Mercato (2012-2014)
- rufi8
- Juventino
Ponoć Giovinco jest coraz bliżej powrotu do Juve:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=98602
Wygląda na to, że rezygnujemy ostatecznie z Joveticia i skupiamy się na Cavanim bądź Van Persim.
Wygląda na to, że rezygnujemy ostatecznie z Joveticia i skupiamy się na Cavanim bądź Van Persim.
- Maku
- Juventino
Marotta nie próżnuje
Świetny początek mercato, ciekawie się to wszystko zapowiada. Isla i Asamoah to OGROMNE wzmocnienia, good job Beppe
A tak z innej beczki:
Jeśli już to powinno być odwrotnie

Świetny początek mercato, ciekawie się to wszystko zapowiada. Isla i Asamoah to OGROMNE wzmocnienia, good job Beppe

A tak z innej beczki:
Fantazja kibiców Realu jest nie do pojęciaktoś na forum realmadrid.pl pisze:A jakby mieć gwarancję, że Pirlo jeszcze ze 2 lata da radę grać na takim poziomie, brać jako zmiennika dla Xabiego

- deszczowy
- Juventino
Jeśli Kurdupel faktycznie wróci... hm. Nie lubię go, mam do niego żal za wypowiedzi o nas i te teksty o "10". Ale jedno jest pewne - to dobry zawodnik, który może podniesć nasz poziom gry. I wtedy faktycznie nie ma żadnego sensu skupianie się na Joveticiu. Pytanie tylko jak Conte to poustawia? I kto usiądzie na ławie. Mirko? Chyba zwyczajnie szkoda byłoby sadzać go na drewnie. A młody na pewno podniesie wrzask.rufi8 pisze:Ponoć Giovinco jest coraz bliżej powrotu do Juve:
Dla mnie Gio jest klasycznym lewoskrzydłowym. Będą się z Mirasem dublować. Trzeba by to jakoś ogarnąć.
Teraz potrzeba nam klasycznej "9". Np. Cavaniego. No i trzeba by się było rozejrzeć za chętnymi na nasze asy z ataku, bo dla wszystkich zwyczajnie nie ma miejsca. Boriello i... chyba Matri powinni odejść w pierwszej kolejności. Albo może Quag (którego lubię choć daleko mu do pełnej dyspozycji)?
- Łukasz
- Juventino
Zdecydowanie odwrotnie. Jak tak patrzyłem wczoraj na grę obu, to Xabiego - mimo, że często ich się porównuje z uwagi na pozycję i skłonność do długich podań - od Pirlo dzielą lata świetlne.Przy artyście Pirlo wygląda jak malarz pokojowy.--Maq-- pisze: A tak z innej beczki:Fantazja kibiców Realu jest nie do pojęciaktoś na forum realmadrid.pl pisze:A jakby mieć gwarancję, że Pirlo jeszcze ze 2 lata da radę grać na takim poziomie, brać jako zmiennika dla Xabiego![]()
- Łoles
- Juventino
Na SJ jest news o wymianie Q za Boriello 
Nie wiem kto wpadł na taki pomysł ale imo to byłby kiepski żart.

