonie nie był środek pola (chociaż klasowy 4 zawodnik jest w kontekście kolejnego sezonu niezbędny czyli Asmoah) , środek obrony czy prawa obrona. Dziura była na lewej obronie/pomocy. Ale tak naprawdę bolączką był nieskuteczny i fatalny atak.
Sytuacja w tym sezonie się nie poprawiła a wręcz pogorszy bo odszedł Alex, który potrafił wygrać mecze i zrobił to chyba 2-3 razy.
Lubię Giovinco, ten Destro też wydaje się ok ale to nie są zbawcy naszego problemu. Fajne dodatki bym powiedział.
Marotta miał według mnie 3 główne zadanie przed sezonem
- lewa obrona
- atak
- 4 klasowy środkowy pomocnik
Narazie wykonał jedno z nich , to że nakupował młodzieży to cieszy - taka polityka mi się podoba.
Isla też mnie bardzo cieszy, większa głębia składu.
Ale to nie jest rozwiązanie naszych problemów !
Ranocchia to poroniony pomysł w środku jest Caceres(którego wyrzucił z prawej strony Isla), Chellini, Bonucci i Barzargli - starczy ! I żaden obrońca nie powinien być w założeniach ani Conte ani Marotty, chyba że ktoś bardzo tani jak np. Zapata.
12mln za Ranocchie

Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2012, 14:51 przez Virgil, łącznie zmieniany 1 raz.
- annihilator1988
- Juventino
Ponoć jakiś czas temu Juventus złożył ofertę, za piłkarza interu, w wysokości 12 mln euro, ale została odrzucona. Jeżeli nie Rolando, nie Andrea, to może faktycznie ten cały Bocchetti zasili "Starą Damę"Ouh_yeah pisze: Conte podobno wzdycha do Ranocchi, ciekawe czy będzie z tego transfer.
- Robaku
- Juventino
Nawet jeśli nie udałoby się pozyskać kogoś jak Cavaniego, a przyszli by i Gio i Destro, zatrzymując jeszcze Boriello i Quaga spokojnie ten sezon mozna dograć.
Myślę, że Conte zamiast wygrywać 6:2, preferuje zwytciężanie 1:0, 2:0 i dla niego najważniejszy jest spokoj w defensywnie niż jakiaś magia w ataku.
Ja uważam, ze gdyby udało się dorzucić jeszcze Verattiego i Destro to można byc zadowolonym, najważniejsze i powtarzam to jak mantrę, żeby pozbyć się tego całego szrotu, który jeszcze mamy. Bo przy wyzerowaniu wszelkich płac zawodników, którzy dla Juve nie grają spokojnie można by zakontraktować 1-3 zawodników, którzy Juventusowi mogliby pomóc.
Ale myślę, że mimo wszystko jakis top player do Juve przyjdzie, choć pozbywanie się 40 mln euro i dwóch zawodników za Cavaniego to duza przesada.
Myślę, że Conte zamiast wygrywać 6:2, preferuje zwytciężanie 1:0, 2:0 i dla niego najważniejszy jest spokoj w defensywnie niż jakiaś magia w ataku.
Ja uważam, ze gdyby udało się dorzucić jeszcze Verattiego i Destro to można byc zadowolonym, najważniejsze i powtarzam to jak mantrę, żeby pozbyć się tego całego szrotu, który jeszcze mamy. Bo przy wyzerowaniu wszelkich płac zawodników, którzy dla Juve nie grają spokojnie można by zakontraktować 1-3 zawodników, którzy Juventusowi mogliby pomóc.
Ale myślę, że mimo wszystko jakis top player do Juve przyjdzie, choć pozbywanie się 40 mln euro i dwóch zawodników za Cavaniego to duza przesada.
- pumex
- Juventino
Poszperałem trochę po różnych stronach i forach w poszukiwaniu aktualnych informacji o Verrattim i zbierając wszystko do kupy sprawa ponoć wygląda tak (chociaż wszystko szybko może się zmienić):
Części przemawia za Napoli, część za Juve. Obecnie Verratti to zdecydowany cel nr.1 jeśli chodzi o Napoli. De Laurentiis bardzo się napalił na Marco bo wie, że może zrobić na nim interes podobny do Hamsika, którego kupił za bodaj 8mln a może sprzedać za 40mln. Całą sprawę potwierdza Bigon - DS Napoli, oraz Auriemma - komentator, wielki kibic Azzurrich, człowiek bardzo blisko związany z klubem, to on jako jeden z pierwszych zaczął przepowiadać, że Inler nie trafi do nas tylko do Neapolu. Napoli składa prostą ofertę gotówkową, są w stanie poświęcić na transfer 10mln, na co Pescara podobno jest się w stanie zgodzić, ale pod warunkiem, że zawodnik zostanie u nich jeszcze na następny sezon. Natomiast wujek Aurelio chce koniecznie Verrattiego już od sezonu 12/13. Tak to wygląda od strony Napoli, które według niektórych wyprzedziło Juve w staraniach o Verrattiego.
