Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Juvefanatp

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2012, 16:36

FalsoVero pisze:Ale na tle defensywy Juventusu wypadł bardzo dobrze. Fakt nie strzelił bramki ale narobił tak zwanego wichru. Nie żebym go bronił ale jeżeli wybór ma paści na kogoś z dwójki Torres/Van Persi to lepiej wziąć Hiszpana. Marzeniem jest ktoś z dwójki Cavani/Falcao
Mi się wydaje, że ilość sytuacji Torresa była raczej podyktowana zmianą systemu gry przez Hiszpanię, przez co w obronie Włochów powstawały duże luki, w które powinien wchodzić wysunięty napastnik i pewnie taki Negredo też by do nich doszedł gdyby to akurat on w tym momencie przebywał na boisku. Fernando ani nie wygrał żadnej główki, żadnego pojedynku sam na sam, pojedynku szybkościowego a do tego nie wykorzystał kilku świetnych okazji, więc tak naprawdę nie zrobił nic niezwykłego.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2012, 16:43

pumex pisze: :wink: Nie zauważyłeś jeszcze, że kto nie przyjdzie do Juve, to trudno jest go zmusić do odejścia. Musiałby się zgodzić na zawodową degradację i na zmniejszenie płacy. Nie zarabia wiele, ale Fiora nie da mu tyle, co my.
Mówię z pamięci, ale dałbym głowę, że Matri zarabia u nas 1,7 melona, podczas gdy Jove 2,1. Kwota 1,5 miliona jest jak najbardziej w zasięgu finansowym Violi, szczególnie jeśli dostaną dodatkowe 17 milionów od nas.
Nie zauważyłem jeszcze. Zauważyłem za to, że kto przyjdzie do Juve, zawiedzie lub piłkarsko się zestarzeje- tego trudno wypchnąć z Juve. Matri miał średnie pół roku, ale na pewno nie zawiódł i nie podchodzi pod żadną z tych kategorii. Ziegler nie robił problemów, Melo też nie.

I nie sądzę, żeby Alessandro był kompletnym idiotą. Chyba zdaje sobie sprawę z tego, że jest w tym momencie 3 napastnikiem, i wcale nie przez swoją formę, ale przez profil, swój styl. Conte dawał hinty, że styl gry Quagliarelli oraz Borriello mu bardziej odpowiada. A jeszcze dochodzi Top Player, który, znając Tonio, dostanie kolosalny kredyt zaufania.

Wielu piłkarzy powtarza jak mantrę- "nigdzie się nie wybieram, zostaję w klubie" do dnia transferu. Taki mechanizm obronny, bo jakby się okazało, że jednak transfer nie wypalił- zostałby niesmak, a życie w mieście mogłoby stać się znacznie mniej przyjemne.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2012, 18:45

Dziś będę dokładnie przyglądał się Torresowi. Widziałbym go w Juve. Szkoda, że ma już 28 lat, ale jego transfer jest bardzo realny. Ile oczekuje Chelsea?

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
FalsoVero

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2012, 19:49

francois pisze:Dziś będę dokładnie przyglądał się Torresowi. Widziałbym go w Juve. Szkoda, że ma już 28 lat, ale jego transfer jest bardzo realny. Ile oczekuje Chelsea?
Z tego co można wyczytać to 30mln

"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2012, 19:54

Jakies ploty chodza, ze doszlismy do porozumienia z parmą odnosnie Seby. 13mln za połówke. Moze ktos potwierdzić? :D

Obrazek
Arcadio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2012, 20:06

Richmond Boakye - czytałem o nim już w styczniu, że za Immobile przychodzi, dziś Lo Monaco potwierdza, że jest dogadany.

10 bramek w SerieB, jedna w pucharze, napastnik rocznik 93- ciekawe czy zostanie gdzieś wypożyczony, w końcu w tym sezonie wchodzi reforma Primavery, gdzie będą mogli grać piłkarze do 19stu, a nie jak obecnie do 20stu lat- czyt. rocznik 94 wzwyż...

