Mercato (2012-2014)
- Kubba
- Juventino
- wloski
- Juventino
Śmieszy mnie jak ktoś mówi, że Lewy musi zagrać jeszcze jeden dobry sezon żeby udowodnić klasę, dla mnie ten gracz jest b. dobry. To musi być jego ostatni sezon w Borussi, nie wierzę, że zostanie dłużej.
- jakku1
- Juventino
Ja mowiac szczerze, nic nowego nie wiem. Teraz wszyscy zyja Euro, a dla nas to z pewoscia najlepszy moment na kontraktowanie zawodnikow, bo prasa ma na glowie cos innego wiec mozna spokojnie przeprowadzic negocjacje.mrozzi pisze: Swoją drogą - jak to jest z tym Cavanim? Wcześniej pojawiały się informacje, jakoby nasz klub był bliski pozyskania gracza Napoli (informował o tym bodaj jakku). Teraz z kolei mówi się o tym, że mamy zrobić wszystko, by tego napastnika ostatecznie pozyskać. Sam Cavani wypowiada się w nieco innym tonie niż przed kilkoma dniami, kiedy to kategorycznie wykluczał taką możliwość i obecnie twierdzi, że nie wie, co się wydarzy w przyszłości... Coś na rzeczy? Marzenie.
Wczesniej faktycznie pisalem cos w tym stylu, ze Cavani jest juz bardzo bardzo blisko - a tego newsa sprzedal jeden z bardziej wiarygodnych "ekspertow" na VS, ale jak to sie skonczy - nie wiem. Reszta przekazywanych przeze mnie wiesci takze jest aktualna. Wydaje mi sie, ze teraz rozpocznie sie troche inny okres. Bedziemy sprzedawac. Elie, Krasicia, Melo, Zieglera, innych. Cavani lub inny supersnajper bedzie ta wisienka na torcie, ale dopiero wtedy kiedy pozbedziemy sie graczy, ktorzy nie pasuja do wizji Conte. Takie jest przynajmniej moje zdanie.
Na razie mozemy chyba odhaczyc Isle, Asamoaha, Giovinco i Lealiego. To bedzie nas kosztowalo okolo 30m. Spodziewam sie, ze w najblizszych dniach/tygodniach wyjasni sie sprawa Melo, Zieglera, Krasicia (sa za niego oferty) czy Elii (za niego tez sa oferty). Musimy jakos zbalansowac budzet przed zakupem naszego tap madl.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Dante93
- Juventino
Uf to dobrze, że za Matriego daliśmy tylko 15 mln, po takim sezonie w ciężkiej Serie A był wart ze 30.wloski pisze:Śmieszy mnie jak ktoś mówi, że Lewy musi zagrać jeszcze jeden dobry sezon żeby udowodnić klasę, dla mnie ten gracz jest b. dobry.
Widze fap-time nad Lewym w modzie. Narazie może on buciki czyścić Falcao, Cavaniemu czy innemu RVP. Czasem radze myśleć logicznie nie emocjonalnie.
Co do transferów- hmm 'smaczne' wieści, dzięki Jakku
- SKAr7
- Juventino
I dokładnie do Bońka piłem. Chętnie wysłucham propozycji bardziej utalentowanego piłkarza w tych 30 latach.AdiZ pisze: Oj nie 30... 10 góra 20. Dokładnie 30 lat temu Boniek wyjechał i karierę zrobił konkretną.
A różni to, że 1.Robert całe życie jest na wznoszącej (zaliczył tylko 1 miniwpadkę w Legii, co akurat gorzej świadczy o zarządzających wojskowymi niż o samym Lewandowskim), więc 1 udany sezon to nie kwestia szczęścia- Matri dla odmiany wyskoczył jak Filip z konopi. Różni 2.wiek- 26 lat to już ukształtowany piłkarz, dla Włochów 23 letni zawodnik to jeszcze młodzik. Robert nieco lepiej się 3.ustawia i 4.przepycha, a już kompletnie deklasuje Matriego 5.przeglądem pola i 6.techniką.AdiZ pisze:Matriego i Lewandowskiego łączy jeden dobry sezon gdzie strzelili 20+ Rozegra 2 dobry sezon gdzie ustrzeli podobną ilość można się zastanawiać nad jego osobą.
