Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
MishaAveJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 5 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 12:54

Kamex22 pisze:
A zamiast Gio mamy już Vucinicia, a w 4-3-3 na prawą Pepe ewentualnie Isla. No ale takie dywagacje pozostawmy Conte.
Jak widzę, takie wpisy to zastanawia mnie, a po co nam Cavani czy RVP mamy Iaquinte..., po co nam był Vucinic mielismy Martineza... Jak można w ogole myślec że Giovinco porówalny jest to Pepe, a tym bardziej jak można cos takiego pisac zeby inni czytali. Giovinco jest o 2 klasy lepszy niż Pepe, ok pepe jest waleczny, nieustępliwy wybiegany nie chce zeby go sprzedawac no ale porownywac z niewatlpiwym geniuszem Giovinco?

Nie ulega wątpliwości ze Giovinco to geniusz, ktory jeszcze nie explodowal, to kwestia czasu, patrzac ja jego gre widac jak niesamowity ma potencjal

Yanquez poczytaj wypowiedzi najpierw ....

co do chowania głowy w piasek juz kiedys na ten temat pisałem a nie bede co troche pisał tego samego....

Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 12:58

yanquez pisze:
MishaAveJuve pisze: tiaaa RVP - tak dla przypomnienia - król strzeców ligi angielskiej - w Juve za 20 mln - może wierzysz w dar negocjacyjny Marotty no ale z tym to lekka przesada.
No Ty już pokazałeś swój brak wiary w zeszłym roku i cały sezon musiałeś trzymać głowę w piasku. Robin ma rok do końca kontraktu. Jeśli Arsenal nie sprzeda go teraz, to możliwe, że nie zarobi na nim nic.
Jak Van Persil pojdzie do nas za ~20 mln to ja i Tobie i Marotcie wybuduje ołtarzyk obok łóżka.
Nie ma szans, zeby dac za niego mniej niz 28-30 baniek.
Mietson pisze: Inter tak naprawdę wygrywał wtedy kiedy Moratti się za bardzo nie wtrącał. Bo tak naprawdę, poza zdolnością do rzucania hajsiwem na lewo i prawo to on nic nie umie. A teraz jeszcze tą zdolność zatracił :)
Jak to, przeciez dzięki jego działaności przed i w 2006 roku oraz jego bliskich kolegów Inter zaczął wygrywać :lol:

Dżagojef na goal.com juz się wypowiadał,że ostrzy sobie ząbki na czołowe europejskie kluby, celuje, ze albo Barca go kupi albo trafi do Interu - jakies takie przeczucia :think:

KLIK ==>www
minimav

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 12:58

A ja mam pytanie - czemu cały czas pojawia się na tym forum info (w waszych postach), że wydaliśmy już 30 mln euro? Na tuttojuve - nie mam w tym momencie czasu szukać artykułu - jest info że wyjemy na Asamoaha i Isle 15 mln. Czyli po 7,5 mln euro za 50% każdego zawodnika. Co jest zdecydowanie bardziej prawdopodobne niż po 15 mln za połówki. Chyba że jest tak że i tak liczy jakbyśmy płacili całość za obu? Jeśli ktoś wie to niech mnie wyprowadzi z błędu. Poza tym to i tak chyba jeszcze nic nie wydaliśmy skoro nie ma oficjalnego info ani o obu pomocnikach jak i o Leali, Verattim itd.

Edit: http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=224514 Na tutto mi się nie chciało szukać po 400 newsach :P
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2012, 13:07 przez minimav, łącznie zmieniany 1 raz.

Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 13:06

MishaAveJuve pisze:
Kamex22 pisze:
A zamiast Gio mamy już Vucinicia, a w 4-3-3 na prawą Pepe ewentualnie Isla. No ale takie dywagacje pozostawmy Conte.
Jak widzę, takie wpisy to zastanawia mnie, a po co nam Cavani czy RVP mamy Iaquinte..., po co nam był Vucinic mielismy Martineza... Jak można w ogole myślec że Giovinco porówalny jest to Pepe, a tym bardziej jak można cos takiego pisac zeby inni czytali. Giovinco jest o 2 klasy lepszy niż Pepe, ok pepe jest waleczny, nieustępliwy wybiegany nie chce zeby go sprzedawac no ale porownywac z niewatlpiwym geniuszem Giovinco?

