Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 15:26

minimav pisze:A ja mam pytanie - czemu cały czas pojawia się na tym forum info (w waszych postach), że wydaliśmy już 30 mln euro?
Isla+Asamoah 15; Leali 5; Caceres 7; Verratti 5 (?).

= ~32 mln €.
pablo1503 pisze:
delakha pisze:
pablo1503 pisze: Czyżby początek fali hejterów? Teraz nagle przed szereg wyjdą osoby, które zaczną jeździć po Lewym albo Piszczku.
Isla w Juve!
Pilar jeździł z Piszczkiem jak z jakimś Paszulewiczem. Niech sobie chłopaki siedzą w tej swojej bundeslidze, a my już teraz, zajmijmy się poważnymi celami.
Przez ten jeden mecz skreślasz jego cały dorobek?
Jak jutro ochłoniesz, to może będziesz mądrzej pisał.
Zostaw delakhę, to troll jest.

MishaAveJuve, doczekamy się czegoś w stylu "myliłem się, Marotta jest spoko"? Czy to jeszcze nie czas i jeszcze 2-3 okienka, żeby udowodnił, że się nadaje?

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 15:51

alina, jedyne co mogę przyznac to w tym oknie transferowym zrobione zostały bardzo dobre transfery, ale nie będę jeszcze chwalił Marotty że w ogole jest git, bo jeszcze się ono nie skończyło, aczkolwiek mogę przyznac że widac że się rozwija, powoli dorasta do funkcji jaką pełni... co mnie bardzo cieszy oraz w sumie nie dziwi bo przejscie z Sampy do Juve to jak awans z kasera na stacji bezynowej do prezesa Lotosu...

A jezelu chodzi o zeszłoroczne transfery to co można powiedziec? zdania nie zmieniam... lewej obrony ani napastnika nie mamy caly czas, wypozyczenie boriello, zatrudnienie pazienzy i padoina calkowicie bez sensu. Owszem przyznaję nie spodziewałem się tak dobrej gry Pirlo i Vidala, ale tego nikt się nie spodziewał. Jakas niespodzianka transferowa, ktos kogo uwzałem za zbędnego a się sprawdził? tak jeden piłkarz Giaccherini.

I CONTE największa niespodzianka ! to fakt to mogę rzeczywiście przeprosi Marottę - zatrudnienie Conte było kapitalnym rozwiązaniem.

ps mercato uważam, ze mimo Cavaniego, powinniśmy sprzedac Quaga, i dołączyc Immobile, wkoncu w serie B naprawdę nieźle się pokazał - a 27 bramek przypadkiem nawet w serie B się nie strzela...

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 16:25

Taa, czułem, że padnie na coś z gatunku 'Marotta się rozwija, mądrzeje'.

Zdania nie zmieniasz, czyli ogólnie transfery tragedia, skończymy w Serie B, Miernotta i Partaczi won?

Filippo911

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 16:56

alina pisze:(...)
no offece , ale trolll nie leciał by do Turynu na mecz , nie był by na JP od 2005 roku , tak gwoli ścisłości .

ciekaw jestem jestem czy i jeśli już jakie jest zainteresowanie Dzeko z naszej strony . Dobry napastnik , imho górna półka wśród napastników.

francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 17:04

alina, przyjacielu, po prostu uszanuj jego zdanie. Miejmy nadzieję, że drużyna na boisku udowodni, że jest mądrze budowana.
Filippo911 pisze:ciekaw jestem jestem czy i jeśli już jakie jest zainteresowanie Dzeko z naszej strony . Dobry napastnik , imho górna półka wśród napastników.
Dzeko już chwile temu stwierdził, że chce zostać w The Citizens.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 17:15

Słyszeliście?? Arsenal wystawił na liste transferową RVP, bo nie chce przedłużyć kontraktu :prochno: Jeśli chce zdobywać trofea, to wybierze nas, jeśli zarobić, to PSG/City ale Arsenalowi raczej by tego nie zrobił po tylu latach więc odejdzie gdzieś za granice, deklarował że chce wkońcu zdobyć jakieś trofeum, my możemy mu to zapewnić :)