Patrzcie ilu piłkarzom trzeba będzie poszukać zatrudnienia... Ogólnie w kadrze Primki może być trzech piłkarzy starszych...

Jeszcze jedno- orientuję się ktoś ilu w tym sezonie musi być wychowanków zgłoszonych do LM ? 4?
Marchisio, De Ceglie i tu? I tu właśnie Sebą czy też Marrone?

Żaden zwycięzca nie wierzy w przypadek.
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2012, 20:12

it doesn't matter pisze:Jakies ploty chodza, ze doszlismy do porozumienia z parmą odnosnie Seby. 13mln za połówke. Moze ktos potwierdzić? :D
Raczej plota, bo rzekomo mamy się spotykać z Parmą jutro. A zdaję się w piątek jest termin pierwszego konkursu kopert.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 00:07

it doesn't matter pisze:Jakies ploty chodza, ze doszlismy do porozumienia z parmą odnosnie Seby. 13mln za połówke. Moze ktos potwierdzić? :D
Według SKY mamy dać za Gio 10,5-11mln. Mówi się o włączeniu do transakcji takich zawodników jak Motta, Padoin, Giandonato lub Beltrame. Mój włoski nie pozwala mi jednak na zrozumienie czy chodzi o dołączenie ich do tej kasy czy o zaoferowanie ich w ramach tej kwoty.

link: http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99056

Obrazek
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 00:15

Arcadio pisze: Jeszcze jedno- orientuję się ktoś ilu w tym sezonie musi być wychowanków zgłoszonych do LM ? 4?
Pierwsze słyszę o takim wymogu... Gdyby tak było to ciekawe jakim cudem w LM grałyby takie kluby jak chociaż ostatni mistrze czyli Chelsea...

PS. Cavaniego nie sprzedam nam raczej De Laurentis, Van Persie będzie strasznie drogi (licząc jego wiek i kontrakt). Może warto przyatakować jeszcze raz Higuaina, albo zaryzykować z Damiao ??

ObrazekObrazekObrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 00:24

blackadder pisze:
Według SKY mamy dać za Gio 10,5-11mln. Mówi się o włączeniu do transakcji takich zawodników jak Motta, Padoin, Giandonato lub Beltrame. Mój włoski nie pozwala mi jednak na zrozumienie czy chodzi o dołączenie ich do tej kasy czy o zaoferowanie ich w ramach tej kwoty.

link: http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=99056
Bezpośrednio w SKY piszą, że Juve się zadeklaruje jak już Parma sobie wybierze kogo od nas chce. Z grona twoja 4 + Chibsah.

Giaccherini w 100% nasz. 4 mln za pół karty.

//SKY

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 00:34

@Maras@ pisze:
Arcadio pisze: Jeszcze jedno- orientuję się ktoś ilu w tym sezonie musi być wychowanków zgłoszonych do LM ? 4?
Pierwsze słyszę o takim wymogu... Gdyby tak było to ciekawe jakim cudem w LM grałyby takie kluby jak chociaż ostatni mistrze czyli Chelsea...
Toś chyba nigdy nie grał w FMa :lol:
Tak, zgadza się, musi być 4 wychowanków klubu i 8 wychowanych w kraju. Przynajmniej tak było w 2010.
A co do niektórych drużyn, to po prostu dokoptowywuje się 2-3 młodziaków z niższych klas rozgrywkowych i gra składem 22-23 osobowym w LM. Też pomaga to, że żeby być traktowanym jak wychowanek danego klubu, trzeba grać 3 sezony w nim przed 22 rokiem życia. Więc chłopaczek ściągnięty w wieku 18 lat wciąż będzie wychowankiem.
Zdaje mi się, że ten gość który wybiegł w pierwszym składzie w finale w Chelsea został właśnie włączony "na siłę'.

edit
Fakt, że Chibsah w meczach, które widziałem robił dużo dobrego, nawet na tle "gwiazd" Appelta i Buoya. Jego jednego byłoby mi szkoda, chyba że nie wypuścilibyśmy jego całej karty.[/b]
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 01:25 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 00:58

Trwa sesja, więc nie sprawdzam jakoś super często tematu, ale czy już coś wiadomo o Isli i tym jego kolanie?