Przeczytaj najpierw ze zrozumieniem mój post... Mówię, że jakbym miał wybierać Kolarov czy Giovinco, to wolę Kolarova. Nigdzie nie napisałem: "Nie kupujmy Giovinco bo mamy Pepe". Napisałem, że jeżeliby Gio nie przyszedł to zawsze może tam występować ten i ten zawodnik.

Ja wychodzę z założenia, że drużynę buduje się od obrony. Z Serbem byłaby kompletna wg mnie (nie liczę na ogarniętego ŚO na rezerwę). Natomiast jak kupimy top strzelca to Gio, aż tak niezbędny nie będzie. W końcu i bez niego mieliśmy dzięki naszej pomocy, dodatkowo teraz wzmocnionej, wiele okazji...

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 13:09

Bartek88 pisze:
yanquez pisze:
MishaAveJuve pisze: tiaaa RVP - tak dla przypomnienia - król strzeców ligi angielskiej - w Juve za 20 mln - może wierzysz w dar negocjacyjny Marotty no ale z tym to lekka przesada.
No Ty już pokazałeś swój brak wiary w zeszłym roku i cały sezon musiałeś trzymać głowę w piasku. Robin ma rok do końca kontraktu. Jeśli Arsenal nie sprzeda go teraz, to możliwe, że nie zarobi na nim nic.
Jak Van Persil pojdzie do nas za ~20 mln to ja i Tobie i Marotcie wybuduje ołtarzyk obok łóżka.
Nie ma szans, zeby dac za niego mniej niz 28-30 baniek.
No ja napisałem 20-25, bo takie info przeczytałem na stronie La Gazetty. Możliwe, że się sypnąłem, ale gdzieś mi takie info fruwa w bani. No nawet, jeśli 30, to i tak ZNACZNIE mniej niż ostatnie oferty za Cavaniego (40+Givinco). Moim zdaniem zarówno jedna i druga kwota to wymysły dziennikarzy, ale niewątpliwie na Cavaniego trzeba będzie wyłożyć macz mor.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 13:33

blackadder pisze: Tak, zamiast Giovinco - 15 bramek, 10 asyst, ściągnijmy Afellaya - 0 bramek, 0 asyst, i zaoszczędźmy na tym kilka milionów. :bravo: :bravo: :bravo:
Uwaga, wyjaśniam moje przesłanie bardziej wyraziście. Nie ma sensu przepłacać za gościa, jeżeli na rynku są równie dobrzy i kreatywni piłkarze po niższych cenach. Affelay'a wypożyczyłbym, biorąc pod uwagę jak często jest kontuzjowany. Oczywiście należałoby zapewnić sobie prawo pierwokupu. Nie wiem, może dlatego, że nie nadmieniłem o opcji z wypożyczeniem, tak bardzo się uniosłeś
blackadder pisze:I tak, ściągnięcie Van Persiego i jeszcze jednego napastnika jest dużo bardziej prawdopodobne niż ściągnięcie Cavaniego.
Skoro tak uważasz, to w jakim celu stawiasz go obok dwóch stosunkowo "realnych celów"?
blackadder pisze:...jak ja sobie cenię dyskusję na poziomie :lol:
Przypomniałeś mi pewien kawał. Kolega mówi do kolegi: "Dziewczyna się na mnie obraziła. Dlaczego tak sądzisz? Bo nie używa emotikonów na GG" :lol:

Edit
Mietson-Chryste, ale walnąłeś głupotę. To nie był kawał w tradycyjnym rozumieniu, ale nawiązanie do tego, że kolega jest zbyt sztywny. To, że nie użyłem w jedne z wypowiedzi emitikona nie oznacza, że nie mówiłem "pół żartem". Już rozumiesz ?
A teraz na spokojnie odejmij sobie te +6 pkt, które sobie przed momentem dodałeś, do fajności :prochno:
Ostatnio zmieniony 16 czerwca 2012, 14:39 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 7 razy.

