Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 16:23

Juventus oficjalnie poinformował o losach kart zawodniczych: Stefano Beltrame, Leonardo Spinazzoli, Alberto Libertazziego oraz Ciro Imobile.

Ten ostatni nadal będzie współwłasnością Juve i Genoi.
Spinazzola stał się współwłasnością Sieny i Juve
Beltrame został całkowicie wykupiony z Novary.
Novara Calcio S.P.A. oficjalnie ogłosiła,że Libertazzi jest współwłasnością Juventusu i Novary.

A teraz pytanie. Co z tym Giovinco ?? Ma ktoś dostęp do relacji live z dzisiejszego posiedzenia w Lega Calcio? Na tutztojuve skończyli o 14:50 ,a przecież jest 16:22... :roll:

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 16:38

Według sky Giovinco już jest nasz z powrotem:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99160
11 baniek to jak dla mnie mimo wszystko sporo

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 16:43

Gigi Buffon pisze:
A teraz pytanie. Co z tym Giovinco ?? Ma ktoś dostęp do relacji live z dzisiejszego posiedzenia w Lega Calcio? Na tutztojuve skończyli o 14:50 ,a przecież jest 16:22... :roll:
Pojawiła się właśnie informacja, że jesteśmy bardzo bliscy jego pozyskania. Brakuje już ponoć jedynie oficjalnego komunikatu. Już nawet agent zawodnika mówi otwarcie o jego przenosinach do Juve. Transfer miałby nas kosztować 11 baniek w gotówce, choć coś tam jeszcze ustalają w kwestii ewentualnego włączenia w transakcję naszych zawodników.

Giovinco raczej nie posłuży za kartę przetargową - jego powrotu do Juve życzył sobie Conte, który rzekomo ma pomysł na wykorzystanie jego potencjału w naszej ekipie. Agent też mówi o tym, że piłkarz miałby się u nas zadomowić na dłużej.

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 16:45

Gdzieś czytałem nawet o 12,5 mln €...

Ale ogólnie cieszę się z jego transferu.Nie chcę tutaj kłócić się niektórymi userami o przydatność Giovinco. Mam nadzieję, że Seba da nam argumenty na boisku. Bo o takie nam tu przecież chodzi.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 16:51

Dużo. Wątpię, żeby któraś ekipa była chętna odkupić go od nas za 22mln (chodzi mi o oszacowanie wartości) Z drugiej strony nikogo tańszego na tę pozycję i na takim poziomie nie znaleźlibyśmy

Obrazek
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 16:52

Mam tylko nadzieję że jego wykup (o ile to prawda) nie zablokuje nam kupna snajpera z prawdziwego zdarzenia, bądź nie dojdzie do sytuacji kiedy kupno "9" będzie uzależnione od kaprysu tego konusa.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 16:55

pumex pisze:Dużo. Wątpię, żeby któraś ekipa była chętna odkupić go od nas za 22mln. Z drugiej strony nikogo tańszego na tę pozycję i na takim poziomie nie znaleźlibyśmy
Parma zrobiła świetny interes - nie od dziś wiemy, że nie utrzymałaby tego zawodnika i w końcu musiało dojść do oddania drugiej połówki karty. Ja się cieszę z tego transferu - Giovinco z całą pewnością dojrzał w przeciągu ostatniego sezonu. Bez wątpienia możemy powiedzieć o podniesieniu jakości naszego składu.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 16:59

Dwa-trzy mecze na ławce z powodu gorszej formy i znowu zacznie robić gnój.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 17:01

Jeszcze przecież nie jest powiedziane, że zostanie. Za tydzień,dwa, miesiąc może go już u nas nie być...

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 17:03

Deszczowy,
czy 2-3 słabsze Mirasa powodują jego przejście na ławkę?
Nie przypominam sobie,
myślę, że Conte będzie go tak traktował jak swoich ulubieńców - Boriello czy Mirasa i Gio będzie grał dużo i często - jeśli zostanie, ale jakoś nie obawiam się, że nie da rady.

Jeden oczekiwany transfer przeze mnie doszedł do skutku, teraz jeszcze jakiegos napastnika i będzie bardzo bardzo dobrze.