Sześć argumentów dlaczego porównywanie Roberta z Matrim jest śmieszne, przeciw jednemu dla którego znak "=" jest uzasadniony, w dodatku postawionego na grząskim gruncie.
I w sumie zgodziłbym się z Tobą z "poczekajmy na kolejny dobry sezon", gdyby nie prosty fakt. Jeśli Lewy zostanie w Borussi, znów strzeli ponad 20 bramek i zaliczy pod 10 asyst, to będzie już poza naszym zasięgiem.
Ale o czym my tu, i tak nie mamy na niego funduszy.
Domyślam się, że absolutnie nie pijesz do mnie, natomiast moim zdaniem to właśnie ty myślisz emocjonalnie. I na obronę swojego zdania mam to, że ludzie kompletnie niezaangażowani narodowościowo z Robertem, ustawiają go na jednej półce z wymienionymi przez Ciebie piłkarzami. IMO- jest słabszy od całej trójki. Ale "mógłby czyścić buty" to już przegięcie pałki w drugą stronę.Dante93 pisze: Widze fap-time nad Lewym w modzie. Narazie może on buciki czyścić Falcao, Cavaniemu czy innemu RVP. Czasem radze myśleć logicznie nie emocjonalnie.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 21:58 przez SKAr7, łącznie zmieniany 2 razy.
- Brutalo
- Juventino
Ja również przyznaję racjęjakku1 pisze:Pumi, Ty to jednak jestes niewierny Tomaszpumex pisze:Masz rację, dlatego najpewniej trwające badania Asamoah są ściemą. Zawsze oficjalna strona klubu informuje o testach i zewsząd otaczają nas fotki i filmy z dotarcia piłkarza do kliniki. Gdzieś niby mi mignęło, że właściwe testy medyczne mają zacząć się o 15:30, ale ile w tym prawdy, nie wiem. Na razie wszystko wygląda na plotkę, choć sam transfer faktycznie ponoć jest bardzo blisko

Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 21:54 przez Brutalo, łącznie zmieniany 1 raz.
- wloski
- Juventino
Nie wiem co to znaczy "fap-time". Nie dlatego, że nie chcę widzieć, ale dlatego, że nie jestem Polakiem który życzy swoimi jak najgorzej. Lewandowski to jest diament, którego nie było w polskiej piłce od 20 lat.Dante93 pisze:Uf to dobrze, że za Matriego daliśmy tylko 15 mln, po takim sezonie w ciężkiej Serie A był wart ze 30.wloski pisze:Śmieszy mnie jak ktoś mówi, że Lewy musi zagrać jeszcze jeden dobry sezon żeby udowodnić klasę, dla mnie ten gracz jest b. dobry.
Widze fap-time nad Lewym w modzie. Narazie może on buciki czyścić Falcao, Cavaniemu czy innemu RVP. Czasem radze myśleć logicznie nie emocjonalnie.
Co do transferów- hmm 'smaczne' wieści, dzięki Jakku
- AdiZ
- Juventino
Jeśli ma przejść do Juve to mnie to nie śmieszy. Ostatni zbawiciel jednego sezonu to Matri. Podobnie Fabio Q. nie wspominając o Amaurim. Gruba kasa ale na kogoś kto gra na wysokim poziomie parę lat. Nie dla gwiazd jednego sezonu.wloski pisze:Śmieszy mnie jak ktoś mówi, że Lewy musi zagrać jeszcze jeden dobry sezon żeby udowodnić klasę, dla mnie ten gracz jest b. dobry. To musi być jego ostatni sezon w Borussi, nie wierzę, że zostanie dłużej.
Aj dobrze wyhaczyłeś Asamoah, Isla, Caceres Giovinco, Verratti, Leali ( to prawie +/-50mln) w dodatku wypłata bonusów za zeszłoroczne transfery bo mistrzostwo jest a pewnie klauzule takie były. Gianc, Borriello, Esti i chyba na TopP pewnie brakniewloski pisze:Dodatkowo dolicz do zakupów kasę za Caceresa, bo mieliśmy obowiązek wykupu jeśli chodzi o Gacka, Borriello i Estiego jeszcze nie podjęto decyzji co i jak, choć pierwszy raczej będzie wykupiony.

