Polityka
- Vimes
- Juventino

Wcześniej napisałeś, że Komorowski powinien zorganizować konferencję prasową w sprawie wypowiedzi Schlussel. Moim zdaniem, prezydent powinien reagować w przypadku takich wypowiedzi głów innych państw, czyli równych sobie stanowiskiem i godnością. Obama strzelił gafę, więc Komorowski reaguje i prawidłowo. Podrzędna dziennikarka napisała prowokacyjny tekst, więc powinien zareagować np. ambasador Polski w USA wysyłając list do niej czy do redakcji. Zainteresowanie ze strony najwyższego przedstawiciela naszego państwa nobilituje panią Schlussel. Wyobraźcie sobie taką sytuację, że np. jakiś polski dziennikarz pisze, że Amerykanie popełniają zbrodnie wojenne w Afganistanie, a Obama publicznie mu odpowiada, że to nieprawda. Którą stronę dyskusji to nobilituje, skoro głos zabiera sam prezydent?alina pisze:Ale powinien to zrobić szeregowy stażysta z MSZ, bo prezydentowi korona z głowy spadnie?Vimes pisze:W takim razie co zrobić jak tego taktu nie mają? Ciągać się po sądach? Uważam, że zdecydowanie lepiej byłoby np. przypomnieć, że Polacy są najliczniej reprezentowaną nacją pośród "Sprawiedliwych wśród narodów świata".
Moim zdaniem, zdecydowanie lepiej byłoby wykupić miejsce w tytułach prasowych, w których publikuje pani Schlussel i zamieścić tam skierowany do niej list otwarty prostujący wszystkie kłamstwa, najlepiej napisany przez jakiegoś rozpoznawalnego w świecie Żyda takiego jak np. Szewach Weiss. Były przewodniczący Knesetu i ambasador Izraela w Polsce być może dałby się na coś takiego namówić. Wydaje mi się, że coś takiego lepiej trafiłoby do opinii publicznej.
- D-Rose
- Juventino

III RP pod wodzą rudego donka stała sie krajem samobójców... zwłaszcza tych ktorzy otwarcie krytykuja mosci nam rzadzących :lol:Generał Sławomir Petelicki, pierwszy dowódca GROM, nie żyje. Jego ciało, z ranami postrzałowymi znaleziono w garażu na warszawskim Mokotowie. Miał 66 lat..
PS: I jeszcze te RANY postrzałowe... :shock:

- Alfa i Omega
- Juventino

Kuźwa, ale NIC w telewizji o tym nie mówili. Nic nie wiedziałem. Z godzinę temu dopiero. Cóż, czekam na jakieś dokładniejsze informacje o tej sprawie.
it doesn't matter - ym... Zabójstwo polityczne bo krytykował rząd? Bracie, nie sądzisz, że to brzmi... abstrakcyjnie?
it doesn't matter - ym... Zabójstwo polityczne bo krytykował rząd? Bracie, nie sądzisz, że to brzmi... abstrakcyjnie?
- deszczowy
- Juventino

Straciliśmy człowieka, który jak nikt pasował do mianu autorytetu.
Wielka strata.
Wielka strata.
- Vimes
- Juventino

Polska to dziwny kraj, przestępcy, którzy wiedzą za dużo wieszają się w super strzeżonych celach, polityczny Dyzma, który gwizdał na sądowe wyroki wiesza się, bo przestraszył się wezwań do zapłaty, a teraz twardziel z sił specjalnych strzela sobie w głowę tuż przed wielkim meczem, żeby jego śmierć przypadkiem nie była głównym tematem w mediach.
- Alfa i Omega
- Juventino

Sprawa Olewnika to bagno, jakiego w życiu pewnie by nie wymyślił najlepszy scenarzysta filmowy :? Totalna abstrakcja.
A co do generała Petelickiego... Dalej jestem mocno zaskoczony. I dalej nic w telewizji nie powiedzieli.
A co do generała Petelickiego... Dalej jestem mocno zaskoczony. I dalej nic w telewizji nie powiedzieli.
- Vimes
- Juventino

W telewizji o tym mówili, ale EURO kompletnie przykryło tego newsa. W ogóle są jakieś hipotezy, dlaczego miałby to zrobić? Problemy w interesach, problemy osobiste? Samobójstwo jakoś mi nie pasuje do tego człowieka, podobnie jak do Leppera, chociaż z różnych powodów. Może za -naście lat powiedzą nam, że zabił go złodziej próbujący ukraść mu samochód jak generała Papałę. Przynajmniej lepsze historyjki mogliby wymyślać. Jak mówiłem Polska to kraj, w którym dziwne przypadki chodzą po ludziach.
- annihilator1988
- Juventino