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 17:24

Bazyliszek pisze:Słyszeliście?? Arsenal wystawił na liste transferową RVP, bo nie chce przedłużyć kontraktu :prochno: Jeśli chce zdobywać trofea, to wybierze nas, jeśli zarobić, to PSG/City ale Arsenalowi raczej by tego nie zrobił po tylu latach więc odejdzie gdzieś za granice, deklarował że chce wkońcu zdobyć jakieś trofeum, my możemy mu to zapewnić :)
:o :o :o Taki news! W takim razie przy tym niespodziewanym obrocie spraw poraj zacząc się interesowac Van Persim :!:

http://www.solojuve.com/transfery/cavan ... n_euro.php
Widze, ze odbila Laurentowi palma jak prezydentowi Palermo rok temu. 70 baniek za Cavaniego za tyle mozna miec dwoch napastników tej samej lub nawet lepszej klasy :lol:
Ostatnio zmieniony 17 czerwca 2012, 17:25 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.

KLIK ==>www
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 17:25

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 17:27

Filippo911 pisze:
no offece , ale trolll nie leciał by do Turynu na mecz , nie był by na JP od 2005 roku , tak gwoli ścisłości .
To, że ktoś był na 1000 meczach i jest wielkim, wiernym kibicem nie musi świadczyć, że pozjadał wszystkie rozumy i może paplać do ślina na język przyniesie. Choć akurat nie zwracam się tutaj bezpośrednio do tamtego gościa. Po prostu nie lubię takiego generalizowania: wielki kibic = wielki znawca.

Ciekawa jest ta sytuacja z Van Persim. Jeśli nie ma szans na sprowadzenie Cavaniego, Higuaina czy Suareza, to naprawdę nie ma co gardzić Holendrem.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 17:51

Bartek88 pisze:Widze, ze odbila Laurentowi palma jak prezydentowi Palermo rok temu.
Jemu nie odbija palma, tylko jego klub to nie supermarket, on ma jakieś ambicje i nie traktuje Napoli, jak miejsca do zarobku, tylko zabawkę, w którą sam ładuje kasę. Oczywiście nie jest wstanie ładować z nią tyle co szejkowie, czy Romek, więc musi się pogodzić ze stratą Lavezziego, a za sezon-dwa Cavaniego. Rzucił zaporową cenę, nie po to, bo zaciska ręce, że ktoś naprawdę wyłoży tyle za Edinsona, lecz po to by nikt nie próbował się do niego teraz zbliżać.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 17:55

MishaAveJuve pisze:alina
A jezelu chodzi o zeszłoroczne transfery to co można powiedziec? zdania nie zmieniam... lewej obrony ani napastnika nie mamy caly czas, wypozyczenie boriello, zatrudnienie pazienzy i padoina calkowicie bez sensu. Owszem przyznaję nie spodziewałem się tak dobrej gry Pirlo i Vidala, ale tego nikt się nie spodziewał. Jakas niespodzianka transferowa, ktos kogo uwzałem za zbędnego a się sprawdził? tak jeden piłkarz Giaccherini.

.
Tymbardziej widać ze nie znasz sie na piłce i piłkarzach. Vidal to był pewniaczek, i dałbym sobie reke uciac przed sezonem za niego.

Ad 70 za Cavaniego. Najpierw 50, teraz 70.
Laurentis ma cos nie tak z glowka ;O

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 18:06

iltalismano pisze:Ad 70 za Cavaniego. Najpierw 50, teraz 70.
Laurentis ma cos nie tak z glowka ;O
Już nie przesadzajmy, jakby, załóżmy, głośno byłoby o plotach dotyczących transferu Vidala do Realu, a Agnelli rzuciłby, że cena za Vidala to 50 mln (żeby uciąć wszelkie spekulacje) to też byśmy mówili, że 'ma coś z głową'? :wink: jak ktoś mądrze wyżej wspomniał- Napoli to nie supermarket spod znaku Arsenalu. Laurentis stara sie utrzymać swoje gwiazdy najdłużej jak to możliwe. Chociaż i tak wydaje sie, że prędzej czy póżniej Cavani odejdzie. I wcale nie za 70 mln.

