Mercato (2012-2014)
- minimav
- Juventino
A nie wpadles na to ze Arsenal jest w tak dobrej kondycji finansowej ze moze sobie pozwolic na zakupienie zawodnikow najwyzszej klasy? I ze to Wenger takich nie chce? Znam paru kibicow Arsenalu i to info mam od nich, nie siedze jednak na ich forach i nie mam zamiaru dalej dyskutowac. Podaje tylko zaslyszane info od kibicow ArsenaluMietson pisze:A nie wpadłeś na to, że Wenger realizuje wizję właścicieli? Poza tym, skoro go nie zwolnili przez 16 lat to najwyraźniej akceptują taką politykę transferową.minimav pisze:No cóż, akurat co do Arsenalu to nie mogę się zgodzić - bo to nie właściciele są problemem a Wenger, który woli kupować młodych, utalentowanych niż zawodników gwarantujących podniesienie poziomu
Nie rozumie.yanquez pisze:No i oczywiście cały czas liczę na ściągnięcie "Pirlo" lub "Vidala" na przyszły sezon.
P.S. Do konstrukcji wyjątkowych dorzuć Mishę
- ewerthon
- Juventino
Czyli mówisz, że Van Persiego i Torresa przyjąłbyś z wielkim entuzjazmem?yanquez pisze:Według mnie ściągnięcie Torresa byłoby świetnym ruchem. Cavani i Van Persie są w primie, więc ceny za nich również znajdują się w maksimum. Torres potrafi grać na najwyższym światowym poziomie, co wielokrotnie udowodnił, a jego słabsza gra w ostatnim czasie powinna sprzyjać jakiejś fajnej promocji.
Pumex, nadal jestem największym optymistą na forum? 8)
Asamoah, Isla, Verratti w drodze, rozwiązanie współwłasności Giovinco już niedługo... coś za dobrze to idzie. Najśmieszniej będzie wtedy, gdy teraz każdy mówi o Cavanim, Suarezie czy Torresie, a tu bach!... Sprowadzimy Huntelaara

- jackop
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Ha ha, trafiłem - pierwszy, pierwszypumex pisze:Tak czy inaczej pojawiają się informacje, że chcemy wymienić Giovinco na... tak, na Torresa.

Jeśli ma rok do końca kontraktu - może. Prawo Bosmana - seems legitMietson pisze:Szacunek dla piłkarza? Nie uważam, żeby trzymanie go w klubie było brakiem szacunku. Ma roczny kontrakt i granie na 100% dla Arsenalu do 30.06.2013 jest jego obowiązkiem. A to, że niektórym się wydaje, że kontrakt działa tylko w jedną stronę i piłkarz może sobie po prostu strzelić focha i zażądać transferu to inna sprawa. I to jest właśnie prawdziwe chamstwo i niehonorowe zachowanie.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- badecki
- Juventino
Tak wiem, że ruchy wokół niego były zagęszczane, że Fabio Paratici sondował sytuacje (nawet wcześniej bo w już styczniu). Ale uważałem temat Torresa już za zapomniany. Aktualna giełda nazwisk wokół Juve to Cavani, Jovetic czy Suarez, aż nagle otwieram rano w poniedziałek net i ....Torres (w nowej-starej giełdzie nazwisk) wychodzi na prowadzenie.pumex pisze:Nie ma żadnego nagłego zwrotu. Już od marca przebąkuje się o zainteresowaniu Torresem

- pumex
- Juventino
A dalej twierdzisz, że jest nim Alina? 8)ewerthon pisze:Pumex, nadal jestem największym optymistą na forum? 8)
Panowie, tu nawet nie chodzi o długo trwającą niższą formę Torresa. Formę zawsze w pewien sposób da się odbudować, ale wyraźnie widać coś innego. Fernando na pewno potrafi zagrać na najwyższym poziomie, ale robi to głównie wtedy, gdy gra się w jego ulubionym stylu. Gdy drużyna w której gra zaczyna stosować inny - odmienny od jego ulubionego system, wtedy Torres jest 'nagi'.
Gdyby Hiszpan do nas trafił i nie daj Boże wyszłaby z tego klapa, pewnie zostalibyśmy pozbawieni szans na transfer kolejnej gwiazdy na następne 2-3 lata, to wszystko z przyczyn ekonomicznych. Ja nie wiem, czy to jest gra warta świeczki

- deszczowy
- Juventino
Pedophile alert!jackop pisze:Ha ha, trafiłem - pierwszy, pierwszypumex pisze:Tak czy inaczej pojawiają się informacje, że chcemy wymienić Giovinco na... tak, na Torresa.El Nino fap time
Niech jakiś magik przerobi to i doda tam zdjęcie Torresam bo ja nie umiem

