Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 20:49

pumex pisze:
Tony Montana pisze:Esti? Za 2 melony może być na rezerwę, za 5 w żadnym wypadku.
Estiego rozpatrywałem jako alternatywę dla De Ceglie w 3-5-2, ale nagle okazało się, że tę rolę z większym powodzeniem może pełnić Giaccherini, którego i tak już wykupiliśmy, więc w takim wypadku nie wiem, czy jest sens płacić nawet 2mln za Peruwiańczyka
Po wykupie Giaccha myślę, że dalsze dywagacje na temat Esitego są zbędne ;) Uważam że potrzebny nam Kolarov, a na zmianie będzie De Ceglie (ewentualnie Giaccha lub Caceres)...
Cabrini_idol pisze:Mi sie wydaje, a wrecz jestem pewien ze w przyszlym sezonie bedziemy grac 3-5-2 i wlasnie pod takie ustawienie Conte sciaga graczy.

Po co sciagal mudzyna i Chilijczyka z Udine, ano po to aby Marchisio, Vidal mieli do rotacji Kwadwo. Isla, Isla bedzie RWB\RM. Dlatego wg mnie nie sciagniemy juz napewno jakiegos lewego obronce, bo Conte dobrze wie ze w 3-5-2 Bonu-Barza-Chiel sa trzonem, a w przypadku kontuzji zawsze moze tam zagrac Caceres.( troszke malo, no ale nie mamy pol naftowych )
Troszkę nie rozumiem tej wypowiedzi :) Piszesz, że nie ściągniemy już lewego obrońcy/pomocnika ponieważ mamy kilku zawodników na prawą stronę ?? :D Kolarov jest niezbędny, bo w razie gry 3-5-2 na śniadanie zjada wszystkich naszych lewostronnych, którzy mogą tam grać, nie mówiąc już o lewej stronie w razie gry 4-3-3 :P

PS. Jeśli chodzi o środkowego napastnika i coraz większy dramat z możliwością zakupu Cavaniego i Van Persiego, może warto byłoby zaryzykować te 20 baniek i postawić na bardzo perspektywicznego Damiao ? Co o tym sądzicie ? (no chyba że jednak da się jeszcze wyciągnąć Higuaina)...

ObrazekObrazekObrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 21:17

@Maras@ pisze: Troszkę nie rozumiem tej wypowiedzi :) Piszesz, że nie ściągniemy już lewego obrońcy/pomocnika ponieważ mamy kilku zawodników na prawą stronę ?? :D Kolarov jest niezbędny, bo w razie gry 3-5-2 na śniadanie zjada wszystkich naszych lewostronnych, którzy mogą tam grać, nie mówiąc już o lewej stronie w razie gry 4-3-3 :P
Przeczytalem to co napisalem jeszcze raz i masz racje... ale mimo wszystko nie stac nas na Kolarova i na strikera w jednym okienku , poza tym juz 15-17 mln poszlo na mudzyna i chilijczyka, wykupienie Giaka, Giovinco, i najprawdopodobniej Verattiego. Chyba ze zezol mnie zaskoczy i bedzie ,,Kolarov'' i tapstrajker. Albo Conte postawi na wing backa i zostawi Boriello. Z mysla ze ktos musi dogrywac te pilki w pole karne, lecz z drugiej strony ktos je musi wykorzystywac, a wiec kolo sie zamyka ^;p

Obrazek
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 21:32

Co prawda nie dotyczy to bezpośrednio naszego mercato, ale... Napoli złożyło ofertę za Doumbie. Doumbia to napastnik grający na szpicy. Jeśli Napoli go kupi, to nie będzie on na pozycję Lavezziego, tylko Cavaniego. Czyżby to oznaczało, że Napoli przygotowuje się do sprzedaży swojej największej gwiazdy? Oby.

Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 21:36

Cabrini_idol pisze:
@Maras@ pisze: Troszkę nie rozumiem tej wypowiedzi :) Piszesz, że nie ściągniemy już lewego obrońcy/pomocnika ponieważ mamy kilku zawodników na prawą stronę ?? :D Kolarov jest niezbędny, bo w razie gry 3-5-2 na śniadanie zjada wszystkich naszych lewostronnych, którzy mogą tam grać, nie mówiąc już o lewej stronie w razie gry 4-3-3 :P
Przeczytalem to co napisalem jeszcze raz i masz racje... ale mimo wszystko nie stac nas na Kolarova i na strikera w jednym okienku , poza tym juz 15-17 mln poszlo na mudzyna i chilijczyka, wykupienie Giaka, Giovinco, i najprawdopodobniej Verattiego. Chyba ze zezol mnie zaskoczy i bedzie ,,Kolarov'' i tapstrajker. Albo Conte postawi na wing backa i zostawi Boriello. Z mysla ze ktos musi dogrywac te pilki w pole karne, lecz z drugiej strony ktos je musi wykorzystywac, a wiec kolo sie zamyka ^;p
Nasi coś czają się żeby sprzedać nie tylko Krasica, Melo, Zieglera, Elię itp. ale także Matriego. Jeśli dostalibyśmy za tego ostatniego ok. 15 baniek, to znalazłyby się pieniądze i na Kolarova ;) W sumie to mamy już obsadzone wszystkie pozycje (biorąc pod uwagę transfery Asamoaha, Isli i Giovinco), oprócz Strikera i Lewego Obrońcy/Pomocnika... Bądźmy dobrej myśli ;)