MarcineR

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 13:35

Mietson pisze: Skoro już jesteś, powiedz mi - jaki w ogóle macie interes w przedłużaniu kontraktu z Chivu? Przecież to głupsze niż Marottowe wykupienie Motty (jeśli zakładamy, że nie było obligatoryjne).
Nie mam pojęcia i chyba nikt tego nie wie poza Morasiem. No może jeszcze Barance...przepraszam, Brance zdradził swój sekret. Generalnie to wygląda tak, że działacze traktują kupno klasowego zawodnika jako duży wydatek a nie duża inwestycja.

A jeśli kupicie RvP to już nie tylko Serie A znowu zdobędziecie ale możecie walczyć o najwyższe cele w LM.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 14:11

annihilator1988 pisze:
blackadder pisze:...jak ja sobie cenię dyskusję na poziomie :lol:
Przypomniałeś mi pewien kawał. Kolega mówi do kolegi: "Dziewczyna się na mnie obraziła. Dlaczego tak sądzisz? Bo nie używa emotikonów na GG" :lol:
6 Karoli!

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
MarcineR pisze:A jeśli kupicie RvP to już nie tylko Serie A znowu zdobędziecie ale możecie walczyć o najwyższe cele w LM.
Nie słodź już tak :) Nie ma co tak pisać bo w tym sezonie mieliśmy zaciekle walczyć o top3 a nie wywalczyć scudetto bez ponoszenia porażki :) Nie powiem, gdybym był kibicem Interu to bym miał powody do zmartwień ale jak na razie sytuacja na czele Serie A jest bardzo niestabilna.

40 mln euro za Cavaniego to za dużo. A dorzucanie 1/2 Giovinco jeszcze czy tam Matriego to już szaleństwo. Przypomina mi to transfer Zlatana do Barcelony.

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 16:07

http://football-italia.net/20032/inter- ... 0m-kolarov
inter daje 10 mln € za Kolarova, ewentualnie chce w transakcji jakos pozbyc sie Ranocchii

Bede mocno zawiedziony, jesli pracujemy nad sciagnieciem Peluso za kwote, o jakiej sie mowi (5-8 mln €), a nie sprobujemy przynajmniej wlaczyc sie do walki o Serba. Boki obrony Kolarov - Lichtsteiner to by byla miazga :D

Obrazek
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 16:24

annihilator1988 pisze:
blackadder pisze: Tak, zamiast Giovinco - 15 bramek, 10 asyst, ściągnijmy Afellaya - 0 bramek, 0 asyst, i zaoszczędźmy na tym kilka milionów. :bravo: :bravo: :bravo:
Uwaga, wyjaśniam moje przesłanie bardziej wyraziście. Nie ma sensu przepłacać za gościa, jeżeli na rynku są równie dobrzy i kreatywni piłkarze po niższych cenach. Affelay'a wypożyczyłbym, biorąc pod uwagę jak często jest kontuzjowany. Oczywiście należałoby zapewnić sobie prawo pierwokupu. Nie wiem, może dlatego, że nie nadmieniłem o opcji z wypożyczeniem, tak bardzo się uniosłeś
No to może zdradź wszystkim jakie są podstawy ku temu aby sądzić że Afellay (btw nie "Affelay") jest równie dobry i kreatywny co Giovinco?
Jakby tak porównać obu zawodników to Seba:
- strzelił 15 bramek i zaliczył 11 asyst
- brak większych problemów ze zdrowiem
- ograny w Serie A(ponad 130 spotkań)
- Parmie łatwiej byłoby wcisnąć kogoś w zamian aby zredukować cenę

A Afellay:
- 4 mecze w La Liga w poprzednim sezonie, 1 od pierwszej minut
- jeden oddany strzał
- poważna kontuzja więzadeł

Z ekonomicznego punktu różnica cen nie jest jakaś zabójcza, więc dlaczego Ibrahim?