Jest jedna rzecz przemawiająca przeciwko "Dzieciakowi" - cena. Nie dość, że Romek chciałby za niego odzyskać sporo szmalu, to jeśli Torres coś jeszcze ustrzeli na Euro - tani nie będzie.
- Lypsky
- Juventino
Van Persie, Torres, Cavani, Suarez, Higuain - ktokolwiek z tej 5 trafi do nas, będę zadowolony. Podstawową kwestią powinna być ekonomia, bo wydawanie 50mln na jednego gracza, nie wydaje się rozsądnym posunięciem, podobnie jak 30 mln. za Torresa. Marotta nie lubi przepłacać, więc powinno być ok.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- jackop
- Juventino
O aspekt ekonomiczny zadba Agnelli i Beppe, więc kwestia ceny nie powinna nas, w przypadku żadnego "top strikera", martwić. Co najwyżej wartość czysto piłkarska, oraz przydatność dla drużyny. Just do it 

- Łoles
- Juventino
Dla mnie naszym snajperem numeru uno to może być nawet i Libertazzi jeżeli zagwarantuje on ~30 goli w przyszłym sezonie
A tak na poważnie to to nagłe zainteresowanie Torresem to mi wygląda jak wywieranie presji na Napoli - albo go nam sprzedacie za 30+Matri albo szukajcie innego żyda który da wam tyle kasy/liczcie na jakąkolwiek ofertę do końca mercato a później się obudzicie z ręką w nocniku.
Co do samego Torresa (nie wnikam tutaj w sens tego transferu ani tez moje preferencje co do napastnika) to co jak co panowie ale gadanie że się nie sprawdzi bo hiszpan to głupota.

A tak na poważnie to to nagłe zainteresowanie Torresem to mi wygląda jak wywieranie presji na Napoli - albo go nam sprzedacie za 30+Matri albo szukajcie innego żyda który da wam tyle kasy/liczcie na jakąkolwiek ofertę do końca mercato a później się obudzicie z ręką w nocniku.
Co do samego Torresa (nie wnikam tutaj w sens tego transferu ani tez moje preferencje co do napastnika) to co jak co panowie ale gadanie że się nie sprawdzi bo hiszpan to głupota.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- me7a7ron
- Juventino
ctrl+c i ctrl+v może być?deszczowy pisze:Pedophile alert!jackop pisze:Ha ha, trafiłem - pierwszy, pierwszypumex pisze:Tak czy inaczej pojawiają się informacje, że chcemy wymienić Giovinco na... tak, na Torresa.El Nino fap time
Niech jakiś magik przerobi to i doda tam zdjęcie Torresam bo ja nie umiem![]()

A co do tematu to obawiam się jak niektórzy że będzie podobnie jak rok temu. Mam na myśli jeżeli powzmacniamy inne formacje Isla, Asamoah, Veratti, Kolarov i jeszcze paru innych z nami łączonych nazwisk to wtedy nie będziemy mieli nawet tych 30mln. Trzeba będzie czekać aż ktoś łaskawie dostarczy $$ przez wykupienie od nas szrotu którego wyprzedaż pewnie będzie trwać przez całe okienko. Sierpień z ręką w gaciach nie za bardzo mi się podoba.
- Łoles
- Juventino
Z innej beczki mam pytanie, czy z tym Verrattim to już coś wiadomo?
Widzę że niektórzy piszą jakbyśmy go już mieli bądź byli blisko jego pozyskania - zadaje to pytanie bo nie śledziłem ostatnio na bieżąco wydarzeń bo się okazało że zostanę ojcem po raz drugi
Widzę że niektórzy piszą jakbyśmy go już mieli bądź byli blisko jego pozyskania - zadaje to pytanie bo nie śledziłem ostatnio na bieżąco wydarzeń bo się okazało że zostanę ojcem po raz drugi

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- jackop
- Juventino
Gdyby Torres przyszedł w lipcu, to mnie by się w sumie podobałme7a7ron pisze:Sierpień z ręką w gaciach nie za bardzo mi się podoba.

Wiadomo coś nowego o 'tym czymś' w kolanie Islii?
Łoles, gratulacje (chyba).
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2012, 11:29 przez jackop, łącznie zmieniany 3 razy.

