Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:01

Po dwóch meczach Italii na Euro powoli zastanawiam się, czy faktycznie lewą stronę mamy aż tak słabo obsadzoną, jak to tutaj myślimy. Jest Cegła i... Giaccherini, który naprawdę w kadrze Włoch, w ustawieniu 3-5-2 daje radę. W obronie gra prawie bezbłędnie, w ataku nie najgorzej... może to on będzie naszym podstawowym lewym skrzydłowym? :think: Oczywiście Kolarov to byłoby coś, ale może warto niemałe pieniądze potrzebne na sprowadzenie Serba dołożyć do ekstra napastnika?

Obrazek
Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:08

Czy na pewno Isla leczy jeszcze kontuzję ? A co do dzisiaj,to jest ciekawie, bo mamy w 50% Giaccheriniego, którego jeszcze do nie dawna chcieliśmy wykupić, ale jak Giovinco wraca do nas za 15 milionów, to czy to przypadkiem nie oznacza,że Giaccherini nie będzie w 100% wykupiony przez Juve....? :think:

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:11

Gigi Buffon pisze:Czy na pewno Isla leczy jeszcze kontuzję ? A co do dzisiaj,to jest ciekawie, bo mamy w 50% Giaccheriniego, którego jeszcze do nie dawna chcieliśmy wykupić, ale jak Giovinco wraca do nas za 15 milionów, to czy to przypadkiem nie oznacza,że Giaccherini nie będzie w 100% wykupiony przez Juve....? :think:
Ale co ma wykupienie Giaccherniego do wykupu Giovinco?
Całkowicie inne pozycje, więc nie widzę przeszkód. No chyba, że jest coś o czym nie wiem.

Obrazek
AmericanPsycho

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:13

Mate.G pisze:
Aha jak dla mnie to gdyby Lewy nie był Polakiem każdy by chciał "bo to wielki młody talent." A jakby był Włochem to nawet "następca Del Piero"

Falcao np każdy by go pewnie brał z otwartymi rękoma ja wam powiem, że Lewy jest od niego lepszy. (imho)
A już miałem chwalić, że nie wyjechaliście z tym żenującym tekstem 'bo Polak to go nie lubią'. No ale musiałeś edytować posta...
Skończ. Co za różnica, skoro ma siekać bramy dla mojej drużyny?!

Falcao... marzenie. Falcao jest gigantem i nikt spoza Polski nie miałby wątpliwości kogo wybrać. Ten wasz 'pochodzeniowy' argument działa odwrotnie niż Wam się to wydaje. (imho)

Inna sprawa... myślicie, że Borussia tak łatwo puści Lewandowskiego? Po sprzedaży Kagawy zastanowią się 5x nad kolejnym osłabieniem ekipy. Wg mnie Lewandowski jest wart teraz dla Borussi ok 25mln, a przy zestawieniu: Lewandowski za 25 - Cavani za 40 nie sądzę by było trudno zdecydować.

Platon mawiał: Szlachetną rzeczą jest wybaczać, ale nigdy nie płać za spóźnioną pizzę.
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:14

Patrząc na to jak Giovinco odbijał się od zawodników Chorwacji, zastanawiam się czy podobny los nie czeka go u nas. Chłopak ma technikę i szybkość, ale nie wiem czy to wystarczy.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:26

pumex pisze:Po dwóch meczach Italii na Euro powoli zastanawiam się, czy faktycznie lewą stronę mamy aż tak słabo obsadzoną, jak to tutaj myślimy. Jest Cegła i... Giaccherini, który naprawdę w kadrze Włoch, w ustawieniu 3-5-2 daje radę. W obronie gra prawie bezbłędnie, w ataku nie najgorzej... może to on będzie naszym podstawowym lewym skrzydłowym? :think: Oczywiście Kolarov to byłoby coś, ale może warto niemałe pieniądze potrzebne na sprowadzenie Serba dołożyć do ekstra napastnika?

ajs nie powiedzialbym. Dla mnie Giac troszke kiepsko wychodzi w kadrze. Bardzo lubie tego zawodnika ale skrzydla Giac, Maggio wogole nie przekonuja.

binio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:31

Lypsky pisze:Patrząc na to jak Giovinco odbijał się od zawodników Chorwacji, zastanawiam się czy podobny los nie czeka go u nas. Chłopak ma technikę i szybkość, ale nie wiem czy to wystarczy.
Mam podobne zdanie do Ciebie. Giovinco może sprawdzić się prędzej w Napili w parze z Cavanim grając ich stylem niż naszym. Po drugie nie wiem czyim kosztem grałby na boisku, bo Vucinić ma pewniaka, "obiecana gwiazda" pewnie też więc gdzie, może w 433 jako ten trzeci ? Mam nadzieję, że Conte i jego świta wiedzą gdzie go ustawić, bo ponoć jest już zaklepany.