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 17:15

MishaAveJuve pisze:
yanquez pisze: Tyle, że wszystko (no dobra nie wszystko - plotki transferowe) wskazuje na to, że różnica w cenie tych dwóch zawodników wyniosłaby z 20-25baniek. Cały czas piszę o sytuacji Robin 20-25, Edinson 45-50.
tiaaa RVP - tak dla przypomnienia - król strzeców ligi angielskiej - w Juve za 20 mln - może wierzysz w dar negocjacyjny Marotty no ale z tym to lekka przesada.

btw, nie nie przesadziłel z Cavanim ja cenię go wyżej, a argumenty że Suarez jest w Urugwaju większą gwiazdą to jakby mowic, że Mario Gomez to słaby napastnik bo niemcy go nie lubia..., albo że Rosenberg i Elmander są lepsi niż Zlatan bo to oni grali na szpicy a nie Ibra... - czasami warto pomyślec (to nie boli)
Czytanie ze zrozumieniem też czasem nie boli. Nigdzie nie napisałem że Edinson jest słaby, tylko studzę te nastroje że zjada najlepszego zawodnika (RvP) PL na sniadanie. Nie chodziło mi o to że Suarez jest tam większą gwiazdą w znaczeniu celebryty, tylko że strzela dla nich ponad dwa razy więcej bramek. Myślenie nie boli... Argumenty z Gomezem i Ibrą nadają się do familiady.

Co do Ibry on gra tam bo rozgrywa piłkę najlepiej w zespole, a Cavani bo w oczach subiektywnego trenera Urusów jest gorszy na szpicy niż Luis. To inni zawodnicy, nie da się ich porównac. To wybór między typowym strikerem a kimś kto jest w tym gorszy ale wniósłby więcej do rozegrania.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 18:20

blackadder pisze: No to może zdradź wszystkim jakie są podstawy ku temu aby sądzić że Afellay (btw nie "Affelay") jest równie dobry i kreatywny co Giovinco?
Jakby tak porównać obu zawodników to Seba:
- strzelił 15 bramek i zaliczył 11 asyst
- brak większych problemów ze zdrowiem
- ograny w Serie A(ponad 130 spotkań)
- Parmie łatwiej byłoby wcisnąć kogoś w zamian aby zredukować cenę

A Afellay:
- 4 mecze w La Liga w poprzednim sezonie, 1 od pierwszej minut
- jeden oddany strzał
- poważna kontuzja więzadeł

Z ekonomicznego punktu różnica cen nie jest jakaś zabójcza, więc dlaczego Ibrahim?
Bo, jeżeli Juventus wypożyczyłby Holendra, co nie jest takie nierealne, to mógłby spokojnie przeczekać do konkursu kopert z Parmą. I tu już pojawia się korzyść. "Stara Dama" nie będzie musiało bulić 13 -15 mln euro, a góra 2-3 mln. Co do jego stat, to jakie ma mieć skoro ponad 3/4 sezonu spędził w gabinetach lekarskich. Dlaczego stawiam go na równi z Giovinco? Wystarczy sobie włączyć TV. Kontuzja więzadeł? Nie ma po niej śladu. Widziałem jedynie kilka spotkań Ibrahima, ale dla mnie idealnie uzupełniałby się z Marchisio, który ,podobnie jak piłkarza Barcelony, cechuje się łatwością gry na małej przestrzeni i efektywnym uderzenie z dystansu. Tak więc, mając do wyboru Giovinco za 13 mln lub Afellay za 2-3, wybieram tego drugiego i czekam na konkurs kopert. Nie żebym nie doceniał klasy Seby, ale życzenia Parmy co do Włocha są nieadekwatne.
Wolałbym, aby zarząd "zjadł ciastko i miał ciastko"