- FalsoVero
- Juventino
Pytanie do ekspertów.
Czy po odpadnięciu Holandii i beznadziejnej grze RVP nadal jesteście zwolennikami wyłożenia prawie 40mln+astronomiczny kontrakt za niego? Facet ma prawie 30lat na karku, tak obiektywnie patrząc pierwszy udany sezon w Arsenalu(gdzie taktyka opierała się na graniu pod w/w piłkarza). Takie moje pytanie z ciekawości.
(nie obchodzą mnie jego kontuzje ba, jest to kolejny argument by go nie ściągać)
Czy po odpadnięciu Holandii i beznadziejnej grze RVP nadal jesteście zwolennikami wyłożenia prawie 40mln+astronomiczny kontrakt za niego? Facet ma prawie 30lat na karku, tak obiektywnie patrząc pierwszy udany sezon w Arsenalu(gdzie taktyka opierała się na graniu pod w/w piłkarza). Takie moje pytanie z ciekawości.
(nie obchodzą mnie jego kontuzje ba, jest to kolejny argument by go nie ściągać)
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- rufi8
- Juventino
Nie zgodzę się, bo nie sądzę, że De Laurentis ma takie ciśnienie na sprzedaż Urusa. Nie wiem ile w tym prawdy, ale podobno odrzucił także ofertę Chelsea. Poza tym zawsze może opchnąć Lavezziego. Coś mi się wydaje, że to będzie dłuugie Mercato w kontekście sprowadzenia klasowego napadziora.Łoles pisze:
- jakku1
- Juventino
No tak, nazwisko szybko wyszlo na jaw i to jest z tego, co widze faktycznie Torres. Dziekuje wszystkim za typy! Pierwszy trafił it doesn't matter. Chociaż mówiac szczerze inne propozycje też były prawdopodobne (np. Dzeko, w City pracuje Mancini), dlatego to nie było takie łatwe.
W tej chwili monitorujemy dwa cele - Cavaniego, ktory jednak lekko sie oddalil chyba (podkreślam słowo chyba). Napoli nie chce go za bardzo sprzedac, żąda jakichś kosmicznych pieniędzy a De Laurentiis chetnie widziałby Giovinco w składzie. To jest problem, bo nie dość, że wydalibyśmy duży hajs to jeszcze byśmy musieli oddać de facto jednemu z głownych rywali bardzo dobrego piłkarza. Po tej transakcji Napoli byłoby za mocne i zbyt dużo zyskało. Dlatego lepiej, aby Giovinco - jeśli nie wróci do Juve - poszedł gdzieś za granicę. No i tutaj właśnie schodzą się drogi Sebastiana i Torresa, zwłaszcza, ze tego drugiego obserwujemy od stycznia. Chelsea podobno dostała ofertę/zapytanie/coś takiego z naszej strony i wiele zależy od tego jakie ma plany w stosunku do Fernando. Jeśli Di Matteo nie widzi Hiszpana w skladzie to nasze szanse są bardzo duże. Zobaczymy, różnie z tym może być, ale dobrze, że zdecydowaliśmy się na stworzenie gruntu pod jakąś inną transakcje, bo w przypadku gdyby nie wypaliła operacja pt. "Cavani" to byśmy zostali po prostu na lodzie gdzieś w połowie sierpnia i wtedy byłaby dopiero lipa.
@Pumi
Jeśli chodzi o Joveticia to podobno jeśli Fiorentina zdecyduje się w końcu go sprzedać albo negocjować, to raczej na pewno będziemy blisko się przyglądać tej sytuacji. Jeśli Giovinco ma iść na wymiane (nie jest powiedziane, że pójdzie) to dla mnie jest jasne, że musimy sprowadzić jeszcze jakiegoś SS. Tylko problem polega na tym, kogo
Dobrze byłoby tutaj wymienić Sebe na Torresa (albo po prostu wypożyczyć Fernando za wypożyczenie Giovinco
) i wydać te pieniądze np. na Jojo. No ale to wszystko pewnie będzie dość trudne.
W tej chwili monitorujemy dwa cele - Cavaniego, ktory jednak lekko sie oddalil chyba (podkreślam słowo chyba). Napoli nie chce go za bardzo sprzedac, żąda jakichś kosmicznych pieniędzy a De Laurentiis chetnie widziałby Giovinco w składzie. To jest problem, bo nie dość, że wydalibyśmy duży hajs to jeszcze byśmy musieli oddać de facto jednemu z głownych rywali bardzo dobrego piłkarza. Po tej transakcji Napoli byłoby za mocne i zbyt dużo zyskało. Dlatego lepiej, aby Giovinco - jeśli nie wróci do Juve - poszedł gdzieś za granicę. No i tutaj właśnie schodzą się drogi Sebastiana i Torresa, zwłaszcza, ze tego drugiego obserwujemy od stycznia. Chelsea podobno dostała ofertę/zapytanie/coś takiego z naszej strony i wiele zależy od tego jakie ma plany w stosunku do Fernando. Jeśli Di Matteo nie widzi Hiszpana w skladzie to nasze szanse są bardzo duże. Zobaczymy, różnie z tym może być, ale dobrze, że zdecydowaliśmy się na stworzenie gruntu pod jakąś inną transakcje, bo w przypadku gdyby nie wypaliła operacja pt. "Cavani" to byśmy zostali po prostu na lodzie gdzieś w połowie sierpnia i wtedy byłaby dopiero lipa.
@Pumi
Jeśli chodzi o Joveticia to podobno jeśli Fiorentina zdecyduje się w końcu go sprzedać albo negocjować, to raczej na pewno będziemy blisko się przyglądać tej sytuacji. Jeśli Giovinco ma iść na wymiane (nie jest powiedziane, że pójdzie) to dla mnie jest jasne, że musimy sprowadzić jeszcze jakiegoś SS. Tylko problem polega na tym, kogo

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113