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 18:20

Mnie bardziej ciekawi co to mają być te wywiady na onecie z jakimś kolo z "Rzeczpospolitej" który udaje znawcę.
Co do Kuby, to ten news z Corriello jest wrzcany na forum od 2-3 stron :]
iltalismano pisze:Tymbardziej widać ze nie znasz sie na piłce i piłkarzach. Vidal to był pewniaczek, i dałbym sobie reke uciac przed sezonem za niego.
Nie mówiąc już o Pirlo który jest klasą samą w sobie od conajmniej 10 lat. Raz w życiu pauzował pół roku i już okrzyknięto go szklanką :doh: Ja tam miałem tylko wątpliwości czy realne jest by zamienił Milan na Juve, ale że to genialny piłkarz to nie miałem wątpliwości.
No ale niektórzy na forum i tak nie uznają go za gwiazdę, bo przecież nie kosztował 40 mln ;)
Dante93 pisze:Już nie przesadzajmy, jakby, załóżmy, głośno byłoby o plotach dotyczących transferu Vidala do Realu, a Agnelli rzuciłby, że cena za Vidala to 50 mln (żeby uciąć wszelkie spekulacje) to też byśmy mówili, że 'ma coś z głową'? :wink: jak ktoś mądrze wyżej wspomniał- Napoli to nie supermarket spod znaku Arsenalu. Laurentis stara sie utrzymać swoje gwiazdy najdłużej jak to możliwe. Chociaż i tak wydaje sie, że prędzej czy póżniej Cavani odejdzie. I wcale nie za 70 mln.
:ok: No i piszesz z sensem

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 18:21

Filippo911 pisze:
Co to ma do rzeczy? Nie kojarzę za bardzo delakhi, ale ostatnio te kości z jego avatara kojarzą mi się z pieprzeniem 3 po 3. Tyle.
francois pisze:alina, przyjacielu, po prostu uszanuj jego zdanie. Miejmy nadzieję, że drużyna na boisku udowodni, że jest mądrze budowana.
Naczytałem się całe lato, że spadniemy do Serie B, to teraz pytam Mishy o zdanie. Liczyłem na 'myliłem się', ale się pewnie nie doczekam.
Ja mam lepszy news. Benitez do Sampdorii.

http://www.goal.pl/225264-benitez-na-ce ... dorii.html

MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 17 czerwca 2012, 18:38

alina, ale na to Ty liczysz że powiem że mysiłem się, że Martinez, Padoin, Pazienza, Boriello, Lanzafane, Pasquato, Motta, Elija - to jest to?? (potraktowanie Zieglera i Del Piero) do tego obiecanie jakiejs super gwiazdy do ataku... i w to miejsce Vucinic? to jakby powiedziec Polskim kibicom że co z tego że nie wyszlismy z grupy podczas Euro, ważne że graliśmy.... musiał kogos kupic....,

cały czas nie ma LO, nie ma napastnika ... - czy Ty tego nie widzisz?

plotki o Cavanim? a Rossi? na pilka.pl był news ze już kontrakt z nami podpisał zeszłego latam Kun? już było że leci na testy, Dzeko? też miał już na 99% u nas grac i co ?? póki nie będzie Cavaniego, RVP (niekoniecznie go chcę) czy innego stikera to nie uwierzę...

Pomyliłem się co do Conte - jak wielku z Nas, pomyliłem się co do Giaccheriniego - jak większosc z nas, tu przyznaję się do błędu, ale ten błąd mnie cieszy... bo ważne ze się sprawdzają, że Juve wygrywa

ps. do tego co pisał że Vidal był takim pewniaczkiem a ja sie nie znam... no bez jaj nikt nie spodziewal się tak dobrej jego gry ... wątpliwy znawco...

fakt też jest taki że mieliśmy szczęscie w tym roku - wiadomo że trzeba je miec żeby wygrywac - przykład Grecji - ale gdyby milan nie mial tylu kontuzji, napoli nie zalamalo sie po odpadnięciu z LM, inter nie miał tak wielkiego dołka - było by z pewnościa inaczej... wiem, że to jest gdybanie, ale warto pomyślec nad tym...

a bądźmy szczerzy zdobyte scudetto pokazuje tylko jak słaba obecnie jest serie a ... w jakiej innej lidze zespół bez lewego obroncy, bez rezerwowego środkowego, bez skrzydłowych, bez napastnika i z bardzo krotką ławką rezerwowych wygrywa mistrzostwo kraju?

Jedynie co mogę się zgodzic to zasłużylismy na scudetto w tej lidze - bo nie przegralismy zadnego meczu.

Wielkosc Marotty i jego transferow zweryfikuje LM. CO nie zmienia faktu ze piłkarze jaki Lichtsteiner, Vidal, Matri, Pirlo, Caceres, Giaccherini i Barzagli to bardzo dobre zakupy za które chwalę Marottę.

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Zablokowany