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 18:28

Wystarczy sobie włączyć TV. Widziałem jedynie kilka spotkań Ibrahima, ale dla mnie idealnie uzupełniałby się z Marchisio, który ,podobnie jak piłkarza Barcelony, cechuje się łatwością gry na małej przestrzeni i efektywnym uderzenie z dystansu. Tak więc, mając do wyboru Giovinco za 13 mln lub Afellay za 2-3, wybieram tego drugiego i czekam na konkurs kopert.
Patrząc na to jak sie pokazal Afellay na mistrzostwach to wolalbym jego niz Gio.
40 mln euro za Cavaniego to za dużo. A dorzucanie 1/2 Giovinco jeszcze czy tam Matriego to już szaleństwo. Przypomina mi to transfer Zlatana do Barcelony.
Cavani jest MAX wart 38-40 mln. i tyle mozna mniej wiecej dac. Wątpie by go Marotta kupil za drozej - i tutaj jestem w tym momencie ogromnie szczęśliwy za mamy za dyrektora dusigrosza i sknere :D
Patrząc na wypowiedzi agenta Van Persiego to raczej jego mozna sie spodziewac i tak jak mowilem, damy za niego ~30mln lub troche mniej plus jakis zawodnik - zobaczycie :wink:

KLIK ==>www
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 18:45

blackadder pisze:
Kamex22 pisze:
bendzamin pisze:- Dyrektor Parmy, Leonardi. Rowniez mowi, ze nie bylo spotkania i nic sie przed nastepnym tygodniem nie wyjasni, a w razie koniecznosci i braku porozumienia w ruch pojda koperty.

Tak jak ktoś powiedział koperty nie są takie złe dla nas ;) Dajemy np 10 milionów. Jeśli go wykupimy to mamy go za 10, a nie tak jak chciała parma za 15. W przeciwnym razie zyskujemy 10+ milionów, które na pewno będzie można spożytkować odpowiednio... Wnioskując, że miałby przyjść i Seba i topstriker, to wtedy te 10+ byłoby można dorzucić do zacnego transferu Kolarova :)
Cóż, jeśli chcemy poważnie myśleć o dobrym występie w LM to przydałby się Giovinco, Kolarov oraz snajper, i najlepiej żeby był to właśnie Cavani. Niestety ale szansa na wydanie 70 milionów na tych 3 zawodników jest bardzo mała, bo już teraz wydaliśmy 30.
Z drugiej strony do sprzedania są Melo, Ziegler, Krasic i Elia, a ja osobiście pożegnałbym też Pepe, Padoina i któregoś z dwójki Quagliarella/Matri, łącznie może udałoby się za nich wziąć 45mln.
Z taką kadrą bylibyśmy zdecydowanym faworytem w walce o mistrzostwo i mielibyśmy potencjał wystarczający aby postraszyć Real czy Barcę.
O ile zgadzam się z Tobą w kwestii zakupów, o tyle w kwestii sprzedaży już nie. Pepe i Padoin to bardzo dobrzy rezerwowi - raczej się już nie rozwiną, ale poniżej pewnego poziomu nie schodzą.

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 czerwca 2012, 18:50

Padoin prawdopodobnie odejdzie z tego klubu kiedy mu się skończy kontrakt lub kiedy Conte zostanie zwolniony. Uniwersalny piłkarz sprowadzony na wyraźną prośbę trenera i z pięcioletnim kontraktem, najczęściej na trybunach i nie narzeka, potrafi zagrać na połowie pozycji na boisku...

Pepe to jeden z najbardziej lubianych piłkarzy w szatni a przekonaliśmy się jak bardzo liczy się teamspirit. Zresztą w mistrzowskim sezonie, jak na swoje umiejętności i pozycję w drużynie, odegrał dość znaczącą rolę.

Nie widzę powodu dla pożegnania tych panów, chyba że komuś się wydaje, że skoro Juventus będzie grał w LM to może sobie w stylu Realu, Barcy albo Chelsea ściągać świetnych piłkarzy, którzy będą grzać ławę.
Zapewne do tego grona dołączy jeszcze Peluso.

Zablokowany