Co do Giac'a to wg mnie bardzo dobra decyzja. Jeśli nie sprowadzimy nikogo pokroju Kolarova, to on i PDC będą odpowiadać za LWB w 3-5-2. Z ewentualną pomocą tego Peluso (oby nie...)

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 01:07

alina pisze: Bezpośrednio w SKY piszą, że Juve się zadeklaruje jak już Parma sobie wybierze kogo od nas chce. Z grona twoja 4 + Chibsah.
Po cholerę nam primka skoro oddajemy najlepszych jej graczy :doh: Raptem rok u nas pograł odkąd pozyskaliśmy go z Sassuolo, rozegrał dobry sezon, był wyróżniającą się postacią młodych zebr i go oddajemy :roll:
alina pisze: Giaccherini w 100% nasz. 4 mln za pół karty.
:ok:

Edyta:
blackadder pisze: A chcemy silną Primaverę czy podstawową kadrę? :think:
Chcemy ciągle kupować, czy może w końcu coś sami wyszkolimy?
Wierzysz, że Seba będzie stanowił o sile drużyny?
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2012, 01:20 przez Kuben, łącznie zmieniany 1 raz.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 01:13

Kuben pisze:
alina pisze: Bezpośrednio w SKY piszą, że Juve się zadeklaruje jak już Parma sobie wybierze kogo od nas chce. Z grona twoja 4 + Chibsah.
Po cholerę nam primka skoro oddajemy najlepszych jej graczy :doh: Raptem rok u nas pograł odkąd pozyskaliśmy go z Sassuolo, rozegrał dobry sezon, był wyróżniającą się postacią młodych zebr i go oddajemy :roll:
A chcemy silną Primaverę czy podstawową kadrę? :think:

Tak to już jest we Włoszech że młodzi są kartą przetargową przy większych transferach między włoskimi zespołami. Tak było, jest i pewnie będzie jeszcze przez jakiś czas. Iago też się wyróżniał a słuch po nim zaginął, więc nie można powiedzieć na pewno że zatrzymanie Chibsaha wyjdzie nam na dobre. Seba to już ukształtowany zawodnik, chce go Conte, więc nie ma się co zastanawiać. Najwyżej młody wróci do nas za parę lat za kilkanaście baniek :lol:

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 czerwca 2012, 02:55

blackadder pisze: Tak to już jest we Włoszech że młodzi są kartą przetargową przy większych transferach między włoskimi zespołami. Tak było, jest i pewnie będzie jeszcze przez jakiś czas. Iago też się wyróżniał a słuch po nim zaginął, więc nie można powiedzieć na pewno że zatrzymanie Chibsaha wyjdzie nam na dobre.
Ale mimo wszystko, głupotką byłoby wypuszczanie tak obiecującego i dorodnego murzynka jak Chibsah. Młodzi są kartą przetargową, ale tylko tacy, w których klub już przestał wierzyć. Tacy, z którymi wiąże się jeszcze jakieś nadzieje chodzą na wypożyczenia, albo przede wszystkim współwłasności (vide Immobile, Sorensen i właśnie nasz kurdupelek).
I tak ad noto, może nie jestem najwierniejszym "oglądaczem" naszej Primki, ale o Iago usłyszałem jak przychodził, a potem jak odchodził. Żeby się jakoś wyróżniał, to ani nie widziałem, ani nie słyszałem. Ale to może moja ignorancja.

Zablokowany