Zgodzę się z tym co napisałeś. W skrócie Robert to młodsza, lepsza, bardziej perspektywiczna wersja Matriego. Bez długich włosów, które nie będą mu przeszkadzały. Życie uczy "poczekajmy na kolejny dobry sezon" w wykonaniu Lewandowskiego. Za uznana i sprawdzoną markę trzeba dobrze zapłacić. Juventusu nie stać na kupno piłkarzy jednego sezonu. Są już w kadrze tacy, "poczekajmy na kolejny dobry sezon" Roberta.SKAr7 pisze: A różni to, że 1.Robert całe życie jest na wznoszącej (zaliczył tylko 1 miniwpadkę w Legii, co akurat gorzej świadczy o zarządzających wojskowymi niż o samym Lewandowskim), więc 1 udany sezon to nie kwestia szczęścia- Matri dla odmiany wyskoczył jak Filip z konopi. Różni 2.wiek- 26 lat to już ukształtowany piłkarz, dla Włochów 23 letni zawodnik to jeszcze młodzik. Robert nieco lepiej się 3.ustawia i 4.przepycha, a już kompletnie deklasuje Matriego 5.przeglądem pola i 6.techniką.
Sześć argumentów dlaczego porównywanie Roberta z Matrim jest śmieszne, przeciw jednemu dla którego znak "=" jest uzasadniony, w dodatku postawionego na grząskim gruncie.
I w sumie zgodziłbym się z Tobą z "poczekajmy na kolejny dobry sezon", gdyby nie prosty fakt. Jeśli Lewy zostanie w Borussi, znów strzeli ponad 20 bramek i zaliczy pod 10 asyst, to będzie już poza naszym zasięgiem.
Ale o czym my tu, i tak nie mamy na niego funduszy.
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 22:17 przez AdiZ, łącznie zmieniany 1 raz.
- annihilator1988
- Juventino
Super :shock: Była Kubicomania, Małyszomania, a teraz jest Lewandomania. Jak to się mnoży, Chryste. Z innej beczki. Isla jest już w Turyniewloski pisze:Śmieszy mnie jak ktoś mówi, że Lewy musi zagrać jeszcze jeden dobry sezon żeby udowodnić klasę, dla mnie ten gracz jest b. dobry. To musi być jego ostatni sezon w Borussi, nie wierzę, że zostanie dłużej.
AdiZ- o Serbie zapomnij kolego. inter i MC najpewniej dokonają wymiany Andrea-Kolarov. Cały czas mówi się, że Anglicy chcą środkowego defensora interu, a MM skrzydłowego "Obywateli"
- @Maras@
- Juventino
Bardzo cieszy mnie zakup Asamoah'a. To środek pomocy mamy już załatwiony (tym bardziej że Pogba też pewnie przyjdzie).
Z Giovinco też spoko. Przyda się do rotacji. Może grać albo jako cofniety napastnik w 3-5-2, albo na prawym skrzydle 4-3-3 (bo wiadomo że Vucinic na lewym skrzydle). Tylko niech Parma nie przesadza z tymi 15 bańkami. Nich biorą 10 i nie marudzą. W każdym razie prezydent Parmy wypowiadał się dzisiaj, że nie będzie "konkursu kopert" i nie mają zamiaru przeszkadzać w powrocie zawodnika do Juventusu.
Jeśli chodzi o Islę, to zastanawia mnie trochę jego zakup. Gdzie on będzie grał ? Czyżby był bramy pod uwagę w grze 3-5-2 na prawym skrzydle a Lichy do 4-3-3 (a przy tym Isla może na prawym skrzydle w ataku ? lub w środku ?), a przez to Caceres będzie brany pod uwagę jako środkowy obrońca ??
Mam wielkie nadzieje na przyjście do nas Kolarova. Byłby to świetny ruch transferowy do obu ustawień jakimi graliśmy w poprzednim sezonie. Zarówno do 4-3-3 jak i 3-5-2 pasuje wyśmienicie moim zdaniem. Z tym zawodnikiem uznałbym naszą obronę za kompletną.