No i oczwywiście trzeba się pozbywać wszelkiego szrotu bezaplecyjnie i do samego końca, wszystkich tych, którzy już nie będa nam potrzebni.

kosiorekk

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 17:04

deszczowy pisze:Dwa-trzy mecze na ławce z powodu gorszej formy i znowu zacznie robić gnój.
Póki co, jedyna osobą, która robi gnój, jesteś ty.
Nie gra u nas od 2 sezonów, nie wiadomo czy w ogóle zagra, a już polaczki szczekają :lol:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 17:09

mrozzi pisze:Parma zrobiła świetny interes
Juventus też zrobił nie najgorszy biznes. Skoro Del Neri go nie widział w składzie (a pewnie tak było skoro został szybko pożegnany) to Seba dostał okazję wykazania się w innej drużynie, z której skorzystał. Juventus zarobił na nim 4,5 miliona euro, zawodnik bezdyskusyjnie się rozwinął i udowodnił na co go stać, teraz Juventus sprowadza go z powrotem jako innego piłkarza i w sumie dopłaca do całej operacji... około 7 mln.

Wiadomo, że nie wyszliśmy na plus ale Juventus jako klub celujący w scudetto nie rozważa transferów jako możliwości zarobku przecież. Wzmocnienie drużyny i ściągnięcie odpowiednich piłkarzy jest wartością nadrzędną, zarobienie na piłkarzach niepotrzebnych jest w drugim rzędzie.

Bandiera_Rossa

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 17:10

Łoles pisze:Mam tylko nadzieję że jego wykup (o ile to prawda) nie zablokuje nam kupna snajpera z prawdziwego zdarzenia, bądź nie dojdzie do sytuacji kiedy kupno "9" będzie uzależnione od kaprysu tego konusa.
Kaprysu? A Ty byś chciał być traktowany jak wór ziemniaków?

Trochę konsekwencji panowie, z jednej strony wymagacie bezwarunkowej, ślepej miłości do barw, a z drugiej chcecie, żeby piłkarz bez szemrania zgodził się na włączenie do transakcji (vide Matri).

Azrael

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 17:10

deszczowy pisze:Dwa-trzy mecze na ławce z powodu gorszej formy i znowu zacznie robić gnój.
Nie śledziłem poczynań Giovinco w Juventusie tak dokładnie jak Ty, ale przypomnij mi, proszę, kiedy to Sebastian siedząc na ławce (na trybunach) w ekipach Ranieriego, Ferrary czy Zaccheroniego "robił gnój"?

Mam mnóstwo obaw co do postawy Giovinco w Juventusie, ale trzeba umieć odgraniczyć kwestie sportową od mitologii.
Mam wrażenie, że legenda wokół jego domniemanego psucia atmosfery w drużynie narosła do takiego stopnia, że przyjmuje się ją jako "fakt autentyczny".
kosiorekk pisze:Nie gra u nas od 2 sezonów, nie wiadomo czy w ogóle zagra, a już polaczki szczekają :lol:
Trafione w sedno - "hejterstwo"...

Pozdrawiam!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 17:30

Ja do Giovinco miałem zawsze dwa zarzuty. Pierwszy jest taki, że ma się za nie wiadomo kogo. Jeden powie, że to zaleta a nie wada, że zna chłopak swoją wartość, jednak dla mnie Seba przesadza. Nikt mi nie powie, że tego nie widać. Ja to widzę aż nadto, między innymi w kapryśnych wypowiedziach. Drugi zarzut dotyczy jego sposobu gry. Dla mnie w akcjach Giovinco jest czasami przerost formy nad treścią. Gdzieś tam biegnie na przebój, na trzech rywali, kiwa siebie i ich, mija, ale koniec końców nic z tego nie wynika, co dobrze pokazuje pierwsze półtorej minuty TEGO filmiku. No i te warunki fizyczne, ale to już nie jego wina.

Mam mieszane uczucia, chyba nawet z mojej strony jest więcej obaw niż nadziei, ale tak jak pisałem, zdaję sobie sprawę, że za cenę 11mln trudno znaleźć lepszego

Obrazek
Zablokowany