ObrazekObrazekObrazek
filippo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 22:06

@Maras@ pisze: Nasi coś czają się żeby sprzedać nie tylko Krasica, Melo, Zieglera, Elię itp. ale także Matriego. Jeśli dostalibyśmy za tego ostatniego ok. 15 baniek, to znalazłyby się pieniądze i na Kolarova ;) W sumie to mamy już obsadzone wszystkie pozycje (biorąc pod uwagę transfery Asamoaha, Isli i Giovinco), oprócz Strikera i Lewego Obrońcy/Pomocnika... Bądźmy dobrej myśli ;)
O ile rozumiem sprzedaż Matriego, o tyle kompletnie nie rozumiem zafascynowania Kolarovem. Fakt, jest dobry, ale po co wydawać na gościa kilkanaście baniek, skoro gramy trójką w obronie? Za kogo niby miałby grać?

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 22:08

Pierdzielić LO.

Obronę i tak mamy najlepszą w lidze .
Musimy kupić napastnika czyt Cavani.

Potem dopiero obrona.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

filippo pisze:
@Maras@ pisze: Nasi coś czają się żeby sprzedać nie tylko Krasica, Melo, Zieglera, Elię itp. ale także Matriego. Jeśli dostalibyśmy za tego ostatniego ok. 15 baniek, to znalazłyby się pieniądze i na Kolarova ;) W sumie to mamy już obsadzone wszystkie pozycje (biorąc pod uwagę transfery Asamoaha, Isli i Giovinco), oprócz Strikera i Lewego Obrońcy/Pomocnika... Bądźmy dobrej myśli ;)
O ile rozumiem sprzedaż Matriego, o tyle kompletnie nie rozumiem zafascynowania Kolarovem. Fakt, jest dobry, ale po co wydawać na gościa kilkanaście baniek, skoro gramy trójką w obronie? Za kogo niby miałby grać?
Kolarov ma to do siebie, że nie tylko jest dobry w obronie, ale przede wszystkim w akcjach ofensywnych. Nadaje się równie dobrze jako lewy obrońca do 4-3-3 jak i skrzydłowy w 3-5-2 ;) Takie jest moje zdanie ;)
Mate.G pisze:Pierdzielić LO.

Obronę i tak mamy najlepszą w lidze .
Musimy kupić napastnika czyt Cavani.

Potem dopiero obrona.
Cavani wiadomo, byłby fajny. Niestety jest to mało realna opcja, bo De Laurentis zbyt mocno wybrzydza, a i wiadomo nie od dziś, że raczej nie chciałby wzmacniać bezpośredniego rywala do walki o Scudetto...
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2012, 22:16 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazekObrazek
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

filippo pisze: skoro gramy trójką w obronie? Za kogo niby miałby grać?

Za De Ceglie lub Giaka np. A jak gra Napoli ? Maggio tez w 3-5-2 gra RWB, podobnie u nas by gral Kolarov tyle ze na lewej. Bo na dzien dzisiejszy kogo widzisz oprocz PDC lub Giaka ( wiem fajny szybki, nawet cos tam zagral w defensywie na euro, ale jest jakis taki nieefketywny, nie na 1 sklad)na lewym wingu? tylko nie strzelaj mi z Giovinco czy Vucinicem, Caceres prawa, Lichy prawa a wiec ? Padoin

:prochno:

Obrazek
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 22:49

hahahha, nie wiem czy zdążyliście już to przeczytać, ale portal Onet.pl twierdzi, że jesteśmy gotowi oddać Matriego, Giovinco + 40 mln za Cavaniego. :rotfl:

Ahh ten onet, Seba nie zdążył nacieszyć się z powrotu do Juve, a Ci już go wysyłają do Neapolu.