Natomiast Juventus chce w ofertę włączyć swoich zawodników. Pescara nie mówi 'nie', ale ciągle są z tym problemy. Jak jeden piłkarz godzi się na przeprowadzkę do Abruzji, to drugi odmawia, albo na odwrót. Z tym Troisi też są jaja, bo nawet nie jest nasz i w ogóle nie wiadomo, czy nie zechce takiego wynagrodzenia na którego Pescarę nie będzie stać. Poza tym są ponoć rozbieżności w kwocie odstępnego za połowę Verrattiego. Plusy dla Juve są takie, że sam Marco zdecydowanie woli Turyn a i nam jest na rękę wola Pescary, żeby zawodnik spędził najbliższy sezon u nich. Na razie podobno wszystko może się wydarzyć, ale może być lipa, jeśli Bigon przekona samego Verrattiego, na którego Napoli chce stawiać od zaraz.
Części przemawia za Napoli, część za Juve. Obecnie Verratti to zdecydowany cel nr.1 jeśli chodzi o Napoli. De Laurentiis bardzo się napalił na Marco bo wie, że może zrobić na nim interes podobny do Hamsika, którego kupił za bodaj 8mln a może sprzedać za 40mln. Całą sprawę potwierdza Bigon - DS Napoli, oraz Auriemma - komentator, wielki kibic Azzurrich, człowiek bardzo blisko związany z klubem, to on jako jeden z pierwszych zaczął przepowiadać, że Inler nie trafi do nas tylko do Neapolu. Napoli składa prostą ofertę gotówkową, są w stanie poświęcić na transfer 10mln, na co Pescara podobno jest się w stanie zgodzić, ale pod warunkiem, że zawodnik zostanie u nich jeszcze na następny sezon. Natomiast wujek Aurelio chce koniecznie Verrattiego już od sezonu 12/13. Tak to wygląda od strony Napoli, które według niektórych wyprzedziło Juve w staraniach o Verrattiego.
Natomiast Juventus chce w ofertę włączyć swoich zawodników. Pescara nie mówi 'nie', ale ciągle są z tym problemy. Jak jeden piłkarz godzi się na przeprowadzkę do Abruzji, to drugi odmawia, albo na odwrót. Z tym Troisi też są jaja, bo nawet nie jest nasz i w ogóle nie wiadomo, czy nie zechce takiego wynagrodzenia na którego Pescarę nie będzie stać. Poza tym są ponoć rozbieżności w kwocie odstępnego za połowę Verrattiego. Plusy dla Juve są takie, że sam Marco zdecydowanie woli Turyn a i nam jest na rękę wola Pescary, żeby zawodnik spędził najbliższy sezon u nich. Na razie podobno wszystko może się wydarzyć, ale może być lipa, jeśli Bigon przekona samego Verrattiego, na którego Napoli chce stawiać od zaraz.

- Bartek88
- Juventino
stahoo pisze:Isla, Asamoah, Verratti, Giovinco, + Destro, Lewy Obrońca
Czy Mierny chce Matrim i Boriello oraz mlodym Destro wygrac LM ? :doh:
Mam tylko nadzieje,ze to taka tylko jego glupia wypowiedz, zeby kluby nie myslaly o naciaganiu nas na grube miliony przy kupnie napastnika...
bardzo dobre, jesli celujemy tylko i wylacznie w SerieA i puchar Wloch...dobre Mercato, nawet lepsze niż rok temu. takie jest moje zdanie
A po co nam ktos jeszcze pokroju Bonucciego?Out_yeah pisze:Conte podobno wzdycha do Ranocchi, ciekawe czy będzie z tego transfer.