Dla mnie sprawa jest jasna. To było zabójstwo na zlecenie. Po co Generał miałby dokonywać samobójstwa koło rodzinnego domu? Mowa jest, że ciało znaleziono koło garażu. Ja wyobrażam sobie, że został zamordowany w chwili, gdy wychodził z auta, by móc wjechać do środka budynku. Po drugie, co z wystrzałem z pistoletu? Nikt nie zareagował? To miało być osiedle/blokowisko, a ciało znalazła dopiero rodzina. Coś mi tutaj śmierdzi
Mamy polityczną zgodę, politycy od lewa do prawa mówią jak jeden mąż:
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 58898.html
- Vimes
- Juventino

Polityczne hieny wyczuły okazję do zrobienia sobie darmowej uczty na truchle polskiej piłki kopanej. EURO się skończy i sprawa przycichnie. Szkoda na ich gadanie czasu.alina pisze:Mamy polityczną zgodę, politycy od lewa do prawa mówią jak jeden mąż:
- deszczowy
- Juventino

Jeżeli na zlecenie - to czyje? Komu mogło zależeć na śmierci "twardziela z GROMU"? bannihilator1988 pisze:Dla mnie sprawa jest jasna. To było zabójstwo na zlecenie. Po co Generał miałby dokonywać samobójstwa koło rodzinnego domu? Mowa jest, że ciało znaleziono koło garażu. Ja wyobrażam sobie, że został zamordowany w chwili, gdy wychodził z auta, by móc wjechać do środka budynku. Po drugie, co z wystrzałem z pistoletu? Nikt nie zareagował? To miało być osiedle/blokowisko, a ciało znalazła dopiero rodzina. Coś mi tutaj śmierdzi
- annihilator1988
- Juventino

Nie chcę tutaj rzucać oskarżaniami, bo wyjdę na panikarza. Powiem tak: nie zastanawiałeś się nigdy, do czego zdolne "państwo" w obronie tzw "dobra powszechnego" ? Co jeśli Generał, na kilka dni przed rzekomym samobójstwem, dowiedział się o czymś, co mogłoby wywołać niemały ferment w kraju. Biorąc pod uwagę czas, miejsce i okoliczności, perspektywa zabójstwa wcale nie wydaje się być tak odległą. Prawda ?deszczowy pisze:Jeżeli na zlecenie - to czyje? Komu mogło zależeć na śmierci "twardziela z GROMU"? bannihilator1988 pisze:Dla mnie sprawa jest jasna. To było zabójstwo na zlecenie. Po co Generał miałby dokonywać samobójstwa koło rodzinnego domu? Mowa jest, że ciało znaleziono koło garażu. Ja wyobrażam sobie, że został zamordowany w chwili, gdy wychodził z auta, by móc wjechać do środka budynku. Po drugie, co z wystrzałem z pistoletu? Nikt nie zareagował? To miało być osiedle/blokowisko, a ciało znalazła dopiero rodzina. Coś mi tutaj śmierdzi
- Alfa i Omega
- Juventino

Oj tam. Nie ma chyba określonych kryteriów czy samobójstwo pasuje do kogoś czy nie. Już nie tacy nagle kończyli swoje życie?Vimes pisze:Samobójstwo jakoś mi nie pasuje do tego człowieka, podobnie jak do Leppera, chociaż z różnych powodów.
Skoro nie chcesz, to po co rzucasz?annihilator1988 pisze: Nie chcę tutaj rzucać oskarżaniami
No cóż, skończy się na tym, że studenci w Akademiku, popijając Lecha, przy Luxtorpedzie albo Comie będą się prześcigiwać w oskarżeniach, komu to nie było potrzebne, panowie władza nic nie będą na ten temat mówić i temat ucichnie ciszą nienaturalnie naturalną. Nawet jeśli stwierdzą samobójstwo, to smród chcąc nie chcąc pozostanie.
- annihilator1988
- Juventino

Zabieg stylistyczny. Masz jakieś problemy emocjonalne, że próbujesz mnie zdyskredytować?Alfa i Omega pisze: Skoro nie chcesz, to po co rzucasz?![]()
No cóż, skończy się na tym, że studenci w Akademiku, popijając Lecha, przy Luxtorpedzie albo Comie będą się prześcigiwać w oskarżeniach, komu to nie było potrzebne, panowie władza nic nie będą na ten temat mówić i temat ucichnie ciszą nienaturalnie naturalną. Nawet jeśli stwierdzą samobójstwo, to smród chcąc nie chcąc pozostanie.