Jeśli do skutku dojdą wszystkie transfery z tych wymienionych powyżej, pozostanie nam zakup środkowego napastnika "klasy światowej". Mam nadzieję, że dokonamy słusznego wyboru. Jak na razie Marotta robi dobrą robotę i wszystkie pomysły na transfery na prawdę mi się podobają. Oby tylko udało się je doprowadzić do skutku. Jestem dobrej myśli
Z Giovinco też spoko. Przyda się do rotacji. Może grać albo jako cofniety napastnik w 3-5-2, albo na prawym skrzydle 4-3-3 (bo wiadomo że Vucinic na lewym skrzydle). Tylko niech Parma nie przesadza z tymi 15 bańkami. Nich biorą 10 i nie marudzą. W każdym razie prezydent Parmy wypowiadał się dzisiaj, że nie będzie "konkursu kopert" i nie mają zamiaru przeszkadzać w powrocie zawodnika do Juventusu.
Jeśli chodzi o Islę, to zastanawia mnie trochę jego zakup. Gdzie on będzie grał ? Czyżby był bramy pod uwagę w grze 3-5-2 na prawym skrzydle a Lichy do 4-3-3 (a przy tym Isla może na prawym skrzydle w ataku ? lub w środku ?), a przez to Caceres będzie brany pod uwagę jako środkowy obrońca ??
Mam wielkie nadzieje na przyjście do nas Kolarova. Byłby to świetny ruch transferowy do obu ustawień jakimi graliśmy w poprzednim sezonie. Zarówno do 4-3-3 jak i 3-5-2 pasuje wyśmienicie moim zdaniem. Z tym zawodnikiem uznałbym naszą obronę za kompletną.
Jeśli do skutku dojdą wszystkie transfery z tych wymienionych powyżej, pozostanie nam zakup środkowego napastnika "klasy światowej". Mam nadzieję, że dokonamy słusznego wyboru. Jak na razie Marotta robi dobrą robotę i wszystkie pomysły na transfery na prawdę mi się podobają. Oby tylko udało się je doprowadzić do skutku. Jestem dobrej myśli

- Virgil
- Juventino
Ja nie mam pytań jeżeli Marotta załatwi w okienku Isle, Asmoaha, Giovinco i strikera jak Cavani czy RVP to naprawdę nic tylko bić mu brawa. O lewym obrońcu nie wspominam bo jeżeli jeszcze by przyszedł ktoś jak Koralov
to było by to najlepsze okienko od tego pamiętnego kiedy przyszedł Buffon, Nedved i Thuram. Takie transfery mogłyby oznaczać naszą dominację w lidze. Milan sie osłabia, Inter to żadne zagrożenie , chociaż w piłce różnie może być m nas też przed sezonem racze jako faworyta do Scudetto nie typował.
Należy wspomnieć też o młodych Leali, Veratti i Pogba to chyba naprawdę niesamowite talenty i cieszy, że klub inwestuje w takich piłkarzy i buduje przyszłość, wiadomo jak jest z młodymi piłkarzami kilku zawsze przepada, ale ktoś z nich powinien wypalić !

Należy wspomnieć też o młodych Leali, Veratti i Pogba to chyba naprawdę niesamowite talenty i cieszy, że klub inwestuje w takich piłkarzy i buduje przyszłość, wiadomo jak jest z młodymi piłkarzami kilku zawsze przepada, ale ktoś z nich powinien wypalić !
- Dante93
- Juventino
Dziękujemy za pieszczotliwe określenie :roll:wloski pisze:Jak ktoś wierzy w Lewandowskiego to jest psychofanem? Co za idiotyzm z ust idiotów .
Oj chłopie nawet Ci nie będe odpowiadał, szkoda rączek brudzić takimi dyskusjami. Pomyśl, poanalizuj co tutaj ludzei up pisali i dopiero odpowiadaj.
Ależ to słit.wloski pisze:sportofffca.
Mam nadzieje, że Veratti w końcu dojdzie do skutku. Albo raczej jego transfer

- Dolce Vita
- Juventino
Widzę, że kolega wolski poza bezgranicznym uwielbieniem TW Bolka dołożył też do swojej ''galerii sław'' naszego Roberta 8) Tylko skąd w ogóle takie wybuchy? Nikt tutaj nie kwestionuje talentu Lewandowskiego i tego, że ma on przed sobą niezłe perspektywy. Chodzi jedynie o to by potwierdził klasę w kolejnym sezonie w BVB, zadomowił się na tym piłkarskim salonie, że tak ujmę. Wówczas można myśleć nad przeprowadzką do, bądź co bądź, zupełnie innej ligi.