Obrazek
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:36

delakha pisze:
Falcao... marzenie. Falcao jest gigantem i nikt spoza Polski nie miałby wątpliwości kogo wybrać. Ten wasz 'pochodzeniowy' argument działa odwrotnie niż Wam się to wydaje. (imho)

Inna sprawa... myślicie, że Borussia tak łatwo puści Lewandowskiego? Po sprzedaży Kagawy zastanowią się 5x nad kolejnym osłabieniem ekipy. Wg mnie Lewandowski jest wart teraz dla Borussi ok 25mln, a przy zestawieniu: Lewandowski za 25 - Cavani za 40 nie sądzę by było trudno zdecydować.
Ad.1 Zdziwiłbyś się. Są na zagranicznych forach szaleńcy, którzy woleliby Lewandowskiego od jakiegokolwiek innego piłkarza świata. Z Falcao włącznie. Ale cóż, przecenianie piłkarza po dobrym sezonie jest sprawą tak samo powszechną, jak niedocenianie po słabszym/średnim.
Ad.2 O, i tu się zgodze. Lewandowski tu i teraz ma cenę porównywalną z Cavanim, a na korzyść tego drugiego dochodzi ogranie w lidze i w ustawieniu. Lewandowski zawsze najlepiej się spisywał jako samotny napastnik, mimo wszystko Kagawa grał bardziej AMFa. A najwyraźniej Tony chce wychodzić z 3-5-2, przemieniajacym się w 4-3-3. Po prostu nie ma tu lepszego wyboru niż Edinson, zbyt niewiele klubów prezentuje nasz futbol.

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:41

Panowie chyba każdy zdaje sobie sprawę, że w tej chwili Cavani to najlepszy wybór...

Ale ja jakoś nie mogę w to sobie uwierzyć, że my wydamy tyle kasy na jednego zawodnika, to nie w stylu Marotty
Tak BTW Hamsik zgolił głowę? :prochno:

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:42

Mate.G pisze: Tak BTW Hamsik zgolił głowę? :prochno:
zgolił. w meczu z Polakami przed Euro grał w nowej fryzurze.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:43

Mate.G pisze:Panowie chyba każdy zdaje sobie sprawę, że w tej chwili Cavani to najlepszy wybór...

Ale ja jakoś nie mogę w to sobie uwierzyć, że my wydamy tyle kasy na jednego zawodnika, to nie w stylu Marotty
Zgolił. Podczas meczu Polski z Słowacją się mu przyglądałem.
Asamoah w Juve

Obrazek
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:45

Mate.G pisze:Panowie chyba każdy zdaje sobie sprawę, że w tej chwili Cavani to najlepszy wybór...

moze i najlepszy. Napoli oferuje mu jednak podwojony kontrakt. ze wszystkich napastnikow o jakich mowa - ten jest najmniej realna opcja. ciekawe jaki mamy wogole budzet transferowy.

Gigi Buffon

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 20:49

pablo1503 pisze:
Gigi Buffon pisze:Czy na pewno Isla leczy jeszcze kontuzję ? A co do dzisiaj,to jest ciekawie, bo mamy w 50% Giaccheriniego, którego jeszcze do nie dawna chcieliśmy wykupić, ale jak Giovinco wraca do nas za 15 milionów, to czy to przypadkiem nie oznacza,że Giaccherini nie będzie w 100% wykupiony przez Juve....? :think:
Ale co ma wykupienie Giaccherniego do wykupu Giovinco?
Całkowicie inne pozycje, więc nie widzę przeszkód. No chyba, że jest coś o czym nie wiem.

Conte chciał w Juve Giovinco w lecie 2011,ale Parma miała prawo pierwokupu 50% karty zawodnika za 3 miliony i to wykorzystała. Rad nie rad Conemte musiał zadowolić się Giaccherinim. Teraz Juventus wykupuje Giovinco, więc Antoś ma to co chciał... Zatem Giaccherini mu nie potrzebny... No chyba,że zmienił zdanie i moje obawy nie są na miejscu.... :smile:

Milan prawie jak Juve ! Prawie robi wielką różnicę
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 21:01

Marotta raje radę. Asamoah po badaniach, jutro w Turynie pojawi się Isla, który ponoć dzisiaj wieczorem ma wrócić do Włoch. Do tego rzekomo dogadaliśmy się w sprawie Giovinco. :bravo: Same dobre wiadomości. We Włoszech mówi się też, że jesteśmy bardzo bliscy pozyskania połówki karty Verrattiego. Jeszcze skupić się na klasowym napastniku i solidnym obrońcy - wówczas mercato będziemy mogli uznać za wyśmienite.

W interze naprawdę uwierzyli w to, że uda się im przekonać do przeprowadzki chłopaka, który wychował się w środowisku Juventusu? (...)

Swoją drogą - jak to jest z tym Cavanim? Wcześniej pojawiały się informacje, jakoby nasz klub był bliski pozyskania gracza Napoli (informował o tym bodaj jakku). Teraz z kolei mówi się o tym, że mamy zrobić wszystko, by tego napastnika ostatecznie pozyskać. Sam Cavani wypowiada się w nieco innym tonie niż przed kilkoma dniami, kiedy to kategorycznie wykluczał taką możliwość i obecnie twierdzi, że nie wie, co się wydarzy w przyszłości... Coś na rzeczy? Marzenie.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 21:04

SKAr7 pisze: Toż jeśli się widziało choć ćwiartkę spotkań Borussi, już widać, że umiejętności ma nieporównywalnie wyższe od kogokolwiek kto wyjechał z Polski w ciągu ostatnich 30 lat.
Tak, też wolę Cavaniego. Ale porównywanie Lewego do Matriego to taka ignorancja, że ja :angry: :angry: :angry: różni ich praktycznie wszystko, poza pozycją.
Ufff, sfrustrowałem się, idę się napić.
Oj nie 30... 10 góra 20. Dokładnie 30 lat temu Boniek wyjechał i karierę zrobił konkretną. Matriego i Lewandowskiego łączy jeden dobry sezon gdzie strzelili 20+ Rozegra 2 dobry sezon gdzie ustrzeli podobną ilość można się zastanawiać nad jego osobą.

Zablokowany