Nie wiem kto wpadł na taki pomysł ale imo to byłby kiepski żart.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- rufi8
- Juventino
Ale będziemy mieć pakę na przyszły sezon, aż ciary mnie przechodzą. Oby tylko nie było jakichś niemiłych niespodzianek i nie okazało się, że warunkiem przyjścia TOP playera będzie sprzedaż któregoś z naszych czołowych zawodników. Chociaż za Vuciniciem, Matrim czy Pepe bym nie płakał :-D
- Gigi Buffon
- Juventino
Wie może ktoś ile Isla i Asamoah zaliczyli asyst w Serie A w ostatnim sezonie??
Co do Giovinco, to oficjalna wiadomość we wtorek, gdyż w Parmie twierdzą,że nie będą Juventusowi przeszkadzać w sprowadzeniu Sebastiana do Turynu.
Co do szrotu, to Grosso z dniem 30.06 kończy karierę w Juve, Motta ma iść za Peluso, Iaquinta to pewnie rozwiązanie umowy, Martinez ma przekonać Pescarę do odstąpienia nam Varattiego, a Pazienza do Violi.
Co do Giovinco, to oficjalna wiadomość we wtorek, gdyż w Parmie twierdzą,że nie będą Juventusowi przeszkadzać w sprowadzeniu Sebastiana do Turynu.
Co do szrotu, to Grosso z dniem 30.06 kończy karierę w Juve, Motta ma iść za Peluso, Iaquinta to pewnie rozwiązanie umowy, Martinez ma przekonać Pescarę do odstąpienia nam Varattiego, a Pazienza do Violi.
Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
- rufi8
- Juventino
Nie kwestionuję przydatności Vucinicia, twierdzę tylko, że jakoś nie pałam do niego sympatią. Ciekawe zresztą jak Conte pogodzi Czarnogórca z Giovinco ( jeśli ten oczywiście do nas trafi, a wszystko na to wskazuje ). Co do Borriello to mam nadzieję, że zostanie w Romie.stahoo pisze:Taa... Sprzedaj Vucinicia i kup top playera np. Cavaniego i niech gra w parze z kimś pokroju Borriello. Genialne.
- pumex
- Juventino
Już od kilkunastu dni dochodzą pojedyncze informacje, że na Astoriego nie mamy większych szans. Ponoć końcowa walka o tego zawodnika ma rozegrać się między Romą i Milanem - te drużyny są najbardziej zdeterminowane.iltalismano pisze:Astori
Po dwie, ale Isla nie grał od marca z powodu kontuzji a Asamoah przez zimowy miesiąc ze względu na PNAGigi Buffon pisze:Wie może ktoś ile Isla i Asamoah zaliczyli asyst w Serie A w ostatnim sezonie??
Spokojnie, bez rozpędu. Na razie fajnie uzupełniliśmy środek pola i prawe skrzydło. Dalej mamy gigantyczną posuchę w ataku, której nie zmieni nawet Giovinco, który stoczy moim zdaniem nierówną walkę o pierwszy skład z Vuciniciem (sytuacja będzie wyglądać jak rywalizacja Ibra-Alex za Capello)rufi8 pisze:Ale będziemy mieć pakę na przyszły sezon, aż ciary mnie przechodzą.
Ale nie robili tego etatowostahoo pisze:Trochę złe przykłady, bo Alves nawet w którymś Gran Derby grał prawego napastnika w 4-3-3 (zresztą Maxwell kiedys lewego...), a Marcelo... tez miał epizody na lewej stronie 4-2-3-1.