Jak na razie pomoc mamy, obrone prawie skompletowaną , jesli Gio przyjdzie to potrzebujmy do szczescia tylko i wylacznie wysuniętego napastnika, oraz lewego albo srodkowego obroncy( w zaleznosci czy chcemy dalej grac 3-5-2 czy 4-3-3) i sprzedazy kogos z dwójki Matri/Fabio oraz nie wykupywanie Boriello i mercato jak ta lala, mozna zakonczyc. ;]
A ja myślę,że Conte po prostu nie mial kim strzelac tych bramek i jak Vidal z Pirlo i Markizio nie mieli dobrego dnia to schodzilismy z remisem bądź 1:0 ...Myślę, że Conte zamiast wygrywać 6:2, preferuje zwytciężanie 1:0, 2:0 i dla niego najważniejszy jest spokoj w defensywnie niż jakiaś magia w ataku.
- blackadder
- Juventino
Tylko że z Quagliarellą i Borriello ani w defensywie nie będzie panował większy spokój a tym bardziej nie będzie magii w ataku.Robaku pisze:Nawet jeśli nie udałoby się pozyskać kogoś jak Cavaniego, a przyszli by i Gio i Destro, zatrzymując jeszcze Boriello i Quaga spokojnie ten sezon mozna dograć.
Jeśli się nie uda sprowadzić top strajkera to przynajmniej trzeba się pozbyć tych słabszych(czyt. Fabio i Marco), i zaeksperymentować.
Jak dla mnie to mogą brać nawet Adebayora na wypożyczenie, bylebym nie musiał oglądać tych co strzelają raz na 6 meczy.
Vuciniciowi i Matriemu trzeba dać jasno do zrozumienia że jak nie będzie bramek to nikt ich tu trzymał nie będzie. Kto jak kto, ale napastnik Juventusu powinien strzelać średnio ponad 0,5 bramki na mecz.
Na chwilę obecną naszym najlepszym strzelcem będzie Giovinco, jestem gotów się założyć.

- Robaku
- Juventino
Ale właśnie o to chodzi, że Conte mówi - Gio, mówi Ranocchia, ale nic nie słychac aby domagał się strikera.
Podobnie w zime - chciał Padoin, Caseresa, mimo wszystko to jest taki trener, który umie powiedziec co mu lezy na watrobie czy sercu, a jakos nie słychac szczególnie, żeby na Marottcie wymagał sprowadzenie swietnego napastnika z top 10.
Ale spokój w defensywie ma nam zapewnić Isla i Asamoah i wygląda na to, że Conte woli na tym się skupić na obsadzeniu mocnym defensywy w Juve, a nie na "robieniu" zmasowanego ataku.
Ja tak to czuje, ja tak to widzę po tym pierwszym sezonie z Antkiem.
Podobnie w zime - chciał Padoin, Caseresa, mimo wszystko to jest taki trener, który umie powiedziec co mu lezy na watrobie czy sercu, a jakos nie słychac szczególnie, żeby na Marottcie wymagał sprowadzenie swietnego napastnika z top 10.
Ale spokój w defensywie ma nam zapewnić Isla i Asamoah i wygląda na to, że Conte woli na tym się skupić na obsadzeniu mocnym defensywy w Juve, a nie na "robieniu" zmasowanego ataku.
Ja tak to czuje, ja tak to widzę po tym pierwszym sezonie z Antkiem.
Czyżbyś się martwił o piłkarza, którego bardzo niedawno wyzywałeś od cieniasów?pumex pisze:Poszperałem trochę po różnych stronach i forach w poszukiwaniu aktualnych informacji o Verrattim

Ależ Marotta dziś chlapnął
Ostatnio zmieniony 21 czerwca 2012, 15:26 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.
- StaryDobryNedved
- Juventino
Prawdziwe, najlepszy post który oddaje realia. I nie ma, że damy radę z Boriello, Quagiem, Matrim, Giovinco, Vucinicem w ataku bo bramki się rozłożą i będzie git. Nie znacie realiów? Żaden z tych piłkarzy nie może zapewnić nam 20+ bramek w lidze? Dlaczego? Bo na sto procent będą grali Vucinic i Giovinco, a taki gracz jak Matri i Quagliarella potrzebuje stawiania na niego aby strzelić tyle bramek. A Boriello to już nie trzeba komentować bo ten człowiek nie byłby zdolny do takiej sumy goli nawet jakby rozegrał wszystkie mecze w sezonie.pumex pisze:Zakończyć mercato bez top playera z przodu to tak, jakby żołnierzowi bez karabinu dać kij i powiedzieć: 'dasz radę, za ojczyznę'
Przecież każdy wie, że Antonio jest sajkofanem Cavaniego.Robaku pisze:Ale właśnie o to chodzi, że Conte mówi - Gio, mówi Ranocchia, ale nic nie słychac aby domagał się strikera.