Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Kamex22

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:03

A wracając na chwilę do tematu Asamoah. To czy gdziekolwiek, ktokolwiek widział jakieś fotki, że zmierza do kliniki, czy choćby jest w Turynie? Bo zawsze coś było a to na oficjalnej, a to na tuttosport...

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:08

Kamex22 pisze:A wracając na chwilę do tematu Asamoah. To czy gdziekolwiek, ktokolwiek widział jakieś fotki, że zmierza do kliniki, czy choćby jest w Turynie? Bo zawsze coś było a to na oficjalnej, a to na tuttosport...
Masz rację, dlatego najpewniej trwające badania Asamoah są ściemą. Zawsze oficjalna strona klubu informuje o testach i zewsząd otaczają nas fotki i filmy z dotarcia piłkarza do kliniki. Gdzieś niby mi mignęło, że właściwe testy medyczne mają zacząć się o 15:30, ale ile w tym prawdy, nie wiem. Na razie wszystko wygląda na plotkę, choć sam transfer faktycznie ponoć jest bardzo blisko
ewerthon pisze:Parma wycenia całego Giovinco na 30 mln. Z jakiej paki się to wzięło? Chyba tylko przez szejków, którzy dają za leszczy grube miliony. Rozumiem, że Giovinco strzelił sporo goli, miał asysty, ale jego doświadczenie w grze choćby w LM jest niewielkie, a juniorem już nie jest. Dwa lata starszy i niewątpliwie lepszy Lavezzi, trafi prawdopodobnie do PSG za mniejszą sumę.
Wiesz, może trochę uproszczę sprawę, ale jeśli Juve naprawdę zależy na Giovinco, nawet niekoniecznie teraz, to poradzą sobie z żądaniami Ghirardiego, które są ciut śmieszne. Parma jest na straconej pozycji w przypadku Giovinco. Konkurs kopert będzie dla nich porażką (i jednocześnie pogorszeniem stosunków, dlatego pewnie obie strony wolałyby tego uniknąć), natomiast ciężko będzie im odkupić drugą połówkę po negocjacjach, skoro sami swoją wycenili na 15mln. To wszystko oczywiście w przypadku, kiedy naprawdę będziemy zainteresowani Sebą. Jeśli go odpuścimy, to wyląduje pewnie w Interze.

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:19

ewerthon pisze:Parma wycenia całego Giovinco na 30 mln.
Za dużo. Szczególnie, że za rok koperty. Teraz tak cwaniakują a jak przyjdzie co do czego to zamiast 15 mln dostaną 6 w kopercie i sie pewnie sprawa skończy. 7-8-9 mln ok. 15 w żadnym wypadku.
zahor pisze:Tylko że autor nie był łaskaw podzielić się z nami swoimi hipotezami co do tego gdzie wówczas grać będzie Vucinić - no bo rywalizacja z Giovinco chyba nie wchodzi w grę.
Dlaczego rywalizacja nie wchodzi w gre? :wink:

Eh zahorku uwielbiam Cie molestować w temacie Giovinco :C

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:20

Giovinco wart 30 mln wg prezesa Parmy mhmm to ciekawe ile jest wart wg jego agenta i o jakiej kwocie wykupu rozmawiał z Barceloną :prochno:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:25

pumex pisze:
Kamex22 pisze:A wracając na chwilę do tematu Asamoah. To czy gdziekolwiek, ktokolwiek widział jakieś fotki, że zmierza do kliniki, czy choćby jest w Turynie? Bo zawsze coś było a to na oficjalnej, a to na tuttosport...
Masz rację, dlatego najpewniej trwające badania Asamoah są ściemą. Zawsze oficjalna strona klubu informuje o testach i zewsząd otaczają nas fotki i filmy z dotarcia piłkarza do kliniki. Gdzieś niby mi mignęło, że właściwe testy medyczne mają zacząć się o 15:30, ale ile w tym prawdy, nie wiem. Na razie wszystko wygląda na plotkę, choć sam transfer faktycznie ponoć jest bardzo blisko
ewerthon pisze:Parma wycenia całego Giovinco na 30 mln. Z jakiej paki się to wzięło? Chyba tylko przez szejków, którzy dają za leszczy grube miliony. Rozumiem, że Giovinco strzelił sporo goli, miał asysty, ale jego doświadczenie w grze choćby w LM jest niewielkie, a juniorem już nie jest. Dwa lata starszy i niewątpliwie lepszy Lavezzi, trafi prawdopodobnie do PSG za mniejszą sumę.
Wiesz, może trochę uproszczę sprawę, ale jeśli Juve naprawdę zależy na Giovinco, nawet niekoniecznie teraz, to poradzą sobie z żądaniami Ghirardiego, które są ciut śmieszne. Parma jest na straconej pozycji w przypadku Giovinco. Konkurs kopert będzie dla nich porażką (i jednocześnie pogorszeniem stosunków, dlatego pewnie obie strony wolałyby tego uniknąć), natomiast ciężko będzie im odkupić drugą połówkę po negocjacjach, skoro sami swoją wycenili na 15mln. To wszystko oczywiście w przypadku, kiedy naprawdę będziemy zainteresowani Sebą. Jeśli go odpuścimy, to wyląduje pewnie w Interze.
Ad. Asamoah - Czekam na zdjęcia.

Ad. Gio - Także uważam że dla nas to jest sytuacja 'win-win'.

W konkursie kopert dajemy 8-9= Parma przebija i dostajemy 10 milionów. Jest dobrze.

Parma nas nie przebija (wariant prawdop.)= Kupujemy Sebe za 9 milionów i możemy go sprzedac za 18-20 (Oferta Interu?) bądź zostawić - jeżeli tego życzy sobie Antoś.

Nie możemy na tym stracić. Tylko od Parmy zależy ile na tym ugrają.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:36

iltalismano pisze:Ad. Gio - Także uważam że dla nas to jest sytuacja 'win-win'.
Niekoniecznie, bo jeśli Conte chce Giovinco to chce go teraz a nie za rok więc Marotta nie będzie brał pod uwagę opcji "za rok ich przebijemy w kopertach" tylko będzie negocjował na teraz.

Przypominam, że Parma na Giovinco wydała 1mln za wypożyczenie i 3,5 za swoją połówkę więc prawie 5 mln euro. Odkupienie go za 10 będzie niezłym interesem, 15 na pewno nie damy, chyba że w pięciu ratach i jeszcze z jakimiś bonusami.

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:40

Krasić do L'pool'u za 7,5mln? Jak najbardziej.

Połowa karty Gio za 15mln? Brecht w twarz :rotfl: Niech dają 15 i go niech biorą w takim razie.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:44

Ouh_yeah pisze:
iltalismano pisze:Ad. Gio - Także uważam że dla nas to jest sytuacja 'win-win'.
Niekoniecznie, bo jeśli Conte chce Giovinco to chce go teraz a nie za rok więc Marotta nie będzie brał pod uwagę opcji "za rok ich przebijemy w kopertach" tylko będzie negocjował na teraz.

Przypominam, że Parma na Giovinco wydała 1mln za wypożyczenie i 3,5 za swoją połówkę więc prawie 5 mln euro. Odkupienie go za 10 będzie niezłym interesem, 15 na pewno nie damy, chyba że w pięciu ratach i jeszcze z jakimiś bonusami.
Oczywiscie, aczkolwiek uważam że sam Giovinco nie chce spędzić kolejnego roku w Parmie, i jeżeli położymy im 8 milionów , czy też jakaś połowka innego gracza + 4-5 to nie odrzucą tej oferty ze wzgledu na samego Sebastiana. Antoś pogada z maluszkiem, powie mu że wierzy w niego etc, ten zacznie wywierać presję na włodarzach, chcąc powrotu do Juve , a że z niewolnika nie ma pracownika - zostanie sprzedany na warunkach bliższych nam niżeli Dyr. Parmy.

Ot , moje zdanie : )

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:50

Pazerność Ghirardiego i jego kolesi jest dla mnie naprawdę zadziwiająca. Bardzo prawdopodobne, że pozyskamy połówki dwóch czołowych piłkarzy Udinese (które jest wyżej notowanym klubem i ma na każdej pozycji zawodników wyższego kalibru niż Parma) za 15 mln euro. Czyli tyle samo ile ci goście oczekują za Giovinco.

Trzeba też powiedzieć jedno, moim zdaniem Marotta poszedł im na rękę ustalając cenę wykupu połowy kartę za jedyne 3 mln euro. Giovinco latem 2010 roku był wart jednak trochę więcej niż 6 mln. Dzisiaj ci sami ludzie żądają od Juventusu pięć razy więcej. No to niech dają nam tyle i Arrivederci!
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 14:57 przez ewerthon, łącznie zmieniany 2 razy.

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 14:56

Dlaczemu to właśnie Parma wycenia Giovinco, a nie my i o co chodzi z tymi kopertami? wybaczcie za (znając życie) oczywiste pytanie :oops:
Dzięki, Qrczak :ok:
Ostatnio zmieniony 14 czerwca 2012, 15:23 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 15:00

pablo1503 pisze:Dlaczemu to właśnie Parma wycenia Giovinco, a nie my i o co chodzi z tymi kopertami? wybaczcie za (znając życie) oczywiste pytanie :oops:
My też możemy wycenić, ale to podobno my chcemy odkupić połówkę wiec ją wyceniają .

Koperty to jest sposób rozwiązywania współwłasności. Wygląda to na takiej zasadzie ,że oba kluby dają ofertę w ciemno i większa wygrywa i zawodnik idzie do tego zespołu.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 15:01

A dlatego, że jeżeli Parma zechce zatrzymać go na przyszły rok, to po prostu przedłuży współwłasność i nie musi pytać Juventusu o zdanie - takie są przepisy. Na bank nie będą się chcieli z nami licytować już teraz, więc jedyną opcją żeby Giovinco nie został tam na kolejny sezon jest dogadanie się z Parmą i wykupienie połówki jego karty.
Za rok nie będą już w tak komfortowej sytuacji, pewnie im rura do tego czasu zmięknie i okaże się że tak naprawdę do 15 baniek to warta jest cała jego karta albo nawet i nie, ale w tej chwili to oni mają wszystkie karty w ręku i mogą narzucać takie absurdalne warunki.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 15:08

pumex pisze:Gdzieś niby mi mignęło, że właściwe testy medyczne mają zacząć się o 15:30, ale ile w tym prawdy, nie wiem.
Wydaje się, że jednak dobrze przeczytałem i badania Asamoah mają niedługo się zacząć, co potwierdza nijaki Paolo Aghemo - dziennikarz SKY. Jutro ma być druga część badań. SKY zazwyczaj jest dobrym źródłem, więc chyba można im wierzyć.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 15:14

pumex pisze:
pumex pisze:Gdzieś niby mi mignęło, że właściwe testy medyczne mają zacząć się o 15:30, ale ile w tym prawdy, nie wiem.
Wydaje się, że jednak dobrze przeczytałem i badania Asamoah mają niedługo się zacząć, co potwierdza nijaki Paolo Aghemo - dziennikarz SKY. Jutro ma być druga część badań. SKY zazwyczaj jest dobrym źródłem, więc chyba można im wierzyć.
Oj, Pumi. Sky = Di Marzio (np. zawsze newsy z Mediolanu). To było niezłe wczoraj, jak mi wypominasz Di Marzio, a potem sobie komentujesz newsa z głownej od...Di Marzio (bo wczorajszy news z Asamoah i Islą był jego).

E: Jest!
Obrazek

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 czerwca 2012, 15:18

alina pisze:Oj, Pumi. Sky = Di Marzio (np. zawsze newsy z Mediolanu). To było niezłe wczoraj, jak mi wypominasz Di Marzio, a potem sobie komentujesz newsa z głownej od...Di Marzio (bo wczorajszy news z Asamoah i Islą był jego).
Heh :P
Di Marzio na Calciomeracto wali ślepymi pociskami, a Sky publikuje jego pewniaki. Poza tym news jest nie od Di Marzio, ale od Paolo Aghemo :whistle:
alina pisze:E: Jest!
Obrazek
I kto miał rację, słońce?

Obrazek
Zablokowany