- Dante93
- Juventino
Jak mamy grac 3:5:2 to nie widze potrzeby sprowadzania kogoś takiego jak Peluso. Będzie i DC i Giak i na lige to spokojnie wystarczy. Martwi ich gra w obronie, ale raczej przy ofensywnie grającym Juventusie to nie powinno kłuć w oczy. Gorzej gdy będzie trzeba sie bronić (i to sławetne 3:5:2 przejdzie w 5:3:2) wtedy obaj mogą mieć spore problemy z graczami z Topu.
Cóż jak narazie musze przyznać, że Marotta robi wrażenie. Isla i Asamoah to chyba najbardziej utalentowani piłarze swojego rocznika w Serie A. Chociaż ja nadal będe sie upierał, że lepiej zamiast Isli wyciągnąć by było Armero/Cuadrado którzy mają jeszcze lepsze papiery do gry na bokach 3:5:2. Ale ciesze sie z tego co mamy, bo Isla to też zacny grajek, jednak ostatni sezon każe sądzić, że jego nominalna pozycja przesuneła sie troszke bardziej w strone środka. Mimo to jednak licze, ze i na boku bd dawał rade. Charakterem pasuje do tej drużyny jak mało kto.
Cóż jak narazie musze przyznać, że Marotta robi wrażenie. Isla i Asamoah to chyba najbardziej utalentowani piłarze swojego rocznika w Serie A. Chociaż ja nadal będe sie upierał, że lepiej zamiast Isli wyciągnąć by było Armero/Cuadrado którzy mają jeszcze lepsze papiery do gry na bokach 3:5:2. Ale ciesze sie z tego co mamy, bo Isla to też zacny grajek, jednak ostatni sezon każe sądzić, że jego nominalna pozycja przesuneła sie troszke bardziej w strone środka. Mimo to jednak licze, ze i na boku bd dawał rade. Charakterem pasuje do tej drużyny jak mało kto.
- jakku1
- Juventino
Jest pare ciekawych informacji (najbardziej wiarygodne zrodlo z mozliwych):
1. Dalej naciskamy na Cavaniego. Curva nie potwierdza tego, ze osiagnelismy jakies porozumienie z Napoli, ale zaznacza, ze wciaz atakujemy
Problem polega na tym, ze Napoli wyciagnelo cene z kosmosu za Urugwajczyka. Sytuacje moglby zmienic Giovinco - gdybysmy go wlaczyli w transakcje, ale nie chcemy. To znaczy, Seba podobno zdecydowal sie na powrot do Juventusu i Conte go raczej nie odda. Wiadomo, to sie zmienia normalnie co dwa dni i jeszcze nie jestem pewien, czy to jest ostateczna wersja. Sam Cavani tez jest chetny na transfer do Juve.
2. O Van Persiem pisalem juz pare razy - on ma oferte na gigantyczny hajs z City. Przestalismy negocjowac w jego sprawie, bo skoncentrowalismy sie na Cavanim i ta ofera jest po prostu nie do pobicia. Prawda jest jednak, ze byl w Turynie.
3. Jestesmy zainteresowani Peluso i Gabbiadinim, tak jak bylo to juz powiedziane pare dni temu. Bedzie w tej sprawe spotkanie z Atalanta, ale jest tutaj roznica duza pomiedzy oczekiwaniami finansowymi Atalanty i tym, co chcemy zaplacic.
4. Suarez, Higuain - niet. Higuain nie odejdzie z Madrytu.
5. Zaoferowano nam Negredo, ale go nie chcemy.
6. Alternatywa dla Cavaniego sa Torres i Dzeko. Obserwujemy tych dwoch graczy, ale tak jak napisalem wyzej, wszystko rzucilismy w walce o Urugwajczyka.
1. Dalej naciskamy na Cavaniego. Curva nie potwierdza tego, ze osiagnelismy jakies porozumienie z Napoli, ale zaznacza, ze wciaz atakujemy

2. O Van Persiem pisalem juz pare razy - on ma oferte na gigantyczny hajs z City. Przestalismy negocjowac w jego sprawie, bo skoncentrowalismy sie na Cavanim i ta ofera jest po prostu nie do pobicia. Prawda jest jednak, ze byl w Turynie.
3. Jestesmy zainteresowani Peluso i Gabbiadinim, tak jak bylo to juz powiedziane pare dni temu. Bedzie w tej sprawe spotkanie z Atalanta, ale jest tutaj roznica duza pomiedzy oczekiwaniami finansowymi Atalanty i tym, co chcemy zaplacic.
4. Suarez, Higuain - niet. Higuain nie odejdzie z Madrytu.
5. Zaoferowano nam Negredo, ale go nie chcemy.
6. Alternatywa dla Cavaniego sa Torres i Dzeko. Obserwujemy tych dwoch graczy, ale tak jak napisalem wyzej, wszystko rzucilismy w walce o Urugwajczyka.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Kamex22
- Juventino
stahoo pisze:Taa... Sprzedaj Vucinicia i kup top playera np. Cavaniego i niech gra w parze z kimś pokroju Borriello. Genialne.

Eh niby wszystko wspaniale, ale trochę przeraża mnie ilość najwyższej klasy zawodników. Mam nadzieję, że nikt nie będzie robił burd, że siedzi na ławie. Mając LM i CI i Serie A każdy pewnie znajdzie dla siebie miejsce, no ale niektórzy chcą gwarancji 100% występów. Dlatego tak się zastanawiam czy powrót Malucha jest wskazany. Piłkarsko jest całkiem niezły, ale...