EDIT: mój błąd, wybacz. :pray:
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2012, 22:54 przez dr.DeV, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 22:51

dr.DeV pisze:hahahha, nie wiem czy zdążyliście już to przeczytać, ale portal Onet.pl twierdzi, że jesteśmy gotowi oddać Matriego, Giovinco + 40 mln za Cavaniego. :rotfl:
Boze. Nie Onet a calciomercato.com... Czy wy ludzie sie nauczycie wkoncu, ze oni nie wymyslaja tych informacji, a jedynie je kopiują z zagranicznych serwisów? :roll:

Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 22:56

pytanie tylko, kim to trzeba być żeby wymyślić taką bzdurę ? De Laurentis wymyślił sobie 70 baniek za Cavaniego i już powstają bzdetne newsy :/ Jeśli mowa już o tak ogromnych kwotach to wolałbym Falcao za ok. 50 :]

ObrazekObrazekObrazek
Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 23:10

Falcao ?
Za drogi... Cena/Jakość.
Kuźwa Cavani jest idealny, strach pomyśleć Gio Cavani Vucinic. To by było wielkie Łoł :prochno:

Jak nie Cavani to Jojo,Higuain,Lewy.
I to chyba odpowiednia kolejność.
Aha, ucieszyłem się wiadomością, iż RvP nie dla Juve. Drogi, stary, szklany, nie lubie go. Niech siedzi w tym Arsenalu jest tam chyba kapitanem.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 23:18

Cabrini_idol pisze:no bo kto zagra w 4-3-3 na prawym skrzydle ? Pepe ? nie no dajcie spokoj , dobry rezerwowy, i prosze nie wyskoczcie mi czasem ze Seba czy Isla sie tam sprawdza. Giovinco Vucinic to ta sama pozycja wiec sie zdubluja, dlatego uwazam, ze z jednym sie pozegnamy. Chyba, ze jak mowilem Czarnogorzec i Krasnal beda grac SS w 3-5-2 kolo klasycznej ,,9'', i bedzie rotacja w ataku, podobna jaka stosuje np Ferguson w MU.
W 4-3-3 myślę, że Seba i Mirko się zmieszczą. w 3-5-2 jeden na ławkę. A w zasadzie do rotacji, bo meczów sporo a Conte pod koniec sezonu to nawet czasem rozszady robił.
Tharp pisze:Pozostaje Alessandro, ktoremu na boisku w glowie Federica, i Fabio aka "moze w koncu wroce do formy?"
Nie pierdziej, dopiero co miałeś Fabio w awatarze :D Ale w sumie Matri był w tym sezoie lepszy, Quagliarella niczym mnie nie przekonał, może w końcu "wróci do formy".
Pół dnia byłem na uczelni, drgnęło cos w sprawie Giovinco?

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 23:23

Mate.G pisze:Falcao ?
Za drogi... Cena/Jakość.
Kuźwa Cavani jest idealny, strach pomyśleć Gio Cavani Vucinic. To by było wielkie Łoł :prochno:

Jak nie Cavani to Jojo,Higuain,Lewy.
I to chyba odpowiednia kolejność.
Aha, ucieszyłem się wiadomością, iż RvP nie dla Juve. Drogi, stary, szklany, nie lubie go. Niech siedzi w tym Arsenalu jest tam chyba kapitanem.
Pisałem tylko że jak Cavaniego mielibyśmy kupować za 70 to ja wolę Falcao za 50 :P Z resztą z tym cena jakość, to nie wiem. Jedno jest pewne, że Kolumbijczyk to w tej chwili ścisły TOP napastników. To co wyprawia w Atletico to masakra (szczególnie w decydujących meczach LE). Wielu myślało, że radzi sobie tak dobrze, bo liga portugalska jest stosunkowo słaba i jak na tamte warunki ma świetnych kolegów w drużynie ułatwiających mu strzelanie goli. On jednak przechodząc do zupełnie nowej drużyny w lepszej lidze, udowodnił wszystkim że jest świetnym napastnikiem i mimo zmiany otoczenia dalej "robi swoje". Najlepszą jego wizytówką jest to, że kibice Atletico już zapomnieli o Aguero, bo mają nowego bohatera :)

ObrazekObrazekObrazek
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 czerwca 2012, 23:40

Nie rozumiem co do mnie mówi wujek Google. Coś bełkocze o Lisendro Lopezie, który , przynajmniej w mojej ocenie, jest starszym odpowiednikiem Falcao i Cavaniego. Dodatkowo, piłkarz nie kosztowałby więcej niż 25 mln euro, a pewnie w okolicach tej sumy, Juventus upatruje "9". Ale, żeby gdybać potrzebuje jakiejś rzetelnej weryfikacji newsa
Ostatnio zmieniony 20 czerwca 2012, 23:42 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany