Mercato (2012-2014)
- badecki
- Juventino
Taką ofertę - 140 000 EUR tygodniówki - już RvP odrzucił, co daje ok. 6-7 mln rocznie. Zakładamy, że chodzi mu o pensje (jako kryterium "zostaje czy nie zostaje na Emirates Stadium").pumex pisze:Minimum to pewnie z 6-7mln
jeśli wierzyć w mniej czy bardziej wiarygodne źródła:
http://www.tribalfootball.com/articles/ ... nd-3245971
to agenci Robina mogą sobie wiele pozwolić na nieco więcej w dyskusji z Marottą,
jeśli już wierzyć temu co napisał ten artykuł:
http://www.calciomercato.com/prima-pagi ... oni-318766
to projekt Robin van Persie na 4 lata (wykup + kontrakt) będzie kosztował klub który go zatrudni: 90 milionów EUR :lol:
ps. wszystkie wymienione kwoty w oparciu o źródła - nie są mojego autorstwa
O to sory, mój faux pas :oops:pumex pisze:Tylko, że ja mówiłem o Torresie :roll:
Zwracam honor.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2012, 14:52 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.
- SKAr7
- Juventino
Sam nie jestem zwolennikiem tej opcji, ale Torres podoba Ci się bardziej? Od 1,5 roku bez formy w klubie, prawie w tym samym wieku, ostatnio rozegrał tylko jeden wyśmienity mecz ze słabą Irlandią i znów jest na ustach wszystkich, po czasach szyderstw i żarciszków...pumex pisze:Ja od początku twierdziłem, że van Persie to najgorsza z najlepszych opcji. Według mnie nawet 30mln za niego to za dużo. Prawie 30 lat na karku, 1,5 sezonu dobrej gry za sobą, kończący się kontrakt, inna liga. Malinowo nie jestFalsoVero pisze:Czy po odpadnięciu Holandii i beznadziejnej grze RVP nadal jesteście zwolennikami wyłożenia prawie 40mln+astronomiczny kontrakt za niego?
Mój stosunek do Torresa, jak i mój dystans wobec tego stosunku jest powszechnie znany, więc nie będę się powtarzał. Ale byłbym niepocieszony, gdyby to on okazał się naszym topkiem. Choć jeśli przyjdzie, to schowam osobiste przekonania w kieszeń i będę mu kibicował, by strzelił te 20 bramek choćby to robił prawym sutem.
To juz lepszą opcją wydaje mi się Damiao albo Lewandowski. Oni to też ryzyko, ale może z nich coś więcej wypalić i co ważne- na dłużej.
Tylko może lepszym drugim wyborem byłby Falcao? Athletico samo stwierdziło, że pewnie nie da rady go zatrzymać w razie braku LM, a tymczasem o zainteresowaniu bananowych cisza. Może by wykorzystać tę sytuację?
- pumex
- Juventino
Tylko, że ja mówiłem o Torresie :roll:badecki pisze:Taką ofertę - 140 000 EUR tygodniówki - już RvP odrzuciłpumex pisze:Minimum to pewnie z 6-7mln
SKAr7, nie podoba mi się ani jeden, ani drugi. O Torresie pisałem rano, o van Persie'm już wiele razy. Ten drugi wpędziłby nas do finansowego grobu.
Moim skromnym zdaniem lepiej dać 50mln za 4 lata młodszego Cavaniego, który dostanie pensję w wysokości 3,5-4mln rocznie i będzie na początek się cieszył.
(wiem, że tyle nie wydamy)

- jakku1
- Juventino
1. Sytuacja z Cavanim robi sie ciezka, dlatego szukamy innego rozwiazania.
2. Chelsea raczej nie zaakceptuje wypozyczenia z prawem wykupu za Torresa. Przynajmniej tak to wyglada na chwile obecna, dlatego pojawily sie plotki o wlaczeniu w deal Giovinco. Ewentualna cena za Hiszpana nie bedzie jednak tak wysoka jak np. za Cavaniego, Higuaina czy Falcao.
3. Z kolei sprawa samego Giovinco wyglada tajemniczo, bo z jednej strony pojawiaja sie infomacje, ze chcemy go wlaczyc w jakas wieksza transakcje, a z drugiej, ze jestesmy blisko wykupienia jego polowy karty, co ma nas kosztowac okolo 10m + jakies wypozyczenia. Wszystko byloby niby ok, ale przeciez Seba sam powiedzial, ze nie chce byc zadna karta przetargowa. Tutaj moze sie zdarzyc wszystko (zahor zapewne siedzi jak na szpilkach wyczekujac wielkiego powrotu Giovinco
).
2. Chelsea raczej nie zaakceptuje wypozyczenia z prawem wykupu za Torresa. Przynajmniej tak to wyglada na chwile obecna, dlatego pojawily sie plotki o wlaczeniu w deal Giovinco. Ewentualna cena za Hiszpana nie bedzie jednak tak wysoka jak np. za Cavaniego, Higuaina czy Falcao.
3. Z kolei sprawa samego Giovinco wyglada tajemniczo, bo z jednej strony pojawiaja sie infomacje, ze chcemy go wlaczyc w jakas wieksza transakcje, a z drugiej, ze jestesmy blisko wykupienia jego polowy karty, co ma nas kosztowac okolo 10m + jakies wypozyczenia. Wszystko byloby niby ok, ale przeciez Seba sam powiedzial, ze nie chce byc zadna karta przetargowa. Tutaj moze sie zdarzyc wszystko (zahor zapewne siedzi jak na szpilkach wyczekujac wielkiego powrotu Giovinco

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- SKAr7
- Juventino
@jakku1
Czy Curva, albo ktokolwiek wiarygodny potwierdził, że Tonio Conte był na meczach Euro? Czy to prawdopodobnie wymysł pracy, a Treneiro siedzi gdzieś pod palmami i popija drinki z palemką otoczony biuściastymi ladacznicami i bardzo czarnymi murzynami ze śmiesznymi czapeczkami na głowie, którzy to murzyni ogarniają jego dobytek złożony z lwów i tygrysów, oraz małego słonika o imieniu Punto?

To ze strzelaniem bramek mieliśmy problem, nawet biorąc poprawkę na CL, to wciąż o obronę można się najmniej bać. A właściwie to po zaklepaniu dwójki z Udine, to zostaje nam tylko Gruba Berta do ataku i uzupełnienia. Choć, Kolarovem w promocji bym nie pogardził, o nie...
Czy Curva, albo ktokolwiek wiarygodny potwierdził, że Tonio Conte był na meczach Euro? Czy to prawdopodobnie wymysł pracy, a Treneiro siedzi gdzieś pod palmami i popija drinki z palemką otoczony biuściastymi ladacznicami i bardzo czarnymi murzynami ze śmiesznymi czapeczkami na głowie, którzy to murzyni ogarniają jego dobytek złożony z lwów i tygrysów, oraz małego słonika o imieniu Punto?
Szczękopad. Zaliczyliśmy sezon z bodaj najmniejszą ilością straconych bramek w Europie, wygraliśmy Scudetto obroną i ja nie mam pojęcia czego ty jeszcze chcesz więcej. Silvy, żeby nie stracić żadnej bramki w najbliższym sezonie?Łoles pisze: Mam nadzieje że nei oznacza to tego że wysypiemy się z waluty na "9" a do obrony przyjdzie jakiś noname czy wynalazek bo jakby nie patrzeć do przodu to nie ma opcji żeby nie widzieć że z tyłu nie wygląda to jakoś super.

To ze strzelaniem bramek mieliśmy problem, nawet biorąc poprawkę na CL, to wciąż o obronę można się najmniej bać. A właściwie to po zaklepaniu dwójki z Udine, to zostaje nam tylko Gruba Berta do ataku i uzupełnienia. Choć, Kolarovem w promocji bym nie pogardził, o nie...
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2012, 15:18 przez SKAr7, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łoles
- Juventino
Widziałem gdzieś info o kolejnym spotkaniu z Pescara, mam nadzieję że w końcu uda się dobić targu w sprawie Verrattiego.
W sumie to dziwi mnie jedno, pisze się o snajperach od a do z a jakoś cicho o obronie.
Mam nadzieje że nei oznacza to tego że wysypiemy się z waluty na "9" a do obrony przyjdzie jakiś noname czy wynalazek bo jakby nie patrzeć do przodu to nie ma opcji żeby nie widzieć że z tyłu nie wygląda to jakoś super.
Jak to często w trakcie transmisji z euro mawiają komentatorzy, nasza obrona (biorę pod uwagę całość formacji w kontekście gry na 3 frontach) nie stanowi monolitu.
W sumie to dziwi mnie jedno, pisze się o snajperach od a do z a jakoś cicho o obronie.
Mam nadzieje że nei oznacza to tego że wysypiemy się z waluty na "9" a do obrony przyjdzie jakiś noname czy wynalazek bo jakby nie patrzeć do przodu to nie ma opcji żeby nie widzieć że z tyłu nie wygląda to jakoś super.
Jak to często w trakcie transmisji z euro mawiają komentatorzy, nasza obrona (biorę pod uwagę całość formacji w kontekście gry na 3 frontach) nie stanowi monolitu.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- jakku1
- Juventino
Nic o tym nie slyszalem : )SKAr7 pisze:@jakku1
Ale jesli juz to bardziej spodziewalbym sie na trybunach w Polsce Paraticiego, bo to jest wlasnie czlowiek od tego. Chociaz Conte tez nie jest wykluczony. Mowiac szczerze, to po prostu nie wiem

Edit: http://www.football-italia.net/20111/ju ... ovetic-bid
O Matrim slyszalem juz wczesniej, ale ile prawdy w tym jest, nie wiem.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- pumex
- Juventino
Chyba bym się posrał ze szczęścia. Już mało nie zacząłem klepać, ale zdałem sobie sprawę, że Matri w życiu nie zgodzi się na przeprowadzkę do Fiory. Buuujakku1 pisze:Edit: http://www.football-italia.net/20111/ju ... ovetic-bid

- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Marotta błagam, Wszystko tylko nie Torres. El Nino jest naprawdę słaby, zawsze imponował dynamiką i szybkością, a przecież obecnie nie potrafi wyprzedzić niemal nikogo, stał się jakiś taki "gruby" i ociężały. Kosztowałby nie mało, zarabiałby pewnie też a gwarantowałby jedno wielkie nic. Przecież koleś poszukuje formy od 2,5 roku! Odkąd złapał kontuzję kolana w styczniu 2010, przez cały ostatni rok w Liverpoolu łącznie z mistrzostwami świata grał słabo. Ja nawet nie liczę żeby piłkarz, który zatracił swoje największe atuty kiedykolwiek wrócił do swojej dawnej dyspozycji. Tak więc wszystko (co dobre) jako Top Striker, byle nie Torres.
- SKAr7
- Juventino
Hmmpumex pisze:Chyba bym się posrał ze szczęścia. Już mało nie zacząłem klepać, ale zdałem sobie sprawę, że Matri w życiu nie zgodzi się na przeprowadzkę do Fiory. Buuujakku1 pisze:Edit: http://www.football-italia.net/20111/ju ... ovetic-bid

- pumex
- Juventino
1) Bo nieSKAr7 pisze:Hmmpumex pisze:Już mało nie zacząłem klepać, ale zdałem sobie sprawę, że Matri w życiu nie zgodzi się na przeprowadzkę do Fiory. Buuuniby czemu? Matri nie zarabia kokosów. Miałby większą szansę na grę w podstawowym składzie niż u nas z Topkiem i preferowanymi Borriello i Quaglią. Podejrzewam, że do Zenitu nie chciała się przeprowadzić Panna, "bo w Moskwie zimno".
2) Dziewczyna Matriego nie mieszka z nim
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2012, 16:05 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- jarek88
- Juventino
Spotkanie w sprawie Verrattiego podobno jutro. Nie wiem jak obecnie kształtuje się nasze stanowisko w sprawie młodego Włocha, ale mam nadzieję, że Marco zostanie dalej w Pascara, a my 'jedynie' zapewnimy sobie prawo wykupu za rok (za już określoną kwotę). W zamian za to moglibyśmy już teraz oddać (wypożyczenie, współwłasność) tam 1-2 młodych zawodników, którzy w Juve 2012/2013 nie pograją.
Jovetic? Nie śledziłem poczynań Violi w tym sezonie i się zastanawiam, czy Czarnogórzec ma być tym napastnikiem, który zapewni nam +20 bramek w sezonie? Dla mnie Jovetic to zawodnik podobny do Vucinica, a nie 'egzekutor'. Chyba, że mamy zamiar wydać ponad 60 mln na dwóch klasowych napastników?
Jovetic? Nie śledziłem poczynań Violi w tym sezonie i się zastanawiam, czy Czarnogórzec ma być tym napastnikiem, który zapewni nam +20 bramek w sezonie? Dla mnie Jovetic to zawodnik podobny do Vucinica, a nie 'egzekutor'. Chyba, że mamy zamiar wydać ponad 60 mln na dwóch klasowych napastników?
- Kuben
- Juventino
Zapewne problemem może być, że wtedy wcale by się nie widzieli. W jednym z wywiadów podkreślał, że widują się najczęściej tylko w niedziele wieczorem, bo ona cały czas siedzi w Mediolanie (pracuje w telewizji).SKAr7 pisze: Podejrzewam, że do Zenitu nie chciała się przeprowadzić Panna, "bo w Moskwie zimno".
Co z Suarezem? Bo wymieniają go wszyscy jako potencjalnego kandydata do wzmocnienia ataku, a słuch o nim ostatnio zaginął...
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
No i mamy rozwiązanie zagadki, gdzie Matri byłby skłonny się przenieść. Beppe wiesz co z nim zrobićKuben pisze:W jednym z wywiadów podkreślał, że widują się najczęściej tylko w niedziele wieczorem, bo ona cały czas siedzi w Mediolanie (pracuje w telewizji).
Totalnie nierealna opcja, chyba, że L'pool zwolni go dyscyplinarnie za "rasizm"Kuben pisze:Co z Suarezem? Bo wymieniają go wszyscy jako potencjalnego kandydata do wzmocnienia ataku, a słuch o nim ostatnio zaginął...

Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2012, 16:12 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- FalsoVero
- Juventino
Ale na tle defensywy Juventusu wypadł bardzo dobrze. Fakt nie strzelił bramki ale narobił tak zwanego wichru. Nie żebym go bronił ale jeżeli wybór ma paści na kogoś z dwójki Torres/Van Persi to lepiej wziąć Hiszpana. Marzeniem jest ktoś z dwójki Cavani/FalcaoJuvefanatp pisze:Marotta błagam, Wszystko tylko nie Torres. El Nino jest naprawdę słaby, zawsze imponował dynamiką i szybkością, a przecież obecnie nie potrafi wyprzedzić niemal nikogo, stał się jakiś taki "gruby" i ociężały. Kosztowałby nie mało, zarabiałby pewnie też a gwarantowałby jedno wielkie nic. Przecież koleś poszukuje formy od 2,5 roku! Odkąd złapał kontuzję kolana w styczniu 2010, przez cały ostatni rok w Liverpoolu łącznie z mistrzostwami świata grał słabo. Ja nawet nie liczę żeby piłkarz, który zatracił swoje największe atuty kiedykolwiek wrócił do swojej dawnej dyspozycji. Tak więc wszystko (co dobre) jako Top Striker, byle nie Torres.
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012